Νεος κατοχος!

Skropi

Νεος κατοχος!

Δημοσίευση από Skropi »

Γεια σας παιδια! Μολις απεκτησα ενα Blade 400 και ειμαι πολυ χαρουμενος! Μηπως καποιος μενει μενιδι η καπου κοντα μου ωστε να με βοηθησει στο set up του?Δεν θα ηθελα να το κανω μονος μου την πρωτη φορα,ψιλοφοβαμαι >F<
nasa

Απάντηση: Νεος κατοχος!

Δημοσίευση από nasa »

...η μέχρι σήμερα εμπειρία σου με τι ελικόπτερο(α) είναι..?
η ταν, η, τα πετάν...
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Πεταω ενα msr πολυ καλα,αλλα με collective pitch δεν εχω ιδεα.Κυριως το swash levelling και το pitch να μου δειξει καποιος πως ρυθμιζω σωστα.ΑΝτε και ενα blade tracking :) Ολα τα εβαλα :)
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...σπο εκεί που το πήρες δεν μπορούν να σε βοηθήσουν στο set-up..?
η ταν, η, τα πετάν...
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Κοιτα,προτιμω καποιον απο το φορουμ να εχουμε και μια σχετικη ανεση χρονου.Ο ανθρωπος στο μαγαζι εχει και πελατες,δουλεια κτλ,δεν θελω να τον ενοχλησω με κατι τετοιο.
iliaskak

Δημοσίευση από iliaskak »

Skropi έγραψε: Κοιτα,προτιμω καποιον απο το φορουμ να εχουμε και μια σχετικη ανεση χρονου.Ο ανθρωπος στο μαγαζι εχει και πελατες,δουλεια κτλ,δεν θελω να τον ενοχλησω με κατι τετοιο.

Η δουλεια του ειναι να τον ενοχλεις >:( τα χρηματα στα πηρε για να στο ρυθμισει κιολας κ μετα πας κ με καποιον απο το φορουμ για να σου δειξει μερικα πραγματα._P_P
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Καλορίζικο,

Καλό θα είναι πριν βιαστείς να το πετάξεις - μιλάει η πείρα - μπες στο helifreak forum να δεις οτιδηποτε σχετικό με το blade, πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ. Υπάρχει και ένα σχετικό ηλεκτρονικό βιβλίο που έχω στείλε μου εάν θέλεις πμ να δούμε πως θα στο δώσω. Κάτι ακόμα - στον εξομοιωτή πως τα πας?
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Δεν εχω καποιον αξιολογο sim ακομα,δεν εχω λεφτα βλεπετε...
SHARKGR

Δημοσίευση από SHARKGR »

http://www.heliclub.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=19&t=15

Ελπίζω να βοηθήσει,καλή επιτυχία
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Ερωτηση,στο aerofly deluxe πως ελεγχουμε το idle up?δεν ειδα πουθενα τετοια επιλογη...
SHARKGR

Δημοσίευση από SHARKGR »

δεν είχα ποτέ αυτόν τον εξομοιωτή αλλα αποτι θυμάμαι απτο FMS,για να πεταει σαν σε idle up,επρεπε στο calibration στο στικ του γκαζιού να το βαλεις στο κέντρο,ενω για να πεταει σαν σε nomal,το κατέβαζες κατω κάτω,ολα αυτα εκει που σου λεει να κεντράρεις τα στικ σου
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Λοιπον σημερα εκανα το πρωτο spool up! Δεν το πεταξα βεβαιως γιατι εχει αρκετο αερα εδω κατω απο την παρνηθα :( Αλλα δεν πειραζει,μερικες ωρες ακομα με το phoenix δεν θα πανε χαμενες πριν το πρωτο hover.Μια ερωτηση ηθελα να κανω μονο,ειναι φυσιολογικο να εχει τοσες δονησεις στο spool up?
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Skropi έγραψε: Λοιπον σημερα εκανα το πρωτο spool up! Δεν το πεταξα βεβαιως γιατι εχει αρκετο αερα εδω κατω απο την παρνηθα :( Αλλα δεν πειραζει,μερικες ωρες ακομα με το phoenix δεν θα πανε χαμενες πριν το πρωτο hover.Μια ερωτηση ηθελα να κανω μονο,ειναι φυσιολογικο να εχει τοσες δονησεις στο spool up?

Ας ξεκινήσουμε από τα θεμελιώδη: ελικόπτερο + δονήσεις = κάποια ελλιπής ρύθμιση υπάρχει.

Συνήθεις αιτίες:
1/ Στραβός άξονας (main rotor shaft)
2/ Στραβό feathering spindle
3/ Αζύγιστα blades

Δεν ξέρω τι εννοείς "spool up" αλλά αν εννοείς τι στιγμή που από μηδέν throttle αρχίζεις να ανεβάζεις σιγά-σιγά στροφές, στην "πολύ αρχή" λόγω ροπής κατά την εκκίνηση περιστροφής του στροφείου το ελικόπτερο μπορεί να τραντάζεται λίγο και να έχει τάση να στρέψει το ρύγχος του προς τα αριστερά οπότε θες μικροδιόρθωση με το ουριαίο.

Έλα ένα σαββατοκύριακο στο Μαραθώνα να δεί κάποιος εμπειρότερος τις καμπύλες σου (throttle και pitch curves) γιατί οι μαμίσιες είναι άκρως ακατάλληλες για αρχάριο!@/-=}{{
SHARKGR

Δημοσίευση από SHARKGR »

Το feather αν ειναι στραβό δε προκαλεί άμεσα δονήσεις αλλα tracking,πολλές φορές αδύνατο να διορθωθεί,δονήσεις μπορεί να ειναι απο πολύ σφιχτό belt,στραβό κυριο άξονα η άξονα ουράς όπως ειπες η flybar,αζύγιστα blades η paddles,η στη χειρότερη κανένα ρουλεμάν χαλασμένο,που εδώ δε είναι αυτό.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Το ποιο πιθανο ειναι κατι αζυγιστο,αφου το ελικοπτερο ειναι ολοκαινουριο,δεν εχει πεταξει.Για blade tracking πρεπει να ειναι σε hover η γινεται και επιγεια?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”