EASYSTAR II
Απάντηση: EASYSTAR II
καλησπερα και απο εμενα...
το ΣΚ που μας περασε ολοκληρωσα την κατασκευη του κιτ, αντιμετωπιζοντας πανω κατω ολα τα "προβληματακια" που εχουν αναφερθει στο τοπικ...
Με ολες τις ενισχυσεις, το μοτερ, μπαταρια 2200mAh 3C, ΕSC, δεκτη Futaba κτλ κτλ το βαρος βγηκε στα 760 γραμμαρια....με 2σελη 1600αρα μπαταρια πεφτει στα 670 γραμμαρια οποτε θα ελεγα οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο αυτη την αποψη...
Για τις ενισχυσεις χρησιμοποιησα βεργα καρμπον 3 χιλ στα φτερα και στο σταμπιλαιζερ....τυχαια ειδα οτι μεσα στο μακαρονι που χρησιμοποιει η Μultiplex για τις ενισχυσεις στην ατρακτο χωραει βεργα καρμπον 2.5 χιλιοστων, οποτε στο μεγαλο μακαρονι που διατρεχει την ατρακτο μεχρι πισω την ουρα χρησιμοποιησα αυτο το ιδιοτυπο "σαντουιτς" :) :) :)
Μοτερ αγορασα ενα Emax BL2220-10 (http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=54_300&products_id=4724)....ειναι
στα 980ΚV και λιγο πιο βαρυ απο αυτο που προτεινει η εταιρεια (85γρ αντι για 57γρ)...ελπιζω να δουλεψει καλα με τον ελικα της συσκευασιας, γιατι μεχρι τωρα δεν εχω βρει στοιχεια για το μοτερ αυτο σε συνδυασμο με folding prop 7x6... εδω θα ηθελα την γνωμη των πιο εμπειρων (μηπως δλδ θα ηταν καλυτερα να βαλω καποιο αλλο ελικα...)
ESC εβαλα ενα 30αρι απο hobbyking και σερβο μια τετραδα HΧΤ900....
Αν ολα πανε καλα, πιστευω την Κυριακη να καταφερω να ερθω Μαραθωνα για την παρθενικη....
edit: το παραπανω μοτερ οπως ερχεται απο το εργοστασιο δεν κουμπωνει στη βαση απο τη σωστη μερια αλλα η λυση ειναι αρκετα απλη, αφου ο αξονας του μπορει να μετακινηθει και να προεξεχει τελικα απο την αντιθετη πλευρα που ειναι κ αυτη που θελουμε ....
το ΣΚ που μας περασε ολοκληρωσα την κατασκευη του κιτ, αντιμετωπιζοντας πανω κατω ολα τα "προβληματακια" που εχουν αναφερθει στο τοπικ...
Με ολες τις ενισχυσεις, το μοτερ, μπαταρια 2200mAh 3C, ΕSC, δεκτη Futaba κτλ κτλ το βαρος βγηκε στα 760 γραμμαρια....με 2σελη 1600αρα μπαταρια πεφτει στα 670 γραμμαρια οποτε θα ελεγα οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο αυτη την αποψη...
Για τις ενισχυσεις χρησιμοποιησα βεργα καρμπον 3 χιλ στα φτερα και στο σταμπιλαιζερ....τυχαια ειδα οτι μεσα στο μακαρονι που χρησιμοποιει η Μultiplex για τις ενισχυσεις στην ατρακτο χωραει βεργα καρμπον 2.5 χιλιοστων, οποτε στο μεγαλο μακαρονι που διατρεχει την ατρακτο μεχρι πισω την ουρα χρησιμοποιησα αυτο το ιδιοτυπο "σαντουιτς" :) :) :)
Μοτερ αγορασα ενα Emax BL2220-10 (http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=54_300&products_id=4724)....ειναι
στα 980ΚV και λιγο πιο βαρυ απο αυτο που προτεινει η εταιρεια (85γρ αντι για 57γρ)...ελπιζω να δουλεψει καλα με τον ελικα της συσκευασιας, γιατι μεχρι τωρα δεν εχω βρει στοιχεια για το μοτερ αυτο σε συνδυασμο με folding prop 7x6... εδω θα ηθελα την γνωμη των πιο εμπειρων (μηπως δλδ θα ηταν καλυτερα να βαλω καποιο αλλο ελικα...)
ESC εβαλα ενα 30αρι απο hobbyking και σερβο μια τετραδα HΧΤ900....
Αν ολα πανε καλα, πιστευω την Κυριακη να καταφερω να ερθω Μαραθωνα για την παρθενικη....
edit: το παραπανω μοτερ οπως ερχεται απο το εργοστασιο δεν κουμπωνει στη βαση απο τη σωστη μερια αλλα η λυση ειναι αρκετα απλη, αφου ο αξονας του μπορει να μετακινηθει και να προεξεχει τελικα απο την αντιθετη πλευρα που ειναι κ αυτη που θελουμε ....
-
Αντωνη γεια σου , δεν εχω πιασει ακομα την ατρακτο καθολου , ακομα ειναι στις ζελατινες . Θα τελειωσω πρωτα τα φτερα και μετα θα ασχοληθω . Εγω τελικα πηρα αλλο set up και οχι αυτο της Multiplex . Αλλα η πληροφορια που μου δινεις , μπορει να μου φανει χρησιμη οταν φτασω σ'εκεινο το σημειο.:>)
Το παω λιγο χαλαρα με την κατασκευη ..... ^%^
Το παω λιγο χαλαρα με την κατασκευη ..... ^%^
-
Τα φτερα του EASY στην τελικη τους μορφη ....... :>>>
- Συνημμένα
-
- DSC00350.jpg (87.87 KiB) Προβλήθηκε 46 φορές
-
- DSC00349.jpg (89.91 KiB) Προβλήθηκε 46 φορές
-
- DSC00348.jpg (89.13 KiB) Προβλήθηκε 46 φορές
-
- DSC00347.jpg (90.62 KiB) Προβλήθηκε 46 φορές
εκανα καποιες μετρησεις πριν λιγο με ενα wattmeter...
τα αποτελεσματα δεν ειναι κ παρα πολυ καλα θα ελεγα (συγκριτικα με αυτα που δινει ο κατασκευαστης με τους προτεινομενους ελικες)
με την 2σελη 1600αρα μπαταρια σε full γκαζι
36,1 watt (!!!!)
4.8A
7.53V
με 3σελη 2200αρα παλι σε full γκαζι
98.4 watt
8.2A
12.01V
ολα αυτα υπενθυμιζω με το μαμα αναδιπλουμενο ελικα 7x6
τα αποτελεσματα δεν ειναι κ παρα πολυ καλα θα ελεγα (συγκριτικα με αυτα που δινει ο κατασκευαστης με τους προτεινομενους ελικες)
36,1 watt (!!!!)
4.8A
7.53V
98.4 watt
8.2A
12.01V
καλησπερα παντως ο κατασκευαστης για το μοτερακι σου προτεινει 10,11 και 12 διαμετρο.εδω που τα λεμε παντως η 7*6 ειναι μικρη για 980 kv μοτερ.stav έγραψε: ↑εκανα καποιες μετρησεις πριν λιγο με ενα wattmeter...
36,1 watt (!!!!)
4.8A
7.53V
98.4 watt
8.2A
12.01V
Για να σας ρωτησω και εγω κατι.
Εχω αγορασει το μοτερακι και το speed control της multiplex το οποιο εχει διαφορετικο φισακι για την λιπο απο το κλασικο που εχουνε οι μπαταριες.
Ποιο θεωρειται πιο σωστο να αλλαξω;
Του speed control η αυτο της μπαταριας;
Εχω αγορασει το μοτερακι και το speed control της multiplex το οποιο εχει διαφορετικο φισακι για την λιπο απο το κλασικο που εχουνε οι μπαταριες.
Αλέξη εγώ άλλαξα το φισάκι του ESC και έβαλα αυτό που φέρουν όλες μου οι μπαταρίες.
-
Αλεξης έγραψε: ↑Για να σας ρωτησω και εγω κατι.
Αν η μπαταρια σου εχει ΧΤ60 βυσμα , αλλαξε το βυσμα του ESC με ενα αντιστοιχο . Ειναι πολυ ασφαλες ....
μανος έγραψε: ↑καλησπερα παντως ο κατασκευαστης για το μοτερακι σου προτεινει 10,11 και 12 διαμετρο.εδω που τα λεμε παντως η 7*6 ειναι μικρη για 980 kv μοτερ.
δεν διαφωνω με αυτο...απλα μου εκανε εντυπωση γιατι κ το μοτερ που προτεινει η multiplex δεν ειναι πολλα περισσοτερα KV (1100 αν θυμαμαι καλα)...ισως τα 235W που δινει η multiplex ειναι για 4s μπαταρια και μαλλον οχι για το συγκεριμενο ελικα, αφου απ'οτι καταφερα να βρω πριν λιγο, με 3s μπαταρια το ανωτερω που μετρησαν σε ξενα φορουμ ειναι 9Α (το οποιο ειναι κοντα στα 8.2Α που μετρησα εγω με οχι φρεσκο-φορτισμενη μπαταρια)...
Ισως αν προλαβω να παω σημερα να παρω ενα σταθερο 7x6 ελικα να δω αν θα εχει διαφορα...αλλιως μπορει να δοκιμασω ενα αλλο outrunner που εχω κ που βιδωνει απο την εξω μερια της βασης, δινοντας ετσι τη δυνατοτητα για μεγαλυτερο ελικα....
-
Εγω χρησιμοποιω το κιτ της multiplex ('μαμα' μοτερ και ελικα) και το βλεπω παει μια χαρα παντως...
Καλύτερα να βάλεις ακριβώς ότι προτείνει η multiplex σαν νούμερα αν όχι το κιτ της.
Επίσης πρόσεξε αν βάλεις μεγαλύτερη έλικα μην βρίσκει πάνω στην άτρακτο κατά της περιστροφή γιατί και με την έλικα του κιτ δεν απέχει παρά κάμποσα χιλιοστά...
Εγώ με το κιτ της θα χρησιμοποιήσω 3σελη 2200mah.
Επίσης πρόσεξε αν βάλεις μεγαλύτερη έλικα μην βρίσκει πάνω στην άτρακτο κατά της περιστροφή γιατί και με την έλικα του κιτ δεν απέχει παρά κάμποσα χιλιοστά...
Εγώ με το κιτ της θα χρησιμοποιήσω 3σελη 2200mah.
πηρα σημερα μια APC 7x5 να την τεσταρω, και αν εχω χρονο θα δοκιμασω κ το αλλο μοτερ που ανεφερα πιο πανω καθως και μια καμπανουλα 1600 ΚV που βρηκα παραπεταμενη...τοσο το μοτερ αυτο οσο και η καμπανουλα επειδη βγαινουν πιο εξω επιτρεπουν τη χρηση και 8αρη ελικα...απλα χαλανε λιγο το look :) :) :) :)
kilomeater, skywalker, εχετε κανει καμια μετρηση με wattmeter στο μαμα σεταπ να δουμε που κυμαινεται?
kilomeater, skywalker, εχετε κανει καμια μετρηση με wattmeter στο μαμα σεταπ να δουμε που κυμαινεται?
-
Αντωνη καλησπερα , σε τι φαση βρισκεσαι ??? Εγω ετοιμαζομαι να κολλησω την ατρακτο .... Τωρα βαζω τα σερβο για rudder και elevator . Γραφεις νωριτερα οτι το ESC το εβαλες αφου κολλησες την ατρακτο . Και'γω ετσι το σκεφτηκα , για να μπορει να βγαινει και να αλλαζεται σε περιπτωση βλαβης . (αν σου ειναι ευκολο βαλε καμια φωτο να δουμε τι εκανες με το ESC) . Για τα aileron τι εβαλες καλωδιο ''Υ'' ??? Εγω εβαλα ''Υ'' και ισως χρειαστει ακομα μια κοντη προεκταση αν βαλω τον δεκτη μπροστα μπροστα στη μουρη . Γενικα παει πολυ καλα μεχρι στιγμης , δεν με εχει δυσκολεψει πουθενα και το manual πολυ κατανοητο και κατατοπιστικο .... Εκανα ακομα μια μικρη ερευνα και βρηκα αυτο (δες τις φωτο απο κατω) . Βεβαια ο τυπος λεει οτι θα το φορτωσει πολυ και θα κανει αρκετα extreme πτησεις γι'αυτο ενισχυει την ουρα ... εχω μια καρμπονοντιζα προχειρη και σκεφτομουνα να την βαλω με τον ιδιο τροπο ... Μην ομως δεν χρειαζεται να ''πεσω'' στην υπερβολη . Τι λες εσυ ???
Υ.Γ. Σημερα βρηκα και πηρα και φυλλα αυτοκολλητα με τα χρωματα που θα χρησιμοποιησω στο μοντελο ......... δεν θα σας πω ομως τι .......... ειναι εκπληξη ......
Υ.Γ. Σημερα βρηκα και πηρα και φυλλα αυτοκολλητα με τα χρωματα που θα χρησιμοποιησω στο μοντελο ......... δεν θα σας πω ομως τι .......... ειναι εκπληξη ......
- Συνημμένα
-
- 1003446x.jpg (78.55 KiB) Προβλήθηκε 46 φορές
-
- 1003445.jpg (74.92 KiB) Προβλήθηκε 46 φορές
-
Οριστε και ενα βιντεακι απο την πρωτη πτηση του ''τυπου'' που αναφερθηκα προηγουμενως .........
http://vimeo.com/34772533
http://vimeo.com/34772533
-