Gloster Gladiator SS-37 MK I - Κατασκευή scratch 2.50 m
Απάντηση: Gloster Gladiator SS-37 - Κατασκευή scratch 2.50 m
Καλημέρα Τρύφωνα
Ευχαριστώ για τις ευχές.Εχω σκεφτεί λίγο για το paint scheme,αλλά δεν εχω καταλήξει.Απο την μια λεω να το φτιάξω ασημί η την βασική Ελληνική παραλλαγή της εποχής.Βεβαια μου αρεσει και η παραλλαγή της ερήμου.Δεν μπορώ ομως να βρω αν υπήρχε Ελληνική μοίρα στην Βόρειο Αφρική.Πρέπει να βρω κανένα βιβλίο να το εξετάσω.Μέχρι στιγμής δεν εχω βρει κατι απο το internet.
Εχω στείλλει και μια ερώτηση στην εταιρεία DOWTY που εφτιαχνε τις ροδες για σχέδια κατασκευης.Πιστεύω να πάρω απάντηση.Αλλιως θα μπουν κλασσικες ροδες.
Μηπως εχεις εσυ κανένα βιβλίο σχετικα με το Gloster,να έβγαζα καμμιά φωτοτυπία.
Αυτα προς το παρον και ο αγων συνεχιζεται.
ΜΦΧ
Αγγελος
Ευχαριστώ για τις ευχές.Εχω σκεφτεί λίγο για το paint scheme,αλλά δεν εχω καταλήξει.Απο την μια λεω να το φτιάξω ασημί η την βασική Ελληνική παραλλαγή της εποχής.Βεβαια μου αρεσει και η παραλλαγή της ερήμου.Δεν μπορώ ομως να βρω αν υπήρχε Ελληνική μοίρα στην Βόρειο Αφρική.Πρέπει να βρω κανένα βιβλίο να το εξετάσω.Μέχρι στιγμής δεν εχω βρει κατι απο το internet.
Εχω στείλλει και μια ερώτηση στην εταιρεία DOWTY που εφτιαχνε τις ροδες για σχέδια κατασκευης.Πιστεύω να πάρω απάντηση.Αλλιως θα μπουν κλασσικες ροδες.
Μηπως εχεις εσυ κανένα βιβλίο σχετικα με το Gloster,να έβγαζα καμμιά φωτοτυπία.
Αυτα προς το παρον και ο αγων συνεχιζεται.
ΜΦΧ
Αγγελος
-
Πολύ καλή παραλλαγή, μου αρέσει και μένα.
Άγγελε μας δίνεις κουράγιο με αυτά που φτιάχνεις. Αν βρω τίποτα και εγώ στο σεντούκι σχετικά με το αεροπλάνο θα σου στείλω PM.
Φίλε Άγγελε
Στην περίπτωση που δεν σου απαντήσει ο DOWTY δές την οψιόν να βάλεις Williams Brothers. Απ' ότι είδα έχει κάποιες που μοιάζουν πάρα πολύ με τις exact scale.
Δες εδώ: http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=21846
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Στην περίπτωση που δεν σου απαντήσει ο DOWTY δές την οψιόν να βάλεις Williams Brothers. Απ' ότι είδα έχει κάποιες που μοιάζουν πάρα πολύ με τις exact scale.
Δες εδώ: http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=21846
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Τρυφωνα τις ροδες τις εχω αγορασει.Ειναι 20 εκατ.φουσκωτες σε πολυ καλη ποιοτητα.Το προβλημα μου ειναι τα εσωτερικα αμορτισερ τους. Σε αυτα θελω σχεδια για να τα φτιαξω scale.Δηλαδη πρεπει να φτιαξω την καινουργια ζαντα με τα εσωτερικα αμορτισερ.Ο θεος βοηθος!!!
Ο τροχος ...σε διαφημιση της εποχης του 1936.Τον φοραγαν σε τρια αεροπλανα οπως το Gloster Gladiator ,το Hawker Fury και το Westland .
- Συνημμένα
-
[Η επέκταση pdf έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορεί πλέον να εμφανιστεί.]
-
[Η επέκταση pdf έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορεί πλέον να εμφανιστεί.]
ankon έγραψε: ↑ Εχω σκεφτεί λίγο για το paint scheme,αλλά δεν εχω καταλήξει.Απο την μια λεω να το φτιάξω ασημί η την βασική Ελληνική παραλλαγή της εποχής.Βεβαια μου αρεσει και η παραλλαγή της ερήμου.Δεν μπορώ ομως να βρω αν υπήρχε Ελληνική μοίρα στην Βόρειο Αφρική.
...ankon καλησπέρα...
...απ' ότι καταλαβαίνω η RAF έστειλε 14 Gloster Gladiators απο τις μοίρες της Νο112 κ' Νο80 απο την Αφρική, τα οποία εντάχθηκαν στην 21η Μοίρα Διώξεως (με Διοικητή τον Σμηναγό Δ. Κέλλα) για τον πόλεμο στην Αλβανία (http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/23110283/m/3851041855
). Τότε ίσως αυτά τα Glosters έχουν κάποιο χρωματισμό που να σε ικανοποιεί...
...δες και εδώ... http://wp.scn.ru/en/ww15/f/46/23/0#2
...επίσης ίσως το βιβλίο του (τότε Σμηναγού) Καρταλαμάκη 'Πετώντας σε ξένους ουρανούς' με θέμα την δράση της Ελληνικής Αεροπορίας στην Μέση Ανατολή, αναφέρει κάτι για 'Ελληνικά' Glosters...
ΜΦΧ
Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
Νίκο τα έχω δει όλα αυτά, ψάχνω για κάτι άλλο αν υπάρχει
Συνεχιζω με την κατασκευη των Flaps.Οπως φαινεται στις φωτο οι ντιζες ειναι κρυφες οπως και τα πτερυγια.Ο μεντεσες ειναι σε ολο το πτερυγιο και αποτελειται απο ενα κομματι carbon tube 8 mm το οποιο στηριζεται στις αεροτομες απο την μια μερια με εναν αξονα 4mm και απο την αλλη με μια βιδα 4mm η οποια βιδωνει σε σωληνα pvc μεσα στο carbon tube. Το ολο συστημα του servo και του πτερυγιου ειναι επισκεψιμο και για να γινει αυτο εγινε ενα ειδικο ακρο (ακροντιζο)για να κρατηθει η ντιζα στο servo .Ta flaps ειναι 4 στον αριθμο .
- Συνημμένα
-
- IMG_1494.jpg (95 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
- IMG_1487.jpg (93.28 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
- IMG_1486.jpg (86.95 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
- IMG_1481.jpg (94.96 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
- IMG_1480.jpg (92.89 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
και μερικες ακομα φωτο...
Το μεταλλο της κατασκευης αυτης ειναι ασηματσαλο 8 mm.
Το μεταλλο της κατασκευης αυτης ειναι ασηματσαλο 8 mm.
- Συνημμένα
-
- IMG_1488.jpg (90.26 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
- IMG_1492.jpg (94.37 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
- IMG_1490.jpg (90.4 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
- IMG_1485.jpg (92.87 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
Μια χαρά δουλείά Άγγελε.
Πραγματικά είναι να το χαζεύεις σε κάθε βήμα και στην κάθε λεπτομέρεια. Ένα καταπληκτιο ταξίδι. Ευχαριστώ που το μοιράζεσαι μαζί μας!
Αγγελε καλημερα,
ειδα ότι τα σερβο των φλάπς τα τοποθέτησες όπως εχω βαλει και εγώ τα αντίστοιχα στο p47. Με τον καιρό όμως άρχισαν να "παιζουν" μεσα στις φωλιές και μου δημιούργησαν φλατερινγκ με αποτέλεσμα να μου σπάσουν τα φλαπς (τα χορνακια).
Αναγκάστικα να προσθέσω βιδες ωστε να μην παιζουν καθόλου και τους εριξα και λίγη κολλα για να κολλησουν στην "φωλιά". Πρόσεξέ το, παρόλο που αρχικά δεν εχουν καθόλου τζόγο, πιθανόν με τον καιρό να αποκτήσουν.
ps: Το σκάφος γίνεται πανεμορφο!!!! +(*)
ειδα ότι τα σερβο των φλάπς τα τοποθέτησες όπως εχω βαλει και εγώ τα αντίστοιχα στο p47. Με τον καιρό όμως άρχισαν να "παιζουν" μεσα στις φωλιές και μου δημιούργησαν φλατερινγκ με αποτέλεσμα να μου σπάσουν τα φλαπς (τα χορνακια).
Αναγκάστικα να προσθέσω βιδες ωστε να μην παιζουν καθόλου και τους εριξα και λίγη κολλα για να κολλησουν στην "φωλιά". Πρόσεξέ το, παρόλο που αρχικά δεν εχουν καθόλου τζόγο, πιθανόν με τον καιρό να αποκτήσουν.
ps: Το σκάφος γίνεται πανεμορφο!!!! +(*)
Εχουν γνωση οι φύλακες Γιαννη !
Αναμεσα στο αλουμινιο που τα κραταει ακινητα υπαρχει ενα βιομηχανικο λαστιχο πλακε 3 mm και ενα απο κατω ,που τα ακινητοποιει πληρως.Αυτην την μεθοδο την εχω δουλεψει αρκετες φορες και δεν ειχα ποτε προβληματα.Αν θελεις και συ να σου πω απο που θα το παρεις!
Αγγελος
Αναμεσα στο αλουμινιο που τα κραταει ακινητα υπαρχει ενα βιομηχανικο λαστιχο πλακε 3 mm και ενα απο κατω ,που τα ακινητοποιει πληρως.Αυτην την μεθοδο την εχω δουλεψει αρκετες φορες και δεν ειχα ποτε προβληματα.Αν θελεις και συ να σου πω απο που θα το παρεις!
Αγγελος
Σωστοοοοοος ο Αγγελος!!!
Αυτες ειναι οι πλακες λαστιχου που βαζω στα servo. Ειναι 3 mm και 2mm.
- Συνημμένα
-
- IMG_1496.jpg (96.34 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
-
- IMG_1495.jpg (94.39 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές