Επιδιόρθωση ξύλινων Blades (Video)

Απάντηση
johnnyga

Δημοσίευση από johnnyga »

Πολύ καλή λύση για επιδιόρθωση ξύλινων blades!!! Το βρήκα από Helifreak
http://www.youtube.com/watch?v=832GqsIzfb4
.
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Περιττός κόπος, λόγω χαμηλού κόστους και -σημαντικότερα-, λόγω αμφίβολου αποτελέσματος.
Η επιδιόρθωση με στόκο, απαιτεί μίξη με ισχυρότατη κόλλα. Οι λεπίδες -με μαθηματική ακρίβεια-, θα είναι προβληματικές στο ζύγισμα και ιδιαίτερα επικίνδυνες.
Mogolos

Απάντηση: Επιδιόρθωση ξύλινων Blades (Video)

Δημοσίευση από Mogolos »

Γιάννης Ζαφείρης έγραψε: Περιττός κόπος, λόγω χαμηλού κόστους και -σημαντικότερα-, λόγω αμφίβολου αποτελέσματος.
Η επιδιόρθωση με στόκο, απαιτεί μίξη με ισχυρότατη κόλλα. Οι λεπίδες -με μαθηματική ακρίβεια-, θα είναι προβληματικές στο ζύγισμα και ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Πολύ σωστα!
Μην κανετε καμια τετοια λαλακια και σκοτώσετε κανα ανθρωπο. Τα Blades, όπως το λέει και η λέξη (λεπιδεις στα ελληνικα), είναι φονικά όργανα σε περίπτωση απολόλλησης.
johnnyga

Δημοσίευση από johnnyga »

OK ρε παιδιά, μου φάνηκε ενδιαφέρον, ευχαριστώ για τις συμβουλές!!!w
SHARKGR

Δημοσίευση από SHARKGR »

βασικα σε ενα τετοιο ελικοπτερακι με τοσο λιγη σροπη και στροφες στο στροφειο,δεν θ εχει προβλημα,αλλα δε συζηταμε καν την περιπτωση ελικοπτερων μονου στροφειου με μεταδωση στην ουρα,οπου οι στροφες ειναι πολυ περισσοτερες συνηθως πχ ενα 400αρι ελικοπτεο εχει γυρω στις 2200-2600 μπορει και 3000στροφες....ουτε για πλακα`M`=B=
papabill

Δημοσίευση από papabill »

εγω παντως δε θα το επιχειρουσα!
geok

Δημοσίευση από geok »

Λιγο ασχετο αλλα σαν πρωταρης "κόλλησα" στην υπογραφή του SHARKGR
.
Εστειλα ΠΜ

Συγνωμη αλλα θα επανέλθω στο κατάλληλο thread μολις αποφασίσω το 3D που θέλω
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

johnnyga έγραψε: OK ρε παιδιά, μου φάνηκε ενδιαφέρον, ευχαριστώ για τις συμβουλές!!!w

Νομίζω ότι κάνεις πολύ καλά και το ψάχνεις. Εγώ πάλι δεν βλέπω κάτι παράλογο στην τεχνική, ούτε κάτι το τόσο φονικό και επικίνδυνο….ειδικά σε αυτή την κλίμακα του RC Ε/Π…..εννοείτε ότι τέτοιες ταρζανιές δε κάνεις σε 30άρια E/Π και πάνω…λόγω στροφών και πτερυγικών φορτίων, όπως αυτά αναπτύσσονται σε μεγάλα pitchαρήσματα.

Βέβαια καλό είναι να πούμε κάπου εδώ ότι ένα blade μπορεί να αστοχήσει ακόμα και αν το πάρεις ολοκαίνουριο…..

Η παραπάνω τεχνική άλλωστε με χρήση στόκου ρητίνης (2 στοιχείων με επιταχυντή) σε λεπτόρρευστη μορφή χρησιμοποιείτε και σε κανονικά blade Ε/Π στην περίπτωση delamination.

Εγώ απλά δεν θα χρησιμοποιούσα απλό στόκο, αλλά στόκο ρητίνης (φουλ καρκινογόνος βέβαια!!!!....θέλει προσοχή…μάσκα/γάντια/καλό εξαερισμό)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ρυθμίσεις Ελικοπτέρων”