e-hawk 1500 Thunder Tiger κατασκευή - παρουσίαση
-
e-hawk 1500 Thunder Tiger κατασκευή - παρουσίαση
e-hawk 1500 Thunder Tiger
Καιρό τώρα ζαχάρωνα το e-hawk βλέποντας όπως όλοι βιντεάκια το ιντερνέτ
Πρώτη φορά το είδα να πετάει στο man to man στην Κερατέα με τρελλό αέρα και απο τότε μου κόλλησε
Πριν από δυο μήνες βρέθηκε στα χέρια μου ένα για κατασκευή και φυσικά δοκιμαστική πτήση
Οι εντυπώσεις ήταν τόσο καλές που πήρα την απόφαση να το προσθέσω στην συλλογή μου
Σήμερα λοιπόν μαζί με τον mogolos βρέθηκα στο κατάστημα diamond models http://www.diamond-models.gr/
και με συνοπτικές διαδικασίες έκανα δικό μου το μικρό γεράκι
http://www.thundertiger.com/product/4344-K21.html
Πρόκειται για ένα ελαφρύ μοντέλο με κτιστό φτερό και πολυεστερική άτρακτο
Δεν θα κουράσω με τεχνικά στοιχεία μια και όλα είναι στην σελίδα του
Θα ακολουθήσει για άλλη μία φορά κατασκευή ........αλλά αυτή τη φορά θα μοιραστώ μαζί σας
Καιρό τώρα ζαχάρωνα το e-hawk βλέποντας όπως όλοι βιντεάκια το ιντερνέτ
Πρώτη φορά το είδα να πετάει στο man to man στην Κερατέα με τρελλό αέρα και απο τότε μου κόλλησε
Πριν από δυο μήνες βρέθηκε στα χέρια μου ένα για κατασκευή και φυσικά δοκιμαστική πτήση
Οι εντυπώσεις ήταν τόσο καλές που πήρα την απόφαση να το προσθέσω στην συλλογή μου
Σήμερα λοιπόν μαζί με τον mogolos βρέθηκα στο κατάστημα diamond models http://www.diamond-models.gr/
και με συνοπτικές διαδικασίες έκανα δικό μου το μικρό γεράκι
http://www.thundertiger.com/product/4344-K21.html
Πρόκειται για ένα ελαφρύ μοντέλο με κτιστό φτερό και πολυεστερική άτρακτο
Δεν θα κουράσω με τεχνικά στοιχεία μια και όλα είναι στην σελίδα του
Θα ακολουθήσει για άλλη μία φορά κατασκευή ........αλλά αυτή τη φορά θα μοιραστώ μαζί σας
-
Απάντηση: e-hawk 1500 Thunder Tiger κατασκευή - παρουσίαση
Ξεκινώ με το περιεχόμενο του κουτιού στο οποίο τα πάντα βρίσκονται σε απόλυτη τάξη και ασφάλεια Το κιτ περιέχει εκτός από το μοντέλο........ το μοτέρ , το spinner και την προπέλα του
Όλα τα υλικά βρίσκονται σε ξεχωριστά σακουλάκια και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος
Εύκολη κατασκευή αλλά θέλει λίγη προσοχή γιατί τα φτερά είναι σχετικά ευαίσθητα στις πιέσεις
Όλα τα υλικά βρίσκονται σε ξεχωριστά σακουλάκια και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος
Εύκολη κατασκευή αλλά θέλει λίγη προσοχή γιατί τα φτερά είναι σχετικά ευαίσθητα στις πιέσεις
- Συνημμένα
-
- P140911_21.52.jpg (93.61 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P140911_21.51.jpg (89.53 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P140911_21.50.jpg (91.82 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P140911_21.49_[01].jpg (91.81 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P140911_21.49.jpg (96.48 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
τα servos και τα servocover δεν ήταν στο πακέτο
Όσοι προλάβατε να ρίξετε μία μάτια στην σελίδα του e hawk θα προσέξατε ότι χρειάζεται τρία servo Τα δύο για το V tail (ruder elevator) και ένα δουλεύει το aileron
Εδώ είναι και η μετατροπή που θα κάνω
Από τις πτήσεις που είδα στην Κερατέα αλλά και από τις δοκιμαστικές σε αυτό που κατασκεύασα το καλοκαίρι διαπίστωσα ότι για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του βουνού αλλά και για να βγάλει ευκολότερα roll θέλει μεγαλύτερες κινήσεις στο aileron
Ο τρόπος κατασκευής που προτείνει ο κατασκευαστής δεν δίνει αυτή την δυνατότητα Έτσι λοιπόν στην κατασκευή θα βάλω ξεχωριστά servo σε κάθε φτερό
Εκτός απο την καλύτερη κίνηση θα έχω την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω τα πηδάλια σαν flaps η airbrakes (θα τα δείξω αργότερα)
Όσοι προλάβατε να ρίξετε μία μάτια στην σελίδα του e hawk θα προσέξατε ότι χρειάζεται τρία servo Τα δύο για το V tail (ruder elevator) και ένα δουλεύει το aileron
Εδώ είναι και η μετατροπή που θα κάνω
Από τις πτήσεις που είδα στην Κερατέα αλλά και από τις δοκιμαστικές σε αυτό που κατασκεύασα το καλοκαίρι διαπίστωσα ότι για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του βουνού αλλά και για να βγάλει ευκολότερα roll θέλει μεγαλύτερες κινήσεις στο aileron
Ο τρόπος κατασκευής που προτείνει ο κατασκευαστής δεν δίνει αυτή την δυνατότητα Έτσι λοιπόν στην κατασκευή θα βάλω ξεχωριστά servo σε κάθε φτερό
Εκτός απο την καλύτερη κίνηση θα έχω την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω τα πηδάλια σαν flaps η airbrakes (θα τα δείξω αργότερα)
- Συνημμένα
-
- P140911_21.55_[01].jpg (96.95 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
Το μοντέλο που πέταξα το καλοκαίρι ήταν το γαλάζιο Στην πρώτη πτήση μέχρι να το μάθει το μάτι μου δυσκολευόμουν πολύ να το δώ
Χρώμα και λεπτή σιλουέτα έκαναν ότι μπορούσαν για να χαθούν από το μάτι μου
Έτσι λοιπόν το δικό μου είναι φουξια και όπου έχει λευκό θα γίνει κίτρινο Στο τέλος θα προσθέσω και κίτρινες λωρίδες
Μη αντέχοντας να περιμένω άρχισα από σήμερα την κατασκευή με το βάψιμο της ατράκτου αφού πρώτα την έτριψα με ντουκόχαρτο για να πιάσει ποιο καλά το νέο χρώμα
Πέρασα τρία λεπτά χέρια χρώμα από απόσταση και αύριο θα ολοκληρώσω με διάφανο βερνίκι αυτοκινήτου
Χρώμα και λεπτή σιλουέτα έκαναν ότι μπορούσαν για να χαθούν από το μάτι μου
Έτσι λοιπόν το δικό μου είναι φουξια και όπου έχει λευκό θα γίνει κίτρινο Στο τέλος θα προσθέσω και κίτρινες λωρίδες
Μη αντέχοντας να περιμένω άρχισα από σήμερα την κατασκευή με το βάψιμο της ατράκτου αφού πρώτα την έτριψα με ντουκόχαρτο για να πιάσει ποιο καλά το νέο χρώμα
Πέρασα τρία λεπτά χέρια χρώμα από απόσταση και αύριο θα ολοκληρώσω με διάφανο βερνίκι αυτοκινήτου
- Συνημμένα
-
- P140911_21.43.jpg (89.83 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P140911_21.42.jpg (91.87 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P140911_20.57_[01].jpg (93.13 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P140911_20.57.jpg (97.1 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
θα είναι σαν αυτό μόνο που οι λωρίδες θα βρίσκονται στην πάνω επιφάνεια του φτερού
Ακούστε και το σφύριγμα που κάνει στα περάσματα του
http://www.youtube.com/watch?v=ws4Vu-sjGcA
Ακούστε και το σφύριγμα που κάνει στα περάσματα του
http://www.youtube.com/watch?v=ws4Vu-sjGcA
-
καλοριζικο κουκλι ειναι!!!
...αντε μεγειές Αντώνη...μου φαίνεται ότι πλέον τα ανεμοπλάνα είναι η μεγάλη σου αγάπη... (κι ας μην το παραδέχεσαι :D)... καλοπέταχτο '..εις το βουνό ψηλά εκεί..'
(P.S.:το link της μετατροπής στο μήνυμα #3 δεν βγαίνει..!)
(P.S.:το link της μετατροπής στο μήνυμα #3 δεν βγαίνει..!)
η ταν, η, τα πετάν...
-Ελα Αντώνη, ηρθε το σκάφος σου, ερχομαι να σε πάρω να πάμε να το πάρουμε
-Οχι, ρε! Που να τραβιέσαι τώρα...
-Ερχομαι, ερχομαι
βββββββββ
ιιιιιιιιιιι
-Καλησπέρα ηρθαμε για το e-hawk
-Να το παιδια...
μλα μπλα μπλα...
-Καληνυχτα....
ββββββββ
ιιιιιιιιιι
-Δεν με λές, θα μπεις να ριξουμε καμια μπιστολιά? (στο il2)
-Ναι ρε φυσικά, το σκάφος θα το πάω χαλαρά, δεν βιαζομαι να το φτιάξω...
χαχαχαχαχαχαχα
Φυσικα δεν μπήκε πότε για μια μπιστολιά!
Αρε, αρωστάκιιιιιιιιι
Καλοπέταχτο να ειναι Αντουάν
ps: Το ΣΚ να ειναι ετοιμο δινει 6-7αρια
-Οχι, ρε! Που να τραβιέσαι τώρα...
-Ερχομαι, ερχομαι
βββββββββ
ιιιιιιιιιιι
-Καλησπέρα ηρθαμε για το e-hawk
-Να το παιδια...
μλα μπλα μπλα...
-Καληνυχτα....
ββββββββ
ιιιιιιιιιι
-Δεν με λές, θα μπεις να ριξουμε καμια μπιστολιά? (στο il2)
-Ναι ρε φυσικά, το σκάφος θα το πάω χαλαρά, δεν βιαζομαι να το φτιάξω...
χαχαχαχαχαχαχα
Φυσικα δεν μπήκε πότε για μια μπιστολιά!
Αρε, αρωστάκιιιιιιιιι
Καλοπέταχτο να ειναι Αντουάν
ps: Το ΣΚ να ειναι ετοιμο δινει 6-7αρια
Καλοπέταχτο Αντώνη!.....
Αντωνη καλες πτησεις με πολλα σφυριγματα αλλα μακρια να πετας απο τον mogolo +(*)risk
-
Καλές Πτήσεις Αντώνη...
Δεν το γνώριζα το συγκεκριμένο ανεμοπλάνο αλλά μετά από σχετικό ψάξιμο στο rcgroups.com διάβασα εξαιρετικά σχόλια.
Με δεδομένο την χαμηλή τιμή του πιστεύω πως είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για την είσοδο στην ανεμοπορία πλαγιάς ... και όχι μόνο καθότι έχει και δυνατό μοτέρ για την αλάνα.
Με ενδιαφέρον περιμένω το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις για τα ξεχωριστά servo στα ailerons καθώς και για τα υπόλοιπα modifications που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις.
Υ,
Δεν το γνώριζα το συγκεκριμένο ανεμοπλάνο αλλά μετά από σχετικό ψάξιμο στο rcgroups.com διάβασα εξαιρετικά σχόλια.
Με δεδομένο την χαμηλή τιμή του πιστεύω πως είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για την είσοδο στην ανεμοπορία πλαγιάς ... και όχι μόνο καθότι έχει και δυνατό μοτέρ για την αλάνα.
Με ενδιαφέρον περιμένω το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις για τα ξεχωριστά servo στα ailerons καθώς και για τα υπόλοιπα modifications που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις.
Υ,
Δεν ειναι υποχρεωμένος, αποφασισμένος ειναι.
Το σκάφος πετάει θαυμάσια χωρίς καμία μετατροπή.
Το σκάφος πετάει θαυμάσια χωρίς καμία μετατροπή.
-
ευχαριστώ για τα σχόλια
Σήμερα η άτρακτος περάστηκε βερνίκι και έβαψα μερικά ακόμη τμήματα
.......ακόμη έκοψα και τριμάρισα το carbonlook canopy αλλα μένει να βρώ καλύτερο τρόπο στερέωσης απο τον προτεινόμενο δηλαδή με βίδες
Σήμερα η άτρακτος περάστηκε βερνίκι και έβαψα μερικά ακόμη τμήματα
.......ακόμη έκοψα και τριμάρισα το carbonlook canopy αλλα μένει να βρώ καλύτερο τρόπο στερέωσης απο τον προτεινόμενο δηλαδή με βίδες
- Συνημμένα
-
- P150911_23.26.jpg (94.92 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P150911_23.25.jpg (99.35 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P150911_23.30.jpg (94.28 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
σειρά έχουν τα servos στα φτερά
Πρώτα έπρεπε να αφαιρέσω τις ντίζες που θα κινούσαν τα πηδάλια αν χρησιμοποιούσα το μονό servo μέσα απο την άτρακτο
Επειδή η εν λόγω ντίζες είχαν 90 μοιρες γωνία και στις δύο πλευρές έπρεπε να κοπούν
Μετά απο μελέτη το dremel με το δισκάκι κόφτη έδωσε την λύση
Εκοψα προσεκτικά την μία πλευρά και τράβηξα την ντίζα απο την άλλη .........απλό ε!
Πρώτα έπρεπε να αφαιρέσω τις ντίζες που θα κινούσαν τα πηδάλια αν χρησιμοποιούσα το μονό servo μέσα απο την άτρακτο
Επειδή η εν λόγω ντίζες είχαν 90 μοιρες γωνία και στις δύο πλευρές έπρεπε να κοπούν
Μετά απο μελέτη το dremel με το δισκάκι κόφτη έδωσε την λύση
Εκοψα προσεκτικά την μία πλευρά και τράβηξα την ντίζα απο την άλλη .........απλό ε!
- Συνημμένα
-
- P150911_19.12.jpg (90.62 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P150911_19.10.jpg (88.12 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P150911_19.07_[01].jpg (92.11 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
- P150911_19.07.jpg (88.55 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές
-
από περιέργεια ζύγισα τις ντίζες και το βάρος τους ήταν 9gr δηλαδή όσο το βάρος από το extra servo που θα βάλω στο μοντέλο
- Συνημμένα
-
- P150911_19.14.jpg (87.55 KiB) Προβλήθηκε 76 φορές