EASYSTAR II
-
Απάντηση: EASYSTAR II
Αρα το esc δεν το εχεις βάλει μέσα; (αφού κολλησες ήδη τα δύο μέρη της ατράκτου)
Όχι, το Esc μπήκε μέσα αφού κολλήθηκαν τα 2 μέρη της ατράκτου μαζί. Και να το έλεγε να εμπαινε πριν θα προσπαθούσα να το έκανα μετά. Αυτό γιατί όλα τα ηλεκτρονικά είναι σε ένα βαθμό αναλώσιμα πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει τρόπος να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα αν χαλάσουν. Οπότε πάντα πρέπει να υπάρχει τρόπος να αλλάζονται εύκολα. Αν δεν υπάρχει τέτοιος τρόπος... πάμε εξαρχής για πατέντα πριν τελειοποιηθεί το μοντέλο μιας που έτσι θα αποφύγουμε να το ξηλώσουμε μετά. Πάντως σε αυτό το σημείο με το ΕΖ κανένα απολύτως πρόβλημα!
Το να καθίσει το esc αφού κολλήθηκε η άτρακτος ήταν κάτι αρκετά εύκολο. Τα καλώδια πήγαν κάτω και προς τα μπρος σχεδόν αμέσως.
2 λοιπόν οι απορίες μου μέχρι τώρα.
Eδώ συνάντησα το πρώτο πράγμα που δεν μου αρέσει. Στο φτερό λοιπόν στο τελείωμα λέει να κόψεις και να κολλήσεις ένα καλαμάκι κάτω από το οποίο θα περνάει το καλώδιο του σέρβο πρίν συναντήσει το βύσμα του extension που είναι στην άτρακτο.
Αυτό δεν το έκανα γιατί πιστεύω δεν θα με βολέψει και εξηγώ. Αν το καλαμάκι μπει τόσο βαθιά κάτω (έχοντας σετάρει το σέρβο και το καλώδιο), αν το σέρβο πάθει κάτι δεν μπορώ να το βγάλω γιατί απ' ότι είδα (εκτός αν κάνω λάθος) θα βρίσκει το βυσματάκι του στο καλαμάκι.
(Στην φωτογραφία δεν το έχω κομμένο έτοιμο για να μπει, αλλά και μετά που το έκοψα στα μέτρα του, δεν μου φανηκε εντάξει.)
Μια λύση είναι να κόψεις το καλώδιο του σέρβο και το βγάζεις... Μετά όμως που από κάτω δεν περνάει και πάλι το βύσμα του νέου σέρβο τι γίνεται? Θα πρέπει να βανδαλίσω το elapor σε εκείνο το σημείο και δεν το θέλω αυτό. Σκέφτομαι πολύ απλά να μην βάλω καλαμάκια.
Μήπως το έχω υπολογίσει λάθος??
Δεύτερη απορία, στο AXN Floater Jet, είχα βάλει σε κάθε φτερό μια λωρίδα κόκκινη ταινία για να ξεχωρίζω την κάτω πλευρά όταν ήταν στον αέρα. Πήγα να βρω εδώ, σε 2 μαγαζιά που μπήκα όλο κ' όλο που βρήκα ήταν αυτό:
Είναι η ταινία του ηλεκτρολόγου. Δεν είναι αρκετά παχιά, οπότε θα βάλω 2-3 λωρίδες δίπλα-δίπλα σε κάθε φτερό για να φαίνεται οταν πάει ψηλά. Κάνει για να μπει αυτή πάνω στο EZ?
Το να καθίσει το esc αφού κολλήθηκε η άτρακτος ήταν κάτι αρκετά εύκολο. Τα καλώδια πήγαν κάτω και προς τα μπρος σχεδόν αμέσως.
2 λοιπόν οι απορίες μου μέχρι τώρα.
Eδώ συνάντησα το πρώτο πράγμα που δεν μου αρέσει. Στο φτερό λοιπόν στο τελείωμα λέει να κόψεις και να κολλήσεις ένα καλαμάκι κάτω από το οποίο θα περνάει το καλώδιο του σέρβο πρίν συναντήσει το βύσμα του extension που είναι στην άτρακτο.
Αυτό δεν το έκανα γιατί πιστεύω δεν θα με βολέψει και εξηγώ. Αν το καλαμάκι μπει τόσο βαθιά κάτω (έχοντας σετάρει το σέρβο και το καλώδιο), αν το σέρβο πάθει κάτι δεν μπορώ να το βγάλω γιατί απ' ότι είδα (εκτός αν κάνω λάθος) θα βρίσκει το βυσματάκι του στο καλαμάκι.
(Στην φωτογραφία δεν το έχω κομμένο έτοιμο για να μπει, αλλά και μετά που το έκοψα στα μέτρα του, δεν μου φανηκε εντάξει.)
Μια λύση είναι να κόψεις το καλώδιο του σέρβο και το βγάζεις... Μετά όμως που από κάτω δεν περνάει και πάλι το βύσμα του νέου σέρβο τι γίνεται? Θα πρέπει να βανδαλίσω το elapor σε εκείνο το σημείο και δεν το θέλω αυτό. Σκέφτομαι πολύ απλά να μην βάλω καλαμάκια.
Μήπως το έχω υπολογίσει λάθος??
Δεύτερη απορία, στο AXN Floater Jet, είχα βάλει σε κάθε φτερό μια λωρίδα κόκκινη ταινία για να ξεχωρίζω την κάτω πλευρά όταν ήταν στον αέρα. Πήγα να βρω εδώ, σε 2 μαγαζιά που μπήκα όλο κ' όλο που βρήκα ήταν αυτό:
Είναι η ταινία του ηλεκτρολόγου. Δεν είναι αρκετά παχιά, οπότε θα βάλω 2-3 λωρίδες δίπλα-δίπλα σε κάθε φτερό για να φαίνεται οταν πάει ψηλά. Κάνει για να μπει αυτή πάνω στο EZ?
Και ακόμα μια ερώτηση. Θα χρειαστεί στο μέλλον ταινία στα φτερά για να τα κρατάει στην θέση τους? Χαλαρώνει ο σύνδεσμος που τα κρατάει με τον καιρό και τον αέρα που τρώει?
-
Αντωνη γεια σου , σημερα μου ηρθαν και μενα τα πραγματα και θα ξεκινησω και'γω σιγα σιγα την κατασκευη του ΕΖ2 . Εγω στα φτερα , για να το βλεπω θα βαλω αυτοκολλητο πορτοκαλι φωσφοριζε στο πανω μερος , λοξα στο τελειωμα το φτερου προς τα εξω , θα το παρω σε ''φυλλο'' απο μαγαζι που φτιαχνει αυτοκολλητα . Απο κατω λεω να βαλω με το ιδιο τροπο καποιο αλλο χρωμα εντονο φυσικα . Και θα φαινεται απο μακρια , αλλα θα προστατευει και το φτερο στις προσγειωσεις απο το τριψιμο με το εδαφος (χορτο , χωμα , οτιδηποτε) . Επισης ειναι κατι το οποιο αν χαλασει και φαγωθει , αλλαζεται . Με τον ιδιο τροπο και υλικο λεω να φτιαξω και το ουριαιο , για να φαινεται απο μακρια . Να βαλεις και υφασματινη ταινια στην κοιλια της ατρακτου , παλι για προστασια απο το τριψιμο στις προσγειωσεις ..... Και η ταινια που πηρες παντως κανει . Και κανει και καλη δουλεια ως προς την ενισχυση του μοντελου . Το ιδιο εχω κανει εγω στη Wilga μου και εχει γινει ''μπετο'' ^%^
Υ.Γ. Για το φωσφοριζε αυτοκλλητο στα φτερα , μου το ειπε ο Α.Κ. Αυτος κατι ξερει . Αν δεις στο avatar του Α.Κ. το μοντελο που κραταει θα παρεις μια ιδεα για το αποτελεσμα !
Υ.Γ. Για το φωσφοριζε αυτοκλλητο στα φτερα , μου το ειπε ο Α.Κ. Αυτος κατι ξερει . Αν δεις στο avatar του Α.Κ. το μοντελο που κραταει θα παρεις μια ιδεα για το αποτελεσμα !
-
Για την δευτερη σου ερωτηση , τη λυση δινει ο Α.Κ. εδω http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=841&page=4
. Καπου εδω στο φορουμ εχω βρει οτι μπορεις να βαλεις και μαγνητακια για να δυναμωσουν τα φτερα , οσον αφορα τη μεταξυ τους συγκρατηση . Θα ψαξω να το βρω και θα σου βαλω το λινκ !!!! ^%^
Εδω .... για να δεις τι γινεται με τα μαγνητακια http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=5171
. Καπου εδω στο φορουμ εχω βρει οτι μπορεις να βαλεις και μαγνητακια για να δυναμωσουν τα φτερα , οσον αφορα τη μεταξυ τους συγκρατηση . Θα ψαξω να το βρω και θα σου βαλω το λινκ !!!! ^%^
Εδω .... για να δεις τι γινεται με τα μαγνητακια http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=5171
-
3 πολυ χρησιμα λινκ απο καποιο φορουμ του ΕΖ2 που βρηκα , για την κατασκευη του βημα βημα ............
Part I
http://easystarzgz.blogspot.com/2012...arte-i_19.html
Part II
http://easystarzgz.blogspot.com/2012...-parte-ii.html
Part III
http://easystarzgz.blogspot.com/2012...parte-iii.html
Part I
http://easystarzgz.blogspot.com/2012...arte-i_19.html
Part II
http://easystarzgz.blogspot.com/2012...-parte-ii.html
Part III
http://easystarzgz.blogspot.com/2012...parte-iii.html
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Με το που διάβασα την απάντηση ντύθηκα και έφυγα για το μοντελομάγαζο.
Λοιπόν πήρα αυτοκόλλητο πορτοκαλί φωσφοριζέ για τα πάνω ακροπτερύγια και κόκκινο για να βάλω από μια λωρίδα κάτω από κάτω φτερό. Θα βάλω λογικά και στο ουριαιο όπως είπες.
Είδα επίσης τους συνδέσμους που έβαλες και μου άρεσε η ιδέα με τα μαγνητάκια, οπότε πήρα και 6 από αυτά να βάλω μέσα στα φτερά, λογικά με CA θα τα κολλήσω αν και λέει για epoxy.
Οπότε έχω να ασχοληθώ και σήμερα με τις νέες προμήθειες ^%^
Λοιπόν πήρα αυτοκόλλητο πορτοκαλί φωσφοριζέ για τα πάνω ακροπτερύγια και κόκκινο για να βάλω από μια λωρίδα κάτω από κάτω φτερό. Θα βάλω λογικά και στο ουριαιο όπως είπες.
Είδα επίσης τους συνδέσμους που έβαλες και μου άρεσε η ιδέα με τα μαγνητάκια, οπότε πήρα και 6 από αυτά να βάλω μέσα στα φτερά, λογικά με CA θα τα κολλήσω αν και λέει για epoxy.
Οπότε έχω να ασχοληθώ και σήμερα με τις νέες προμήθειες ^%^
-
Προχωρα Αντωνη , εχω ξεκινησει και'γω να βαζω τα σερβο στα φτερα ........
Σε ακολουθω κατα ποδας ........ ^%^
Σε ακολουθω κατα ποδας ........ ^%^
Αν κολλήσεις κάπου πες μου να σου ανεβάσω φωτογραφίες, θα είμαι μέσα μέχρι αργά και θα παρακολουθώ το θέμα.
-
:>) <:-)>>
-
Το σερβο τοποθετημενο στο φτερο του EASYSTAR II ....
..... Οι κολλησεις σε τοσο ψηλα καλωδιακια ειναι για γερα νευρα ...... Ru@%
..... Οι κολλησεις σε τοσο ψηλα καλωδιακια ειναι για γερα νευρα ...... Ru@%
- Συνημμένα
-
- DSC00345.jpg (92.82 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- DSC00344.jpg (95.63 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
αν εξέχει το servo μπορείς με το κολλητήρι να βαθύνεις προσεκτικά την τρύπα μέχρι το servo να έρθει πρόσωπο Πριν το κολλήσεις τύλιξε το σε ταινία χάρτου Θα μπορέσεις να το αφαιρέσεις πολύ ποιο εύκολα αν χρειαστεί απλά κόβοντας πάνω την ταινία Όταν τελειώσεις βάλε από κατά μήκος του καλωδίου μία ταινία
-
Αντωνη καλημερα , αυτο με την ταινια πολυ καλο ..... :>) θα το κανω !!!! Το συγκεκριμενο σερβακι καθεται ακριβως στο φτερο και δεν εξεχει καθολου , λες και ειναι φτιαγμενο για το ΕΖ ..... Βεβαια με τις ταινιες μετα , ισως χρειαστει λιγο σκαψιμο ..... ειδωμεν !!!!!
-
δύο περιελίξεις είναι αρκετές
Πολύ ωραία πάει και το δικό σου. Κάτι που παρατήρησα χτες και το λέω να το δεις και εσύ. Όταν βάλεις το μοτέρ πάνω στο firewall και στον άξονα του την βίδα με την τρύπα, μην το πας μέχρι τέρμα πίσω στον άξονα γιατί εμένα μου έβρισκε πάνω στο firewall και κόλλαγε όταν έκανα ένα ψιλο-τεστ με το throttle. Τελικά έπρεπε να το λύσω όλο. Άφησα μερικά χιλιοστά πριν το σφίξω τώρα. ^%^
Επίσης όταν γκάζωσα το μοτέρ έστελνε τον αέρα προς το canopy... Τα καλώδια ESC + μοτέρ ήταν στα σωστά χρώματα τους (multiplex κ τα 2). Αν σου συμβεί απλά άλλαξε μεταξύ τους 2 καλώδια. Έβαλα το άσπρο στο μαύρο και το μαύρο στο άσπρο και όλα ΟΚ. Τώρα περιστρέφεται με την φορά του ρολογιού όπως το θέλουμε και στέλνει τον αέρα πίσω.
Επίσης όταν γκάζωσα το μοτέρ έστελνε τον αέρα προς το canopy... Τα καλώδια ESC + μοτέρ ήταν στα σωστά χρώματα τους (multiplex κ τα 2). Αν σου συμβεί απλά άλλαξε μεταξύ τους 2 καλώδια. Έβαλα το άσπρο στο μαύρο και το μαύρο στο άσπρο και όλα ΟΚ. Τώρα περιστρέφεται με την φορά του ρολογιού όπως το θέλουμε και στέλνει τον αέρα πίσω.