Last Down XXL V3

vhal

Απάντηση: Last Down XXL V3

Δημοσίευση από vhal »

Εγώ έβαλα αυτά που δείχνω στο μήνυμα 14 στην πρώτη σελίδα του thread:
http://www.petame.gr/forumv/showpost.php?p=17169&postcount=14

Επίσης μπορείς να φτιάξεις δικά σου με πηχάκια ξύλου.

Αλλοι τα έχουν κολλήσει με καλής ποιότητας κολλητική ταινία διπλής όψης και άλλοι με σιλικόνη. Εγώ για αρχή προτίμησα να έχω τη δυνατότητα αλλαγής...

Βαγγέλης
Ghost_

Δημοσίευση από Ghost_ »

Ρε γμτ με την κολλητική ταινία μου παίζουν πολύ τα σέρβο...από τις πήρες τις βάσεις κολλάνε με εποξική και μετα βιδώνει το σέρβο πάνω τους....??
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Δεν τα πήρα από αυτόν αλλά μπορείς να δοκιμάσεις εδώ:
http://cgi.ebay.co.uk/Multiplex-Servorahmen-FL-85079_W0QQcmdZViewItemQQitemZ390013070199

Γενικώς αν ψάξεις στο google για wing servo mounts θα βρεις αρκετές λύσεις.

Πάντως όλοι οι γνώστες τα κολλάνε με θερμή σιλικόνη (και αν χρειαστεί τα ξεκολλάνε με ξύδι).

Βαγγέλης
Ghost_

Δημοσίευση από Ghost_ »

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη....
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Μετά την ολοκλήρωση, το σετάρισμα, και την πτήση, των μοντέλων που υπήρξαν στην εκδρομή της Εδεσσας, περιμένουμε τα νέα, και τις εντυπώσεις από το ανεμόπτερο που έχουμε και εμείς.......άφτιαχτο w
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Εαν ρωταγες την γνωμη μου Δημητριε μεγα και τρανε...θα το αλλαζα χερια το..last down

Υπαρχουν πολλα ανεμοπτερα-μοτοανεμοπτερα,αξιωσεων.

Οπως π.χ ριχνοντας μια ματια εδω http://www.letmodel.cz/gallery-flash.htm

Εαν θελεις κατι οχι ιδιαιτερα απαιτητικο σε thermal,slope κ.τ.λ.π. ,μπροστα στο last down και το cularis-multiplex αν και elapor τα παει μια χαρα.!

Ειπα μια φτωχη,ταπεινη με αγνοια χωρις μοντελλιστικη εμπειρια..γνωμη.

Ας με συγχωρησουν οι κατοχοι last down....::)

Φιλικα και Ανεμοπορικα αυτα τα ελαχιστα που ξερω

Στεφανος.
vhal

Δημοσίευση από vhal »

mastoras έγραψε: Μετά την ολοκλήρωση, το σετάρισμα, και την πτήση, των μοντέλων που υπήρξαν στην εκδρομή της Εδεσσας, περιμένουμε τα νέα, και τις εντυπώσεις από το ανεμόπτερο που έχουμε και εμείς.......άφτιαχτο w

Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος! Για τι προβληματάκια μιλάς?

Το θέμα είναι να είσαι εσύ σίγουρος πως θέλεις να πραγματοποιήσεις τα "ανεμοπορικά" σου όνειρα, όπως επίσης και τι είδους είναι αυτά.

Π.χ. αφορούν πτήση πλαγιάς ή αναζήτηση θερμικών? ή μήπως ακροβατικά και πτήσεις υψηλών ταχυτήτων?

Αν το "κυνήγι" α λά pansofos είναι αυτό που ονειρεύεσαι το Last Down δεν είναι το καλύτερο αλλά είναι πάρα πολύ αξιοπρεπές (για το κόστος του) και σίγουρα καλύτερο από το Cularis.

Αν θέλεις να σιγουρευτείς φτιάξε ένα Easy Glider και βγάλε συμπερασμα μόνος σου (αυτό το δρόμο ακολούθησα κι εγώ).
Προσωπικά, μόλις το έβαλα μέσα στο θερμικό για πρώτη φορά, δεν κοίταξα ποτέ πίσω. Το συναίσθημα είναι απίστευτο!!

Το αυτό επιθυμώ και δι' υμάς,
Βαγγέλης
mastoras

Τα ανεμοπορικά μου όνειρα είναι να πετάξω απλώς ένα ανεμόπτερο......όταν είμαι πτητικά έτοιμος _Β_Ο Προς το παρών βλέπω, ακούω, μαθαίνω πολλά απο τα DVD που μου έστειλες........μεγάλο σχολείο Βαγγέλη. Μόνο που πάσχει ο διερμηνέας μου απο χωριάτικα αμερικάνικα :D

Το σίγουρο είναι ότι πρώτα θα κάνω ανεμοπορία με κάτι απλό, μικρό, και εύκολο, και στην συνέχεια να αμολήσω το Last Down. Για αυτό άλλωστε δεν προχώρησα στην κατασκευή του.

H πώληση είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα, μια και δεν είμαι του "σπρώξε" σε ότι αποκτώ. Απλώς αναφέρθηκε κάποια στιγμή για πλάκα "mastora πούλησε το" ......και στην συνέχεια " πριν το πετάξεις να μάθεις καλά ανεμοπορία με κάτι πιο απλό"

Προφανώς η λέξη "πρόβλημα" θα πρέπει να αντικατασταθεί με την "δυσκολία"
KM

Δημοσίευση από KM »

Δημήτρη παραθέτω όλο σχεδόν το υλικό της πρώτης πτήσης του last down στην Έδεσσα και ελπίζω να βοηθήσει και αυτό.
Τώρα η δική μου άποψη για το ανεμόπτερο αυτό, έτσι όπως το είδα και χωρίς καμία σχεδόν εμπλοκή στο χώρο, είναι ότι απευθύνεται σε έμπειρους ανεμοπτεριστές που έχουν ήδη βάλει πολλές ώρες σε εκπαιδευτικά ανεμόπτερα και είναι έτοιμοι να μεταπηδήσουν σε επόμενο στάδιο. Προτείνω να μπει στο ράφι για ένα διάστημα και όταν νιώσεις έτοιμος, να το ετοιμάσεις και να το χαρείς.
Ελπίζω να βοήθησα και εγώ λίγο!
http://www.youtube.com/watch?v=yXEhWd9iBBU

fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Ωραιοτατη δουλεια οπως παντα κυριε Μιχαηλιδη.!Αρμονια και τερψη αισθησεων!

Στο πολυβασανισμενο θεμα last down XXL.....

Μια απλη διευκρινηση θα θελα απο καποιον γνωστη γιατι εγω,δεν ειμαι,το συγκεκριμενο μοτο-ανεμοπτερο σε ποια επισημη κατηγορια αγωνων θα μπορουσε να εμπιπτει,με βαση τα πτητικα-τεχνικα χαρακτηριστικα-αξιωσεις του??

Κινουμαι με προτρεπτικο παραγοντα ετουτη την σελιδα http://www.elao.gr/web/am2.htm

Και προσωπικα δεν βρισκω τον λογο να ''εκθεαζω'' αυτων των δυνατοτητων πτητικη μηχανη.

Εξηγησα παραπανω ας με συγχωρεσουν οι κατοχοι του αερομοντελλου.

Μια επισημη και συναμα υπευθυνη-κατατοπιστικη απαντηση θα μπορουσε να εκτιμηθει.!

Φιλικα.
Στεφανος.

Υ.Γ.(ας μην μπει καποιος να με βαλει στην διαδικασια να του πω σε σχεση με το κοστος τι αγορασε η τι θα μπορουσε να αγορασει)....-παρακληση.!
vhal

Δημοσίευση από vhal »

fazerdreamer έγραψε: Ωραιοτατη δουλεια οπως παντα κυριε Μιχαηλιδη.!Αρμονια και τερψη αισθησεων!

Στο πολυβασανισμενο θεμα last down XXL.....

Μια απλη διευκρινηση θα θελα απο καποιον γνωστη γιατι εγω,δεν ειμαι,το συγκεκριμενο μοτο-ανεμοπτερο σε ποια επισημη κατηγορια αγωνων θα μπορουσε να εμπιπτει,με βαση τα πτητικα-τεχνικα χαρακτηριστικα-αξιωσεις του??

Κινουμαι με προτρεπτικο παραγοντα ετουτη την σελιδα http://www.elao.gr/web/am2.htm

Και προσωπικα δεν βρισκω τον λογο να ''εκθεαζω'' αυτων των δυνατοτητων πτητικη μηχανη.

Εξηγησα παραπανω ας με συγχωρεσουν οι κατοχοι του αερομοντελλου.

Μια επισημη και συναμα υπευθυνη-κατατοπιστικη απαντηση θα μπορουσε να εκτιμηθει.!

Φιλικα.
Στεφανος.

Υ.Γ.(ας μην μπει καποιος να με βαλει στην διαδικασια να του πω σε σχεση με το κοστος τι αγορασε η τι θα μπορουσε να αγορασει)....-παρακληση.!

Μιας και έχω αναλάβει την υπεράσπιση (:p) σαν γνώστης (*SAR**SAR*) έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

Πολυβασανισμένο σίγουρα, αλλά μόνο γιατί μιλάμε γι αυτό ένα χρόνο τώρα και μόνο το ένα από τα τρία έχει πετάξει.

Το συγκεκριμένο μπορεί να πάρει μέρος στις κατηγορίες F5B και F5J (υπήρχαν και μια/δύο συμμετοχές στους πιο πρόσφατους αγώνες)

Η τιμή του είναι 220 (μόνο το σκάφος) και στις προηγούμενες σελίδες μπορείς να δεις και το δικό μου setup.

Ελπίζω να σε κατατόπισα,
Βαγγέλης
mastoras

Στέφανε καλησπέρα, το Last Down ΧΧL V3 μπορεί να λάβει μέρος και στους 2 επίσημους αγώνες που γίνονται στην χώρα μας

Τηλεκατευθυνόμενα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ F5B GR F1 2008
>> >> F5J GR 2009 μόνο που σε αυτήν την νέα κατηγορία χρειάζεται να τοποθετηθεί ο χρονοδιακόπτης διακοπής τροφοδοσίας ρεύματος στον κινητήρα, μετά από ένα συγκεκριμένο ύψος.

Νομίζω όμως ότι μπορεί να λάβει μέρος και στην απλή κατηγορία Τηλεκατευθυνόμενα Ηλεκτρικά F5 BF-2 GR τοποθετώντας μπαταρία Νικελίου καδμίου.
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Επιτέλους ήρθε η ώρα του και έγινε η παρθενική του στον Ασπρόπυργο.

Εικόνα

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναγιώτη Σοφό, στον Γιώργο Χρυσαφίδη και στον Βαγγέλη Ψαρά (αν δεν κάνω λάθος το επώνυμο) για την αμέριστη βοήθειά τους.

Οι φωτογραφίες μάλλον ατύχησαν - αλλά ελπίζω να είναι κατανοητό το άγχος της στιγμής...

Παντως μπορείτε να δείτε τον Παναγιώτη εν ώρα πτήσης, την "παρενόχληση" (*SAR*) ενός επιβατικού, το πέταγμα παρέα με τους γλάρους, και μερικά "fly-by".

Επιφυλάσσομαι για καλύτερες φωτογραφίες στο (κοντινό ελπίζω) μέλλον.

Βαγγέλης
Συνημμένα
DSC_1551.jpg
DSC_1551.jpg (90.37 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
DSC_1548.jpg
DSC_1548.jpg (77.89 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
DSC_1544.jpg
DSC_1544.jpg (71.25 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
DSC_1541.jpg
DSC_1541.jpg (42.22 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
DSC_1540.jpg
DSC_1540.jpg (69.37 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Συνολικό βάρος του μοντέλου: 3200 gr (με μπαταρία 4000 mAh - η οποία κρίνεται ΠΟΛΥ μεγάλη)
Κέντρο βάρους στα 7,5 cm από το χείλος προσβολής (χρειάστηκαν 240 gr και την μετατροπή που σου πρότεινα με τη μετακίνηση της μπαταρίας μπροστά και του rudder servo πίσω).

Φαντάζομαι πως με ένα πιο σοβαρό κινητήρα με μειωτήρα τα πράγματα θα είναι ευκολότερα...

Με τη χρήση έλικας Graupner CAM 13x7 και 3S μπαταρίας, o TURNIGY SK 3548-900kV-770W "τραβάει" 30 Α (στο έδαφος) δηλαδή περί τα 330W και επιτυχγάνει ώση περί τα 3 kg.

Με αυτό το συνδυασμό το ανεμόπτερο ανεβαίνει με σχετικά αργό ρυθμό με κλίση περί τις 40 μοίρες.
Ο συνολικός χρόνος πτήσης ήταν λίγο πάνω από μισή ώρα με μικρή εκμετάλλευση των θερμικών.
Σε αυτή τη μισή ώρα έγιναν περίπου 10 άνοδοι με τον κινητήρα, και η μπαταρία για να γεμίσει χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 2000 mAh.

Λίγα λόγια για τις πρώτες εντυπώσεις μου από την πτήση:
Κατ' αρχήν ευτυχώς που είχα ξεκινήσει τις ανεμοπορικές πτήσεις με ένα Easy Glider Pro. Η εμπειρία που μου προσέφερε σε αυτόν τον τομέα ήταν πραγματικά ανεκτίμητη. Μέχρι εκεί όμως!

Το Last Down πετάει διαφορετικά. Εχει μεγαλύτερο εύρος ταχυτήτων αν και του αρέσει να πετάει πιο γρήγορα. "Πλανάρει" περισσότερο - άρα θέλει οπωσδήποτε crow setup - stallάρει ευκολότερα και γενικά θέλει πολύ "χάιδεμα" στα sticks. Α! επίσης θέλει καλό αριστερό χέρι (rudder).

Ενα μειονέκτημα που έχει είναι ότι χρειάζεται αρκετή ώρα στήσιμο - σε σχέση με τα 2 λεπτά που απαιτεί το Easy - και θέλει και μεγαλύτερο χώρο στο αυτοκίνητο... Επίσης θέλει και προσοχή στη μεταφορά του - αυτά τα ακροπτερύγια κάθε λίγο και λιγάκι τα κοπανάω σε κάποιο τοίχο και τα σπάω... ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ (ακόμα τουλάχιστον...)

Πάντως μετά από αυτή την πρώτη εμπειρία σκέφτομαι πως άργησα πολύ να το φτιάξω και να το πετάξω...

Βαγγέλης

ΥΓ: Υπενθυμίζω το setup:

• Engine: TURNIGY AerodriveXp SK Series 35-48 900Kv (171g)
  • ESC: TURNIGY Sentry 60amp Speed Controller (49g)
  • Battery: ZIPPY 4000mAh 3S1P 20C (311g)
  • Spinner: Turbo BB Aluminum Spinner 40/5/8 (40mm diameter, 5mm shaft, 8mm prop width)
  • Folding prop: Graupner Cam Folding Prop Blades (8mm hub) 13x7
  • 6 x Servos: Hitec HS-85MG Metal Gear Micro Servo (22g each)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”