Mini Titan Νεα αγορά και εντελώς αρχάριος

Απάντηση
Coffeman

Mini Titan Νεα αγορά και εντελώς αρχάριος

Δημοσίευση από Coffeman »

Από εκεί που σκεφτόμουν να πάρω το Blade 400 μου έκατσε ευκαιρία και πήρα ένα μεταχειρισμένο Mini Titan :thumbs up:
Επειδή η μόνη εμπειρία που έχω είναι με το Lama V3 σας δείχνω το ελικόπτερο που πήρα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό...
Ένα ψηφιακό φορτιστή Cerberus B6 (καινούργιο)
Ένα μετασχηματιστή Fusion Power Supply PS100 (καινούργιο)
Και τ/Κ Spektrum DX6i στα 2,4 Ghz (καινούργιο)
Το ελικόπτερο από ότι μου είπαν είναι το Mini Titan πρώτη έκδοση και έχει μεταλλική κεφαλή. (μεταχειρισμένο)
Ο τεχνικός του καταστήματος που το αγόρασα μου το ρύθμισε για "αρχάριο", το έλεγξε και το έκανε και Hover
Από ηλεκτρονικά από ότι μπορώ να δω έχει
Gyro: Gy240 Futuba
Tail Servo : s3114 Futuba
Servo: Hitec Hs55
Μπαταρία: Zippy 25c 2200 11.1V
Esc και μοτέρ δεν μπορώ να δω γιατί δε φαίνονται τα γράμματα έτσι όπως είναι τοποθετημένα.
Από ότι μου είπε το κατάστημα ο προηγούμενος που το είχε δεν το είχε πολύ καιρό και είναι σαν καινούργιο.
Τι λέτε έκανα καλή αγορά ή πατάτα?
Ακόμα πρέπει να αγοράσω Landing Gear μέχρι να μάθω και σίγουρα μια μπαταρία ακόμα....
Εξομοιωτή έχω τον Phoenix
Τι άλλο λέτε να χρειαστώ?
Δεν έχω ιδέα πως θα το πετάξω... ούτε καν την Τ/Κ δεν ξέρω...
Συνημμένα
tt33.jpg
tt33.jpg (25.87 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
t222.jpg
t222.jpg (38.82 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
ttt1.jpg
ttt1.jpg (50.12 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
gxaid

Απάντηση: Mini Titan Νεα αγορά και εντελώς αρχάριος

Δημοσίευση από gxaid »

Coffeman έγραψε: Από εκεί που σκεφτόμουν να πάρω το Blade 400 μου έκατσε ευκαιρία και πήρα ένα μεταχειρισμένο Mini Titan :thumbs up:
Επειδή η μόνη εμπειρία που έχω είναι με το Lama V3 σας δείχνω το ελικόπτερο που πήρα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό...
Ένα ψηφιακό φορτιστή Cerberus B6 (καινούργιο)
Ένα μετασχηματιστή Fusion Power Supply PS100 (καινούργιο)
Και τ/Κ Spektrum DX6i στα 2,4 Ghz (καινούργιο)
Το ελικόπτερο από ότι μου είπαν είναι το Mini Titan πρώτη έκδοση και έχει μεταλλική κεφαλή. (μεταχειρισμένο)
Ο τεχνικός του καταστήματος που το αγόρασα μου το ρύθμισε για "αρχάριο", το έλεγξε και το έκανε και Hover
Από ηλεκτρονικά από ότι μπορώ να δω έχει
Gyro: Gy240 Futuba
Tail Servo : s3114 Futuba
Servo: Hitec Hs55
Μπαταρία: Zippy 25c 2200 11.1V
Esc και μοτέρ δεν μπορώ να δω γιατί δε φαίνονται τα γράμματα έτσι όπως είναι τοποθετημένα.
Από ότι μου είπε το κατάστημα ο προηγούμενος που το είχε δεν το είχε πολύ καιρό και είναι σαν καινούργιο.
Τι λέτε έκανα καλή αγορά ή πατάτα?
Ακόμα πρέπει να αγοράσω Landing Gear μέχρι να μάθω και σίγουρα μια μπαταρία ακόμα....
Εξομοιωτή έχω τον Phoenix
Τι άλλο λέτε να χρειαστώ?
Δεν έχω ιδέα πως θα το πετάξω... ούτε καν την Τ/Κ δεν ξέρω...

Επέλεξες ένα ελικόπτερο δασκάλα, δοκιμασμένο, αξιόπιστο και με πλήρη κάλυψη από ανταλλακτικά σε πολλά σημεία διάθεσης.

Η DX6i και το Gyro είναι μια χαρά για αρχάριο.
Με τη πρώτη ευκαιρία - πχ χτύπα ξύλο το 2ο ή 3ο μικροσπάσιμο όπου στο μεταξύ θα βελτιώνεσαι - καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις τα HS55. Δεν συνιστώνται για ελικοπτερική χρήση.
Έχε υπόψιν σου μόνο πως τα 3 servo του swash πρέπει να είναι πάντα όμοια μεταξύ τους.

Aν το είδες και να κάνει hover μπροστά σου τότε η επιλογή σου δεν είναι καθόλου πατάτα.

Θα χρειαστείς:
1/ Υπομονή και επιμονή με τον εαυτό σου στον εξομοιωτή
2/ Οι πρώτες σου πτήσεις και έλεγχος με παρέα εμπειρότερου

Αν είσαι Αθήνα εύκολα θα βρείς βοήθεια στην αλάνα του Μαραθώνα (aka Marathon Valley) και στο ΣΕΦ.

Καλή αρχή!@P@
stratos77

Δημοσίευση από stratos77 »

Πολυ καλη η επιλογη σου φιλε μου...το εχω 2χρονια και το πετω σχεδον παντου....οπως ειπε και ο φιλος ποιο πανω..εχει πληρη καλυψη ανταλλακτικων,θεωρειτε απο τα τοπ ελικοπτερα στην κατηγορια του(450αρια)
Σωστη η αλλαγη των σερβο του cyclin..τα ποιο ενδεδιγμενα ειναι τα Hitec 65mg τα οποια ειναι με μεταλικα γραναζια..και απλα θα σου πω οτι ειναι (σκυλια)δεν καταλαβαινουν τιποτα...

Το μονο που θα πρεπει να κανεις ειναι να τα παρεις και τα τρια μαζι και να τα τοποθετησεις...

Επεισης απ οτι ειδα,αν δεν κανω λαθος...εχεις ξυλινα blades??και εκει στην πορεια θα βαλεις carbon....

Καλες πτησεις να εχεις...
Coffeman

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
Πριν κανα μισάωρο έκανα το πρώτο μου Hover με την ουρά προς τα εμένα. (tail in???)
Έφτιαξα εχθές αυτοσχέδια training gear με μπαλάκια του ping pong και βέργες βλαστικές από ένα τρίγωνο ξεχασμένο χρόνια χαρταετό που είχα...:p
Πήγα στη ταράτσα του σπιτιού μου και έκανα hover όσο κράτησε η μπαταρία, το σήκωσα στους 60-70 πόντους και ενδιάμεσα το προσγείωσα μόνο 3 φορές για να ζυγίσω το training gear και να του αλλάξω θέση γιατί φύσαγε...
H πλάκα είναι ότι δεν είχα καθόλου άγχος μόνο ένα τεράστιο χαμόγελο... το χαμόγελο του μ@λ$κα που λένε??? ^%^
Όταν το προσγείωσα και του έβγαλα την μπαταρία... τότε με έπιασε άγχος...ε?
NikosNC

Δημοσίευση από NikosNC »

Φίλε Coffeman, πολύ καλή επιλογή για αρχή (για ελικόπτερο εκτός σαλονιού)!
Το έχω και συμφωνώ με τον Stratos77, ότι είναι σκυλί και ότι τα ανταλλακτικά του είναι "περίπτερο" και φθηνά. Συμφωνώ και στο κομμάτι με τα servo ΗG-65MG. Κατά τη γνώμη μου, αυτά τα servo μαζί με ένα καλό Gyro και ένα καλό servo ουράς, το κάνουν ακαταμάχητο και αξιαγάπητο, όσον αφορά τη συμπεριφορά του και την αντοχή του στο χρόνο. Αν και νέος στο forum, για όποια απορία πάνω στον mini titan έχεις, ευχαρίστως να βοηθήσω.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Coffeman έγραψε: Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
Πριν κανα μισάωρο έκανα το πρώτο μου Hover με την ουρά προς τα εμένα. (tail in???)
Έφτιαξα εχθές αυτοσχέδια training gear με μπαλάκια του ping pong και βέργες βλαστικές από ένα τρίγωνο ξεχασμένο χρόνια χαρταετό που είχα...:p
Πήγα στη ταράτσα του σπιτιού μου και έκανα hover όσο κράτησε η μπαταρία, το σήκωσα στους 60-70 πόντους και ενδιάμεσα το προσγείωσα μόνο 3 φορές για να ζυγίσω το training gear και να του αλλάξω θέση γιατί φύσαγε...
H πλάκα είναι ότι δεν είχα καθόλου άγχος μόνο ένα τεράστιο χαμόγελο... το χαμόγελο του μ@λ$κα που λένε??? ^%^
Όταν το προσγείωσα και του έβγαλα την μπαταρία... τότε με έπιασε άγχος...ε?

Συμβουλή νο1
Βγαλε τα μπαλάκια. Κράτα μονο τις βεργες. Τα μπαλάκια προκαλούν ασταθεια λόγο αντίστασης στον αερα του στροφείου.

Συμβουλή νο2
Να εχεις εγχος! Απλά να ειναι ελεγχόμενο. Απουσία άγχουν προκαλεί αγχος στους γύρω σου :D
Coffeman

Προς το παρών λέω να μην του αλλάξω τίποτα γιατί έχω ξεμείνει και θέλω 2ή 3ή 4ή.... μπαταρία να πάρω πρώτα...
Αλλά απ' ότι διαβάζω σε διάφορα θέματα όλοι το ίδιο λένε για τα servo που έχω οπότε θα μπουν στο πρόγραμμα για να αλλαχτούν.
To gyro γιατί να το αλλάξω? δεν είναι καλό?
Κάτι άλλο... Το "arm" του servo ουράς όταν σετάρει το ελικόπτερο και χωρίς να το κουνήσω εγώ δεν είναι εντελώς κάθετο όπως διαβάζω πως πρέπει να είναι... είναι λίγο διαγώνια...
Μπήκα στις ρυθμίσεις της T/K και ο τεχνικός έχει κάνει αυτές τις ρυθμίσεις...
TRAVEL ADJ
όλα 100% εκτός το RUDD που είναι 90%
Και στο SUB TRIM
ELEV 26 "βελάκι πάνω"
AILE 38 "βελάκι δεξιά"
Τα υπόλοιπα 0

Είναι οκ έτσι ή πρέπει να ρυθμίσω κάτι στο ελικόπτερο "μηχανικά" ώστε να γίνουν 0 αυτά?
NikosNC

Δημοσίευση από NikosNC »

Δεν ξέρω αν το έχεις, αλλά καλού κακού το ανεβάζω. Είναι το A και το Ω! Το σωστό είναι τα SUB TRIM να είναι 0 ή όσο ποιό κοντά στο μηδέν γίνεται (το rudder πρέπει να είναι 0. Οι ρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν μηχανικά για να μην απέχεις πολύ από το 0. Όμως, από τη στιγμή που στο ρύθμισε ο τεχνικός και το πέταξε χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα (δεν ξέρω αν εσύ το βλέπεις να ''τραβάει''), καλό θα ήταν να μην το πειράξεις ακόμα, μέχρι να διαβάσεις το manual και να του πάρεις τον αέρα για να μπορείς να κάνεις επεμβάσεις.
Τελικά το manual είναι μεγάλο και δεν μπορώ να το κάνω attach. Σου δίνω το link:
http://www.modelflight.com.au/manuals/pdf/thunder_tiger/mini_titan_e325_manual.pdf
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Για την ώρα ,τα πραγματάκια που έχεις πάνω μια χαρά είναι. Τα σερβάκια μπορεί να μην είναι τα σούπερ ντούπερ αλλά είναι αξιοπρεπέστατα και πολύ πιο αξιόπιστα από κάτι άλλα ,που τα παρουσιάζουν σαν σούπερ ντούπερ οι γυρολόγοι των κινέζων. Το γυροσκοπιάκι επίσης είναι σούπερ. Η διαφορά του με το 401, για παράδειγμα ,είναι ότι δεν ρυθμίζει το gain από την τηλεκατεύθυνση και δεν έχει DS mode για να εκμεταλλεύεται στο έπακρο ένα ψηφιακό σερβό αλλά αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πάιζει με ψηφιακό σερβό. Μια χαρά παίζει. Ακόμη και με αναλογικό, αν είναι της προκοπής και δεν τρώει μπανάνες ,η ουρά κάθεται άψογα.
Συνεπώς, μην αγχώνεσαι για αγορές και αναβαθμίσεις. Εχεις σερβάκια αξιοπρεπή? Εχεις. Εχεις γυροσκόπιο της προκοπής ,που βοηθάει πολύ έναν αρχάριο? Εχεις. Εχεις μια σωστή ψηφιακή τηλεκατεύθυνση για να τα ρυθμίζεις όλα αυτά όποτε χρειαστεί και να μπορείς να μαλακώσεις το ελικόπτερο, να το φέρεις στο χέρι σου? Εχεις. Εχεις ένα ελικόπτερο πραγματικά σταθερό χωρίς τρελούς τζόγους και ιδιοτροπίες? Εχεις είναι η απάντηση. Δυο μίνι τιτάν έχω και η σταθερότητά τους συγκρίνεται με 30'αρι θερμικό. Και μαμά αυτά. Ούτε μεταλλικές κεφαλές από κράμα κρυπτονίτη ούτε άξονες από ιριδιούχο βαριολευκόχρυσο ούτε τίποτα.
Τα πράγματα που έχεις λοιπόν πάνω σε καλύπτουν και για την ώρα και για κανένα ψιλοακροβατικούλι, με την προυπόθεση ότι θα βάλεις καλύτερες λεπίδες αργότερα. Αν τώρα ασχοληθείς με πιο extream καταστάσεις ,ΤΟΤΕ θα χρειαστείς και τα ψηφιακά σερβό και το γυροσκόπιο με περισσότερες δυνατότητες ρυθμίσεων και τις μεταλλικές κεφαλές. Μέχρι τότε όμως έχεις πολύ καιρό ακόμη και σε συμβουλεύω να μη βιαστείς. Ασε τις βιασύνες για τους πλούσιους ,που έχουν να σπάνε. Για την ώρα ,μην αλλάξεις τίποτα και κάνε τρία πράγματα.
1) Εξάσκηση.
2) Εξάσκηση.
3) Ξανά μανά εξάσκηση.
Για τις ρθμίσεις τώρα ,μη σε απασχολεί αν το χορν του ουραίου δεν είναι και τελείως κάθετο. Επίσης, οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει στα ATV και στα SUBtrim, διαφέρουν από ελικόπτερο σε ελικόπτερο και δεν γίνεται να απαντήσω αν είναι σωστές ή όχι. Πάντως ,αν σου το ρύθμισε κάποιος που ξέρει, μην το πειράξεις για την ώρα καθόλου μέχρι να μάθεις μόνος σου πως σετάρεται ένα ελικόπτερο.

Φιλικά Κώστας.
Coffeman

Φίλε Κώστα... Δεν έχω να πω τπτ....
Ιδικά αυτό που είπες...
"Ούτε μεταλλικές κεφαλές από κράμα κρυπτονίτη ούτε άξονες από ιριδιούχο βαριολευκόχρυσο ούτε τίποτα"
All the money ^%^
Κατάλαβα ότι μου είπες και σε ευχαριστώ για την τόσο αναλυτική σου απάντηση.
Οπότε μένω όπως είμαι και λιώνω τον Phoenix
m1john

Δημοσίευση από m1john »

Αυτα που σου ειπα στο τηλ ειναι οπως ακριβως στα ειπε κι ο Κωστας αλλωστε κι εμενα αυτος με διδαξε.:>)
Coffeman

Γιάννη δεν την γλιτώνεις την επίσκεψη!@/-=}{{
Θα σε πάρω τηλ να κανονίσουμε.
m1john

Δημοσίευση από m1john »

Οποτε θελεις φιλε μου.
Coffeman