Gloster Gladiator SS-37 MK I - Κατασκευή scratch 2.50 m
Απάντηση: Gloster Gladiator SS-37 - Κατασκευή scratch 2.50 m
Σήμερα ,μετά απο αρκετές δοκιμές ,κατάφερα να τελειώσω τις βάσεις απο τους λαμπτήρες πορείας.Είχα ενα πρόβλημα με τα ντουί που κατασκεύασα,λόγω του ελάχιστου χώρου ,αλλά μετά απο μια αλλαγή στήν σχεδίαση κατάφερα να τα βολέψω.Οπότε όλα είναι μιά χαρά και τα λεντάκια βγαίνουν για αντικατάσταση χωρίς κολλητήρι. Όποιος χρειάζεται οδηγίες κατασκευής μπορώ να του τις δώσω.Απλά,είναι δουλειά για συνταξιούχους η φυλακισμένους,όπως λέει και ο king kostas.
- Συνημμένα
-
- IMG_1672.jpg (99.89 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- IMG_1674.jpg (97.02 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- IMG_1680.jpg (81.66 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- IMG_1679.jpg (97.36 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- IMG_1677.jpg (97.14 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
ankon έγραψε: ↑Φαντάζομαι οτι όποιον να ρωτήσετε απο τους κατασκευαστές τέτοιων μοντέλων ...τα ίδια πράγματα θα σας πούν.Πάντα υπάρχει ενας φόβος αν έχουν γίνει ολα στην εντέλεια .Οσο για την πτήση βοηθά πάντα ένας καλός διαλογισμός του όλου εγχειρήματος. Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω και το κάνω για όλα τα μοντέλα που φτιάχνω!
Συμφωνώ απόλυτα!!! Η ένταση τη στιγμή που είσαι έτοιμος να πιέσεις το stick προς τα εμπρός είναι απερίγραπτη. Όσες φορές κι αν το κάνεις είναι πάντα σαν την πρώτη φορά. Η λαχτάρα το προκαταβολικό παράπονο ο φόβος και η λύσσα να πετάξει μαζί με την προκαταβολική χαρά έτοιμος να πηδήξεις σαν μικρό παιδί...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ!!!
Τοποθέτηση των Servo στην άτρακτο.
Εκεί βρίσκονται τρία servo,του elevator το οποίον ειναι ενα 25 κιλο Hitec HS805MG,του Rudder που είναι ενα 10κιλο Hitec HS5645MG και το servo του ουραίου τροχού που είναι ενα 4κιλο Futaba.Στήν φωτό είναι ένα κοινό κινέζικο για τις δοκιμές ,αλλά θα αλλαχθεί.Σε αυτό το servo του ουραίου τροχού έχω φτιάξει ένα set από διπλά ελατήρια πιέσεων που μπαίνουν εν σειρά με τα συρματόσχοινα ,τα οποία προφυλλάτουν το servo από απότομες κινήσεις λόγω εμποδίων που μπορεί να συναντήσει το μοντέλο στήν τροχοδρόμηση.Στα Links του elevator αντί για κάποιο έτοιμο link, έχω σχεδιάσει κάτι δικό μου.Είναι ένα γερό link που μπορεί να αντέξει υψηλό φορτίο και έχει περιστρεφόμενο άξονα ώστε όταν τεντώνεται το συρματόσχοινο την πρώτη φορά να μην κάνει βηρίνες.Θα το δείτε στην φωτό.
Εκεί βρίσκονται τρία servo,του elevator το οποίον ειναι ενα 25 κιλο Hitec HS805MG,του Rudder που είναι ενα 10κιλο Hitec HS5645MG και το servo του ουραίου τροχού που είναι ενα 4κιλο Futaba.Στήν φωτό είναι ένα κοινό κινέζικο για τις δοκιμές ,αλλά θα αλλαχθεί.Σε αυτό το servo του ουραίου τροχού έχω φτιάξει ένα set από διπλά ελατήρια πιέσεων που μπαίνουν εν σειρά με τα συρματόσχοινα ,τα οποία προφυλλάτουν το servo από απότομες κινήσεις λόγω εμποδίων που μπορεί να συναντήσει το μοντέλο στήν τροχοδρόμηση.Στα Links του elevator αντί για κάποιο έτοιμο link, έχω σχεδιάσει κάτι δικό μου.Είναι ένα γερό link που μπορεί να αντέξει υψηλό φορτίο και έχει περιστρεφόμενο άξονα ώστε όταν τεντώνεται το συρματόσχοινο την πρώτη φορά να μην κάνει βηρίνες.Θα το δείτε στην φωτό.
- Συνημμένα
-
- IMG_1682.jpg (85.18 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- IMG_1691.jpg (85.18 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- IMG_1688.jpg (95.63 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- IMG_1692.jpg (82.47 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- IMG_1693.jpg (93.13 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Καλή μας χρονιά!!!
Πέρασαν οι εορταστικές μέρες και χαλαρώσα,ήλθε ο καιρός για την συνέχεια του project!
Σχεδίασα την θέση του πιλότου,από φωτό που βρήκα στο διαδίκτυο. Την ίδια θέση πιλότου φορούσαν τα Hurricane και τα Spitfire. Έκοψα τα στάμπα σε χαρτόνι και με αεροπορικό κόντρα πλακέ 1,5 χιλ. ετοίμασα τα κομμάτια. Τα κόλλησα με λευκή κόλλα και η θέση είναι σχεδόν έτοιμη.Το μπροστινό μέρος είναι αλουμίνιο . Η ταπετσαρία στην πλάτη που ακουμπά ο πιλότος είναι φτιαγμένη από μπάλσα και σκληρό αφρολέξ και θα καλυφθεί με λεπτό δέρμα σε καφέ χρώμα.Στο αριστερό πλαινό φαίνεται το trim του elevator που το έφτιαξα στον τόρνο και την φρέζα. Το trim έχει ατέλειες ,δεν μου αρέσει και πολύ και μάλλον θα το ξαναφτιάξω με κάποια νέα εργαλεία που περιμένω.Οι διαστάσεις είναι 18 ύψος με 10.5 πλάτος για το 1/4 .Δίνω μερικές φωτό και θα συνεχίσω όταν το τελειώσω!
Πέρασαν οι εορταστικές μέρες και χαλαρώσα,ήλθε ο καιρός για την συνέχεια του project!
Σχεδίασα την θέση του πιλότου,από φωτό που βρήκα στο διαδίκτυο. Την ίδια θέση πιλότου φορούσαν τα Hurricane και τα Spitfire. Έκοψα τα στάμπα σε χαρτόνι και με αεροπορικό κόντρα πλακέ 1,5 χιλ. ετοίμασα τα κομμάτια. Τα κόλλησα με λευκή κόλλα και η θέση είναι σχεδόν έτοιμη.Το μπροστινό μέρος είναι αλουμίνιο . Η ταπετσαρία στην πλάτη που ακουμπά ο πιλότος είναι φτιαγμένη από μπάλσα και σκληρό αφρολέξ και θα καλυφθεί με λεπτό δέρμα σε καφέ χρώμα.Στο αριστερό πλαινό φαίνεται το trim του elevator που το έφτιαξα στον τόρνο και την φρέζα. Το trim έχει ατέλειες ,δεν μου αρέσει και πολύ και μάλλον θα το ξαναφτιάξω με κάποια νέα εργαλεία που περιμένω.Οι διαστάσεις είναι 18 ύψος με 10.5 πλάτος για το 1/4 .Δίνω μερικές φωτό και θα συνεχίσω όταν το τελειώσω!
- Συνημμένα
-
- phpGGffFrAM.jpg (67.43 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpsA4H9wAM.jpg (67.95 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpDwMonuAM.jpg (66.71 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpUzLDLgAM.jpg (61.16 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpNId7T9AM.jpg (62.19 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Πάρε ένα CNC τι παιδεύεσαι?
Ναι ωραία τα λες φιλαράκο μου .Να τα φτιάχνω σε 10 λεπτά ...και μετά τι θα κάνω ολη μέρα !
-
Απιστευτη δουλεια...το Μπραβο ειναι....λιγο...
Καλη συνεχεια...
Καλη συνεχεια...
HAR28 έγραψε: ↑Συγνώμη για το off-topic αλλά τι είναι το CNC???::)::)
CNC η (computer numerical control) Ειναι μια φρέζα ή ενα ρουτερ 3ων διαστασεων που κανει σχεδον τα παντα.Αφου βεβαια την προγραματισεις μεσω ενος computer.Εαν μπεις στο google θα διαβασεις ενα σωρο πληροφοριες.
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια !
Τις τελευταιες δεκα μερες ασχολουμαι με την σχεδιαση και κατασκευη του πινακα οργανων .Τα στοιχεια ειναι πολυ λιγα ,ειδικα με το MK1 το πρωτο μοντελο που φτιαχθηκε.Καποιες φωτογραφιες που βρηκα παρολο που δεν ειναι αναλυτικες με βοηθησαν καπως.Καμμια εταιρεια που φτιαχνει οργανα δεν εχει στοιχεια. Απο οτι μου ειπαν πλησιαζει λιγο με Hurricane αλλα απεχει παρασαγγας απο αυτο.Οποτε λιγο πολυ εβαλα σε σειρα τα οργανα οπως ειναι και στα αλλα αεροπλανα. Η εταιρεια GLOSTER εκλεισε το 63 και εκτοτε επικρατει σκοταδι. Τα σκαφη που πετανε σημερα στην Αγγλια εχουν μοντερνα οργανα.O David Bathe που φτιαχνει εκπληκτικα γραφηματα πινακων εχει και αυτος κολλησει και δεν μπορει να φτιαξει το Gloster,απο τα λεγομενα του σε μια συνομιλια που ειχα μαζι του. Ετσι και αλλιως εκανα οτι μπορουσα καλυτερο.Εφτιαξα καποια εργαλεια για να μπορεσω να δουλεψω σωστα.Δυο τρυπανια ισια ,που δεν αφηνουν γρεζι στο ξυλο 20 και 15 χιλιοστα απο μπρουντζο ,ενα κοφτικο για τις ζελατινες και οτι αλλο θελει στρογγυλο κοψιμο χωρις να αψηνει τρυπα στη μεση και δυο οδηγους απο αλουμινιο για την τοποθετηση των βιδων περιμετρικα στα οργανα.Καποια οργανα τα αγορασα απο την Aerocockpit.com και τα υπολοιπα εινα φτιαγμενα απο εμενα. Δεν εχω τελειωσει ακομα ,θελει καμια βδομαδα , αλλα που θα παει θα τα δειξω και τελειωμενα μεσα στο μοντελο.Μερικες φωτο απο την μεχρι τωρα δουλεια μου.
Επισης θα ηταν ενδιαφερον να δειτε την δουλεια του David στο νετ.
http://www.davidbathe.com/
Επισης θα ηταν ενδιαφερον να δειτε την δουλεια του David στο νετ.
http://www.davidbathe.com/
- Συνημμένα
-
- phpQeDSXJAM.jpg (84.15 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpnSDcjRAM.jpg (97.56 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpIIXWK8AM.jpg (54.63 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpIArPfVAM.jpg (97.37 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpbvVlcfAM.jpg (95.66 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
έρχεται ή βοήθεια του κοινού...
- Συνημμένα
-
- gladiator.jpg (84.87 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Σημερα λογω κρυου ειχαμε δουλεια εντος ! Τελειωσα την θεση του πιλοτου ,βαφη και ταπετσαρια πλατης .Διορθωσα και το trim wheel οσο ηταν δυνατον.Μερικες φωτο !
- Συνημμένα
-
- phpu3CjdDAM chair.jpg (62.98 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpLud0WZAM chair 3.jpg (83.65 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- phpgMXg5IAM chair 1.jpg (73.06 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά ...
Αν θέλεις δοκίμασε το παρακάτω URL
http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1999/05/stuff_eng_detail_gladiator.htm
Είναι από τα Φινλανδικά αεροπλάνα αλλά μπορεί να βοηθήσει κάπως.
Αν θέλεις δοκίμασε το παρακάτω URL
http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1999/05/stuff_eng_detail_gladiator.htm
Είναι από τα Φινλανδικά αεροπλάνα αλλά μπορεί να βοηθήσει κάπως.
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε μου Dimrilldale,αλλά το έχω ψάξει και αυτό το url,εδώ και καιρό.Μάλιστα το εχω χρησιμοποιήσει για ορισμένα σημεία του cockpit και τα καλύμματα των πολυβόλων των φτερών .Γενικά εχω ψάξει πολύ,εχω βρεί κάποια βιβλία και έχω μαζέψει αρκετό υλικό και φωτογραφίες.Να είσαι καλά και καλή χρονιά !!!
Άγγελος Κοντοσκίδης
Άγγελος Κοντοσκίδης