τηλεχειριζόμενος διακόπτης οn off με micro switch

Αντώνης Κριτζάς

τηλεχειριζόμενος διακόπτης οn off με micro switch

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Κάποιες φορές χρειαζόμαστε ένα τηλεχειριζόμενο διακόπτη μέσα στο μοντέλο για την ενεργοποίηση μιας συσκευής η για να ανάψουμε τα nav light που τοποθετήσαμε, ακόμη για να ανάψουμε καπνογόνα η ρουκέτες
Υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμα switch που συνδέονται στον δέκτη και κάνουν αυτή την δουλειά
Επειδή όμως μπορεί να μη τα βρίσκουμε την στιγμή που τα θέλουμε η και καθόλου και επειδή σαν μοντελιστές που είμαστε μας τραβάει η πατέντα τότε η λύση είναι απλή
Από τα μαγαζιά των ηλεκτρονικών αγοράζουμε ένα micro switch σε διάφορους τύπους κατά προτίμηση με λαμάκι
Το προσαρμόζουμε επάνω σε ένα μικρό servo (ίσως κάποιο που βγάλαμε από ένα παλιό φοαμένιο) με τέτοιο τρόπο ώστε με την κίνηση του servo arm να πιέζεται ο διακόπτης και να έχουμε επαφή Συνδέουμε το servo σε ένα ελεύθερο κανάλι του δέκτη και έτοιμος ο τηλεχειρισμός μας
Ο διακόπτης αυτός μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στα servo του μοντέλου με ότι αποτέλεσμα κατεβάσει ο νους μας (ας πούμε με το που κατεβάζουμε τους τροχούς να ανάβουν τα φώτα προσγείωσης)
Καλή επιτυχία
Συνημμένα
Χωρίς τίτλο.jpg
Χωρίς τίτλο.jpg (7.98 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
DSCN3189.jpg
DSCN3189.jpg (94.28 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
ServoSwitch 1.jpg
ServoSwitch 1.jpg (8.27 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
servow-1.jpg
servow-1.jpg (20.4 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
DSC00199.jpg
DSC00199.jpg (105.18 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
thanosVG

Απάντηση: τηλεχειριζόμενος διακόπτης οn off με micro switch

Δημοσίευση από thanosVG »

καλη φαση.....
thanosVG

Δημοσίευση από thanosVG »

πολυ χρησιμο και ιδιαιτερα για τα φωτα των αεροπλανων...
HAR28

Δημοσίευση από HAR28 »

Πολύ ωραία λύση για διακόπτη τηλεχειριζόμενο!!! Μπράβο φίλε Αντώνη είσαι πολύ εφευρετικός!!
archery

Δημοσίευση από archery »

Αντώνη καλημέρα,
Μήπως γνωρίζεις ή κάποιος άλλος, που μπορώ να βρω διακόπτη σαν αυτόν που δίνω στις φωτογραφίες; Δίνει εντολή στην βαλβίδα της Festo για τα φρένα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εικόνα
Εικόνα
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Καλημερα Archery.
Μπορεις να βαλεις αυτο εδω.Το εχω χρησιμοποιησει για αρκετες χρησεις ,εχει καλο ρευμα στα ακρα διακοπης και ειναι αξιοπιστο και μικρο.Αν θελεις ενημερωση στειλε ΠΜ.

1. Includes a remote mountable bright LED to indicate when the ignition is armed.
2. Fiber Optic Coupled Input/output.
3. PIC12F675 Controller.
4. Li-Po/Li-ion/A123/Ni-Mh/NiCad Input.
5. Up to 20 Volt 16 amp MOS-FET(IRF7456) output.
6. Low to 3 Volt 3 amp OUTPUT.
7. Low Voltage Drop-Less than 150mv.
8. 100% Surface Mount Technology.
9. Heavy Gauge Wires, universal connectors.
10. Small and light weight-only 0.3 OZ!(8g).
11.Shut down the transmitter power or receiver to cut off automatically when kill engine
Συνημμένα
7135.jpg
7135.jpg (55.45 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
archery

Δημοσίευση από archery »

@ankon Σε ευχαριστώ πολύ, έχεις π.μ.
orck

Δημοσίευση από orck »

ankon έγραψε: Καλημερα Archery.
Μπορεις να βαλεις αυτο εδω.Το εχω χρησιμοποιησει για αρκετες χρησεις ,εχει καλο ρευμα στα ακρα διακοπης και ειναι αξιοπιστο και μικρο.Αν θελεις ενημερωση στειλε ΠΜ.

Ζητω συγνωμη εαν χαλαω το θεμα αλλα γιατι να μην κανεις την ενημερωση δημοσια σε ολο το φορουμ;
KM

Δημοσίευση από KM »

Εδώ περισσότερες πληροφορίες!
http://www.rcexl.com/news/Accessories/10.html΄
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: Εδώ περισσότερες πληροφορίες!
http://www.rcexl.com/news/Accessories/10.html΄

Κωστα καλησπερα...

..., το λινκ δεν δουλευει, βγαζει μονο κινεζικα χωρις φωτογραφιες και βαζω το ιδιο το αρχικο για να μπορουν τα παιδια να δουνε κατι. +(*)

Παιδια μια ματια στο παρακατω που ειναι το αρχικο απο την σελιδα που ποσταρισε ο Κωστας

http://www.rcexl.com/
_P_P
kordi

Δημοσίευση από kordi »

archery έγραψε: @ankon Σε ευχαριστώ πολύ, έχεις π.μ.

@archery προσοχή αν ειναι για φρένα σε Jet μήπως να βάλεις proportional σαν την παρακατω:
http://dreamworksrc.com/catalog/jettronic-single-action-proportional-brake-valve-p-754.html
archery

Δημοσίευση από archery »

Αν δεις την φωτογραφία που έχω ανεβάσει η βαλβίδα είναι της Festo και είναι από τις καλύτερες, απλά μου κάηκε το microswitch από δική μου απροσεξία το βραχυκύκλωσα. Αυτό που μου έδειξε ο @ankon είναι ότι πρέπει για να δίνει ρεύμα στην ηλεκτροβαλβίδα της Festo που έχω. Αυτή που μου προτείνεις έχει $ 79,95 και το microswitch που παράγγειλα $ 9,51. Οπότε η διαφορά τεράστια. Πάντως σε ευχαριστώ.
kordi

Δημοσίευση από kordi »

archery έγραψε: Αν δεις την φωτογραφία που έχω ανεβάσει η βαλβίδα είναι της Festo και είναι από τις καλύτερες, απλά μου κάηκε το microswitch από δική μου απροσεξία το βραχυκύκλωσα. Αυτό που μου έδειξε ο @ankon είναι ότι πρέπει για να δίνει ρεύμα στην ηλεκτροβαλβίδα της Festo που έχω. Αυτή που μου προτείνεις έχει $ 79,95 και το microswitch που παράγγειλα $ 9,51. Οπότε η διαφορά τεράστια. Πάντως σε ευχαριστώ.

Η βαλβίδα της Festo είναι ON OFF η βαλβίδα που σου προτείνω είναι proportional την βάζεις σε ένα κανάλι του δέκτη απευθείας (είναι και βαλβίδα και controller μαζί) την δηλώνεις σε ένα slider και έχεις μεταβλητή ένταση στο σφίξιμο των φρενών από 0-100 % χωρίς να μπλοκάρουν.
Η διάφορα στην τιμή όπως είπες είναι μεγάλη αλλά σου την πρότεινα μήπως ήθελες να αλλάξεις και την βαλβίδα μαζί με 79,95$
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Ο Kordi σε αυτα που λεει εχει δικιο .Δεν γνωριζω ομως πως λειτουργουν τα φρενα στο συγκεκριμενo JET. Μπορεις archery να αυξομειωνεις την ενταση τροχοπεδησης με αυτο το συστημα που εχεις? Εαν ναι εχει καλως ,εαν οχι ισως να πρεπει να το σκεφτεις.Παντως ο διακοπτης που σου προτεινα για την δουλεια on - off ειναι πολυ καλος! Τωρα κατι αλλο ....ο διακοπτης που εκαψες ,εαν ειναι αυτος ο μικρος μαυρος τετραγωνος που φαινεται στην φωτο ,υπαρχει σε πληθωρα στην Ελληνικη αγορα με κοστος μερικα λεπτα του ευρω.
archery

Δημοσίευση από archery »

Ευχαριστώ και τους δυο σας για τις συμβουλές και τα καλά σας λόγια.
1) Την βαλβίδα που έχω είναι απευθείας συνδεδεμένη επάνω στο Smart Multi-function Sequencer, σας δίνω και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο εγχειρίδιο εδώ.
και έχει όπως θα δείτε και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών. Κάτι σαν "ABS". Οπότε είναι περιττό να προβώ σε ακριβότερη πρόταση.

2) Ναι όντως από αυτά που διάβασα είναι πάρα πολύ καλός ο διακόπτης και είδη τον παράγγειλα. Για την δεύτερη παρατήρηση σου Άγγελε, το βραχυκύκλωμα δυστυχώς έχει περάσει κατά πάσα πιθανότητα στο ολοκληρωμένο και όχι στο μπουτόν που φαίνεται στην φώτο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κατασκευές - Ιδέες”