Με ποιο τρόπο αποτελειώνουμε τις lipo?
Με ποιο τρόπο αποτελειώνουμε τις lipo?
Εχω ακουσει οτι τις βαζουμε σε αλατι! Ειναι αληθεια? Υπαρχει κινδυνος ανατιναξης αν την αφησουμε οταν εχει φουσκωσει?
-
Απ: Με ποιο τροπο αποτελειώνουμε τις λιπο?
Αυτο που λενε και προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει ειναι οτι αποφορτιζουμε τελειως τη μπαταρια
Την τρυπαμε και τη βαζουμε σε αλατονερο για 2-3 μερες.
Επειδη ομως δεν το εχω κανει και δεν ειμαι 100% σιγουρος ας μας πει καποιος αλλος την γνωμη του η καποιος ο οποιος το εχει κανει
Την τρυπαμε και τη βαζουμε σε αλατονερο για 2-3 μερες.
Επειδη ομως δεν το εχω κανει και δεν ειμαι 100% σιγουρος ας μας πει καποιος αλλος την γνωμη του η καποιος ο οποιος το εχει κανει
-
Καλημέρα,
Στα RCGROUPS έχει κάποιες πολύ μεγαλες συζητήσεις για το θέμα και σε όλες λένε ΟΧΙ ΤΡΥΠΗΜΑ, ΟΧΙ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ.
Αυτο που προτείνους και αυτό που κάνω και εγώ χρόνια είναι το εξής:
ένα LED με μία αντίσταση 150Ω περίπου στην έξοδο της μπαταρίας.
Αφού σβήσει το LED (μετά απο κάποιες μέρες), παίρνω μία αντίσταση 1ΚΩ και αφου βγάλω το LED βάζω μόνο την αντίσταση για κανα 2 μέρες.
Μετράω με το πολύμετρο. Αν εχουν τελειώσει τα στοιχεία την πεταω κανονικά στα σκουπίδια..
Αντώνης
Στα RCGROUPS έχει κάποιες πολύ μεγαλες συζητήσεις για το θέμα και σε όλες λένε ΟΧΙ ΤΡΥΠΗΜΑ, ΟΧΙ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ.
Αυτο που προτείνους και αυτό που κάνω και εγώ χρόνια είναι το εξής:
ένα LED με μία αντίσταση 150Ω περίπου στην έξοδο της μπαταρίας.
Αφού σβήσει το LED (μετά απο κάποιες μέρες), παίρνω μία αντίσταση 1ΚΩ και αφου βγάλω το LED βάζω μόνο την αντίσταση για κανα 2 μέρες.
Μετράω με το πολύμετρο. Αν εχουν τελειώσει τα στοιχεία την πεταω κανονικά στα σκουπίδια..
Αντώνης
Μηπως θα ηταν καλυτερο να τις ριξει κανεις στην ανακυκλωση ,στους ειδικους καδους που βρισκονται στα σουπερ μαρκετ ,αντι να τις πεταει στα σκουπιδια!!!!
Αφου τις αδειασει πρωτα !
-
έγραψε:
Μηπως θα ηταν καλυτερο να τις ριξει κανεις στην ανακυκλωση ,στους ειδικους καδους που βρισκονται στα σουπερ μαρκετ ,αντι να τις πεταει στα σκουπιδια!!!!
Οι συγκεκριμένες, απο όσο γνωρίζω, δεν ανακυκλώνονται.
Αντώνης
Τελικα που καταληγουμε?
Απάντηση: Απ: Με ποιο τροπο αποτελειώνουμε τις λιπο?
Το αλατόνερο είναι για να διαβρωθούν οι πόλοι της μπαταρίας σε σημείο που το βραχυκύκλωμα να είναι αδύνατο. Η εναπομείνουσα τάση είναι αρκετή για να γίνει η ηλεκτρόλυση και να καταστραφούν - διαβρωθούν παντελώς όλα τα αλουμινένια μέρη της μπαταρίας. Χωρίς επικίνδυνα τρυπήματα η ότι άλλο. Οι μπαταρίες ανακυκλώνονται σαν υλικά και όχι σαν μπαταρίες που θα επαναχρησιμοποιηθούν
Απάντηση: Με ποιο τρόπο αποτελειώνουμε τις lipo?
Συμπληρωματικά στην ανωτέρω ερώτηση του ankon, αν τις αποφορτίζαμε πλήρως και τις παραδίδαμε σε έναν "Γερμανό", δεν θα έπαιρναν το σωστό δρόμο..? Άραγε..?
Απάντηση: Με ποιο τρόπο αποτελειώνουμε τις lipo?
Αδειάζεις την LiPo εντελώς με τον φορτιστή σου με πολύ μικρό ρεύμα εκφόρτισης. Μετά συνδέεις πάνω της έναν μικρό λαμπτήρα χαμηλής κατανάλωση ρεύματος για μια εβδομάδα. Και μετά την πετάς σε συλλέκτη παλαιών μπαταριών.