Αγορές από Ελληνικά Καταστήματα (;)

DeltaMan

Με Τιμές Πλέον και Ονόματα ... !

Δημοσίευση από DeltaMan »

Και συνεχίζω φίλοι μου με τα Γεγονότα (Facts) .
Ξέρετε , μπορεί όλοι να λένε πόσο καλά παιδιά είμαστε , αλλά εγώ θα σας αποδείξω πως είμαστε και Τίμια !
Προσπαθούμε , αλλά θέλουμε και εμείς να δούμε λίγα ευρουδάκια απο τα χιλιάδες που φεύγουν κάθε μέρα απ'τη χώρα μας και θα σας αποδείξω πως αξίζει να τα αφήνετε εδώ τα ευρουδάκια πού και πού ... ;)
Το μαγαζάκι μας πρέπει να βγάζει κάτι άν θέλουμε να το λέμε μαγαζί ...
Στα πλάισια λοιπόν του Θεμιτού πάντα ανταγωνισμού , παραθέτω τα εξής :
* Axi 2814/10 απο Lindinger ... :
http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=48093

* Emax 2810/12 απο Greek Wings ... :
http://greekwings.gr/eShop/Engines&Accessories/ElectricMotors/BL2810_12/BL2810_12.htm

Καί τα δύο είναι μοτέρ των 100 περίπου γραμμαρίων και αποδίδουν περίπου ίδια Ισχύ . Το Axi βέβαια , είναι λίγο πιό πολύστροφο που το κάνει ικανό για μικρότερο έλικα σε περισσότερες στροφές ...
Ευρώ 72 το Axi , και ευρώ 38 το Emax το δικό μου !
Να ενημερώσω βέβαια πως το 'δικό μου' το Emax , το πετάω σε πτέρυγα με 4S LiPo και πάει βολίδα ... Σε αυτό το video ... :
http://www.youtube.com/watch?v=xhRBw407Lvs

Τα σχόλιά σας Απαραίτητα . Μπορεί και να κάνω κάποιο λάθος . Άνθρωποι είμαστε .
DeltaMan

Απάντηση: Αγορές από Ελληνικά Καταστήματα (;)

Δημοσίευση από DeltaMan »

Δέν λέω , πρός Θεού , πώς σε Όλα τα είδη ισχύουν οι μεγάλες αυτές διαφορές .
Αλλά , ΜΗΝ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ , σάς Παρακαλώ ...

* Axi 2208/10 Silver Line απο HobbyCity ... :
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6831

$ 44,99 = euro 35

* Axi 2208/10 Silver Line απο Lindinger ... :
http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=59786

euro 39,90

* Αντίστοιχο Emax απο Greek Wings ... :
http://greekwings.gr/eShop/Engines&Accessories/ElectricMotors/BL2205_22/BL2205_22.htm

euro 25,80

Τα Μεταφορικά ΔΕΝ συμεριλαμβάνονται στις τιμές ... ;)

Να σημειώσω πως αναγκάστηκα και εγώ να παρακολουθώ Ξένα site ώς μικρούλης έμπορος πλέον ... :)
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΙ !

Το δικό μου το '25.80' μπορεί να ΄παίξει' λίγο , δηλαδή να κατέβει ... Αλλού μπορεί αυτό να γίνει ?
Μα εντάξει θα μου πείτε ... αυτά είναι Axi αλλά το δικό σου Emax ... Ποιός μπορεί να μου αποδείξει τις μεγάλες διαφορές ? Ποιός μπορεί να μου αποδείξει πως δέν βγαίνουν απο τις ίδιες εργαλειομηχανές ? Γιατί μερικά-μερικά μου μοιάζουν πολύ ίδιες καταστάσεις ... ;)
Ο λόγος που διάλεξα τα Emax , είναι πρώτον η αξιοπιστία τους και 2ον οι Μετρικές τους διαστάσεις (σε ακέραια νούμερα του χιλιοστού π.χ. 3 χιλ. άξονας και όχι 3,17 ) , ώστε να μπορέσω να φτιάξω και τίποτα στο Τορνάκι άν χρειαστεί και αξίζει ...
psomaras

Δημοσίευση από psomaras »

Τα πραγματα ειναι ετσι ακριβως!!!!!! Συμφωνω απολυτα!!!@P@
Spiros

Δημοσίευση από Spiros »

Ολα οσα διαβασα ειναι σωστα. Ο φιλος deltaman δειχνει την προσπαθεια που κανει και μπραβο του που απαντησε και με παραδειγματα.
Ειχα γραψει και σε αλλο θεμα οτι οι εμποροι πρεπει να γνωριζουν ολα αυτα που λεμε αμεσως και οχι απο σχολια και κουτσομπολια.
Ακομη και αν μια αγορα ειναι ακριβη, να του το λεμε εκεινη την ωρα εξηγωντας τους οτι θελουμε να αγορασουμε απο εδω και οχι αποεξω. Ισως πρεπει να το εξηγουμε σε οσους αξιζει να το κανουμε, γιατι ειναι και αλλοι που ηταν και παραμενουν αθεραπευτοι.
sfyris

Δημοσίευση από sfyris »

Μας κατηγοράτε που δεν απαντάμε. Μήπως το κάναμε πολλές φορές στο παρελθόν αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση (αν όχι σε αυτό το φόρουμ επειδή είναι σχετικά νέο αλλά σε άλλα), παρά μας γύρισαν μπούμερανκ τα όσα είπαμε; Ίσως γιαυτό πλέον κουραστήκαμε να απαντάμε. Απόστολε και που απάντησες τι άλλαξε; Οι κινέζοι συνεχίζουν να πλουτίζουν και εμείς να φτωχαίνουμε και να γινόμαστε οι υπηρέτες τους εξυπηρετώντας στο τζάμπα όσους αγόρασαν από αυτούς, αφού όπως είπες και συ online βοήθεια στην πτήση δεν γίνεται. Και να σας πω και την αλήθεια με πειράζει που ο κάθε κινέζος δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα ούτε να αναλάβει καμιά ευθύνη, αντίθετα με μένα που θα με βαράνε από χίλιες μεριές αν κάτι δεν πάει καλά με κάποιο προϊόν μου. Αλλά τελοσπάντων ούτως ή άλλως δε βγάζουμε άκρη....αύριο οι μισοί από εδώ που μας διαβάζουν με την πρώτη ανάγκη πάλι στον κινέζο θα τρέξουν και στην πρώτη δυσκολία συναρμολόγησης στα καλά παιδιά Απόστολο, Κοσμά κλπ θα τρέξουν για την αγγαροδουλειά, τόσα χρόνια τα ίδια παντελάκη μου....Και αν από τσατίλα (είμαστε και μεις άνθρωποι βλέπεις και έχουμε όριο στην κοροϊδία) δε δεχτούμε να τους "εξυπηρετήσουμε" τρέχουν στο κοντινότερο ένθερμο χομπίστα που αναλαμβάνει τα πάντα τζάμπα (αλλά με μακροπρόθεσμες ανταποδώσεις σε κάτι άλλο) και σε θάβουν και οι δυο μαζί για τα καλά σε όλο το χώρο. Και ο κινέζος γίνεται δυνατότερος.
Γιάννης Ζαφείρης

Αγορές από Ελληνικά Καταστήματα (;)

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Καλησπέρα σε όλους...

Κοσμά

Ξεκίνησα το θέμα αυτό, έχοντα πραγματικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές, τόσο για τα υπαρκτά και γνωστά, όσο και για αυτά που προκύπτουν με τον καιρό.

Από τις αναγνώσεις και το ύφος των απαντήσεων, διαπιστώνω ότι το ενδιαφέρον δεν είναι μεγάλο μονάχα από την πλευρά του petame, αλλά και από μελών και καταστηματαρχών.

Γράφτηκαν απόψεις και θα γραφτούν και άλλες με τον καιρό. Το βέβαιο στη συζήτησή μας είναι ότι το http://www.petame.gr
όπως και εσύ διαπίστωσες, είναι κοντά στον Έλληνα Μαγαζάτορα και συμμερίζεται τις ανάγκες και τα προβλήματά του. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του και θα παραμείνει σε αυτή τη γραμμή. Άλλα φόρα, όπως αναφέρεις, έχουν δικό τους σκεπτικό και γνωστές διοικητικές τακτικές που δεν αφορούν τη λειτουργία του petame (ευτυχώς).

Το http://www.petame.gr
δε θα δημιουργήσει ποτέ κόνξες και ανόητα στημένα καυγαδάκια με σκοπό να αυξήσει τον αριθμό περίεργων επισκεπτών που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη σοβαρότητα και την κοινή ιδεολογική γραμμή. Τέτοιου είδους ζητήματα όπως αυτό εδώ, πλούσιο υλικό, άμεση Ενημέρωση, φιλικές συναντήσεις και προβολή του Αεραθλήματος και hobby μας, είναι ο κύριος στόχος μας και εκεί θα παραμείνουν στραμμένα τα βέλη.

Για όλα αυτά, αλλά και επειδή οι δυό μας έχουμε συζητήσει αρκετές ώρες για το Ελληνικό Εμπόριο και έχοντας πάντα ως γνώμονα την προσπάθεια στήριξής σας, είμαστε εδώ και αλλάζουμε απόψεις.

Να είσαι σίγουρος ότι κανένας δε θα τολμήσει να κατηγορήσει κανέναν και ότι οι ανοχές μας σε αυτό το θέμα -όπως και σε δεκάδες άλλα- είναι ιδιαίτερα μικρές.

Να είσαι σίγουρος ότι όσα γράφονται από εσάς, όλα αυτά τα παράπονα και τα κατανοητά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, μένουν και ριζώνουν στις συνειδήσεις μας, καθιστώντας αρκετούς από εμάς ένοχους την επόμενη φορά που πριν ερευνήσουμε τις αγορές μας και πριν σκεφτούμε καλά, ετοιμαστούμε να δώσουμε τον αριθμό της πιστωτικής μας κάρτας σε επιχείρηση εκτός Ελλάδος.

Σου εύχομαι να είσαι γερός για να επιμείνεις. Ειδικά η περίπτωσή σου, είναι η πλέον αξιόλογη και επίπονη.

Μένω παρατηρητής και επανέρχομαι
vtr

Δημοσίευση από vtr »

Γιάννης Ζαφείρης έγραψε:
Ειδικά η περίπτωσή σου, είναι η πλέον αξιόλογη και επίπονη.

Σέ αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα...
Γιάννης Ζαφείρης έγραψε:
Μένω παρατηρητής

Καθώς και σέ αυτό...πρός το παρών...
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Καλησπέρα σε όλους.

sfyris έγραψε: ...Απόστολε και που απάντησες τι άλλαξε;....

Εκπλήσσομαι - όχι ευχάριστα.
Έχω τη πεποίθηση, πως όποια δουλειά κάνει ο καθένας μας, και για όσο διάστημα τη κάνει, οφείλει να την υπερασπίζεται. Αν είναι έτσι ας διαγραφεί το θέμα απο το forum και να λήξει εδώ.

Φυσικά και ο κινέζος θα πλουτίσει, αργά η γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι ήδη πλούσιος και δυνατός, ακόμα και μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Εξάλλου και τα μισά "επώνυμα" μοντελιστικά προϊόντα που διατίθενται από τα Ελληνικά καταστήματα είναι made in China. Ο κινέζος πλουτίζει είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο.

Είναι θέμα παγκόσμιας οικονομίας, ας το αποδεχτούμε επιτέλους και ας ψάξουμε με συζήτηση λύσεις προσαρμογής στα όποια νέα δεδομένα.

Καλώς η κακώς όμως, η νέα πραγματικότητα πλήττει τους εμπόρους και ωφελεί τους καταναλωτές, ένας λόγος παραπάνω λοιπόν οι επαγγελματίες του χώρου να επιδιώκουν τέτοιες ανταλλαγές απόψεων.

Δε γνωρίζω αν υπάρχουν καταστήματα που υποστηρίζουν "δύσκολες στιγμές" μετά από μια αγορά από αλλού - μπράβο τους, προς τιμήν τους και συμφωνώ πως δεν έχουν υποχρέωση - έχω όμως ιδίαν εμπειρία από καταστήματα που μου πούλησαν, ή μάλλον αγόρασα γιατί δεν έγινε προσπάθεια από τη πλευρά τους να μου πουλήσουν το οτιδήποτε - πήγα έτοιμος, αχνιστός στο πιάτο - και όταν "έσπασα" μου πούλησαν τα spares, "με ρύθμισαν" ώστε να ξανασπάσω - με διαδικασίες ιερού μυστικισμού πάντα, παρά την οφθαλμοφανή δίψα μου να μάθω "τα πώς και γιατί", και όταν ξανάσπασα μαζί με τη δεύτερη παρτίδα spares έσκασε και το promotion ενός sim, κόστους διόλου ευκαταφρόνητου... Αυτά ένα μήνα πρίν.

Σήμερα; Η κατάσταση έχει ως εξής: Πραγματοποίησα ένα ωραιότατο hover 4 λεπτών με το σημερινό "αεράκι", με το πρόχειρα επισκευασμένο πετούμενό μου, γιατί είχα την τύχη να γνωρίσω πριν 20 μέρες κάποιον σχετικό - δεν ξέρω τι εννοούμε με το "ένθερμος χομπίστας, ανταλλάγματα" κλπ - ο οποίος είχε τη καλοσύνη να μου απαντήσει 5 βασικά πράγματάκια και με 2 ρυθμίσεις στην Τ/Κ άρχισα να πετάω. Όχι, sim δεν πήρα ακόμα.

"Αύριο"; "Αύριο" θα πάρω sim, θα βρω και τα spares που χρειάζομαι αλλά ΟΧΙ απο εκεί
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κανέναν ,νομίζω πως έχουμε πιάσει το θέμα από λάθος πλευρά. Το αν θα κάνουμε αγορές από τα ελληνικά καταστήματα ή από το εξωτερικό, έχει να κάνει αφενός με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αφεταίρου με το κατά πόσο τα είδη ,που εισάγουν τα μαγαζιά εδώ, μας καλύπτουν ή όχι.
Δεν έχει να κάνει με το αν ο τάδε έμπορος βοηθάει στη συναρμολόγηση ή την πτήση του μοντέλου μας ,δεν είναι υποχρεωμένος στο κάτω κάτω. Εμπορικό κατάστημα είναι. Δεν είναι ούτε σχολή μηχανικών αεροσκαφών ούτε σχολή χειριστών. Ούτε φταίει αν εμείς επιλέξαμε ένα μοντέλο ,που είναι έξω από τα μέτρα μας ή του βάλαμε πάνω ακατάλληλα πράγματα και το σπάσαμε. Η δουλειά του εμπόρου είναι να μας προμηθεύει αερομοντελιστικό υλικό άντε και καναδυό συμβουλές, αν γνωρίζει.
Τα υπόλοιπα είναι κανονικά αρμοδιότητα των τοπικών συλλόγων, στους οποίους θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί για να τον συμβουλέψουν όσον αφορά την αγορά του μοντέλου, την επιλογή του εξοπλισμού ,το σωστό στήσιμο και την απαρραίτητη βοήθεια στις πρώτες πτήσεις.
Στην έλλάδα βέβαια ,λόγω έλλειψης οργάνωσης, υπάρχει σύγχιση ρόλων. Κι ενώ σε ξένα φόρουμ βλέπουμε συχνά τη φράση "go to the local club" ,εδώ λέμε στον αρχάριο να πάει στην τάδε αλάνα ή στο τάδε λειβάδι, που είναι ο Χ έμπορος, να του δείξει δυο πράγματα.

Φιλικά Κώστας.
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

::) Σωστοοοος οοο Κωστας !@/-=}{{
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

Μια φόρα και έναν καιρό …

Θα είχα σταματήσει να ασχολούμαι με το hobby και αυτό γιατί πολύ απλά ο τύπος μου έδωσε / πούλησε ένα κακό ελικόπτερο για αρχάριο … Συνεπώς ξόδεψα πολλά, άδικα και απογοητεύτηκα γρήγορα …!
Είναι ένα μαγαζί κοντά στο σπίτι μου και απλά μπήκα χωρίς να ξέρω πόσο πραγματικά δύσκολο είναι να ασχοληθείς με τον αερομοντελισμό !
Δηλ ο τύπος με κορόιδευε κανονικά και μου τα έπαιρνε κανονικά … που τώρα πια, καταλαβαίνω πως ήθελε να κερδίσει ότι μπορούσε από μια λανθασμένη επένδυση …

Πριν κάτι μήνες άνοιξε και δεύτερο κατάστημα …

Είναι εύκολο να το παίξεις σοφός πάνω στην κ@vLα του αλλουνού ο οποίος είναι καλοπροαίρετος, άσχετος και αν θέλεις όχι τόσο γατονι ( = έμπορος ) γιατί πόλοι από εμάς δεν είναι και τα κοινωνικότερα πλάσματα … $no$

Δηλ η πονηρία και η κερδοσκοπία μέχρι που έφτανε όταν δεν υπήρχε το ιντερνετ ??

Τώρα θα μου πεις πως έτσι είναι το εμπόριο και πως ίσος πήγα και έπεσα στην περίπτωση … σωστά μετά από αυτόν τον τύπο όμως ξεκίνησα να ψάχνομαι στο διαδικτυο … όπου βρήκα πάρα πολλές απαντήσεις και πάρα πολλές δελεαστικές τιμές ( σε σχέση με αυτά που έχανα ) …

Η συνέχεια της ιστορίας μου δεν έχει άξια να σας την πω (παντος ψωνίζω από Ελλάδα … ) απλά θα δικαιολογήσω αρκετούς που ψωνίζουν από e-shops και θα είμαι πολύ πιο αυστηρός από τους έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι κάποιοι είναι σωστοί στην δουλεία τους …

Το να βρω έναν σύλλογο δεν είναι ότι και πιο εύκολο.Έχει ο Πειραιάς για παράδειγμα ? Και αν ναι γιατί δεν τον έχω ακουστά ?Χρειάζεται όντως να γραφτώ σε έναν ??

Απλά … πηγαίνω εκεί που νομίζω πως έχω τις καλύτερες υπηρεσίες …

B
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

Και για να είμαι σωστός συνεχίζω …
Αυτήν την στιγμή πετάω εξαιτίας ενός forum και ενός Έλληνα επιχειρηματία …

Τέλος B
sfyris

Δημοσίευση από sfyris »

bladeskiller αυτά τα λες (και πολύ σωστά) εσύ. Οι υπόλοιποι 999 δυστυχώς Ro:o/

Προχθές που πετούσα στο λιμάνι, με πλησίασε ένας και ήθελε ντε και καλά να αγοράσει ένα ελικόπτερο σαν κιαυτό που πετούσα (xcel pro 2k 90 w
sfyris

Δημοσίευση από sfyris »

Μα....πού πήγαν τα υπόλοιπα :-\
Έσβησε κανείς τίποτα;

Α...τα βρήκα....κακώς τα αλλάξατε παιδιά, εδώ ταιριάζει και ας φαινόταν ξεκάρφωτο. Αν είχα τα λεφτά του θα βλέπατε ποιος κινέζος έχει φτήνιες ~b~
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

sfyris έγραψε: .............εδώ ταιριάζει και ας φαινόταν ξεκάρφωτο.........

Σωστό !!!!! αλλά δεν το πιάσαμε με την πρώτη ;;) http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=1932

με τόσο πακέτο όντως η ελληνική αγορά θα μύριζε Κίνα :-?.......και επειδή οι ευχές μου πάντα πιάνουν, σου εύχομαι ολόψυχα ένα τέτοιο δώρο θεού ;;).....μόνο μην με ξεχάσεις :p
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”