Gloster Gladiator SS-37 MK I - Κατασκευή scratch 2.50 m
Απάντηση: Gloster Gladiator SS-37 - Κατασκευή scratch 2.50 m
Ετοιμασα και το επομενο καπακι ,οπως φαινεται στην φωτο ,και τελειωσα και τα καλυμματα των σκελων.Το καλυμμα ειναι φορετο και στηριζεται στο κατω μερος με ενα λαμακι ανοξειδωτο 0,4 χιλ σε ενα λαστιχο ,ωστε να εχει ανοχες στην κινηση που θα παρουν τα σκελη στην προσγειωση.Φανταστειτε το κατι σαν σινεμπλοκ.Η ροδα μπαινει κανονικα απο κατω και σφιγγεται με μια βιδα στο αμορτισερ.Ολα λοιπον ειναι διαλυομενα ωστε σε περιπτωση ζημιας να ειναι ευκολη η επισκευη χωρις μεγαλο κοπο.
Μην σας πιανει η ψυχη σας οταν αναφερομαι σε ζημιες .Οτι πεταει καποια στιγμη παθαινει διαφορα,οποτε πρεπει να τα λογαριαζουμε απο νωρις.
Μην σας πιανει η ψυχη σας οταν αναφερομαι σε ζημιες .Οτι πεταει καποια στιγμη παθαινει διαφορα,οποτε πρεπει να τα λογαριαζουμε απο νωρις.
- Συνημμένα
-
- IMG_1535.jpg (88.67 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1537.jpg (94.61 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1536.jpg (91.98 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1534.jpg (94.21 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
Σωστά τα λές Αγγελε!! Των φρονίμων τα παιδιά.........
.........πριν πεινασουν,μαγειρευουν !!! Να τις λες πληρεις τις παροιμιες Αντωνη...+(*)
Περα απο την πλακα και αυτα τα τραγικα που συμβαινουν σημερα στην Αθηνα........βρηκα λιγο χρονο να ταιριαξω το cowl.Αυτο βιδωνεται απο το στεφανι του σε 4 ανoξειδωτα λαμακια πανω στο firewall.
Το ειχα στοκαρει και τριψει 3 φορες για να καλυψω ατελειες απο το ριξιμο στο καλουπι του και τωρα ειναι ασταρωμενο προχειρα και περιμενει το τελικο ασταρωμα και τον χρωματισμο.Φυσικα πριν απο το χρωμα θα μπουν και τα καπακια των βαλβιδων,που τα εχω φτιαξει με πολυαιθυλενιο και καλουπι στο φουρνο . Φωτο για αυτα αυριο ...να μαστε καλα!
Περα απο την πλακα και αυτα τα τραγικα που συμβαινουν σημερα στην Αθηνα........βρηκα λιγο χρονο να ταιριαξω το cowl.Αυτο βιδωνεται απο το στεφανι του σε 4 ανoξειδωτα λαμακια πανω στο firewall.
Το ειχα στοκαρει και τριψει 3 φορες για να καλυψω ατελειες απο το ριξιμο στο καλουπι του και τωρα ειναι ασταρωμενο προχειρα και περιμενει το τελικο ασταρωμα και τον χρωματισμο.Φυσικα πριν απο το χρωμα θα μπουν και τα καπακια των βαλβιδων,που τα εχω φτιαξει με πολυαιθυλενιο και καλουπι στο φουρνο . Φωτο για αυτα αυριο ...να μαστε καλα!
- Συνημμένα
-
- IMG_1542.jpg (96.75 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1541.jpg (85.41 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1540.jpg (94.59 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1539.jpg (88.87 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1538.jpg (92.96 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Προχωρω με την κατακευη του πιλοτηριου.Ωχ ωχ ωχ !!!! Αντε σιγα σιγα να βγαλουμε ακρη !! Μερικες φωτογραφιες που βρηκα στο Internet
- Συνημμένα
-
- images glad 333.jpg (11.1 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- detail_gladiator_09.jpg (40.12 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- cock.jpg (11.82 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
...καλημέρα 'ankon'...μέχρι τώρα δεν είχα γράψει κάτι για να μην σου χαλάσω το 'thread'...αλλά ειλικρινά με όσα βλέπω όλο αυτό το διάστημα απο τις φωτογραφίες το μόνο που μπορώ να εκφράσω είναι ο θαυμασμός μου για τις γνώσεις σου, τεχνική σου και πάνω απ' όλα υπομονή σου για μία κατασκευή τέτοιου μεγέθους, σχεδιασμού και λεπτομέρειας...''sky is the limit'...θερμά συγχαρητήρια...
...και η 'χαζή' ερώτηση της ημέρας...σχεδιάζεις να μπεί στο τέλος κάποια φιγούρα-πιλότος και αν ναι που θα έβρισκες κάτι τέτοιο σε αυτές τις διαστάσεις..? (το ύψος ενός ανθρώπου 180cm γίνεται ~45cm σε κλίμακα 1/4)...
...επίσης το τελικό βάρος του αεροπλάνου πόσο υπολογίζεις ότι θα βγεί 'grosso-molto'..?
...και η 'χαζή' ερώτηση της ημέρας...σχεδιάζεις να μπεί στο τέλος κάποια φιγούρα-πιλότος και αν ναι που θα έβρισκες κάτι τέτοιο σε αυτές τις διαστάσεις..? (το ύψος ενός ανθρώπου 180cm γίνεται ~45cm σε κλίμακα 1/4)...
...επίσης το τελικό βάρος του αεροπλάνου πόσο υπολογίζεις ότι θα βγεί 'grosso-molto'..?
η ταν, η, τα πετάν...
Γεια σου Νικο.
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια,ετσι και αλλιως ολοι γραφουν κατι οποτε δεν πειραζει !!!
Τον πιλοτο μου τον ειχε κανει δωρο η κορη μου στα γενεθλια μου.
Ναι ειναι μεγαλος ,αλλα αρκετα οικονομικος.
Δυστυχως οι εποχες που περναμε ειναι δυσκολες και πρεπει ολα να ειναι οικονομικα .Οτι μπορω να φτιαξω μονος το φτιαχνω και ας μου παρει λιγο χρονο παραπανω.Τουλαχιστον ξερω οτι ειναι γερο,γιατι με το βαρος του μοντελου που θα φθασει αισιως τα 18 κιλα ολα πρεπει να ειναι γερα. Ευτυχως εχω τον χρονο για να ασχολουμαι.
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια,ετσι και αλλιως ολοι γραφουν κατι οποτε δεν πειραζει !!!
Τον πιλοτο μου τον ειχε κανει δωρο η κορη μου στα γενεθλια μου.
Ναι ειναι μεγαλος ,αλλα αρκετα οικονομικος.
Δυστυχως οι εποχες που περναμε ειναι δυσκολες και πρεπει ολα να ειναι οικονομικα .Οτι μπορω να φτιαξω μονος το φτιαχνω και ας μου παρει λιγο χρονο παραπανω.Τουλαχιστον ξερω οτι ειναι γερο,γιατι με το βαρος του μοντελου που θα φθασει αισιως τα 18 κιλα ολα πρεπει να ειναι γερα. Ευτυχως εχω τον χρονο για να ασχολουμαι.
Καταπλητική δουλειά και πολύ μεράκι έχει πέσει το μοντέλο. Τα συγχαρητήρια μου! Θα ήθελα με αφορμή τις τελευταίες φωτογραφίες να ρωτήσω που μπορούμε να βρούμε το τόσο scale υλικό για το πιλοτήριο σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε άλλα μοντέλα. Υπαρχουν τεχνικές να κατασκευασουμε τα πανελ μόνοι ή τα παίρνουμε από ειδικά μαγαζιά ή κάτι άλλο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλή συνέχεια και καλοπέταχτο!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλή συνέχεια και καλοπέταχτο!
Γεια σου skywalker
Ολα αυτα που βλεπεις η θα δεις στην συνεχεια ,φτιαχνονται στον τορνο.Τα υλικα ειναι..... διαφορα βιομηχανικα πλαστικα οπως πολυαμιδιο,τεφλον και πολυαιθυλενιο καθως και μπρουντζος ,αλουμινιο και λαμαρινα ανοξειδωτη σε διαφορα παχη.
Τα καπακια των οργανων γινονται με υγρο γυαλι το οποιο ειναι σαν εποξικη διαφανης που στη συνεχεια στεγνωνει και γινεται σαν γυαλι.
Ολα αυτα αγοραζονται μια φορα και τα εχεις για αρκετα μοντελα,αλλωστε ειναι φθηνα υλικα ! Το κοστος ειναι οι εργατοωρες που διαθετεις για την κατασκευη.
Ολα αυτα που βλεπεις η θα δεις στην συνεχεια ,φτιαχνονται στον τορνο.Τα υλικα ειναι..... διαφορα βιομηχανικα πλαστικα οπως πολυαμιδιο,τεφλον και πολυαιθυλενιο καθως και μπρουντζος ,αλουμινιο και λαμαρινα ανοξειδωτη σε διαφορα παχη.
Τα καπακια των οργανων γινονται με υγρο γυαλι το οποιο ειναι σαν εποξικη διαφανης που στη συνεχεια στεγνωνει και γινεται σαν γυαλι.
Ολα αυτα αγοραζονται μια φορα και τα εχεις για αρκετα μοντελα,αλλωστε ειναι φθηνα υλικα ! Το κοστος ειναι οι εργατοωρες που διαθετεις για την κατασκευη.
Γεια σου skywalker
Ολα αυτα που βλεπεις η θα δεις στην συνεχεια ,φτιαχνονται στον τορνο και στη φρεζα.Τα υλικα ειναι..... διαφορα βιομηχανικα πλαστικα οπως πολυαμιδιο,τεφλον και πολυαιθυλενιο καθως και μπρουντζος ,αλουμινιο και λαμαρινα ανοξειδωτη σε διαφορα παχη.
Τα καπακια των οργανων γινονται με υγρο γυαλι.Αυτο ειναι μια ειδικη εποξικη διαφανης που στη συνεχεια οταν στεγνωσει και γινεται σαν γυαλι.
Ολα αυτα που βλεπεις η θα δεις στην συνεχεια ,φτιαχνονται στον τορνο και στη φρεζα.Τα υλικα ειναι..... διαφορα βιομηχανικα πλαστικα οπως πολυαμιδιο,τεφλον και πολυαιθυλενιο καθως και μπρουντζος ,αλουμινιο και λαμαρινα ανοξειδωτη σε διαφορα παχη.
Τα καπακια των οργανων γινονται με υγρο γυαλι.Αυτο ειναι μια ειδικη εποξικη διαφανης που στη συνεχεια οταν στεγνωσει και γινεται σαν γυαλι.
Αφιερωμενο στον Nasa ....ο Πιλοτος Και το ξεκινημα της κατασκευης του πιλοτηριου!
Αφιερωμενο στον Nasa ....ο Πιλοτος Και το ξεκινημα της κατασκευης του πιλοτηριου!
- Συνημμένα
-
- IMG_1547.jpg (91.84 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1543.jpg (91.51 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1546.jpg (91.22 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1544.jpg (92.21 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1545.jpg (92.9 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Ωωωω.....
Handsome!!
Handsome!!
Εχω ξεκινησει την ολοκληρωση της επανω πτερυγας....και οι φωτο ειναι απο την τοποθετηση της για τον ελεγχο της γεωμετριας της κατασκευης.
- Συνημμένα
-
- IMG_1595.jpg (95.49 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1599.jpg (96.05 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1593.jpg (97.5 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1592.jpg (96.64 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Το κεντρικο μερος της επανω πτερυγας μετρηθηκε και τοποθετηθηκε .Αυτο θα παραμενει σταθερο ,οπως και το αντιστοιχο της κατω πτερυγας ,δεμενα το ενα με το αλλο με 4 ringing wires απο ατσαλι 0,6 X 5 mm και με βιδες στην ατρακτο .Επανω σε αυτα τα σταθερα ,θα μπαινουν οι πτερυγες που στηριζονται σε δυο αλουμινοσωληνες η καθε μια και θα δενουν με τα ringing wires. Κατασκευαστηκαν τα 4 στυλιδια σταθεροποιησης των πτερυγων ,απο αμερικανικο πευκο ,με χειλη προσβολης και εκφυγης απο μπαλσα. Επανω στα στυλιδια υπαρχουν οι δεστρες των πτερυγων απο ανοξειδωτο ατσαλι παχους 1 mm .Τα ringing wires των πτερυγων ειναι και αυτα φτιαγμενα απο ατσαλι 0.6 Χ 5 mm και ειναι 8 στο συνολο.Προτιμησα να βαλω αυτο το ατσαλι γιατι ειναι λεπτο και θηριωδες στην αντοχη ,αρκετα δε ελαφρυτερο απο τα συρματοσχοινα.Εχω σχεδιασει ενα συστημα τοποθετησης των ,που δεν θα παιρνει χρονο να δεθει το μοντελο.Ολα τα συρματα σφιγγουν με εντατηρες που κατασκευασα στον τορνο. Θα το δειτε σε επομενες φωτο.
Τωρα βρισκομαι στην κατασκευη των ailerons . Δυο για καθε πτερυγα και ο αγων συνεχιζεται σιγα σιγα!
Τωρα βρισκομαι στην κατασκευη των ailerons . Δυο για καθε πτερυγα και ο αγων συνεχιζεται σιγα σιγα!
Μερικες φωτο απο τα προηγουμενα ! Θα ακολουθησουν και αλλες....
- Συνημμένα
-
- IMG_1606.jpg (92.48 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1604.jpg (95.69 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1602.jpg (93.84 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1601.jpg (96.45 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1600.jpg (94.77 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Αυτα ειναι τα ατσαλια για την στερεωση των πτερυγων (Ringing Wires) και ενας απο τους 16 εντατηρες . Μετα απο δευτερες σκεψεις,θελω να τον κανω ελαφρυτερο.Μαλλον θα δειχνει καλυτερα .Την αναλυση του συστηματος προσδεσης θα την κανω εν καιρω! Φυσικα ολα θα γυαλισθουνε στην πορεια ,γιατι οπως ειναι τωρα δεν ειναι για παρουσιαση.
- Συνημμένα
-
- IMG_1609.jpg (98.7 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1608.jpg (110.38 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- IMG_1607.jpg (110.9 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές