Easy Star FPV ένα ταξίδι…
Easy Star FPV ένα ταξίδι…
Ήρθε ο καιρός να ασχοληθώ με κάτι λιγότερο πολύπλοκο. Τώρα θα μου πείτε… μα παρουσίαση για το Easy Star? Παραείναι απλό!
Το ενδιαφέρον αυτής της παρουσίασης, που ίσως φανεί χρήσιμη σε κάποιον, είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτό το μικρό αλλά τόσο επιτυχημένο ανεμόπτερο. Το ζητούμενο εδώ είναι να φτιαχτεί ένα ταχύτερο Easy Star που θα στρίβει ευκολότερα και θα σηκώνει, θέλω να ελπίζω, και extra βάρος…
Δεν θα εξηγήσω τώρα γιατί ο τίτλος είναι ο παραπάνω για να σας κρατήσω λίγο σε αγωνία! Στην πορεία της παρουσίασης σίγουρα θα καταλάβετε και ελπίζω να δώσει ιδέες και σε άλλους να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Στο διά ταύτα τώρα. Παρέλαβα από το http://www.planodio.gr
το κουτάκι με το ανεμόπτερο κατασκευασμένο από elapor. Η συσκευασία άψογη και όλα στη θέση τους σε άριστη κατάσταση. Αρχίζω με τι άλλο, το κόψιμο των αυτοκόλλητων. Θα μου έφαγε καμιά ώρα αλλά δεν μπορώ να πω με χαλάρωσε κιόλας!!! Α βρήκα και ένα 400άρι μοτέρ (κάρβουνο παρακαλώ) και μία μικρή προπέλα που δεν θα χρησιμοποιήσω. Παρεμπιπτόντως αν κάποιος τα θέλει τα προσφέρω μαζί με το …κουτί (δωρεάν φυσικά).
Το ενδιαφέρον αυτής της παρουσίασης, που ίσως φανεί χρήσιμη σε κάποιον, είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτό το μικρό αλλά τόσο επιτυχημένο ανεμόπτερο. Το ζητούμενο εδώ είναι να φτιαχτεί ένα ταχύτερο Easy Star που θα στρίβει ευκολότερα και θα σηκώνει, θέλω να ελπίζω, και extra βάρος…
Δεν θα εξηγήσω τώρα γιατί ο τίτλος είναι ο παραπάνω για να σας κρατήσω λίγο σε αγωνία! Στην πορεία της παρουσίασης σίγουρα θα καταλάβετε και ελπίζω να δώσει ιδέες και σε άλλους να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Στο διά ταύτα τώρα. Παρέλαβα από το http://www.planodio.gr
το κουτάκι με το ανεμόπτερο κατασκευασμένο από elapor. Η συσκευασία άψογη και όλα στη θέση τους σε άριστη κατάσταση. Αρχίζω με τι άλλο, το κόψιμο των αυτοκόλλητων. Θα μου έφαγε καμιά ώρα αλλά δεν μπορώ να πω με χαλάρωσε κιόλας!!! Α βρήκα και ένα 400άρι μοτέρ (κάρβουνο παρακαλώ) και μία μικρή προπέλα που δεν θα χρησιμοποιήσω. Παρεμπιπτόντως αν κάποιος τα θέλει τα προσφέρω μαζί με το …κουτί (δωρεάν φυσικά).
- Συνημμένα
-
- 3.jpg (97.99 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 4.jpg (97.44 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 2.jpg (95.68 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 1.jpg (96.27 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
Απάντηση: Easy Star ένα ταξίδι…
Και ξεκινάμε με την πρώτη παρέμβαση! Ενίσχυση φτερών και οριζόντιου σταθερού με carbon 1Χ3 χιλιοστών. Αυλάκι στο elapor και κόλλημα με λεπτόρρευστη κυανοακριλική. Δείτε τις φωτογραφίες!
- Συνημμένα
-
- 12.jpg (97.89 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 8.jpg (92.88 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 7.jpg (101.96 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 5.jpg (94.6 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
Δεύτερη παρέμβαση στο rudder. Έχω διαβάσει και δει ότι το υπάρχον rudder είναι μικρό και όχι τόσο αποτελεσματικό. Βέβαια το easy star έχει φτιαχτεί για να εκπαιδεύει και όχι για να στρίβει γρήγορα. Έτσι έκανα ένα αυλάκι σε συνέχεια του ήδη κομμένου rudder ώστε το μήκος του να φτάσει έως πάνω. Επίσης έβαλα και ταινία για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα κοπεί με τη χρήση.
- Συνημμένα
-
- 11.jpg (100.14 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 10.jpg (101.32 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 9.jpg (103.26 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
Συνεχίζω με το μέτρημα για την τοποθέτηση των ailerons!!! Δείτε στην φωτογραφία τα ακριβή μέτρα. Προσοχή αν το κάνετε τοποθετήστε πρώτα τα φτερά και μετά μετρήστε, υπάρχει λόγος…
- Συνημμένα
-
- 15.jpg (96.64 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
Και το αποτέλεσμα! Για να λειτουργούν σωστά αφαίρεσα elapor από την κάτω πλευρά του κάθε aileron. Κόλλησα με ταινία και από τις δύο πλευρές. Τα servo που χρησιμοποιώ εδώ είναι τα Hitec HS55. Τα horns είναι phenolic κολλημένα με 5λεπτη εποξική.
- Συνημμένα
-
- 21.jpg (92.89 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 20.jpg (94.68 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 19.jpg (96.93 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 17.jpg (97.44 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 16.jpg (96.8 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
Επίσης τοποθέτησα 4 μαγνήτες στα φτερά ώστε να ασφαλίζουν καλύτερα. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς πολύ καλό και τα φτερά για να ξεχωρήσουν θέλουν πολύ μεγαλύτερο τράβηγμα από πριν.
Αυτά προς το παρόν...
Αυτά προς το παρόν...
- Συνημμένα
-
- 14.jpg (95.15 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- 13.jpg (96.34 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
_P_P..........κάτι καλό μαγειρεύεις εσύ........
αν μπορέσεις βάλε φώτο το σημείο σύνδεσης των καλωδίων που έρχονται από τα servo στο body (μια καλή ιδέα είναι ο τρόπος που έxει την σύνδεση στο easy glider ..........δες manual http://www.multiplex-rc.de/cms/vorschau/upload/d_anleitungen/m_easyglider_pro_5sp.pdf
αν μπορέσεις βάλε φώτο το σημείο σύνδεσης των καλωδίων που έρχονται από τα servo στο body (μια καλή ιδέα είναι ο τρόπος που έxει την σύνδεση στο easy glider ..........δες manual http://www.multiplex-rc.de/cms/vorschau/upload/d_anleitungen/m_easyglider_pro_5sp.pdf
Αντώνη έτσι το έχω κάνει. Θα βάλω φωτογραφίες αύριο να το δούμε!
-
σήμερα άρπαξα το κοπίδι ...........
πες μου τον λόγο για τοποθέτηση και μετά μετρημα γιατι είπα να μετρήσω απο την πατούρα
πες μου τον λόγο για τοποθέτηση και μετά μετρημα γιατι είπα να μετρήσω απο την πατούρα
Αντώνη το έγραψα γιατί ένας Αμερικάνος μέτρησε από εκεί που είναι η ένωση των 2 φτερών (δες με τόξο) με αποτέλεσμα αλλού να είναι το ένα aileron αλλού το άλλο. Με τον τρόπο που είπα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει λάθος, αν και για να κάνεις τέτοιο λάθος πρέπει να είσαι ..... Αμερικάνος>F<!
- Συνημμένα
-
- 14.jpg (93.65 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
Για δείτε και τα φυσάκια για τα ailerons. Τα έκανα όπως το easy glider περίπου και το αποτέλεσμα είναι καλό.
- Συνημμένα
-
- DSCN0078.jpg (90.14 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- DSCN0077.jpg (96.45 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- DSCN0076.jpg (94.95 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- DSCN0074.jpg (93.88 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
Και με το φτερό τοποθετημένο. Δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα!
- Συνημμένα
-
- DSCN0082.jpg (80.62 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- DSCN0081.jpg (92.56 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- DSCN0080.jpg (94.72 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
-
- DSCN0079.jpg (92.52 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
<:-)>>το πήρα και σε ακολουθώ κατα βήμα...........
Ωραίος!! ευχαριστούμε για τις πληροφορίες...
Μπορείς να μας πεις τα μαγνητάκια από που τα πήρες; Επίσης πως και δεν έκανες το ίδιο με velcro?
Μπορείς να μας πεις τα μαγνητάκια από που τα πήρες; Επίσης πως και δεν έκανες το ίδιο με velcro?
Καλησπέρα,
Τα μαγνητάκια τα έχω πάρει από ένα παζάρι στο Λονδίνο. Δεν γνωρίζω που αλλού μπορείς να βρεις αλλά και με velcro. όπως και προτείνεις, μπορείς να το κάνεις και να είναι μια χαρά!
Αυτά προς το παρόν...Κ
Τα μαγνητάκια τα έχω πάρει από ένα παζάρι στο Λονδίνο. Δεν γνωρίζω που αλλού μπορείς να βρεις αλλά και με velcro. όπως και προτείνεις, μπορείς να το κάνεις και να είναι μια χαρά!
Αυτά προς το παρόν...Κ