Κατασκευη ZERO A6M3 type 22 της Marutaka
Απάντηση: Κατασκευη ZERO A6M3 type 22 της Marutaka
Ακολουθησε ψεκασμα με πριμερ και στην συνεχεια τριψιμο με γυαλοχαρτα διαφορων βαθμων που εδωσαν μια απαλη επιφανεια.Στην συνεχεια με την βοηθεια ενος μολυβιου, χαρακα, διαβητη και μιας σχολικης γομας αρχισα να σχεδιαζω πανω στην ατρακτο τα πανελ του αεροπλανου.Αρχικα σχεδιασα μονο τα κομματια του "μεταλλου " που αποτελουσαν την επικαλυψη και οχι τα σημεια που θα δημιουργηθουν τα πιρτσινια.Αυτο θα γινει αργοτερα.Πληροφοριες για τα πανελ πηρα απο σκιτσα και σχεδια για το ζερο.
- Συνημμένα
-
- IMG_2367.jpg (82.95 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2366.jpg (85 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
Οταν τελειωσα προχωρησα στο επομενο σταδιο.
Για τα πανελ αποφασισα να ακολουθησω την εξης τεχνικη.
Με ταινια μασκαρισματος παχους 0,4 χιλιοστων, καλυψα τις γραμμες μου ειχα χαραξει πριν.Στην συνεχεια θα ψεκασω παλι με πριμερ και οταν θα ξεκολλησω την ταινια μασκαρισματος θα εχω το αυλακι που δημιουργειται στην ενωση των επιφανειων, αφου πρωτα θα τριψω πολυ ελαφρα με ψιλο γυαλοχαρτο.
Ετσι θα μεινω αρκετα κοντα στην κλιμακα.
Η κολληση της ταινιας μασκαρισματος πηρε ωρα και ειναι εργασια που θελει πολυ φως και πολυ υπομονη.
Για τα πανελ αποφασισα να ακολουθησω την εξης τεχνικη.
Με ταινια μασκαρισματος παχους 0,4 χιλιοστων, καλυψα τις γραμμες μου ειχα χαραξει πριν.Στην συνεχεια θα ψεκασω παλι με πριμερ και οταν θα ξεκολλησω την ταινια μασκαρισματος θα εχω το αυλακι που δημιουργειται στην ενωση των επιφανειων, αφου πρωτα θα τριψω πολυ ελαφρα με ψιλο γυαλοχαρτο.
Ετσι θα μεινω αρκετα κοντα στην κλιμακα.
Η κολληση της ταινιας μασκαρισματος πηρε ωρα και ειναι εργασια που θελει πολυ φως και πολυ υπομονη.
- Συνημμένα
-
- IMG_2369.jpg (77.93 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2368.jpg (82.61 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2370.jpg (87.33 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
Χωρις λογια!!! _Β_Ο
Εκπληκτική δουλεία
Αντε να σε δουμε στην κυλάδα, μας ελειψες τόσο καιρό +(*)
Εκπληκτική δουλεία
Αντε να σε δουμε στην κυλάδα, μας ελειψες τόσο καιρό +(*)
Ευχαριστω πολυ.
Θα τα πουμε συντομα
Θα τα πουμε συντομα
Μετα την ολοκληρωση του μασκαρισματος ψεκασα παλι ενα πολυ απαλο χερι πριμερ τονιζοντας ιδιαιτερα τις περιοχες με την ψιλη ταινια μασκαρισματος.
Οταν στεγνωσε το πριμερ ετριψα απαλα την επιφανεια με ενα κομματι μαλακο υφασμα ωστε να την κανω και παλι απαλη αλλα χωρις να τραυματησω την γραμμωση.Στην συνεχεια ξεκολλησα το μασκαρισμα, ξαναετριψα απαλα με το πανι.Το αποτελεσμα μια διακριτικη γραμμωση των πανελς πολυ κοντα στην κλιμακα του μοντελου.Να και μερικες φωτογραφιες....
Οταν στεγνωσε το πριμερ ετριψα απαλα την επιφανεια με ενα κομματι μαλακο υφασμα ωστε να την κανω και παλι απαλη αλλα χωρις να τραυματησω την γραμμωση.Στην συνεχεια ξεκολλησα το μασκαρισμα, ξαναετριψα απαλα με το πανι.Το αποτελεσμα μια διακριτικη γραμμωση των πανελς πολυ κοντα στην κλιμακα του μοντελου.Να και μερικες φωτογραφιες....
- Συνημμένα
-
- IMG_2372.jpg (81.36 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2371.jpg (91.68 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
...και μερικες ακομη πριν την επομενη εργασια που ειναι τα πιρτσινια
- Συνημμένα
-
- IMG_2375.jpg (83.33 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2374.jpg (78.77 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2373.jpg (78.55 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
Μπράβο Red, η δουλειά σου είναι εκπληκτική :,)και το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής μερακλίδικο και πεντακάθαρο. Η τεχνική πολύ πρώτη και θα προσπαθήσω να την υιοθετήσω.
Υ.Γ.: Ερώτηση, σε πια φυλακή εκτίεις ποινή; Εμάς στον Κορυδαλλό μετά από την απόδραση του Παλεοκώστα δεν μας αφήνουν να ασχολούμαστε με τον μοντελισμό.<->
Υ.Γ.: Ερώτηση, σε πια φυλακή εκτίεις ποινή; Εμάς στον Κορυδαλλό μετά από την απόδραση του Παλεοκώστα δεν μας αφήνουν να ασχολούμαστε με τον μοντελισμό.<->
Σε ευχαριστω πολυ!!!
εαν την εφαρμοσεις προσεχε μονο το τριψιμο .Το πρωτο περιπου καμια ωρα μετα το ψεκασμα πριν ξεκολλησεις τις ταινιες(κυριως πανω στις ταινιες) και το δευτερο αρκετα αργοτερα, οτα βγαλεις τις ταινιες και παντοτε με πανι.Εαν βαλεις γυαλοχαρτο ακομη και 1000ρι μπορει να το χαλασεις
εαν την εφαρμοσεις προσεχε μονο το τριψιμο .Το πρωτο περιπου καμια ωρα μετα το ψεκασμα πριν ξεκολλησεις τις ταινιες(κυριως πανω στις ταινιες) και το δευτερο αρκετα αργοτερα, οτα βγαλεις τις ταινιες και παντοτε με πανι.Εαν βαλεις γυαλοχαρτο ακομη και 1000ρι μπορει να το χαλασεις
Το επομενο βημα ηταν τα πιρτσινια πανω στην ατρακτο.Οπως ειχα γραψει και πριν το ζερο μαζι με καποια αλλα μαχητικα της εποχης ειχαν πιρτσινια τα οποια δεν προεξειχαν με σκοπο την μειωση της αεροδυναμικης αντιστασης.
Ετσι αποφασισα να κανω και εγω.Με πολυ προσοχη και με οδηγο σχεδια τραβηξα τισ οδηγους γραμες, τοσο στις τομες των επιφανειων οσο και αλλου.
Στην συνεχεια χρησιμοποιησα ενα καταλληλα διαμορφωμενο κολλητηρι και μια μεταλλικη λιμα για οδηγο και ουσιαστικα εκαψα την επιφανεια για να σχηματισω τα πιρτσινια.Το αποτελεσμα στην επιφανεια μου δινει μια κεφαλη 0.8-0.9 χιλ.Αρα για την κλιμακα 1/8 ειναι οκ.Μεχρι τωρα εχω τελειωσει την δεξια πλευρα.
Ετσι αποφασισα να κανω και εγω.Με πολυ προσοχη και με οδηγο σχεδια τραβηξα τισ οδηγους γραμες, τοσο στις τομες των επιφανειων οσο και αλλου.
Στην συνεχεια χρησιμοποιησα ενα καταλληλα διαμορφωμενο κολλητηρι και μια μεταλλικη λιμα για οδηγο και ουσιαστικα εκαψα την επιφανεια για να σχηματισω τα πιρτσινια.Το αποτελεσμα στην επιφανεια μου δινει μια κεφαλη 0.8-0.9 χιλ.Αρα για την κλιμακα 1/8 ειναι οκ.Μεχρι τωρα εχω τελειωσει την δεξια πλευρα.
- Συνημμένα
-
- IMG_2378.jpg (83.93 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2377.jpg (82.67 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
Να και μερικες ακομη....Θα ειμαστε παλι μαζι οταν τελειωσω ολη την επιφανεια
- Συνημμένα
-
- IMG_2380.jpg (88.4 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2379.jpg (90.03 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
Βασίλη γινεται εκλπηκτικό. Εχεις υπολογίσει το βαρος που θα βγει???
Καλημερα
Ο κατασκευαστης το δινει για 3600 gr.
Εγω το υπολογιζω στα 4000gr το πολυ.Η ατρακτος οπως ειναι τωρα ζυγιζει 700 gr.Αρα λογικα ειμαι οκ
Ο κατασκευαστης το δινει για 3600 gr.
Εγω το υπολογιζω στα 4000gr το πολυ.Η ατρακτος οπως ειναι τωρα ζυγιζει 700 gr.Αρα λογικα ειμαι οκ
Συγχαρητήρια, πάρα πολύ καλή κατασκευή και με πολλές λεπτομέρειες. Καλοπέταχτο να είναι και περιμένουμε να δούμε και τις πτήσεις.@P@
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
Μετα απο καθυστερησεις ειμαι και παλι πισω στην κατασκευη.
Με πολυ υπομονη τελειωσα ολα τα πιρτσινια στην ατρακτο καθως και αυτα στην καλυπτρα Με την χρηση λιγο πιο χοντρης κεφαλης στο κολλητηρι εκανα τις βιδες μισης στροφης που κρατουσαν στην θεση τους τα καπακια στις θυριδες προσιτοτητας των πολυβολων.
Στη συνεχεια ολη η ατρακτος τριφτηκε και παλι με μαλακο πανι.....το αποτελεσμα τη λειανση των πριτσινιων που τωρα ισα ισα τα νιωθεις οταν αγγιζεις το μοντελο.
Μετα απο καθυστερησεις ειμαι και παλι πισω στην κατασκευη.
Με πολυ υπομονη τελειωσα ολα τα πιρτσινια στην ατρακτο καθως και αυτα στην καλυπτρα Με την χρηση λιγο πιο χοντρης κεφαλης στο κολλητηρι εκανα τις βιδες μισης στροφης που κρατουσαν στην θεση τους τα καπακια στις θυριδες προσιτοτητας των πολυβολων.
Στη συνεχεια ολη η ατρακτος τριφτηκε και παλι με μαλακο πανι.....το αποτελεσμα τη λειανση των πριτσινιων που τωρα ισα ισα τα νιωθεις οταν αγγιζεις το μοντελο.
- Συνημμένα
-
- IMG_2734.jpg (80.5 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2733.jpg (82.07 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2732.jpg (84.04 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
επιπλεον με το ντρεμελ χαραξα στα πλευρα της ατρακτου τισ θυριδες (φαινονται με μαυρο χρωμα) εξαερισμου
- Συνημμένα
-
- IMG_2735.jpg (78.99 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2737.jpg (78.48 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
-
- IMG_2736.jpg (84.3 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές