Windrider Swift S1 2.2m EPO Glider

ΑνδρεαςΛ

Απάντηση: Windrider Swift S1 2.2m EPO Glider

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

HeliWizard έγραψε: Ανδρεα ........ ενα ειναι το σιγουρο .......... οτι ο Αντωνης θα το φτιαξει τελεια και θα ειναι και καλυτερο απο καινουργιο ! ! ! ! ! ! ! :>)

Υ.Γ. Αφου με το καλο τελειωσει η επισκευη ..........τοτε στειλε του Κινεζου φωτο , να δει πως γινονται τα μοντελα αφου επεμβει ο Α.Κ. :D

Χε Χε... αυτό το έφτιαξα μόνος με τις συμβουλές του Αντώνη φυσικά.

Ο Αντώνης είναι για πιο δύσκολες περιπτώσεις και έτσι κι αλλιώς χρειάζεται χρόνο για να φτιάξει το δικό του πρώτα.;D

.....αφού πάρει την οικογένεια για μπάνιο....
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Ολα καλα .............. Αντε με το καλο να το ξαναδουμε στον αερα !!!!!!!!!!!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ζώη μη λες πολλά γιατί μπορεί να το πιστέψω
Στην πραγματικότητα έχω πολύ λίγες γνώσεις τις οποίες απλά μοιράζομαι με τους φίλους μου και όπου μπορώ βοηθώ
Απλά υπάρχει το πολύ άσχημο φαινόμενο να υπάρχουν άλλοι με πραγματικά πολλές γνώσεις που όμως τις κρατούν για τον εαυτό τους Άντε να κάνουν και κάποια κριτική (συνήθως κακεντρεχή)
Έτσι μπαίνω και εγώ στην παροιμία με τους στραβούς και τον μονόφθαλμο

Όταν ξεκίνησα το hobby είχα απίστευτα άσχημη αντιμετώπιση από κάτι πρωτοκλασάτους που όλα τα ήξεραν και τίποτα δεν ήξεραν Αυτός ήταν αρκετός λόγος για να τα παρατήσω για αρκετό καιρό
Κάποια στιγμή μετά από χρόνια μπήκα κατά τύχη στο petame
Η απίστευτη φιλοξενία η προθυμία με την οποία με δέχθηκαν στην παρέα οι γνώσεις που μου μετέφεραν με έκανε να προσπαθώ με την σειρά μου για την μεταφορά όσων γνωρίζω όπου μπορώ και πραγματικά το απολαμβάνω
Αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιους αλλά πραγματικά στα α........... μου

Είμαστε απόλυτα εκτός θέματος (admin power xi! xi)
ΑνδρεαςΛ

Στην ανακατασκευή του μοντέλου μετά το συμβάν έδειξα τη δέουσα προσοχή στη συγκόλληση. Ειδικά στις βέργες του φτερού, πέρασα και λεπτόρευστη κυανοακρυλική στις χαραμάδες. Ήπιε αρκετή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τις κόλλησα επαρκώς αρχικά.

Επίσης, στο φτερό πού έσπασε, κόλλησα μόνιμα την στρογγυλή βέργα για καλύτερη στιβαρότητα. Δοκίμασα με μια ζυγαριά να τραβήξω και με 6 κιλά τράβηγμα δεν κουνήθηκε καν. Είναι συμπαγές τώρα.

Αφού το πετάξω δοκιμαστικά και όλα είναι καλά θα φτιάξω τα αισθητικά με ελαφρόστοκο(Συμβουλή Αντώνη).

Μόνο κουσούρι είναι ότι η μύτη έχει στραβώσει κατά 2 πόντους οριζόντια.

Λίγος ζεστός αέρας με πιστολάκι μαλλιών νομίζω ότι θα μαλακώσει το φοαμ για ευθυγράμμιση.
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

ΑνδρεαςΛ έγραψε: .
Κατ' αρχήν νομίζω ότι 25χλμ/ω είναι λίγο πολλά για ένα φοαμένιο ανεμόπτερο.....

Όπως ξέρεις αν τραβήξεις elevator πολύ γρήγορα, πολλά ανεμόπτερα μπορούν να σπάσουν φτερό. Είναι απλά ένα φοαμένιο...

λογικό το βλέπω...πιστεύω ότι ο συνδυασμός των 25χλμ/ω με σχετικά πολλούς και γρήγορους ελιγμούς δεν είναι και ότι καλύτερο.

ΑνδρεαςΛ έγραψε: .
Αν δεν βγει η τετράγωνη βέργα και είναι κολλημένη πολύ καλά τότε το σημείο αυτό δεν παίρνει φόρτο. Αν ξεκολλήσει η τετράγωνη τότε ότι και να έχουμε εκεί, θα το ρημάξει η μόχλευση.

...κάπως έτσι το βλέπω και εγώ.
Αντώνης Κριτζάς

όπως δείχνει το video που ανέβασε ο Σπύρος ο αέρας ήταν λογικός έως λίγος μια και όλα τα μοντέλα όπως τα fox το EGP το ehawk που πετούσα δεν την άκουγαν καθόλου
Πολύ καλή ιδέα αυτή του Κώστα να βάλουμε βέργα να ενώνει τα δύο τετράγωνα δοκάρια Έτσι οι δυνάμεις της δίεδρου θα πηγαίνουν σε όλο το φτερό και το mainspar θα έχει μικρότερο έργο
Αύριο θα μελετήσω την εσωτερική διατομή και αν η γωνία των φτερών το επιτρέπει είναι μία πολύ καλή λύση
Επόμενο βήμα NEOTEX πλακάκι καρμπον που θα βάλω επάνω στο σημείο που φωλιάζει το mainspar
Ένα τέτοιο μοντέλο δεν είναι για την πασαρέλα
ΑνδρεαςΛ

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: όπως δείχνει το video που ανέβασε ο Σπύρος ο αέρας ήταν λογικός έως λίγος μια και όλα τα μοντέλα όπως τα fox το EGP το ehawk που πετούσα δεν την άκουγαν καθόλου

Στην αρχή όντως ο αέρας ήταν λίγος, ίσως και κάτω από 20χλμ/ω.

Μετά όμως, ανέβασε. Ο Πέτρος μέτρησε ~25 αν θυμάμαι καλά.

Έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη χώρα η καθόλου αέρα έχουμε η αρκετό. Άρα θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τα φτερά για παν ενδεχόμενο για πλαγιά.
King Kostas

πιστεύω ότι το μοντέλο έχει δυνατότητες, απλά θέλει το κάτι παραπάνω. Από την στιγμή που το πρόβλημα βρέθηκε η λύση είναι θέμα χρόνου.

...keep moding...
Αντώνης Κριτζάς

………δοκίμασα να περάσω βέργα που να ενώνει τα δύο τετράγωνα spar
Όπως το είχα υπολογίσει η γωνία της δίεδρου δεν αφήνει να πάει σε όλο το μήκος αλλά περίπου μέχρι 30cm στην κάθε πλευρά
Δεν μπορώ να πω ότι έκανε και πολλά αλλά πιστεύω ότι αφαιρεί κάποιο έργο από το mainspar και απαγορεύει επανάληψη φαινομένου σαν του Ανδρέα Το βάρος είναι μικρό οπότε στο δικό μου λέω να το βάλω σε συνδυασμό με το πλακάκι καρμπον που λέγαμε
Συνημμένα
P300812_12.18 bb.jpg
P300812_12.18 bb.jpg (91.28 KiB) Προβλήθηκε 54 φορές
P300812_12.17.jpg
P300812_12.17.jpg (88.63 KiB) Προβλήθηκε 54 φορές
King Kostas

μια χαρά το βλέπω.
ΑνδρεαςΛ

Το απόγευμα με αέρα 35χλμ/ω έγινε η δοκιμή το φτιαγμένου πλέον Swift.

Λόγω άνεμου πέρασα μια ατσαλόβεργα 5χιλ μέσα στην τετράγωνη βέργα για παν ενδεχόμενο.

Ευτυχώς το ατύχημα δεν του άφησε κανένα κουσούρι.
Αντώνης Κριτζάς

.........κάτι ελλείψεις σε υλικά ,κάτι αποφάσεις που ακόμη παίζουν έχουν καθυστερήσει το δικό μου χελιδόνι

μια μικρή προσθήκη στο ακροπτέρυγο θα το προστατεύει από κάποια στραβή (στο fox δούλεψε άψογα όταν χρειάστηκε)

Σήμερα πήρα την κακή απόφαση να ασχοληθώ με τα εικαστικά ( Με ταλαιπώρησε αρκετά ο αέρας στον ψεκασμό και το τελικό αποτέλεσμα που είναι ετσι και ετσι) Όταν τελειώσω θα ρίξω το τελικό χέρι χρώμα και μετά βερνίκι

Είχα και μία ατυχία στο Ελβετικό σήμα που το ήθελα βαφτό αλλά απέτυχα λόγω βιασύνης Τελικά πρόχειρη λύση έδωσε το αυτοκόλλητο της εταιρίας

Το πιλοτήριο έτοιμο να δεχθεί τον πιλότο
(αν βρώ)
Συνημμένα
P030912_16.09.jpg
P030912_16.09.jpg (91.95 KiB) Προβλήθηκε 54 φορές
P030912_16.08_[01].jpg
P030912_16.08_[01].jpg (98.29 KiB) Προβλήθηκε 54 φορές
P030912_16.08.jpg
P030912_16.08.jpg (97.94 KiB) Προβλήθηκε 54 φορές
P280812_15.19.jpg
P280812_15.19.jpg (84.44 KiB) Προβλήθηκε 54 φορές
nickboul

Δημοσίευση από nickboul »

Ρώτα τον Ανδρέα που βρήκε τον πονηρό τον δικό του.χαχχαχαχα
ΑνδρεαςΛ

gorillas έγραψε: Ρώτα τον Ανδρέα που βρήκε τον πονηρό τον δικό του.χαχχαχαχα

Πονηρός πιλότος....

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15220__UltraDetail_Scale_ASW28_Pilot_67x135x80mm_.html
nickboul

Δημοσίευση από nickboul »

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”