Kyosho caliber 90
Kyosho caliber 90
Καλησπερα παιδια,λεγομαι παναγιωτης ειμαι καινουργιος.Πηρα προσφατα το kyosho caliber 90 νερ. 06.Αποφασισα να παρω το συγκεκριμενω ελικοπτερο παρ΄ολο που δεν εχω πεταξει ποτε διοτι μου αρεσε η ποιοτητα κατασκευης του.Κονσολα εχω την SANWA st 10g.Χρειαζομαι υποστηριξει ευχαριστω!
-
Απάντηση: Kyosho caliber 90
Με γεια το ελικόπτερο και καλώς ήρθες στο petame
Σε τι πτητικό επίπεδο βρίσκεσαι και τι ακριβώς χρειάζεσαι?
Σε τι πτητικό επίπεδο βρίσκεσαι και τι ακριβώς χρειάζεσαι?
Καλησπέρα Παναγιώτη και καλώς ήρθες στον χώρο του αερομοντελισμού.
Έκανες μια σοφή επιλογή και ξεκίνησες με 90αρι ελικόπτερο πράγμα που θα σε βοηθήσει στην αιώρηση(hover) αλλά και στην πτήση μιας και είναι μεγάλο οπότε θα μπορείς να πετάς ψηλά ενώ θα το βλέπεις καλά.
Πού μένεις?? Ποιο simulator αγόρασες??
Έκανες μια σοφή επιλογή και ξεκίνησες με 90αρι ελικόπτερο πράγμα που θα σε βοηθήσει στην αιώρηση(hover) αλλά και στην πτήση μιας και είναι μεγάλο οπότε θα μπορείς να πετάς ψηλά ενώ θα το βλέπεις καλά.
Πού μένεις?? Ποιο simulator αγόρασες??
Αγαπητέ p.simos,
Όποτε θέλεις να πετάξεις στείλε ΡΜ με κάποιο τηλέφωνο για να κανονίσουμε με κάποιο εκπαιδευτή να ξεκινήσεις να πετάς χωρίς σπασίματα. Προς το παρόν πετάμε στην αλάνα του Σχινιά. Θα χαρούμε να σε έχουμε στην παρέα μας.
Τρύφωνας
Όποτε θέλεις να πετάξεις στείλε ΡΜ με κάποιο τηλέφωνο για να κανονίσουμε με κάποιο εκπαιδευτή να ξεκινήσεις να πετάς χωρίς σπασίματα. Προς το παρόν πετάμε στην αλάνα του Σχινιά. Θα χαρούμε να σε έχουμε στην παρέα μας.
Τρύφωνας
Παιδια καλησπερα,ειμαι εντελως ασχετος και δεν ντρεπομαι να το πω.Ευχαριστω καταρχην για την αμεση απαντηση.Οπως ειπα και στην αρχη με το πρωτο μηνυμα,μου αρεσε η κατασκευη του πραγμα που μονο στο caliber 90 ειδα απ'οτι σε αλλα ελικοπτερα της κατηγοριας του.Το μονο που εχω παραγγειλει ειναι ο κινητηρας O.S MAX 91.Μενω κερατσινι αμφιαλη.Δεν εχω κανενα simuletor.Βοηθεια θα χρειαστω στο σεταρισμα του ελικοπτερου με την κονσολα βεβαια ακομα ειναι πολυ νωρις.Blades μου εχουν προτεινει τα NHP,servo fytaba BLS 351x4,BLS 251x1,και GYR611.απο την δικη σας εμπειρια ειναι σωστα αυτα?
Εφόσον θες να ασχοληθείς με ελικόπτερα το κατάλληλο simulator είναι το phoenix μιάς και έχει τα περισσότερα ελικόπτερα και πιο ρεαλιστική συμπεριφορά.
Όσον αφορά τα setup που σου πρότειναν είναι πολύ λάθος. Αυτά τα servo προορίζονται για σκληρό 3D και όχι για εκμάθηση (εσύ θα χρειαστείς πιο αργά και σίγουρα πιο φτηνά). Ο κινητήρας είναι άψογος.
Πέρνα μια μέρα από την αλάνα του Μαραθώνα να τα πούμε και από κοντά γιατί είναι αρκετά τα πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις ως νέος στον χώρο.
Όσον αφορά τα setup που σου πρότειναν είναι πολύ λάθος. Αυτά τα servo προορίζονται για σκληρό 3D και όχι για εκμάθηση (εσύ θα χρειαστείς πιο αργά και σίγουρα πιο φτηνά). Ο κινητήρας είναι άψογος.
Πέρνα μια μέρα από την αλάνα του Μαραθώνα να τα πούμε και από κοντά γιατί είναι αρκετά τα πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις ως νέος στον χώρο.
Πάντως το ελικόπτερο που αγόρασες είναι καλό για ακροβατικά και οχι τόσο για εκμάθηση
Το phoenix ποσο εχει,και που θα το βρω!
http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=2356
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ο αντάπτορας για την τ/κ σου (θα πρέπει να τους πεις oτι είναι για την SANWA st 10g)
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ο αντάπτορας για την τ/κ σου (θα πρέπει να τους πεις oτι είναι για την SANWA st 10g)
Εχω και εγω caliber 90 την προηγουμενη εκδοση απο την ver-06
παμε ενα ενα
1. μηχανη ,ποια OS ακριβως πηρες ??? για να σου πω τη εξατμιση θα παρεις
2. Servo 4 x Futaba Bls 252 F3c Το ελικοπτερο αυτο ειναι για αγωνες με ασκησεις ακριβειας,φανταζομε σε ενημερωσανε οταν το αγορασες ,οχι οτι δεν μπορεις να πεταξεις 3d απλα ειναι πολυ ακριβο για να το σπας συνεχεια μαθαίνοντας 3d μανουβρες ,επισης και τα 351 που σου ειπαν κανουν μια χαρα
3. Gyro Futaba 611 με Bls 251 πακετο αν το βρεις τωρα σε χαμηλη τιμη παρτο , εχει κυκλοφορησει το 701 που εχει και Governor οποτε το 611 αποσυρεται σιγα σιγα
Εγω θα σου ελεγα οτι και με το 520 + BLS 251 κανεις την δουλεια σου και με το παραπανω
4. Radio ,Αν δεν εχεις θα σου προτεινα να δεις 2-3 διαφορετικα μοντελα απο Futaba ,Jr ,Spectrum στα 2,4 GHZ και οποια σου κανει στα χερια και στο look :-) (γιατι απο software δυσκολα θα μπορεις να κρινεις) παρτην ,Προσωπικα προτιμω Futaba
απο 8 καναλια και πανω σου κανουν ολες
5. δωσε μεγαλη προσοχη στην κατασκευη του Ελικοπτερου ,και αν χρειαστεις κατι ρωτα ..
παμε ενα ενα
1. μηχανη ,ποια OS ακριβως πηρες ??? για να σου πω τη εξατμιση θα παρεις
2. Servo 4 x Futaba Bls 252 F3c Το ελικοπτερο αυτο ειναι για αγωνες με ασκησεις ακριβειας,φανταζομε σε ενημερωσανε οταν το αγορασες ,οχι οτι δεν μπορεις να πεταξεις 3d απλα ειναι πολυ ακριβο για να το σπας συνεχεια μαθαίνοντας 3d μανουβρες ,επισης και τα 351 που σου ειπαν κανουν μια χαρα
3. Gyro Futaba 611 με Bls 251 πακετο αν το βρεις τωρα σε χαμηλη τιμη παρτο , εχει κυκλοφορησει το 701 που εχει και Governor οποτε το 611 αποσυρεται σιγα σιγα
Εγω θα σου ελεγα οτι και με το 520 + BLS 251 κανεις την δουλεια σου και με το παραπανω
4. Radio ,Αν δεν εχεις θα σου προτεινα να δεις 2-3 διαφορετικα μοντελα απο Futaba ,Jr ,Spectrum στα 2,4 GHZ και οποια σου κανει στα χερια και στο look :-) (γιατι απο software δυσκολα θα μπορεις να κρινεις) παρτην ,Προσωπικα προτιμω Futaba
απο 8 καναλια και πανω σου κανουν ολες
5. δωσε μεγαλη προσοχη στην κατασκευη του Ελικοπτερου ,και αν χρειαστεις κατι ρωτα ..
-
Νομίζω ότι τώρα τα ισοπεδώσαμε όλα......!!Μα είστε καλά??Προτείνετε σε κάποιον που δεν έχει πιάσει ποτέ ελικόπτερο στα χέρια του ,setup ελικοπτέρου,ελικόπτερο και τηλεκατεύθυνση μαζί,αξίας πάνω από 2500 ευρώ????
Καλά αυτός ο ''έμπορος'' που του πούλησε για πρώτο ελικόπτερο ένα 90άρι,αλλά και μείς δεν πάμε πίσω με τις προτάσεις μας για τα ηλεκτρικά του και τα πρώτα του χόβερ.....!!!!!
Καλά αυτός ο ''έμπορος'' που του πούλησε για πρώτο ελικόπτερο ένα 90άρι,αλλά και μείς δεν πάμε πίσω με τις προτάσεις μας για τα ηλεκτρικά του και τα πρώτα του χόβερ.....!!!!!
p.simos έγραψε: ↑Παιδια καλησπερα,ειμαι εντελως ασχετος και δεν ντρεπομαι να το πω.Ευχαριστω καταρχην για την αμεση απαντηση.Οπως ειπα και στην αρχη με το πρωτο μηνυμα,μου αρεσε η κατασκευη του πραγμα που μονο στο caliber 90 ειδα απ'οτι σε αλλα ελικοπτερα της κατηγοριας του.Το μονο που εχω παραγγειλει ειναι ο κινητηρας O.S MAX 91.Μενω κερατσινι αμφιαλη.Δεν εχω κανενα simuletor.Βοηθεια θα χρειαστω στο σεταρισμα του ελικοπτερου με την κονσολα βεβαια ακομα ειναι πολυ νωρις.Blades μου εχουν προτεινει τα NHP,servo fytaba BLS 351x4,BLS 251x1,και GYR611.απο την δικη σας εμπειρια ειναι σωστα αυτα?
Αγαπητέ p.simos
Αν δεν έχεις ξαναπιάσει ελικόπτερο στα χέρια σου καλό θα είναι να παίξεις με simulator ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πριν πάς στο 90άρι. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις τις πιθανότητες σπασίματος του ελικοπτέρου σου. Θα σου πρότεινα επίσης την χρήση ειδικών Pads για αρχαρίους (μπαίνουν χιαστί στα heli pads, και αυξάνουν την επιφάνεια πρόσφυσης στην προσγείωση).
Και ένα coaxial όπως ένα lama πχ. είναι μια καλή αρχή αν δεν σου αρέσει η λύση του εξομειωτή.
Καλές πτήσεις
-
Τρύφωνας έγραψε: ↑
Αν δεν έχεις ξαναπιάσει ελικόπτερο στα χέρια σου καλό θα είναι να παίξεις με simulator ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πριν πάς στο 90άρι. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις τις πιθανότητες σπασίματος του ελικοπτέρου σου.
Σωστά Τρύφωνα. Και όχι μόνο το σπάσιμο του ελικοπτέρου, αλλά του κεφαλιού του (ή άλλων).
Το ελικόπτερο σε αυτό το μέγεθος, στα χέρια ανθρώπου που ΠΟΤΕ δεν έχει πετάξει, αποτελεί φλεγόμενη δυναμίτιδα. Απορώ -και συμφωνώ με τον "Δημήτρης Άρτα"-, πως διάολο δίνετε συμβουλές σεταρίσματος και όχι ασφάλειας! Είναι δυνατόν; Έχετε τρελαθεί εντελώς;
Το κατάστημα που προμήθευσε το ελικόπτερο, άραγε γνώριζε που το έδωσε; Είναι ελληνικό μαγαζί;
-
κοινός ........την πεπατημένη
το ελικόπτερο στο ράφι ..... αρχή με coaxial και αρκετό sim για να μάθεις τον χειρισμό των stick χωρίς ευτράπελα και με ασφάλεια δική σου και των παρευρισκομένων
Στην πορεία θα μαθαίνεις και πώς να στήσεις το ελικόπτερο που σε εντυπωσίασε και όταν έρθει η ώρα θα κάνεις τις πρώτες πτήσεις με πολύ πολύ καλύτερα αποτελέσματα
Φυσικά κάθε επαφή με έμπειρους θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πράγματα που τώρα δεν φαντάζεσαι καν
το ελικόπτερο στο ράφι ..... αρχή με coaxial και αρκετό sim για να μάθεις τον χειρισμό των stick χωρίς ευτράπελα και με ασφάλεια δική σου και των παρευρισκομένων
Στην πορεία θα μαθαίνεις και πώς να στήσεις το ελικόπτερο που σε εντυπωσίασε και όταν έρθει η ώρα θα κάνεις τις πρώτες πτήσεις με πολύ πολύ καλύτερα αποτελέσματα
Φυσικά κάθε επαφή με έμπειρους θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πράγματα που τώρα δεν φαντάζεσαι καν
90 αρι πρωτο ελικοφτερο? γιατι δεν πηρα ενα μακ λαρεν F1 για πρωτο αμαξι?