CARF Mustang P-51D
Απάντηση: CARF Mustang P-51D
Και το τελικό αποτέλεσμα...
Αυτά για σήμερα.
Αυτά για σήμερα.
- Συνημμένα
-
- final door rail (3).jpg (75.38 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- final door rail (2).jpg (68.71 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- final door rail (1).jpg (76.1 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- final door rail.jpg (91.92 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- final door rail 0.jpg (75.34 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
Απιστευτη δουλεια, και τρομερη υπομονη!! <++>:/)-:,)
Ήρθε η ώρα να ανοίξω την πόρτα για τον «πίνακα ελέγχου» του αεροπλάνου. Στην κατασκευή τοποθετήθηκε ο διακόπτης on-off, η βαλβίδα εισαγωγής αέρα, η ένδειξη πίεσής του και το led της ηλεκτρονικής.
Κάθε φορά που κάνω επεμβάσεις χωρίς επιστροφή… τοποθετώ χαρτοταινία για να φαίνονται καλά τα σημάδια και να μην «πληγώνω» την άτρακτο με το Dremel. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν!
Κάθε φορά που κάνω επεμβάσεις χωρίς επιστροφή… τοποθετώ χαρτοταινία για να φαίνονται καλά τα σημάδια και να μην «πληγώνω» την άτρακτο με το Dremel. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν!
- Συνημμένα
-
- DSCN0010.jpg (95.94 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0009.jpg (95.65 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0008.jpg (96.8 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0007.jpg (93.65 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0006.jpg (92.44 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
Στη συνέχεια θα κολλήσω πάνω στην άτρακτο το ξύλο που συγκρατεί την μικρή αυτή κατασκευή και θα τοποθετήσω μεντεσέδες (ακόμη δεν ξέρω πως) στο πορτάκι και μαγνήτες ώστε να ανοίγει και να κλείνει.
- Συνημμένα
-
- DSCN0017.jpg (93.77 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0015.jpg (95.9 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0014.jpg (95.4 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0012.jpg (94.04 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0011.jpg (92.5 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
..........μήπως αν είχες βάλει τον μεντεσέ ανάμεσα στο ξύλο και την άτρακτο?
Xμ, καλή σκέψη Αντώνη! Ακόμη δεν το έχω κολλήσει, πρέπει πρώτα να δω τι θα κάνω με την πόρτα και μετά. Μάλλον θα βάλω τους μεντεσέδες της φωτογραφίας που πρέπει να έχουν "αέρα" για να δουλεύουν σωστά. Το πρόβλημα είναι πως τους κολλάω μιας και η εποξική δεν κολλάει το πλαστικό. Η λύση θα ήταν να βάλω βίδες ενός χιλιοστού αλλά δεν θέλω να φαίνεται τίποτα. Θα δω.
- Συνημμένα
-
- DSCN0023.jpg (88.9 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
γιατί δεν βάζεις εσωτερικά μεντεσεδάκια απο ηλεκτρικούλι και ένα ελατήριο λούπα για να το κρατά κλειστό?
έτσι δεν θα έχεις μεγάλο κενό και δεν βάζεις μαγνήτες
έτσι δεν θα έχεις μεγάλο κενό και δεν βάζεις μαγνήτες
Τελείωσε και το πορτάκι για το διακόπτη και τα λοιπά. Όλα στη θέση τους, μπορείτε να παρατηρήσετε και τους 2 μαγνήτες που χρησιμοποίησα.
- Συνημμένα
-
- DSCN0028.jpg (95.88 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0027.jpg (96.03 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0026.jpg (96.99 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
- DSCN0025.jpg (99.81 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
-
Respect!....τα πάτνα όλα.
Μπραβο ρε Κωστα.Εσυ το προχωρας το εργαλειο.Εγω εκει που με εστειλαν δεν εχω το χωρο που θελω για να το παρω και να συνεχισω την δουλεια.Αχ αχ αχ.Μετα απο κανα 4αρι χρονια που πιστευω να γυρισω να δω τι θα κανω.Θα υπαρχει Ελλαδα?Ασε που με επιασαν οι περικοπες σε οτι θα επερνα.Τουλαχιστον εχω δουλεια.
Κωστή πότε το βλέπεις για "παρθενική";;
Γεια σου Τρύφωνα.
Από το τέλος Ιουλίου θα το ξεκινήσω πάλι και αν όλα πάνε καλά υπολογίζω το Σεπτέμβρη. Ξέρεις ότι τώρα οι προτεραιότητές μου είναι άλλες ;-)
Από το τέλος Ιουλίου θα το ξεκινήσω πάλι και αν όλα πάνε καλά υπολογίζω το Σεπτέμβρη. Ξέρεις ότι τώρα οι προτεραιότητές μου είναι άλλες ;-)
Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα άρχισα πάλι την κατασκευή του Mustang. Σειρά είχαν οι δύο αεραγωγοί στο πίσω μέρος του αεροπλάνου που είναι λειτουργικοί μιας και από εκεί βγαίνει ο ζεστός αέρας της μηχανής. Αν και στα σχέδιά μου ήταν να μην κάνω κάτι ιδιαίτερο στην πορεία αποφάσισα να τοποθετήσω servo ώστε να την ανοίγω περισσότερο σε περίπτωση που η θερμοκρασία του κινητήρα είναι μεγάλη. Για τους παρατηρητικούς, η κίνηση του servo δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη και θα είναι μικρότερη. Τέλος χρησιμοποίησα servo slow που κάνει την κίνηση αργή και σίγουρα πιο scale...
Δείτε το!
http://www.youtube.com/watch?v=h2UqfeeyZLY
Δείτε το!
http://www.youtube.com/watch?v=h2UqfeeyZLY
-
Δύο πραματάκια θα ήθελα να πώ Κωστή,
α. Είσαι πολύ μερακλής….πολύ και καλό κουράγιο.
β. Sorry αν ακούγεται χαζό βρε παιδιά αλλά τι είναι το «servo slow», κάπου πάει το μυαλό μου αλλά θα ήθελα να το καταλάβω μιας και ψάχνω λύση για μηχανικά retracts.
Y.Γ: Κωστή αν θές σβήσε το post μου μετά από την όποια απάντηση.
α. Είσαι πολύ μερακλής….πολύ και καλό κουράγιο.
β. Sorry αν ακούγεται χαζό βρε παιδιά αλλά τι είναι το «servo slow», κάπου πάει το μυαλό μου αλλά θα ήθελα να το καταλάβω μιας και ψάχνω λύση για μηχανικά retracts.
Y.Γ: Κωστή αν θές σβήσε το post μου μετά από την όποια απάντηση.
Καλησπέρα,
Servo slow είναι μία μικρή ρυθμιζόμενη πλακέτα που κάνει αυτό ακριβώς που λέει. Δηλαδή το servo να κάνει αργή κίνηση και μάλιστα όσο αργή θες. Τώρα για τα retract που λες, αν έχεις servo retract δεν γίνεται. Όπως πιθανά θα έχεις παρατηρήσει ούτε στις κινήσεις τους δεν μπορείς να επέμβεις ηλεκτρονικά από την τηλεκατεύθυνση. Αν όμως έχεις κανονικά servο, ναι τότε είναι εφικτό να πετύχεις με αυτή την πλακετίτσα scale κίνηση. Αν θες μπορώ να σου δώσω μία (δώρο φυσικά) να τη δοκιμάσεις.
Ελπίζω να βοήθησα....Κ
Servo slow είναι μία μικρή ρυθμιζόμενη πλακέτα που κάνει αυτό ακριβώς που λέει. Δηλαδή το servo να κάνει αργή κίνηση και μάλιστα όσο αργή θες. Τώρα για τα retract που λες, αν έχεις servo retract δεν γίνεται. Όπως πιθανά θα έχεις παρατηρήσει ούτε στις κινήσεις τους δεν μπορείς να επέμβεις ηλεκτρονικά από την τηλεκατεύθυνση. Αν όμως έχεις κανονικά servο, ναι τότε είναι εφικτό να πετύχεις με αυτή την πλακετίτσα scale κίνηση. Αν θες μπορώ να σου δώσω μία (δώρο φυσικά) να τη δοκιμάσεις.
Ελπίζω να βοήθησα....Κ