Gloster Gladiator SS-37 MK I - Κατασκευή scratch 2.50 m
Απάντηση: Gloster Gladiator SS-37 MK1 - Κατασκευή scratch 2.50 m
Συνεχίζω με την κατασκευη του αλεξήνεμου.Μπήκαν οι ζελατίνες ,που κόπηκαν απο 1 χιλ. θερμοπλαστικό και έπειτα τα εξωτερικά πλαίσια που τις καλύπτουν γύρω γύρω .Τα πλαίσια κατασκευάστηκαν απο αλουμίνιο 0,4 χιλ.και κολλήθηκαν με την RC Ζ 56 . Ενα μικρό στοκάρισμα έγινε στην επάνω καμπύλη του αλουμινίου με πολυεστερικό στόκο δύο συστατικών και απομένει το τελικό βάψιμο με το χρώμα RAF Dark Green.Μετά θα μπούν τα πιρτσίνια.
- Συνημμένα
-
- IMG_1867.jpg (93.48 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1866.JPG (91.93 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1865.JPG (83.32 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1863.jpg (93.21 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1862.jpg (90.73 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
Απάντηση: Gloster Gladiator SS-37 MK1 - Κατασκευή scratch 2.50 m
.......και στην συνέχεια το τρύπησα για την τοποθέτηση των πιρτσινιών στο τέλος και το μόνωσα ώστε να είναι έτοιμο για την βαφή!
- Συνημμένα
-
- IMG_1877.JPG (60.17 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1875.JPG (79.04 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1874.JPG (83.93 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1873.JPG (86.63 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
Απάντηση: Gloster Gladiator SS-37 MK I - Κατασκευή scratch 2.50 m
Η βαφή έγινε σήμερα και μπήκαν και κάποια απο τα πιρτσίνια .Αντιμετώπισα ενα πρόβλημα με τον χρωματισμό αλλα με βοήθησε ο Τρύφωνας με τις γνώσεις του και ο Μογγόλος έκανε μια ανάλυση στα χρώματα ...οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα πλέον. Είναι το πρώτο μοντέλο που κάνω βαφή ολοκληρωτικά.Το χρώμα είναι το Olive green της Gunze αλλα το μετέφρασα σε spray μονής της Lesonal.Είναι ανθεκτικο στα καυσαέρια της βενζίνης και δεν θα μου δημιουργήσει προβλήματα.Κανονικά θα έπρεπε να το κάνω διπλής που είναι καλύτερο .....αλλα αυτό το spray διαρκεί μόνο για 6 ώρες ,γιατί στεγνώνει ο σκληριντήςκαι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος.Κάποιες μικρολεπτομέριες και ο καθαρισμός θα γίνουν στο τέλος της όλης δουλειάς. Παράλληλα πρεπει να αρχισω και μαθήματα αερογράφου.
- Συνημμένα
-
- IMG_1882.JPG (74.15 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1881.JPG (77.71 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1878.JPG (88.31 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
Αγγελε, τα "πριτσινια" ειναι καρφιτσες μπρούτζινες? Και πώς τα κολλησες?
Σε αυτό το σημείο Γιάννη τα συγκεκριμένα είναι μπρούτζινα καρφάκια μήκους 6χιλ.και 1χιλ.παχος άξονα με κεφάλι 2χιλ. Τα έχω τοποθετήσει τρυπόντας το αλουμίνιο και το ξύλο που βρίσκεται απο πίσω με τρυπάνι 0,9 χιλ.και τα καρφώνω. Έτσι δεν χρειάζεται κόλλα .Στο cowl θα βάλω κάτι διαφορετικό ,το οποίο θα δείτε στην πορεία.
Μπορείς να τα βρείς στο κατάστημα (Φράγκος) είδη κιγκαλερίας , Αθηνάς 20 ,κοντά στο Δήλμα.Έχει πολλά είδη χρήσιμα για μας.
Μπορείς να τα βρείς στο κατάστημα (Φράγκος) είδη κιγκαλερίας , Αθηνάς 20 ,κοντά στο Δήλμα.Έχει πολλά είδη χρήσιμα για μας.
Το cowl είναι βαμμένο πια και τώρα περιμένει τις extra μεταλλικές κατασκευές που μπαίνουν επάνω του,όπως στηρίγματα ,κάλυμμα εξάτμησης και λοιπές τάπες που θα τις δείτε αργότερα.Ολα αυτά έχουν γίνει με αλουμίνιο 0,4 mm,βάφθηκαν και περιμένουν το πιρτσίνωμά τους.Έβαλα και τα τελευταία πλαίσια στο αλεξήνεμο ...οπότε προχωρώ κανονικά στην κατασκευή των καλουπιών για τα θερμοπλαστικά τζαμάκια του canopy.
- Συνημμένα
-
- IMG_1889.JPG (90.26 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1888.JPG (87.33 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1887.jpg (92.91 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1886.JPG (54.41 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1885.jpg (90.02 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
Πέρασα και το τελικό χρώμα στο μπροστινό τμήμα του cowl,βαθύς χαλκός διπλής ,οπότε τέλειωσα προς το παρόν απο τις βαφές που δεν τις μπορώ καθόλου. Ξεκίνησα την τοποθέτηση των μεταλλικών κομματιών που τα καρφώνω με αλουμινένια ανοδιομένα πιρτσίνια.¨Εχει αρκετή δουλειά γιατι τα πιρτσίνια είναι πολυ λεπτά 1/16 " και 1/32" της ίντσας.Χτυπιόνται με στρογγυλό σφυρί ώστε να κάνουν κεφάλι απο μέσα,ενώ από απ'έξω τα κρατώ με ένα εργαλείο που έφτιαξα ώστε να μου κρατά και να μην χαλά το κουρμπάρισμα τους.
- Συνημμένα
-
- IMG_1900.JPG (64.77 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1897.JPG (80.61 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1895.jpg (96.61 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1892.jpg (91.23 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1890.jpg (91.73 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
.....και η συνέχεια με όλα τα μεταλλικά πριτσινομένα.Παλληκάρια μου έχω αρχίσει και κουράζομαι ...18 μήνες το δουλεύω συνεχώς και με μέτριους υπολογισμούς θέλω κανένα τρίμηνο ακόμα !! Δεν τελειώνει το άτιμο.
- Συνημμένα
-
- IMG_1907.JPG (91.67 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1905.JPG (90.63 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1903.JPG (97.56 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
- IMG_1902.jpg (90.95 KiB) Προβλήθηκε 28 φορές
-
Αξιζει ομως ο κοπος ετσι δεν ειναι?
Καλιτεχνημα ειναι!!!!!
Καλιτεχνημα ειναι!!!!!
Άγγελε δεν το βρήκα νωρίτερα.
Δέν ξέρω εάν ήδη το έχεις δεί;
Ελπίζω να βοήθησα._Β_Ο
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=l0f5Qxp_3tI
Δέν ξέρω εάν ήδη το έχεις δεί;
Ελπίζω να βοήθησα._Β_Ο
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=l0f5Qxp_3tI
ankon έγραψε: ↑.....και η συνέχεια με όλα τα μεταλλικά πριτσινομένα.Παλληκάρια μου έχω αρχίσει και κουράζομαι ...18 μήνες το δουλεύω συνεχώς και με μέτριους υπολογισμούς θέλω κανένα τρίμηνο ακόμα !! Δεν τελειώνει το άτιμο.
Έλα μάστορα κουράγιο, τώρα που έχει αρχίσει να δείχνει; Έχεις κάνει ένα έργο τέχνης, προχώρα! <++>
-
..........τον έφαγες τον γάιδαρο Αγγελε Δώς του να καταλάβει
Συμφωνώ με όσα είπαν τα παιδιά πάνω από μένα! Περιμένουμε να το δούμε στον αέρα!! Είναι ένα μοναδικό στολίδι και η δουλειά που έχει γίνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ!!!
Γειά, ε μη νιώσεις και καταναγκασμό, και άμα το αφήσεις και δυό βδομάδες ή παραπάνω τι θα γίνει, Θα ξαναπάς φρέσκος και θα το ευχαριστηθέις καλύτερα. Πάντως τέτοια κατασκευή δεν έχω ξαναδεί, και άλλοι επίσης! ^hola^
Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια !! Πραγματικά θέλω να το χαρώ στον αέρα σύντομα.