Lo-100 1952 scale glider

King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

fazerdreamer έγραψε:
......,εγω θα εβαζα τουλαχιστον hitec hs-55 και το καλυτερο θα ηταν να ειναι metal gear.

Ναι ναι ναι.......εχθές πήγα να χάσω το FOXάκι από servo-κινέζο!!!.....granazi....παπαλά στο αριστερό aileron.....προσγείωση χάρος....ευτυχώς όλα ΟΚ πέραν ενός μικρού crack στο spinner και κάποιων γρατσουνιών στο δεξί φτερό.

Ο Στέφανος έχει χίλια δίκια, μετά από αυτό που πήγα να πάθω χθες στο Ελληνικό....μόνο επώνυμα και δοκιμασμένα πραματάκια μέσα στο μοντέλο....και ας πάνε το κάτι της παραπάνω (βέβαια πονάει γιατί άλλο το 9 ευρώ και άλλο το 22 ευρώ…αλλά!!!).....καλύτερα να αργήσω να ξαναπετάξω παρά να το κλαίω.

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
Έτσι δεν θα δεσμεύσω τα hs 55 η και κάποια καλύτερα σε ένα μοντέλο που θα κάνω decor στο δωμάτιο της κόρης μου

Α ρε πατέρα......άρχιζε να βάζεις λεφτά για το PPL της κόρης φίλε!!!:D
sokratis

Απάντηση: Lo-100 1952 scale glider

Δημοσίευση από sokratis »

Ασχετο,αλλα καπου κυκλοφορει ενα ασπρομαυρο βιντεακι,με ενα lo-100 να κανει χαμηλη αναστροφη διελευση,και στην αποτομη ανοδο χτυπαει και σπαει το καθετο σταθερο.Στη συνεχεια ανεβαινει(ανεστραμενο παντα)και καταφερνει να κανει κατι σαν roll και μετα αναγκαστικη.Αν μπορει καποιος να το βρει.....
ΥΓ.Μιλαω παντα για πραγματικο ανεμοπτερο κι οχι μοντελο.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

κατόπιν της πολύ σωστής προτροπής του fazerdreamer αγοράστηκαν 4 hitec hs 55 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα turnigy (όλο και κάποιο foam θα τα φιλοξενίσει)
Δημήτρης Άρτα

Δημοσίευση από Δημήτρης Άρτα »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: κατόπιν της πολύ σωστής προτροπής του fazerdreamer αγοράστηκαν 4 hitec hs 55 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα turnigy (όλο και κάποιο foam θα τα φιλοξενίσει)

Αντώνη, πριν γνωρίσω τον Κινέζο,χρησιμοποιούσα και 'γώ τα hitec hs 55 για τα μικρά αεροπλανάκια μου!Αποτέλεσμα...!?Κάθε βδομάδα έσπαγα και από ένα σέρβο, βάζοντας μόνο το αεροπλάνο στο αυτοκίνητο!!!Εκεί, όλο και κάπου έβρισκε κανά elerons,κανά elevetor,κανά rudder και μου κούρευε τα γρανάζια του σέρβο!!Τόσο εύκολα σπάνε....!Και 25 ευρώ κάθε βδομάδα(βλέπε επαρχία)είναι πολλά λεφτά!!Τώρα χρησιμοποιώ τα ΗΧΤ-900 και έχω βρεί την υγειά μου!2 χρόνια τώρα έχω κουρέψει μόνο ένα,κι αυτό από βλακεία μου...!
Πάντως,80 ευρώ σε σέρβο για τέτοιο μέγεθος ανεμόπτερο ...είναι πολλά!,
Condor

Δημοσίευση από Condor »

sokratis έγραψε: Ασχετο,αλλα καπου κυκλοφορει ενα ασπρομαυρο βιντεακι,με ενα lo-100 να κανει χαμηλη αναστροφη διελευση,και στην αποτομη ανοδο χτυπαει και σπαει το καθετο σταθερο.Στη συνεχεια ανεβαινει(ανεστραμενο παντα)και καταφερνει να κανει κατι σαν roll και μετα αναγκαστικη.Αν μπορει καποιος να το βρει.....
ΥΓ.Μιλαω παντα για πραγματικο ανεμοπτερο κι οχι μοντελο.

Καλησπέρα, εδώ είναι το video με το Lo-100 που ψάχνει ο φίλος Sokratis

http://www.scalesoaring.co.uk/Movies/Pathe/Movie43.WMV

Χαιρετισμούς και καλοπέταχτο Αντώνη το Lo σου.

Καλό απόγευμα παίδες,
Αλέξης
Αντώνης Κριτζάς

Χtreme το video ...........καλύτερα να μή το δοκιμάσω!!!!!

Στην πρώτη πτήση του easyglider με ΗΧΤ-900 βραχυκύκλωσε το servo του ruder πιθανόν απο κτύπημα στην μεταφορά ......ο δέκτης τρελάθηκε και το ανεμόπτερο έπεσε Αφού το ξαναέφτιαξα αντικατέστησα το servo
Πετάω τώρα πάνω απο ένα χρόνο σε πλαγια και πεδιάδα και δεν έπαθε ποτέ τίποτα κανένα απο τα υπόλοιπα παρά τις κακουχίες
Αφού πήρα τα hitec θα τα βάλω και ο θεός βοηθός
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Αγαπητέ Αντώνη

Μην φοβάσαι την πτήση του συγκεκριμένου Lo......
Το κιτάκι αυτό είναι μικρό και αργό.....Δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα για να χρειαστεί σετάπ τούμπανο...
Χαλάρωσε πιές τον καφέ σου και θα το δείς να πετάει πολύ αργά στην πλαγιά.....
King Kostas

Αντώνη μη μασάς.....όλα θα πάνε καλά. Και εγώ πιστεύω ότι με τα HS55 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Και επειδή είσαι μερακλής...η Loλα θα πάει μια χαρά.

Εδώ πέταξε το FOXάκι μου.....το Lo θα έχει πρόβλημα!!!
Αντώνης Κριτζάς

η ολοκλήρωση πλησιάζει .........μένουν κάποιες λεπτομέρειες
όπως το κόλλημα του stabilizer (το αποφάσισα γιατί με τα πλαστικά βιδάκια δεν μου δείχνει σταθερό)
προσαρμογή του πιλοτηρίου ......μάλλον με πίρο και ένα σετ μαγνητών
δέκτης και τελική ρύθμιση πηδαλίων
και τέλος πέρασμα με βερνίκι αφού επιδιορθώσω τυχόν ζημιές
Εικόναhttp://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=21153&d=1281391883

τελικά η άτρακτος βγήκε ικανοποιητική ...........άξιζε ο κόπος !!!!!!!!!!!
Συνημμένα
DSCN2893.jpg
DSCN2893.jpg (86.53 KiB) Προβλήθηκε 71 φορές
DSCN2892.jpg
DSCN2892.jpg (87.65 KiB) Προβλήθηκε 71 φορές
DSCN2891.jpg
DSCN2891.jpg (91.22 KiB) Προβλήθηκε 71 φορές
DSCN2890.jpg
DSCN2890.jpg (89.28 KiB) Προβλήθηκε 71 φορές
King Kostas

Τελικά έφτιαξές και γα......μ τα μοντέλα Αντώνη.....κουκλάρα.
Condor

Δημοσίευση από Condor »

Οντως κουκλάκι το Lo σου Αντώνη - φτου φτου φτου (3 φορές για τους προληπτικούς ... χε χε) και πολύ καλή δουλειά !

Καινούργιο scale ανεμόπτερο και μάλιστα απο την καλή εποχή, έχουμε καιρό να δούμε και σίγουρα δέν περνάει απαρατήρητο.

Συμφωνώ με τον φίλο Τρυφωνα οτι έχει προδιαγραφές να μήν σε αγχώσει στην πτήση.

Και αυτό γιατί,
- Οι Τσέχοι σχεδιάζουν καλά στα ανεμόπτερα και βάζουν σωστές γωνίες, ιδίως στα παλαιότερα μοντέλα τους
- Οπως είδα απο το σχεδιάκι του, εχουν χρησιμοποιήσει clark-y αεροτομούλα (νομίζω...) που ειναι χαλαρή στη συμπεριφορά, ιδιαίτερα σε μικρού εκπετάσματος scale μοντέλα, τα οποία πιθανώς, λόγω μεγέθους και σχετικού βάρους, να παρουσιάζουν λίγο μεγαλύτερο πτερυγικό φόρτο σχετικά με τα συμβατικά μή-scale αδέλφια τους.

Το μόνο που θα ήθελα να συμβουλέψω, με την άδειά σου φυσικά, για την πρώτη πτήση είναι
- Καλό ζύγισμα, όχι πιο πίσω (τουλάχιστον αρχικά) απο εκεί που λέει ο κατασκευαστής,
- όχι πολύ μεγάλη κίνηση στο elevator (αρχικά πάντα, μετά την μεγαλώνεις αν θέλεις)
- Οπωσδήποτε πέταξε κάτι άλλο πριν (το easy σου ίσως) για να δείς τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα πώς δουλεύει η πλαγιά και αν κρίνεις ότι η μέρα είναι εύκολη και με μπόλικο lift, όρμα !!!

Το πιθανώτερο είναι οτι τα παραπάνω τα ξέρεις ήδη, απλώς σου επιβεβαιώνω οτι αυτά ακριβώς προσέχω και εγώ, πριν πετάξω για πρώτη φορά ένα ανεμόπτερο που με ενδιαφέρει.

Καλή επιτυχία, :>)
Αντώνης Κριτζάς

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια * και τις συμβουλές
Πάντα έχω ένα easy star για να δοκιμάζω τις πλαγιές που βρίσκω και πάλι αυτό θα έκανα Πίστεψε με ότι λιγότερο με προβληματίζει η πτήση όσο μία άτσαλη προσγείωση
Βλέπεις εμείς εδώ κατεβαίνουμε σε κοτρόνια w
Αντώνης Κριτζάς

Το lo-100 τελείωσε και περιμένει μα αγωνία ένα καλό νοτιά
Τοποθετήθηκαν τα servo covers άλλαξαν τα όργανα στο χρώμα του ξύλου βάφτηκε ο τροχός και για τελείωμα περάστηκαν τα φτερά με βερνίκι
Αυτό έχει δύο ευεργετήματα …………πρώτο έγινε ένα προστατευτικό φιλμ πάνω από το βαμμένο monocot έτσι ώστε να μη γδέρνονται εύκολα τα βαμμένα τμήματα διότι ως γνωστό το monocot παρά το αγρίεμα που έγινε πριν ………….. η βαφή με το ξύσιμο φεύγει ............ενώ τώρα είναι πολύ ανθεκτικότερη (την τεστάρισα)
Το δεύτερο είναι ότι με το ματ βερνίκι το φτερό δείχνει ποιο scale διότι πλέον μοιάζει με ύφασμα και όχι σακούλα
Τελικό βαρος με το πακ των μπαταριων επάνω έτοιμο δηλαδή για πτήση 605 gr

Οι επόμενες φώτο και video από την πτήση του
Συνημμένα
DSCN2901.jpg
DSCN2901.jpg (94.71 KiB) Προβλήθηκε 71 φορές
DSCN2902.jpg
DSCN2902.jpg (87.2 KiB) Προβλήθηκε 71 φορές
DSCN2900.jpg
DSCN2900.jpg (91.89 KiB) Προβλήθηκε 71 φορές
DSCN2899.jpg
DSCN2899.jpg (89.75 KiB) Προβλήθηκε 71 φορές
King Kostas

Έχουμε νέα από flight test;
Αντώνης Κριτζάς

:-\αναμονή για τον κατάληλο νοτιά.........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”