Easy Star FPV ένα ταξίδι…
Απάντηση: Easy Star ένα ταξίδι…
Ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με την άτρακτο και την τοποθέτηση του μοτέρ. Θα χρησιμοποιήσω το setup της Multiplex με το Himax μοτέρ, το 19Α speed control της Castle Creation και την pusher προπέλα 5,5Χ4,5 της APC.
Επέλεξα να βγάλω εκτός ατράκτου το speed control για να ψύχεται αλλά κυρίως για να είναι μακριά από το δέκτη.
Τέλος έκλεισα την άτρακτο με παχύρευστη κυανοακριλική, δείτε πως!
Επέλεξα να βγάλω εκτός ατράκτου το speed control για να ψύχεται αλλά κυρίως για να είναι μακριά από το δέκτη.
Τέλος έκλεισα την άτρακτο με παχύρευστη κυανοακριλική, δείτε πως!
- Συνημμένα
-
- DSCN0088.jpg (100.43 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0087.jpg (99.74 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0085.jpg (99.92 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0084.jpg (103.73 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0083.jpg (101.1 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
Συνέχεια με το κόλλημα της ουράς. Ανακάλυψα ότι το rudder δεν αφήνει το elevator να κάνει μεγάλη κίνηση. Έτσι αφαίρεσα ένα μικρό κομμάτι ώστε να μπορώ να κάνω και κανένα loopάκι...
- Συνημμένα
-
- DSCN0093.jpg (95.63 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0092.jpg (96.33 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0091.jpg (95.36 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0089.jpg (93.45 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
Θα χρησιμοποιήσω για το rudder ένα servo HS81 της Hitec και για το elevator ένα HS85 metal gear για περισσότερη ασφάλεια. Τα servo κολλήθηκαν με ταινία διπλής όψης και μία σταγόνα κυανοακριλική.
Τέλος κόλλησα και τις ντίζες στη θέση τους. Μένει να μπει ο δέκτης, να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ζύγισμα και... ΠΕΤΑΜΕ!!!
Τέλος κόλλησα και τις ντίζες στη θέση τους. Μένει να μπει ο δέκτης, να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ζύγισμα και... ΠΕΤΑΜΕ!!!
- Συνημμένα
-
- DSCN0100.jpg (99.38 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0099.jpg (99.37 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0098.jpg (98.42 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- DSCN0096.jpg (97.76 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
Αυτό το θέμα με το ruder το είχα παρατηρήσει και εγώ Είχα γράψει μάλιστα ότι με up elevator φρακάρει και δεν μπορείς να στρίψεις οπότε καλά κάνεις και το αναφέρεις γιατί αν κάποιος δεν βάλει στο μοντέλο ailerons μπορεί να την πάθει
Αρα το κοψιματάκι είναι must
Πες μου Κώστα πιστεύεις ότι αν το speed control μπει μέσα θα ζεσταθεί πολύ γιατί λέω στο επόμενο να βάλω το setup που έβαλες αλλά δεν μου αρέσει να το βάλω εξωτερικά
Αρα το κοψιματάκι είναι must
Πες μου Κώστα πιστεύεις ότι αν το speed control μπει μέσα θα ζεσταθεί πολύ γιατί λέω στο επόμενο να βάλω το setup που έβαλες αλλά δεν μου αρέσει να το βάλω εξωτερικά
Αντώνη με μια δοκιμή που έκανα με τέρμα γκάζι το μοτέρ τραβάει 20Α...
Αν είναι μέσα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε αυτό το setup είναι αυτό που προτείνει η Multiplex που δεν είναι κάποια τυχαία εταιρεία. Να σου επισημάνω ότι η δύναμη του μοτέρ είναι απίστευτη και θα το πηγαίνει σφαίρα!
Βέβαια το γιατί ακριβώς έβαλα εκεί το speed control θα το δεις στην πορεία...
Αν είναι μέσα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε αυτό το setup είναι αυτό που προτείνει η Multiplex που δεν είναι κάποια τυχαία εταιρεία. Να σου επισημάνω ότι η δύναμη του μοτέρ είναι απίστευτη και θα το πηγαίνει σφαίρα!
Βέβαια το γιατί ακριβώς έβαλα εκεί το speed control θα το δεις στην πορεία...
-
αχα! το είπα οτι κάτι ετοιμάζεις!!!!!!!!!!!
..., ηηηη δευτερο φτερο (να δω διπλανο το ΕS και τι αλλο...), η κατι ψιλο-ογκωδες (..., FPV,...) για να'νε κοντα στο ΚΒ,^%^χχχμμμμμμ.......,γιαα να δουμε.?!
Έγινε και η πρώτη πτήση! Τα ailerons δουλεύουν πολύ καλά, το μοτέρ είναι πολύ δυνατό και γενικά είναι ένα ωραίο παιχνίδι που μπορεί να πετάξει σχεδόν οπουδήποτε. Δείτε μερικές φωτογραφίες!
- Συνημμένα
-
- Multiplex Easy Star (5).jpg (30.74 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- Multiplex Easy Star (4).jpg (29.33 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- Multiplex Easy Star (3).jpg (28.23 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- Multiplex Easy Star (2).jpg (25.84 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- Multiplex Easy Star (1).jpg (30.73 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
Άλλες 5...
- Συνημμένα
-
- Multiplex Easy Star (10).jpg (30.76 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- Multiplex Easy Star (9).jpg (29.54 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- Multiplex Easy Star (8).jpg (35.83 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- Multiplex Easy Star (7).jpg (29.66 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
-
- Multiplex Easy Star (6).jpg (29.41 KiB) Προβλήθηκε 42 φορές
Γεια, μετα απο 8 μηνες με το ES και μερικες 'ανακατασκευες' θα προτεινα επισης μια καρμπονοβεργα στην ουρα, αν χρησιμοποιειτε 2.4 μπορει να περασει απο το καναλι για την κεραια. Δεν προσφερει τιποτε στην πτηση αλλα βοηθαει την ουρα να μεινει μονοκοματη σε μετριες προσγειωσεις. Επισης εχω δοκιμασει με επιτυχια gyro στο rudder, εχω και στο elevator αλλα ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν βοηθαει. Σε χρηση φωτογραφικου νομιζω θα βοηθησει, εχω το rate στα flaps (που δεν εχω) και μαζι του αλλαζω και το τριμ του elevator για αργη πτηση εναντια στον ανεμο (πλαγια) η προσγειωση crosswind, ailerons δεν εχω. Επισης περιμενω δεμα με μικροκαμερα για σχετικη χρηση.
...+1...!!!
Πολυωραιοοοοοοοοο και πεταει τελειαααα...!!!
Μπραβο Κωσταντηηηη, πετυχημενες οοοοολες οι 'μετατροπουλες' & ωραιες foto...!!!_P_P
Πολυωραιοοοοοοοοο και πεταει τελειαααα...!!!
Μπραβο Κωσταντηηηη, πετυχημενες οοοοολες οι 'μετατροπουλες' & ωραιες foto...!!!_P_P
Κατά την δεύτερη πτήση έγινε και βιντεοσκόπηση σε ανάλυση 1080p. Η κάμερα με βάρος 1300 περίπου γραμμάρια δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στο easy star!
Δείτε ένα δείγμα αν και ο ισχυρός άνεμος δεν βοήθησε να κρατήσω το μοντέλο σταθερό μιας και δεν χρησιμοποιώ κανένα βοήθημα.
Αντώνη για την "καρμπονόβεργα" που λες για την ουρά, ήδη έχει τοποθετηθεί. Δες στην προηγούμενη σελίδα.
http://www.youtube.com/watch?v=q0J54LEnqlI
Δείτε ένα δείγμα αν και ο ισχυρός άνεμος δεν βοήθησε να κρατήσω το μοντέλο σταθερό μιας και δεν χρησιμοποιώ κανένα βοήθημα.
Αντώνη για την "καρμπονόβεργα" που λες για την ουρά, ήδη έχει τοποθετηθεί. Δες στην προηγούμενη σελίδα.
http://www.youtube.com/watch?v=q0J54LEnqlI
... + 111111!!!!!!! _P_P
Το "καλυτερότερο"!!
Over the Hills
Βαγγέλης
Over the Hills
Βαγγέλης
-
Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: ↑
Κώστα μια ερώτηση, η πτήση στο video είχε και ανεμοπορία ή δούλευες συνέχεια το μοτέρ;