EASYSTAR II
Απάντηση: EASYSTAR II
Είπα να πάρω και εγώ το EZII για να γίνω μέλος αυτής της τρελής οικογένειας! *SAR*
Λοιπόν για το μοτέρ μου δεν ξέρω και πολλά, ήταν αυτό που έδινε το Axn Floater-Jet που είχα πρωτοπάρει. Σκεφτόμουν να μην βάλω folding Prop. Τα μόνα στοιχεία για το μοτέρ είναι εδώ:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16568__Floater_Jet_EPO_with_Motor_ARF_.html
Σε λίγο θα πάω και εγώ από το μοντελλομάγαζο για σύσκεψη με τον μαγαζάτορα. Να δω και τι άλλα μοτεράκια έχει και πόσο τα δίνει.
Λοιπόν για το μοτέρ μου δεν ξέρω και πολλά, ήταν αυτό που έδινε το Axn Floater-Jet που είχα πρωτοπάρει. Σκεφτόμουν να μην βάλω folding Prop. Τα μόνα στοιχεία για το μοτέρ είναι εδώ:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16568__Floater_Jet_EPO_with_Motor_ARF_.html
Σε λίγο θα πάω και εγώ από το μοντελλομάγαζο για σύσκεψη με τον μαγαζάτορα. Να δω και τι άλλα μοτεράκια έχει και πόσο τα δίνει.
-
Λοιπον ...... εγω το πηρα τελικα ..... μονο το σκαφος , χωρις το set up . Θα ψαξω λιγο και αν δεν βρω κατι αλλο θα βαλω το μαμα ...... Αντωνη (DjBac) στο site του Διαμαντη δεν υπαρχει αυτο το μοτερ που αναφερεις .... Στην τιμη που λες εχει καποια , αλλα δεν ειναι στις σωστες διαστασεις (σε E-max Budget).
Το πήρα και εγώ το μοντέλο σκέτο. Πήρα επίσης και το set up σε ένα κουτάκι της Multiplex που έδινε μαζί ESC και μοτέρ. Πιο μετά αρχίζει η συναρμολόγηση...^%^
-
Skywalker έγραψε: ↑Το πήρα το μοντέλο σκέτο αλλά τελικά αποφάσισα να πάρω και το set-up σε ένα κουτί της Multiplex που έδινε μαζί ESC και μοτέρ. Πιο μετά αρχίζει η συναρμολόγηση...^%^
Καλοπεταχτο !!!!!! Τελικα μου φαινεται οτι το μαμα set up ειναι η καλυτερη λυση και απο τα στοιχεια που βρισκω ψαχνοντας , ζυγιζει και καλυτερα παρεα με μια 3σελη 2200mha .
Ευχαριστώ πολύ! Και εγώ αυτό σκέφτηκα, για να μην το πολυψάχνω το πήρα και τέλος. Τώρα σιγά σιγά θα ξεκινήσω να το φτιάχνω.
HeliWizard έγραψε: ↑Λοιπον ...... εγω το πηρα τελικα ..... μονο το σκαφος , χωρις το set up . Θα ψαξω λιγο και αν δεν βρω κατι αλλο θα βαλω το μαμα ...... Αντωνη (DjBac) στο site του Διαμαντη δεν υπαρχει αυτο το μοτερ που αναφερεις .... Στην τιμη που λες εχει καποια , αλλα δεν ειναι στις σωστες διαστασεις (σε E-max Budget).
Ναι, ούτε εγώ το βρήκα! Πάρτον ένα τηλ και θα σου πει!!
-
σημερα πεταξα στο βουνo με 'πολυ' αερα....
(>5? με μεταβλητα ξεσπασματα)
α) οσο ωραιο ειναι στον αερα, τοσο με δυσκολευει στο κατεβασμα...
τιποτα συμβουλες ; πολλες αναταραξεις ρε παιδια χαμηλα, σε σημειο που να ειναι ψιλοτυχαιο αμα θα το κατεβασω καλα η θα φαει κανα χαστουκι (gasp) τελευταια στιγμη και θα ακουμπησει ατσαλα.
η προσοχη στο 100% για διορθωσεις τελευταιας στιγμης και με την cυχη στο στομα... 2 στις 3 το κατεβασα καλυτερα απο οτι πιστευα, την τριτη μου εσκασε ατσαλα στο μοναδικο κομματακι που ειχε ασφαλτο και ειχα ενα σπασιματακι στο πισο οριζοντιο φτερο... ευτυχως επιδορθωνεται τοσο ευκολα ;-)
β) ειναι καπως ελαφρυ και το παει ο αερας λιγο περα δωθε;
εβαλα την gopro πανω για πρωτη φορα (ωραια εικονα και σχετικα σταθερη για τα χαστουκια που τρωγαμε απο τον αερα..) και ειδα καποια βελτιωση, δηλαδη ηταν λιγο πιο σταθερο σε εντονα κυματα αερα .
οσο πιο βαρυ τοσο πιο καλα ε; εχει κανεις εμπειρια με μεγαλυτερες κατασκευες να κανει κανα συγριτικο;
γ) πεταξα κανα μισαωρο και αντε να εφαγα ενα 20% της μπαταριας (3σελη 2200) .... ωραιο πραγμα ο αερας ;-)
(>5? με μεταβλητα ξεσπασματα)
α) οσο ωραιο ειναι στον αερα, τοσο με δυσκολευει στο κατεβασμα...
τιποτα συμβουλες ; πολλες αναταραξεις ρε παιδια χαμηλα, σε σημειο που να ειναι ψιλοτυχαιο αμα θα το κατεβασω καλα η θα φαει κανα χαστουκι (gasp) τελευταια στιγμη και θα ακουμπησει ατσαλα.
η προσοχη στο 100% για διορθωσεις τελευταιας στιγμης και με την cυχη στο στομα... 2 στις 3 το κατεβασα καλυτερα απο οτι πιστευα, την τριτη μου εσκασε ατσαλα στο μοναδικο κομματακι που ειχε ασφαλτο και ειχα ενα σπασιματακι στο πισο οριζοντιο φτερο... ευτυχως επιδορθωνεται τοσο ευκολα ;-)
β) ειναι καπως ελαφρυ και το παει ο αερας λιγο περα δωθε;
εβαλα την gopro πανω για πρωτη φορα (ωραια εικονα και σχετικα σταθερη για τα χαστουκια που τρωγαμε απο τον αερα..) και ειδα καποια βελτιωση, δηλαδη ηταν λιγο πιο σταθερο σε εντονα κυματα αερα .
οσο πιο βαρυ τοσο πιο καλα ε; εχει κανεις εμπειρια με μεγαλυτερες κατασκευες να κανει κανα συγριτικο;
γ) πεταξα κανα μισαωρο και αντε να εφαγα ενα 20% της μπαταριας (3σελη 2200) .... ωραιο πραγμα ο αερας ;-)
Παιδιά μια ερώτηση το canopy που είναι λευκό με τι το βάφω πχ. μαύρο χρώμα?
Το άνοιξα και ξεκίνησα σιγά σιγά να το φτιάχνω και έρχονται σιγά σιγά οι απορίες... _Β_Ο
Το άνοιξα και ξεκίνησα σιγά σιγά να το φτιάχνω και έρχονται σιγά σιγά οι απορίες... _Β_Ο
...Αντώνη είναι καθαρά προσωπικό θέμα τα χρώματα που θα βάλεις, εαν βάλεις... μαύρο ακρυλικό χρώμα για το canopy είναι μια χαρά ...κανόνισε μόνο να περάσεις απο πριν με ακρυλικό αστάρι την επιφάνειά σου ... και αφού είσαι Αγγλία βρίσκεις εύκολα σε καταστήματα στατικού μοντελισμού ακρυλικά χρώματα σε συσκευασία σπρέϋ της 'Citadel' ...
η ταν, η, τα πετάν...
-
Νικο , με εναν απλο μαρκαδορο (μαυρο) , δε μπορουμε να βαψουμε το canopy (οχι ολο , το τζαμακι του μονο) ???
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, θα το κοιτάξω σήμερα Κυριακή αν προλάβω βέβαια γιατί αν και τα μαγαζιά δουλεύουν κανονικά, κλείνουν ωστόσο νωρίτερα.
Τώρα έχω έξτρα απορίες από το λίγο που ασχολήθηκα.
Λοιπόν το καλώδιο των σέρβο για τα φτερά δεν είναι τοσο μακρύ ώστε να φτάσει για μέσα στην ατρακτο. Οπότε θα χρησιμοποήσω extension το οποίο όμως θα με αναγκάσει να σκάψω λίγο το φτερό για να βυθιστεί ο σύνδεσμος.
Μπορώ να το αποφύγω αυτό? Σκέφτηκα μπας και έκοβα τα καλώδια και τα ένωνα μεταξύ τους αφαιρώντας τους συνδέσμους....
Μετά τα πλαστικά αυλάκια που είναι εκει που εισέρχεται το φτερό εμένα δεν βλέπω να μου χρησιμεύουν πουθενά για να κάτσει εκεί κάποιο βύσμα...
Ακόμα και πιο κοντο να ήταν το extension, η σύνδεση πάλι εκτός ατράκτου θα ήταν. Μήπως θέλω πιο κοντό extension (το βυσμα του απ' έξω θα είναι ) και να καθησω στα αυλακια ένα Υ και να τα φτάνει ίσα ίσα? Κάνω μήπως κάτι λάθος (ίσως είναι αργά και δεν λειτουργώ)? Δεν τα πειράζω/κολλάω ακόμα αυτά πριν σιγουρευτώ τι γίνεται.
Δώστε τα φώτα σας γιατί πέρα από μια φορά που είδα έναν να πετάει ez στο ελληνικό το καλοκαίρι, δεν έχω καμία επάφη με ez και δεν ξέρω τι παίζει μέσα εσωτερικά σε χωροδιάταξη/στήσιμο.. !@/-=}{{
Κάθε φωτογραφία με στήσιμο ευπρόσδεκτη!!
Καλημέρα σε όλους και καλές πτήσεις σε όσους πετάξουν.
Τώρα έχω έξτρα απορίες από το λίγο που ασχολήθηκα.
Λοιπόν το καλώδιο των σέρβο για τα φτερά δεν είναι τοσο μακρύ ώστε να φτάσει για μέσα στην ατρακτο. Οπότε θα χρησιμοποήσω extension το οποίο όμως θα με αναγκάσει να σκάψω λίγο το φτερό για να βυθιστεί ο σύνδεσμος.
Μπορώ να το αποφύγω αυτό? Σκέφτηκα μπας και έκοβα τα καλώδια και τα ένωνα μεταξύ τους αφαιρώντας τους συνδέσμους....
Μετά τα πλαστικά αυλάκια που είναι εκει που εισέρχεται το φτερό εμένα δεν βλέπω να μου χρησιμεύουν πουθενά για να κάτσει εκεί κάποιο βύσμα...
Ακόμα και πιο κοντο να ήταν το extension, η σύνδεση πάλι εκτός ατράκτου θα ήταν. Μήπως θέλω πιο κοντό extension (το βυσμα του απ' έξω θα είναι ) και να καθησω στα αυλακια ένα Υ και να τα φτάνει ίσα ίσα? Κάνω μήπως κάτι λάθος (ίσως είναι αργά και δεν λειτουργώ)? Δεν τα πειράζω/κολλάω ακόμα αυτά πριν σιγουρευτώ τι γίνεται.
Δώστε τα φώτα σας γιατί πέρα από μια φορά που είδα έναν να πετάει ez στο ελληνικό το καλοκαίρι, δεν έχω καμία επάφη με ez και δεν ξέρω τι παίζει μέσα εσωτερικά σε χωροδιάταξη/στήσιμο.. !@/-=}{{
Κάθε φωτογραφία με στήσιμο ευπρόσδεκτη!!
Καλημέρα σε όλους και καλές πτήσεις σε όσους πετάξουν.
Αντώνη η σύνδεση θα γίνεται εξωτερικά. Δηλαδή θα πρέπει το βύσμα από τα σέρβο να φτάνει την άτρακτο και να περισσεύουν και μερικά εκατοστά. Μετά θα φέρεις extension από τον δέκτη τα οποία σύμφωνα με τις οδηγίες θα τα κολλήσεις σε αυτά τα πλαστικά αυλάκια με τον τρόπο που σου λέει, δηλαδή φάτσα με την εξωτερική μεριά!
HeliWizard έγραψε: ↑Νικο , με εναν απλο μαρκαδορο (μαυρο) , δε μπορουμε να βαψουμε το canopy (οχι ολο , το τζαμακι του μονο) ???
...αν βιάζεσαι μπορείς αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ... το σωστό είναι πρώτα αστάρωμα κ' μετά χρώμα κ' μετά σατινέ βερνίκι (όλα σε ακρυλικά σπρέϋ κατά προτίμηση)...
η ταν, η, τα πετάν...
-
nasa έγραψε: ↑...αν βιάζεσαι μπορείς αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ... το σωστό είναι πρώτα αστάρωμα κ' μετά χρώμα κ' μετά σατινέ βερνίκι (όλα σε ακρυλικά σπρέϋ κατά προτίμηση)...
Ενταξει Νικο , το καταλαβα , ευχαριστω πολυ !!!!! Δε βιαζομαι καθολου για το βαψιμο , θα δω τι μπορω να βρω εδω και αναλογως θα πραξω . Τωρα περιμενω τα υπολοιπα πραγματα να μου ερθουν (κολλες , σερβο , μοτερ , esc) για να ξεκινησω (μεσα στη βδομαδα) . Ευτυχως που ξεκινησε ο Αντωνης νωριτερα απο μενα για να παρακολουθω την κατασκευη και να συζηταμε εδω τις αποριες , που σιγουρα θα εχω και'γω αρκετες (εκτος και με καλυπτει ο Αντωνης που θα προπορευεται κατασκευαστικα) .
Αντωνη προχωρα ...... σε παρακολουθω !!!!! ^%^^%^^%^
-
Αντώνη όπως σου είπε ο Αντώνης το καλώδιο που έρχεται απο το servo πρέπει να περισσεύει 25mm από το φτερό (ab 27-28) το οποίο κουμπώνει (ab 41) στο πλαστικό εξάρτημα της ατράκτου (ab 10-11) που δέχεται την προέκταση απο τον δέκτη
Ολα αυτά με βάση το manual
Ολα αυτά με βάση το manual