Βελτιώσεις στο HK Kinetic 800

Skynet

Βελτιώσεις στο HK Kinetic 800

Δημοσίευση από Skynet »

Γεια σας φίλοι,
νομίζω ότι τα φθηνά μοντέλα σαν το Kinetic είναι μεν τίμια για την αξία τους, όμως θέλουν κάποιες ενισχύσεις/τροποποιήσιες αν θέλουμε να είμαστε μεθοδικοί μοντελιστές.

Έχω διαπιστώσει τα ακόλουθα προβλήματα στο εν λόγο μοντέλο:
1) Το δέσιμο των φτερών στην άτρακτο δεν είναι αρκετά ασφαλές και σταθερό.
2) Τα ailerons, όταν λειτουργούν, παραμορφώνονται στο μέρος που τα σπρώχνούν τα σερβο.
3) Η κατάληξη της ατράκτου στο μέρος της ουράς σε ορισμένα μοντέλα είναι από ελαφρά έως πολύ πέτσικη -αλλά ευτυχώς αυτό οφείλεται σε λάθος κόλλημα της πετονιάς που τραβά από τα πλάγια και διορθώνεται εύκολα
4) Η κατάληξη της ατράκτου στο μέρος της ουράς είναι πολύ έυκαμπτη στο πάνω-κάτω.

Αυτά και όρισμένα επιπλέον για την ενίσχυση του χείλους προσβολής των φτερών θα περιγράψω στη συνέχεια...

Υ.Γ. Για να μην δημιουργηθούν πάντως λάθος εντυπώσεις, το μοντέλο πετά εξαιρετικά ακόμη και όπως βγαίνει από το κουτί. Οι επεμβάσεις θα γίνουν για να το κάνουμε ακόμη καλύτερο!
nickboul

Απάντηση: Βελτιώσεις στο HK Kinetic 800

Δημοσίευση από nickboul »

Ενδιαφέρον θέμα άνοιξες. Είναι ένα μοντελάκι που ενδιαφέρει πολλούς και οι φωτογραφίες με βελτιώσεις που χρειάζονται θα είναι απαραίτητες! Αναμένουμε με ανυπομονησία!
Antoniso

Δημοσίευση από Antoniso »

Πετάει αυτό, για πές...βαλε καμια φωτο κανα vid. Το έχω στα υπόψιν._Β_Ο
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Πάμε λοιπόν,
αρχικά φύτεψα λεπτή ντιζούλα carbon 1mm στα ailerons γιατί στράβωναν στο σημείο του horn
Συνημμένα
kin1sm.jpg
kin1sm.jpg (58.63 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

στη συνέχεια στήριξα καλύτερα τα φτερά στην άτρακτο. Τα φτερά κουμπώνουν με γλωσάκι που πιάνει στην άτρακτο. Στο δικό μου μοντέλο είχα ξεκούμπωμα του φτερού σε δυνατό αέρα. Αποφάσισα λοιπόν να περάσω βιδάκια. Προσοχή: αυτό σημαίνει ότι σε ενδεχόμενη πτώση η ζημιές θα είναι πολλαπλάσιες αφού δεν θα ξεκουμπώσει το φτερό. Ο κάθε ένας λοιπόν ας κάνει την επιλογή του...
Συνημμένα
kin3sm.jpg
kin3sm.jpg (54.5 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
kin2sm.jpg
kin2sm.jpg (57.71 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Μετά πήγα στην άτρακτο,
το πίσω μέρος της ήταν πέτσικο. Αυτό ελέγχεται από 2 χοντρές πετονιές στο πλάι της ατράκτου που λειτουργούν σαν εντατήρες. Ξεκόλλησα λοιπόν τις πετονιές, έφερα την άτρακτο σωστά και τις ξανακόλλησα.
Συνημμένα
kin4sm.jpg
kin4sm.jpg (84.06 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Όμως η άτρακτος στο πίσω μέρος που λεπταίνει ήταν εύκαμπτη στο πάνω κάτω (οι πετονιές κρατούν το δεξιά-αριστερά). Είχα όμως πηχάκι carbon 10mm x 0.5mm και το φύτεψα στο κάτω μέρος της ατράκτου. Το κομμάτι που περίσεψε το αφαίρεσα στη συνέχεια με δισκοπριονάκι.
Συνημμένα
kin6sm.jpg
kin6sm.jpg (84.81 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
kin5sm.jpg
kin5sm.jpg (63.77 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Άφησα για το τέλος να δείξω μία καταπληκτική ταινία tesa που βρίσκω στο praktiker. Μιάζει ελαφρά με την μονωτική ταινία, αλλά είναι φαρδύτερη, ελαφρά λεπτότερη και πολύ ελαστική. Επίσης κολλά εξαιρετικά και όπου κολλήσει δεν ξεκολλά όπως η μονωτική. Την χρησιμοποιώ στα χείλη προσβολής των φτερών γιατί είναι ελαφρυά, λεπτή για να μην επιρεάζει την αεροτομή, ελαστική για να παρακολουθεί κούρμπες όπως στην εικόνα με το πράσινο φτερό. Και παρά την ελαστικότητά της είναι αρκετά αποτελεσματική όπως δείχνει και η καταστροφή που υπάρχει στο κόκκινο φτερό και που ξεκινά εκεί όπου τελειώνει η ταινία.
Συνημμένα
kin8sm.jpg
kin8sm.jpg (97.13 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
kin7sm.jpg
kin7sm.jpg (95.01 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Στον αέρα είναι σταθερό, δεν ρίχνει φτερό έντονα όταν στολάρει και "σφυρίζει" όταν το θελήσει ο χειριστής του. Δεν έχω video από την πτήση, αλλά έχω μία φωτό ανάμεσα σε δύο μπαταρίες με το kinetic, που φαίνεται καθαρά η καλή μου διάθεση από την ικανοποίηση της πτήσης.
Συνημμένα
kin9sm.jpg
kin9sm.jpg (86.38 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Χρήσιμες βελτιώσεις !!Μήπως μέτρησες το βάρος πρίν και μετά?
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Αντώνη καλημέρα,
δεν φαντάζομαι να πήρε περισσότερα από 3-5 gr οπότε οπότε και δεν άξιζε τον κόπο να το ζυγίσω. Πήρε συνολικά 3 κομματάκια carbon, 2 βιδάκια, λίγη ταινία και λίγη κόλλα.

Πάντως αν κάποιος από την παρέα το αγοράσει επίσης, θα μπορούσαμε να ζυγίσουμε τις διαφορές για να είμαστε και σίγουροι!
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

ρε Αντρεα... βελτιωσε κανενα μοντελο που να το αξιζει... ασε τα μπρελοκ ανεμοπτερα οι 2 τελευταιες σου βελτιωσεις ητανε σε ανεμοπτερα κατηγοριας chiko
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

LotuS έγραψε: ρε Αντρεα... βελτιωσε κανενα μοντελο που να το αξιζει... ασε τα μπρελοκ ανεμοπτερα οι 2 τελευταιες σου βελτιωσεις ητανε σε ανεμοπτερα κατηγοριας chiko

Ετοιμάζω νέο αγώνισμα για ανεμόπτερα που αναζητούν τα θερμικά πάνω από τα καλοριφέρ στο σαλόνι!
Antoniso

Δημοσίευση από Antoniso »

Χε χε, σαίτα φαρδιά, με δέκτη και servo της plantraco, μονο rudder....φαντάζεσαι...^%^
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

LotuS έγραψε: ρε Αντρεα... βελτιωσε κανενα μοντελο που να το αξιζει... ασε τα μπρελοκ ανεμοπτερα οι 2 τελευταιες σου βελτιωσεις ητανε σε ανεμοπτερα κατηγοριας chiko

Δες και τη νέα μου ανακάλυψη. Αυτό είναι chiko. Το πήρα για το γιό μου. Αν δώ ότι χρειάζεται βελτιώσεις θα επανέλθω...
Συνημμένα
pb2.jpg
pb2.jpg (55.08 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
pb1.jpg
pb1.jpg (59.61 KiB) Προβλήθηκε 89 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”