Νέος στα 4ch και βοήθεια.

kostalex

Απάντηση: Νέος στα 4ch και βοήθεια.

Δημοσίευση από kostalex »

Σε ευχαριστώ, απλά δεν γνωρίζω αν π.χ. όταν ανοίγω το γκάζι για να σηκωθεί η ουρά αμέσως πάει πίσω και υψώνεται προς τα πάνω χωρίς να κάνω κάτι άλλο, δεν γνωρίζω αν αυτό είναι λογικό ή όχι, γιαυτό ρώτησα αν συμβαίνει κάτι με την τ/κ..οκ..ξεκινάμε προσπάθειες :)
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

kostalex έγραψε: καλησπέρα! μία βοήθεια θα ήθελα αν γνωρίζετε. Πήρα αυτή την Τ/Κ http://www.biz-models.com/gr/ek2-0406a-ccpm-transmitter-with-6-ch.html
, μαζί με τον εξομοιωτή που πρότεινε ο Heli πιο πάνω. Ολα καλά με τον εξομοιωτή, (παρεπιπτόντως μόνο ο phoenix παίζει, δεν ξέρω γιατί) αλλά μία χαρά είναι. Η τ/κ όμως δεν ξέρω..κάτι δεν πάει καλά. Δοκιμάζω κάποιο μοντέλο ε/κ πάντα, και δεν μπορώ να το κάνω hover με τίποτε. Συνέχεια φεύγει, ή όταν πάει να σηκωθεί από το έδαφος γέρνει αμέσως προς το πλάι. Το δεξί στικ είναι στο κέντρο όταν ξεκινάω, προσπαθώ να το διορθώσω αλλά πολύ δύσκολα..Εν τω μεταξύ, στις ρυθμίσεις της τ/κ στον phoenix, δεν δουλεύουν όλες οι μπάρες, όταν την σετάρω. Κάτι δεν πάει καλά. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλαβαίνετε τι εννοώ..Καμμιά βοήθεια? Ευχαριστώ :)
Υ.Γ Οταν λέω γέρνει εννοώ ότι κατά την απογείωση αμέσως γέρνει και σπάει. Πιστεύω ότι το δεξί στικ δεν δουλεύει σωστά.

φιλαρακι οπως εγραψα και πιο πανω, η κατευθηνση αυτη ειναι μαπα!
οταν κανεις καλιμπρατιον και εμφανηστουν η μπαρες, δοκιμασε να ακουμπισεις λιγο τα στικ. θα δεις οτι η μπαρες ανεβοκατεβαινουν σαν τρελες!(πως να πεταξεις ελικοπτερο ετσι?)!
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Skynet έγραψε: ........... Και τότε πριν αγοράσεις μας περιγράφεις εδώ στο φόρουμ τα μοντέλα που κατέληξες για να πάρεις και τη γνώμη του "κοινού"...

Μακάρι να το είχα κάνει και εγώ όταν ξεκινούσα τον αερομοντελισμό. Νομίζω είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω.
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

Skynet έγραψε: Μακάρι να το είχα κάνει και εγώ όταν ξεκινούσα τον αερομοντελισμό. Νομίζω είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω.

Εγω παλι ευτυχως εκανα του κεφαλιου μου και δεν ακουσα ολους αυτους που λεγανε να ξεκινησω με κανα 450αρι ή 500αρι και βαλε γιατι ειναι πιο σταθερο.

Το καλυτερο που θα ειχα πετυχει θα ηταν να χρεωκοπησω γιατι καθε τουμπα σε τετοια μεγεθη παει 30 ευρω μινιμουμ, και το χειροτερο να γινει κανενα ατυχημα ειτε απο απροσεξια ειτε απο λαθος χειρισμο.Και οταν εισαι απειρος και απροσεκτος θα εισαι και λαθος χειρισμο θα κανεις.

Αντιθετα λοιπον με τα παιδια που προτινανε μεγαλο πηγα σε 6ch mini , εφαγε 300 τουμπες σε 8 μηνες και το κοστος επισκευων εφτασε τα 50$ max.Μολις ενιωσα ανετα με το μινι αγορασα και ενα 450αρι το οποιο κρασαρα στον 1ο μηνα 4 φορες και το κοστος περασε τα 100 ευρω.Απο τοτε εβαλα μυαλο και αλλαξα μεθοδο, δοκιμαζα με το mini οτι καινουργιο μαθαινε στο sim και μολις ενιωθα 100% ανετος το δοκιμαζα και με το 450αρι.ΠΟΤΕ καινουργια κινηση με το 450αριΕτσι εφτασα 3+μηνες και 300+πτησεις με το μεγαλο χωρις να το κρασαρω.Πραγματικα πιστευω οτι απο μερικα ατομα μπορεις να μαθεις πολλα και να βοηθηθεις αλλα και πολύ ευκολα μπορουνε να σε καψουνε.
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

amartolos έγραψε: Εγω παλι ευτυχως εκανα του κεφαλιου μου .....
Αντιθετα λοιπον με τα παιδια που προτινανε μεγαλο πηγα σε 6ch mini .....

Θα ακούσεις πολλές φορές αντίθετες απόψεις αλλά δεν θα χάσεις τίποτα, μπορείς πάντα να κάνεις τελικά ότι σο αρέσει. Στο παράδειγμα των 6ch mini είμαι μέσα. Και εγώ αυτό θα πρότεινα, άλλοι θα πρότειναν μεγάλο.

Δεν νομίζω όμως ότι θα υπήρχαν πολλές γνώμες υπέρ της Τ/Κ e-flight.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ο heliwizard πρότεινε στον kostalex την εν λόγω τηλ/ση για αποκλειστική χρήση στο sim ως πολύ οικονομική λύση
Συμπτωματικά την έχω δοκιμάσει και εγώ σε sim και τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά
Στο κομμάτι που δοκίμασα εγώ δεν έτρεμαν οι μπάρες και η πτήση γίνεται κανονικά Σίγουρα δεν συγκρίνεται με άλλη καλύτερη μα πράγματι μπορεί να μάθει τον φίλο μας τις σωστές κινήσεις
Κατά την άποψη μου τα προβλήματα που συναντά ο kostalex είναι καθαρά προβλήματα απειρίας και θα πρότεινα να ξεκινήσει ακόμη και στο sim με ελικόπτερο διπλού στροφείου μέχρι να του φύγουν τα κουσούρια από το τρικάναλο

kostalex βάλε expo στις κινήσεις απο το menu του sim και προσπάθησε να κάνεις σωστό trimαρισμα
kostalex

καλησπέρα παιδιά. Εδώ πάλι, μόλις διάβασα τα ποστ σας (ήμουνα απασχολημένος με τον sim :). Λοιπόν, δοκίμασα κάποια μοντέλα από το μενού του εξομοιωτή και τελικά είναι κάποια μοντέλα που όντως στον χειρισμό είναι πολύ πιο εύκολα, π.χ., ένα καλό scale ηλεκτρικό, ναι μεν ευαίσθητο στις κινήσεις του στικ, αλλά καταλαβαίνω τι κάνω με σωστή απόκριση. Επίσης, το trainer που έχει μαζί με το trainer kit (θερμικό είναι) που νομίζω ότι είναι ότι πρέπει και δουλεύει πολύ ωραία και αυτό. Τελικά ναι μεν η τ/κ είναι φτηνή, αλλά για τα λεφτά της νομίζω ότι είναι μιά χαρά.
ΥΓ. Hover πολύ καλύτερα από προχθές, καθώς και δεξιά αριστερά το heli με λίγο γκάζι, αλλά προς το παρόν μόνο nose out :)
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Ο heliwizard πρότεινε στον kostalex την εν λόγω τηλ/ση για αποκλειστική χρήση στο sim ως πολύ οικονομική λύση
Συμπτωματικά την έχω δοκιμάσει και εγώ σε sim και τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά
...
kostalex βάλε expo στις κινήσεις απο το menu του sim και προσπάθησε να κάνεις σωστό trimαρισμα

Με ελάχιστα περισσότερα παίρνεις μία μεταχειρισμένη DX6.

Πράγματι πάντως δεν την θεωρώ τραγική για το sim. Άλλωστε και οι 4 που έχω αγοράσει μαζί με αντίστοιχα lama και king2 παίζανε μια χαρά στο sim. (Αυτές τις βλακείες να μην είχα κάνει τοτε... που και εγώ δεν άκουγα...)
kostalex

amartolos έγραψε: Εγω παλι ευτυχως εκανα του κεφαλιου μου και δεν ακουσα ολους αυτους που λεγανε να ξεκινησω με κανα 450αρι ή 500αρι και βαλε γιατι ειναι πιο σταθερο.............

..που να πάρω τέτοιο θηρίο να ξεκινήσω χωρίς να ξέρω να πετάω..(άσε τα λεφτά που θέλει)..γιαυτό πήρα το xieda 9958 με 25 ευρώ (έκανα και μηχανικό τριμάρισμα από μέσα βάσει κάποιων ποστ από ξένο φόρουμ επειδή έφευγε συνέχεια αριστερά..), έφτιαξε πολύ καλύτερα, αλλά δυστυχώς μάλλον το μοτεράκι της ουράς τα έφτισε ή κάποιο καλωδιάκι του πρέπει να έχει κοπεί) και τώρα έχω sim και δεν έχω ελικόπτερο...>:( και θέλω να πάρω κάτι πριν παραγγείλω άλλο μοτεράκι αλλά τι μοντέλο..έχω μπερδευτεί..
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Νομίζω ότι ένα μεταχειρισμένο msr με μία μεταχειρισμένη DX6 είναι ότι οικονομικότερο. Αν έρθεις ΣΕΦ με άπνοια μπορώ να σου δώσω να δοκιμάσεις να το πετάξεις. Μετά από αυτό πηγαίνεις σε ελικόπτερο μεταβλητού βήματος. Που μπορεί να είναι ένα mcpx ή το καινούργιο nano CPX (ακόμη δεν το έχω δει live-δεν είμαι σίγουρος). Μετά πάς σε ότι θες.

Αλλά αυτή είναι μία γνώμη. Πρέπει να ακούσεις και άλλες και να δείς και άλλα Ε/Π να πετούν.

Υ.Γ. Το 9958 της Great wall ,το είδα στο video να κάνει ουσιαστικά hover και ασαφή αργή πορεία ενώ το msr που ήταν το πρώτο αυτής της τεχνολογίας είναι ικανό για γρήγορη FF πτήση.
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

Skynet έγραψε: Νομίζω ότι ένα μεταχειρισμένο msr με μία μεταχειρισμένη DX6 είναι ότι οικονομικότερο. Αν έρθεις ΣΕΦ με άπνοια μπορώ να σου δώσω να δοκιμάσεις να το πετάξεις. Μετά από αυτό πηγαίνεις σε ελικόπτερο μεταβλητού βήματος. Που μπορεί να είναι ένα mcpx ή το καινούργιο nano CPX (ακόμη δεν το έχω δει live-δεν είμαι σίγουρος). Μετά πάς σε ότι θες.

Αλλά αυτή είναι μία γνώμη. Πρέπει να ακούσεις και άλλες και να δείς και άλλα Ε/Π να πετούν.

Υ.Γ. Το 9958 της Great wall ,το είδα στο video να κάνει ουσιαστικά hover και ασαφή αργή πορεία ενώ το msr που ήταν το πρώτο αυτής της τεχνολογίας είναι ικανό για γρήγορη FF πτήση.

συμφωνω με τον φιλο.
φιλαρακι αν πεταξεις msr-dx6,dx7 θα τα πεταξεις στα σκουπιδια αυτα που εχεις τωρα!(χωρις υπερβολες, και παντα φιλικα).(2f)
kostalex

Καλησπέρα. Ναι σαφώς και θα είναι καλύτερο το msr-dx6 που αναφέρετε παιδιά, αλλά σκέφτομαι αξίζει τον κόπο να πάρω το msr για 100+ ευρώ? Θέλω να πω για ένα micro τόσα λεφτά?
Τι γνώμη έχετε για το Blade 120 sr και το walkera V200D01-2 ? Είναι λίγο μεγαλύτερα βέβαια αλλά νομίζω από κάποια βίντεο που είδα ότι είναι καλά. Τα έχει δοκιμάσει κανείς?

--Νεότερα από τον sim: πάμε καλά όταν κοιτάμε το ελικόπτερο από την ουρά..αλλά όταν το γυρνάω σε nose in..εκεί είμαστε για κλάματα..χαχα
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Αν πρόκειται να δόσεις περισσότερα χρήματα από όσα για ένα msr είναι κρίμα να πάνε για ελικόπτερα σταθερού βήματος , όπως αυτά τα 2 που αναφέρεις.
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Το msr είναι ένα από τα πιο καταπληκτηκά μοντέλα κατά τη γνώμη μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον σε καινούργιο. Προσωπικά όταν ξεκίνησα βιάστηκα και πήγα ανάποδα, πρώτα αγόρασα ένα εξακάναλο και ένα εξομοιωτή. Εννοείτε πως είχα το ε/π στο ράφι και παράλληλα με τον εξομοιωτή αγόρασα το msr. Και αυτό στην αρχή μου φάνηκε κάπως δύσκολο. Μπήκα στον πειρασμό και βρήκα ένα coaxial σε σούπερ τιμή και πήρα τα πράγματα με την σειρά. Όμως ποτέ δεν με συγκίνησε το coacial τόσο. Το msr με ευχαριστεί ασκήσεις ακριβείας indoor. Eπόμενο βήμα που με βοήθησε όσο τίποτε το mcpx για πτήσεις κυρίως έξω και πολύ πολύ προσεκτικά μέσα.
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Η δική μου πορεία μπαίνωντας στον κόσμο των τ/κ ελικοπτέρων.

1) Lama V3/V4 μεταχειρισμένο. Οποιο απο τα 2 το ίδιο πράγμα είναι...Μεγάλη δασκάλα που το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Με 50 ευρώ υπάρχουν πολλά.
2) Blade mcpx. Προς το παρόν hover, μικρές ποριούλες και στροφές. Για ανάποδη πτήση ούτε λόγος. Στην αρχή μπορεί να φανεί λίγο ζόρικο, αλλά σιγά-σιγά στρώνουν τα δάχτυλα. Μπαίνεις έτσι στην φιλοσοφία των μεγαλύτερων. Με 100 ευρώ περίπου βρίσκεις μεταχειρισμένο.
3) Είμαι στο ψάξιμο ενός simulator για να ξεκινήσω με phoenix. Απο τον Κινέζο έχει 10-15 ευρώ.
4) T-rex 450pro που προς το παρόν κάθεται στο ράφι μέχρι να μάθω καλά με τον εξομοιωτή. Οι τιμές σε μεταχειρισμένα κυμαίνονται 200-250 ευρώ.

Για όλα αυτά με μια μεταχειριμένη πάλι dx6i με περίπου 100 ευρώ είσαι καλυμένος.

Αυτά και σταματάω μέχρι εκεί στα ελικόπτερα γιατί μετά πάμε σε μεγαλύτερα με περισσότερα έξοδα που δεν αντέχει η τσέπη.

Εννοείται οτι κάποιος νέος δεν θα πέσει με τα μούτρα να τα πάρει όλα μαζί, αλλά σιγά-σιγά και αφού θα βλέπει οτι δεν τον ικανοποιεί πλέον αυτό που έχει θα αναζητεί το αμέσως καλύτερο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”