Last Down XXL V3

vhal

Απάντηση: Last Down XXL V3

Δημοσίευση από vhal »

Δημήτρη,

Το σετ βάσεων είναι ζευγάρι άρα 18 usd (14 euro) τα δύο που χρειάζεσαι.

Για σερβο τα 82MG είναι των 20 usd (15 euro).

Σύνολο 135 Euro. Αμα πας στον aeolus-rc με αυτά τα λεφτά θα σου δώσει dymond που επισης μια χαρά servo είναι.

Παντως εγώ απεφυγα τις "κινεζιές" - το last down αξίσει κάτι καλύτερο. Στον κινητήρα "τσιγκουνεύτηκα" αλλά θα επανορθώσω ...

Δημήτρη το μοντέλο είναι μεγάλο και θέλει κάτι αξιόπιστο κατά τη γνώμη μου. Σκέψου άλλωστε ότι δεν ξοδεύεις και για καύσιμο !!

Βαγγέλης
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Οκ. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση......ψιλοησύχασα τώρα !!!!!

Πάντως πήγα στον aeolus να αγοράσω, και μου είπε ρώτα τον Βαγγέλη τι να πάρεις :D

Όποτε βλέπουμε !!!!!::)
giannisx

Δημοσίευση από giannisx »

Μάστορ έλα να πάρεις τα σχέδια από το gull
και να σου πω για τα σερβο.!s!2
υπάρχουν 23γραμαρίων με 5,5 κιλά δύναμη σε πολύ καλή τιμή.
το θέμα είναι στο rudder τι γίνεται...
υπάρχουν και τα mini mg που αναφέρει ο Bαγγέλης αλλά καμία σχέση η τιμή !@/-=}{{
petrosp

Δημοσίευση από petrosp »

Γεια σας παιδια, εγώ στο Ruder έβαλα μια γωνιά 90 μοίρες και μια ντίζα που πέρνει κίνηση απο μεγάλο servo στη πλώρη του σκάφους με futaba 3001 νομίζω είναι υπεραρκετό.
Πέτρος
ankon

Δημοσίευση από ankon »

petrosp έγραψε: Γεια σας παιδια, εγώ στο Ruder έβαλα μια γωνιά 90 μοίρες και μια ντίζα που πέρνει κίνηση απο μεγάλο servo στη πλώρη του σκάφους με futaba 3001 νομίζω είναι υπεραρκετό.
Πέτρος

Πετρο σε αυτο το Last Down εχει αλλαξει το σχεδιο και το σερβο του rudder μπαινει μπροστα στην μυτη.Πρεπει ομως να στηριχτει καλα ο σωληνας της ντιζας για να μην λυγιζει με την πιεση.
petrosp

Δημοσίευση από petrosp »

Σ' ευχαριστώ ankon ναι την στερέωσα καλά να μην λυγίζει αλλά παρατήρησα ένα λάθος το αριστερό φτερό έχει μια καμπυλότητα προς τα κάτω και το έχω ήδη κολλήσει. Καμιά ιδέα;
Πέτρος
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Πετρο
σε ποιο σημειο εχει καμπυλοτητα ? Υπαρχουν οδηγοι στα φτερα και ειναι δυσκολο να μην τα κολλησεις σωστα. Συγκεκριμενα ειναι ο κεντρικος συνδετικος αξονας (carbon)και μια καβιλια.Βεβαια ομως αν υπαρχει καμπυλοτητα, μπορει να ειναι και απο το ιδιο το φτερο οποτε για να φτιαχθει πρεπει να γδυθει απο το μονοκοτ και υπαρχει τροπος να διορθωθει .Πρεπει να το δω για να σου πω.....που μενεις εσυ?
mastoras

Βεβαια ομως αν υπαρχει καμπυλοτητα, μπορει να ειναι και απο το ιδιο το φτερο οποτε για να φτιαχθει πρεπει να γδυθει απο το μονοκοτ ....ΩΧ !!

Πρεπει ομως να στηριχτει καλα ο σωληνας της ντιζας για να μην λυγιζει με την πιεση. ΩΧ !!

το θέμα είναι στο rudder τι γίνεται... ΕΛΑ ΝΤΕ !!!

στο Ruder έβαλα μια γωνιά 90 μοίρες και μια ντίζα που πέρνει κίνηση απο μεγάλο servo

!s!1 χο χο χο !s!1 ένα ελαφάκι για τον Δημητράκη .....χο χο :D

petrosp

Δημοσίευση από petrosp »

ankon μένω στο Περιστέρι αλλά το εργαστήριο είναι στον Ασπρόπυργο βέβαια μπορώ να φέρω το φτερό όπου εσύ μου πεις. Έχω βάλει σωστά τους συνδέσμους αλλά έχει καμπυλότητα από την κατασκευή του.
petrosp

Δημοσίευση από petrosp »

Μετά την αποστολή των εικόνων του αριστερού φτερού στον γερμανό προμηθευτή του Last Dawn xxl v3 η απάντηση είναι η παρακάτω.

This problem is for us unreproducible. We sold over 450 models of the Last Down XL, XXL and 3XL and have nevered heared about a problem like this.
It seems that the customer build it not correct because made a mistake at the assembling!

Φρονώ ότι και σε ένα μικρό παιδί να δώσεις να συναρμολογήσει το συγκεκριμένο φτερό μιας και διαθέτει ένα μεγάλο περίπου 40 εκατοστά καρμπόν στο κέντρο και δύο καβίλιες εμπρός και πίσω είναι αδύνατον και να θέλεις να γίνει λάθος. Το πέτσικο οι Γερμανοί το βλέπουν ως λάθος του customer. Βέβαια εάν ήμουν Γάλος Άγγλος ή Γερμανός μπορεί να μην μου απαντούσαν κατ αυτόν τον τρόπο. Εγώ έσβησα από τα αγαπημένα μου την συγκεκριμένη σελίδα και θα βολευτώ με άλλες εταιρείες. Φυσικά και θα το κάνω να πετάξει το παιχνιδάκι μου, αλλά μήπως τελικά ο Κινέζος είναι ποιο επαγγελματίας από τον Γερμανό; Λέω εγώ τώρα!!!!!.
Καλές γιορτές σε όλους σας. Με ασφαλείς προσγειώσεις.
Συνημμένα
IMG_0133.jpg
IMG_0133.jpg (57.61 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
IMG_0132.jpg
IMG_0132.jpg (62.44 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
giannisx

Δημοσίευση από giannisx »

Πέτρο μη σκας . Θα στο αντικαστατήσω μόλις έρθουν τα επόμενα. !s!1
petrosp

Δημοσίευση από petrosp »

Γιάννη σʼ ευχαριστώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να αντικατασταθεί από εσένα ο Γερμανός έπρεπε με ποιό κομψό τρόπο να βγάλει την ουρά του έξω. Θα προσπαθήσω να το ισιώσω και σίγουρα θα τα πούμε και από το τηλέφωνο. Πάντως έδωσες ένα μάθημα επαγγελματισμού στους «μεγάλους και τρανούς» Γερμανούς!!! με την πρόθεση σου και πάλι σ' ευχαριστώ.
Ghost_

Δημοσίευση από Ghost_ »

Παιδιά καλησπέρα...

Ποστάρω εδώ μιας και πρόσφατα αγόρασα το συγκεκριμένο ανεμόπτερο..!!Μέχρι στιγμής έκανα πολύ λίγα πράγματα με την κατασκευή του λόγω του ότι το manual είναι στα αγγλικά.Μήπως βρε παιδιά έχετε καμιά ιδέα αν υπάρχει κανένα μετεφρασμένο στα αγγλικά έστω γιατί γερμανικά δεν έχω ιδέα..!!

Ευχαριστώ
mastoras

Εφτασεεεεεε !!!!! :D και καλώς ήρθες στο club των ταλαίπωρων που παλεύουν με τις ξένες γλώσσες, και τα μάνουαλ.

Τεχνικά στοιχεία:
Άνοιγμα φτερών: 2800 mm, 3200 mm and 3600 mm
Μήκος Ατράκτου: 1400 mm
Profile: E 205
Βάρος χωρίς φορτίο:
·Last down XL V3 περίπου 1,950 g (εξαρτάται από τον εξοπλισμό) (χωρίς μηχανή)
·Last down XXL V3 περίπου 2,230 g (εξαρτάται από τον εξοπλισμό)
·Last down 3XL V3 περίπου 2,570 g (εξαρτάται από τον εξοπλισμό)

Βάρος εν πτήση (Flying weight)
·Last down XL V3 approx. 2,700 g (εξαρτάται από τον εξοπλισμό)
·Last down XXL V3 approx. 2,980 g (εξαρτάται από τον εξοπλισμό)
·Last down 3XL V3 approx. 3,320 g (εξαρτάται από τον εξοπλισμό)
Λειτουργίες RC:
·Aileron
·Elevator
·Rudder
·Flaps (όχι με το XL)

·Throttle (ESC)

Πριν ξεκινήσετε με την κατασκευή του μοντέλου, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες!
Το πολύ γνωστό Last Down επανασχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εκ νέου. Έτσι, πραγματοποιείται π.χ. ο έλεγχος του οριζόντιου πτερυγίου της ουράς απʼ ευθείας (με μικρότερη απόσταση) μέσα στο εύρος του κάθετου stabilizer. Με την έκδοση M* εισάγεται μια HIMAX 3526 (3XL - HIMAX 3528) Brushless μηχανή, μια έλικα από carbon και ένα αλουνινένιο spinner. Τα 4 κομμάτια του προκατασκευασμένου φτερού κατασκευάζονται σε δύο μισά για εύκολη μεταφορά. Το φτερό κατασκευάζεται με τη μέθοδο των πλευρίδιων εγκάρσιων δοκών και καλύπτεται από φύλλα balsa. Το μοντέλο ελέγχεται από το elevator, το rudder, τα ailerons και τα flaps (όχι στην XL έκδοση). Ο σχεδιασμός και η κατασκευή έχουν σαν αποτέλεσμα καλά χαρακτηριστικά σε θερμική πτήση και σε καλά χαρακτηριστικά ακροβατικής πτήσης.

Για την ολοκλήρωση του μοντέλου θα χρειαστείτε τα παρακάτω εξαρτήματα, (δεν συμπεριλαμβάνονται):
·6-κάναλη Τ/Κ και δέκτη
·5 Servo Dymond 250 BX (XL μόνο 3 Servo)
·1 servo Dymond D 4000 BB
·1 Al 3548 (όχι με την έκδοση M*)
·1 ηλεκτρονικό Speed Controller Dymond Smart 60
·1 Lipo Battery 3.300 mAh, 11,1V
·1 αναδιπλούμενη έλικα (όχι με την έκδοση M*)
·1 spinner με 40-mm διάμετρο (όχι με την έκδοση M*)
·Ταινία Velcro για την τοποθέτηση και στήριξη της μπαταρίας
·Φορτιστή για την μπαταρία της Τ/Κ και της LiPo μπαταρίας
·Καλώδια, φισάκια και θερμοσυστελλόμενη σωλήνα connectors and heat shrink (φις μηχανής)
·αργή κόλλα epoxy, γυαλόχαρτα και βαμβάκι (hardeners and cotton flakes)
mastoras

Section 1: Φτερά
Απαιτούνται λίγα μόνο βήματα για την ολοκλήρωση των φτερών.
Ξεκινήστε με τις προεκτάσεις καλωδίων των servo. Όλα τα τμήματα του φτερου έχουν ένα νήμα που βοηθά το τράβηγμα της προέκτασης μέσα από το φτερό.
Φέρτε τα Servo arms στην κεντρική τους θέση. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε την Τ/Κ σας. Προσοχή: Όλα τα trims πρέπει να είναι στα κέντρα τους. Συνδέετε το serbo σε ένα κανάλι με το αντίστοιχο stick κεντραρισμένο (και το trim στο κέντρο). Ανοίγετε πομπό και δέκτη και το servo πηγαίνει στην κεντρική του θέση. Στη συνέχεια σβήνετε δέκτη και πομπό, αποσυνδέετε το servo και το τοποθετείτε στη θέση του.
Τοποθετήστε προσωρινά τα servo στις θέσεις τους (πριν κόψετε το film) και σιγουρευτείτε ότι τα servos του aileron κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις, ενώ τα servos των flap κινούνται με την ίδια κατεύθυνση. (Αυτό σας αφορά μόνο αν βάλετε σε ένα κανάλι του δέκτη με Y-cable τα δύο servo των ailerons και/ή των flaps)
Κολλήστε τα servo στη θέση τους με κολλητική ταινία διπλής όψεως (Tesa), έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποκόλλησή τους, εφόσον αυτό χρειαστεί. – δείτε τις εικόνες figure 01 και 02. Σημαδέψτε τις τρύπες για τα horn των ailerons και των flaps και φτιάξτε τις τρύπες για τις βίδες με ένα τρυπάνι 2-mm. Τοποθετήστε το horn στη θέση του, βιδώστε την κεφαλή του άξονα στο καλώδιο και κουμπώστε την κεφαλή του άξονα στην κεφαλή του servo (βλέπε fig 03). Σημαδέψτε τη θέση της μεσσαίας τρύπας στο καλώδιο σύνδεσης και λυγίστε σε σχήμα z αναλόγως (see fig. 04).
Συμβουλή: Η κεφαλή του άξονα μπορεί να ασφαλιστεί κατά του ανοίγματος με ένα μικρό κομμάτι σωλήνα καυσίμου από σιλικόνη
Η σύνδεση των Servo για τα flap γίνονται με τον ίδιο τρόπο.
Πριν κολλήσετε μεταξύ τους τα εσωτερικά και εξωτερικά φτερά (προσπεράστε αυτό το βήμα για το Last Down XL) τραβήξτε το καλώδιο για το servo του aileron από το εσωτερικό φτερό και κάντε την σύνδεση στο servo του aileron.
Ντύστε το 8-mm carbon rod, τα δύο 4-mm ατσάλινα rods και τις επιφάνειες σύνδεσης του φτερού με παχύρευστη κόλλα epoxy και κολλήστε τα πάντα μεταξύ τους. βλέπε fig. 05.
Ευθυγραμμίστε τα μισά των φτερών ανάλογα με το profile, πιέστε σταθερά και απομακρύνετε την περίσσια κόλλας αμέσως. Φτιάξτε τα φτερά μέχρι να στεγνώσει η epoxy. Απομακρύνετε το φιλμ επικάλυψης από τα άκρα των φτερών στις αυλακώσεις των Winglets. Δεν πρέπει για λόγους μεταφοράς λυγίσετε τα Winglets; κατά τις πτήσεις μπορείτε να τα ασφαλίσετε με μια κολλητική ταινία Tesa, βλέπε fig. 06.
Κατασκευάστε το δεύτερο μισό του φτερού με τον ίδιο τρόπο. Κόψτε τα λευκά καπάκια των servo του φτερού (που δίνονται στη συσκευασία) στερεώστε τα με Tesa film, βλέπε fig. 07.

Η σύνδεση των φτερών πραγματοποιείται με το 10-mm carbon rod, ο μηχανισμός ασφαλείας των φτερών στην πτήση γίνεται με το ελατήριο (feather/spring). Τα βιδωτά γαντζάκια (screwing eyes) βιδώνονται στη ρίζα του φτερού. Οι δύο ασφάλειες δένονται στη βάση του φτερού με τον ίδιο τρόπο (βλέπε fig. 08)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”