Το ποδήλατο στην καθημερινότητά μου

Απάντηση
platoc8

Το ποδήλατο στην καθημερινότητά μου

Δημοσίευση από platoc8 »

http://www.podilates.gr/node/2495

Άντε να βλέπω και μερικούς από εδώ στο trip ...:p
nitro 35%

Απάντηση: το ποδήλατο στην καθημερινότητα μου

Δημοσίευση από nitro 35% »

πλατων και εγω ειχα την ιδια ιδεα αλλα μετα απο μια εβδομαδα μου περασε.Τωρα το εχω στο υπογειο παροπλισμενο.Μιλαμε για 18 ταχυτητες, αναρτησεις, δισκοφρενα, λαμπακια πορειας,κοντερ.>:(
Defender

Δημοσίευση από Defender »

Μια απ τα ιδια κι εγω... Και το αστειο ειναι πως η δουλεια μου απ το σπιτι απεχει μονο 4 χλμ... Εβλεπα ομως τη μηχανουλα μου παραπονεμενη στο γκαραζ, εβλεπα και το αυτοκινητακι μου που με κοιταζε παραδιπλα λυπημενο, με περνουσαν κι ολοι σαν σταματημενο απο διπλα, ε ηταν και περιοδος με καυσωνα... Συγνωμη αλλα δεν την αντεχω την ταλαιπωρια αμιγκος... Τουλαχιστον κινουμαι περισσοτερο με τη μηχανη... Κατι ειναι κι αυτο... Οποιος μπορει να το βαλει στη ζωη του βεβαια ειναι οτι το καλυτερο...
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

nitro 35% έγραψε: πλατων και εγω ειχα την ιδια ιδεα αλλα μετα απο μια εβδομαδα μου περασε.Τωρα το εχω στο υπογειο παροπλισμενο.Μιλαμε για 18 ταχυτητες, αναρτησεις, δισκοφρενα, λαμπακια πορειας,κοντερ.>:(

Είναι μακριά η δουλεία από το σπίτι?
Είναι θέμα παρέας για τις διαδρομές ?
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι λίγο βαρετό μετά την δέκατη φορά αλλά μετά γίνεται μια ομορφη ρουτηνα πλέον !

Κουβαλάς πράγματα για την δουλεία ?

Defender έγραψε: Μια απ τα ιδια κι εγω... Και το αστειο ειναι πως η δουλεια μου απ το σπιτι απεχει μονο 4 χλμ... Εβλεπα ομως τη μηχανουλα μου παραπονεμενη στο γκαραζ, εβλεπα και το αυτοκινητακι μου που με κοιταζε παραδιπλα λυπημενο, με περνουσαν κι ολοι σαν σταματημενο απο διπλα, ε ηταν και περιοδος με καυσωνα... Συγνωμη αλλα δεν την αντεχω την ταλαιπωρια αμιγκος... Τουλαχιστον κινουμε περισσοτερο με τη μηχανη... Κατι ειναι κι αυτο... Οποιος μπορει να το βαλει στη ζωη του βεβαια ειναι οτι το καλυτερο...

Παναγιώτη ! δεν έχεις ιδέα πόσο μικρή είναι η απόσταση σου !!!!
Οκ με τον καύσωνα πάω πίσω ! Απλά δεν παίζει !
Άλλα αυτές τις μέρες είναι τέλεια !

Η διαδρομή μου ήταν και θα είναι αυτή

Είναι τρομερή αίσθηση ελευθέριας !

Γίνεται μέρος της πλούσιας πλέον καθημερινότητας σου !
Γιώργο / Παναγιώτη να δώσετε άλλη μια ευκαιρία !
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Θυμάμαι όταν ήμουν στο Μόναχο ,για επαγγελματικούς λόγους ,ότι τα ποδήλατα έδιναν κι έπαιρναν. Το πάρκινγκ της Κ&W για παράδειγμα ,ήταν γεμάτο με ποδήλατα. Εκεί όμως υπάρχει άλλη υποδομή και νοοτροπία. Καταρχήν τα πεζοδρόμια περιλαμβάνουν και ποδηλατόδρομο και υπάρχουν και ειδικά φανάρια για ποδηλάτες. Φυσικά εδώ αν γινόταν κάτι ανάλογο, ο ποδηλατόδρομος θα κατέληγε να είναι πάρκινγκ για μηχανάκια. Επίσης, όταν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος και ο ποδηλάτης κινείται στο δρόμο, οι οδηγοί τον σέβονται. Και όποιος δεν τον σέβεται ,καταλήγει δεμένος χειροπόδαρα. Εδώ ο ποδηλάτης όταν κινηθεί στο δρόμο, παίζει με τη ζωή του. Γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κανίβαλο, που δεν σέβεται τίποτα και οδηγεί το "χαμηλωμένο" με χίλια στο λεωφορειόδρομο και που θα περάσει ξυστά από δίπλα του ,αν δεν τον πάρει σβάρνα κιόλας.

Φιλικά Κώστας.
Defender

Δημοσίευση από Defender »

platoc8 έγραψε:
Η διαδρομή μου ήταν και θα είναι αυτή

Χριστος κι Αποστολος (Βαγγελιστρα μου... που λεγε κι η γιαγια μου)

Και καλα στο κατεβασμα για Πειραια, ειναι και ψηλοκατηφορικα τα πραγματα... Η επιστροφη ρε αμιγκο δεν ειναι λιγο Γολγοθας? Απο φυσικη κατασταση παντως πρεπει να σαι σουπερ ε? Εμενα η διαδρομη ειχε 1-2 ανηφορες κι εκανα 3 στασεις στη καθεμια για τσιγαρο. Ασε που στο τελος περνουσα το δρομολογιο κι απο ενα βρωμικαδικο... για να "παρω δυναμεις" !@/-=}{{
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

bladeskiller έγραψε: Θυμάμαι όταν ήμουν στο Μόναχο ,για επαγγελματικούς λόγους ,ότι τα ποδήλατα έδιναν κι έπαιρναν. Το πάρκινγκ της Κ&W για παράδειγμα ,ήταν γεμάτο με ποδήλατα. Εκεί όμως υπάρχει άλλη υποδομή και νοοτροπία. Καταρχήν τα πεζοδρόμια περιλαμβάνουν και ποδηλατόδρομο και υπάρχουν και ειδικά φανάρια για ποδηλάτες. Φυσικά εδώ αν γινόταν κάτι ανάλογο, ο ποδηλατόδρομος θα κατέληγε να είναι πάρκινγκ για μηχανάκια. Επίσης, όταν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος και ο ποδηλάτης κινείται στο δρόμο, οι οδηγοί τον σέβονται. Και όποιος δεν τον σέβεται ,καταλήγει δεμένος χειροπόδαρα. Εδώ ο ποδηλάτης όταν κινηθεί στο δρόμο, παίζει με τη ζωή του. Γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κανίβαλο, που δεν σέβεται τίποτα και οδηγεί το "χαμηλωμένο" με χίλια στο λεωφορειόδρομο και που θα περάσει ξυστά από δίπλα του ,αν δεν τον πάρει σβάρνα κιόλας.

Φιλικά Κώστας.

Έχεις πολύ δίκιο …
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ευνοϊκά τα πράγματα για έναν ποδηλάτη και όντως είμαστε και θα μείνουμε πίσω σε σχέση με άλλες χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης.
Ποδηλατοδρόμοι και φανάρια ούτε στην φαντασία μου !Αλλά να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στον ηλεκτρικό το απαιτούν τα αλλά παιδία στο ποδηλατικό forum …
Επιτρέπετε μετά από πολύ αγώνα κάποιες ώρες τις ημέρας … δηλ όχι αυτές που θα σε βόλευε για να πας στην δουλεία σου !>:(

Για το θέμα της ασφάλειας υπάρχουν λύσεις …
Μια από αυτές είναι η σωστή επιλογή δρόμων, δηλ να μην έχει την τρελή κίνηση, να είναι φαρδύς και να έχει σταθερή κλήση …

Θα με βόλευε στον χάρτη να περνώ την Πειραιώς αλλά σε αυτήν όλοι οδηγάνε φρικαρισμένα και επικίνδυνα, έχει πολύ ρύπανση και πολλές διασταυρώσεις … κοινός ζόρι και τσίτα … Στη Συγγρού τα οχήματα τρέχουν πολύ περισσότερο και έχει τρομερές κλίσεις ( ανηφόρες ,κατηφόρες )

Έτσι επέλεξα την Θεσσαλονίκης … Είναι ένας αρκετά ήσυχος δρόμος παράλληλος στις γραμμές του τρένου , φαρδύς , με μόνο από την μια μεριά στενά , σταθερότατη κλίση και μέσα στα πλαίσια το να με βολεύει …
Από εκεί φτάνοντας στο θησείο πάω από Ερμού (πεζόδρομος ) και φτάνω Hilton από το πεζοδρόμιο της Βας. Σοφίας … όλο αυτό είναι ένα 40-45 λεπτό με σταθερή όχι τσίτα πορεία …

Λοιπόν Κώστα άμα έχεις καλή επιλογή και είσαι προσεχτικός δεν κινδυνεύεις πολύ περισσότερο από το να είσαι απλά πεζός…

Defender έγραψε: Χριστος κι Αποστολος (Βαγγελιστρα μου... που λεγε κι η γιαγια μου)

Και καλα στο κατεβασμα για Πειραια, ειναι και ψηλοκατηφορικα τα πραγματα... Η επιστροφη ρε αμιγκο δεν ειναι λιγο Γολγοθας? Απο φυσικη κατασταση παντως πρεπει να σαι σουπερ ε? Εμενα η διαδρομη ειχε 1-2 ανηφορες κι εκανα 3 στασεις στη καθεμια για τσιγαρο. Ασε που στο τελος περνουσα το δρομολογιο κι απο ενα βρωμικαδικο... για να "παρω δυναμεις" !@/-=}{{

HAHAAHA :D (Βαγγελίστρα μου... που λέγε κι η γιαγιά μου) και η δικιά μου !
Δεν θέλει τίποτα τρομερή φυσική κατάσταση ! ένα σωστό ποδήλατο χρειάζεται και να μην είσαι σάπιος εντελώς ! αλλιώς λίγη χαλαρή προετοιμασία και σε 15 μέρες το έχεις ! αυτό έκανα και εγώ και τα 20 χιλιόμετρα φεύγουν για πλάκα ! ;;)

Παντα Φιλικά Πλατων !!!
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

platoc8 έγραψε:
Δεν θέλει τίποτα τρομερή φυσική κατάσταση ! ένα σωστό ποδήλατο χρειάζεται και να μην είσαι σάπιος εντελώς !;;)

Για να μην παρεξηγηθώ το "σάπιος" είναι της παρέας μου slogan και είναι αυτός που βαριετέ να πάρει τα ποδιά του ... και δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση το comment για σωματική δυσλειτουργία .

Είναι καλοπροαίρετο !
THANOSJ3

Δημοσίευση από THANOSJ3 »

Εγω εχω ενα 24 ταχυτητες μπρος πισω καουτσουκ λαστιχα δρομου και Neon φωτισμο (λαμπιτσες τροφοδοσια απο 9bolt Μπαταρια)αυτα!
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

THANOSJ3 έγραψε: Εγω εχω ενα 24 ταχυτητες μπρος πισω καουτσουκ λαστιχα δρομου και Neon φωτισμο (λαμπιτσες τροφοδοσια απο 9bolt Μπαταρια)αυτα!

Ελπίζω να μην το έχεις και εσύ στην αποθήκη !
THANOSJ3

Δημοσίευση από THANOSJ3 »

platoc8 έγραψε: Ελπίζω να μην το έχεις και εσύ στην αποθήκη !

Εννοειται πως οχι!

Νεο εργαλειο. Εχω βαλει χιλιομετρητη ακριβειας δλδ μετραει ηλεκτρονικα ακριβως τα χιλιομετρα οπου διανυω!
Απο 8 οκτωβριου οπου προπονουμαι εντατικα για τον αγωνα 19 Οκτωβριου
1ος Ποδηλατικος Αγωνας Βουνου Μεταμορφωση Κοζανης. Εχω κανει 89 και συνεχιζω!@P@
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”