Ακροβατικό ανεμόπτερο MDM-1 Fox
Απάντηση: Ακροβατικό ανεμόπτερο MDM-1 Fox
Τα σερβο στα ailerons τα έχετε με y? Χρειάζεται differential?
-
το differential κάνει δουλειά μα το ξεχωριστό καλώδιο το χρειάζεσαι ακόμη για flaperon και spoileron
gorillas έγραψε: ↑Τα σερβο στα ailerons τα έχετε με y? Χρειάζεται differential?
Νίκο,
αν υπάρχουν κανάλια στον δέκτη τότε καλό είναι το κάθε σέρβο να πηγαίνει στο δικό του κανάλι για ευελιξία στις ρυθμίσεις..
Ρωτάω γιατί έιχα στοκ έναν τετρακάναλο.
Συμφωνώ μαζί σου Ανδρέα. Και εγώ αυτό κάνω πάντα.
Συμφωνώ μαζί σου Ανδρέα. Και εγώ αυτό κάνω πάντα.
Όσοι πήρατε το κιτ από τον windrider, παραλάβατε καμιά σελίδα με οδηγίες; Μου προέκυψαν κάτι απορίες...
-
Ρώτα .......δεν έχει κατι περίεργο
Θα σου βρώ και το manual
Θα σου βρώ και το manual
Νίκο,
ορίστε...
ορίστε...
- Συνημμένα
-
[Η επέκταση pdf έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορεί πλέον να εμφανιστεί.]
Ανδρέα ευχαριστώ. Το manual αυτό το είχα βρεί και εγώ αλλά έχει μόνο οδηγίες εγκατάστασης μοτέρ.
Οι ερωτήσεις τώρα:
1) Τους σταυρούς για το μοτέρ να τους εγκαταστήσω δεδομένου ότι το μοντέλο θα παίξει χωρίς; Μήπως "δένουν" την μούρη; (Εικόνα 1)
2) Οι εγκοπές/τρύπες που έχει το φτερό πού εξυπηρετούν; (Εικόνα 2)
3) Το σέρβο πώς το στερεώσατε; Σκέφτομαι να κόψω ένα κομμάτι ξύλο και να το βιδώσω πάνω. Πάντως η αναμονή είναι τεράστια. Επέλεξα να μην βάλω το σερβο του elevator στην ουρά για λόγους ζυγίσματος (εκεί το βάζουν στα electric(Εικόνα 3)
4) Η τρύπα που έχω κυκλώσει τί ρόλο βαράει; (Εικόνα 4)
5) Είχε και το δικό σας carbon βέργα εγκατεστημένη στα άκρα του φτερού; (Εικόνα 5)
6) Τα φτερά πώς ασφαλίζουν μεταξύ τους; Στα φτερά φτιάξατε φωλιά για την καρμπονόβεργα; Σκέφτομαι να περάσω 2 μεγαλύτερα κομμάτια σταθερά στα φτερά για αύξηση της αντοχής.
Ελπίζω να μην σας ζάλισα....
Οι ερωτήσεις τώρα:
1) Τους σταυρούς για το μοτέρ να τους εγκαταστήσω δεδομένου ότι το μοντέλο θα παίξει χωρίς; Μήπως "δένουν" την μούρη; (Εικόνα 1)
2) Οι εγκοπές/τρύπες που έχει το φτερό πού εξυπηρετούν; (Εικόνα 2)
3) Το σέρβο πώς το στερεώσατε; Σκέφτομαι να κόψω ένα κομμάτι ξύλο και να το βιδώσω πάνω. Πάντως η αναμονή είναι τεράστια. Επέλεξα να μην βάλω το σερβο του elevator στην ουρά για λόγους ζυγίσματος (εκεί το βάζουν στα electric(Εικόνα 3)
4) Η τρύπα που έχω κυκλώσει τί ρόλο βαράει; (Εικόνα 4)
5) Είχε και το δικό σας carbon βέργα εγκατεστημένη στα άκρα του φτερού; (Εικόνα 5)
6) Τα φτερά πώς ασφαλίζουν μεταξύ τους; Στα φτερά φτιάξατε φωλιά για την καρμπονόβεργα; Σκέφτομαι να περάσω 2 μεγαλύτερα κομμάτια σταθερά στα φτερά για αύξηση της αντοχής.
Ελπίζω να μην σας ζάλισα....
- Συνημμένα
-
- DSC_0009.jpg (96.05 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- DSC_0007.jpg (96.55 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- DSC_0011.jpg (92.05 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- DSC_0008.jpg (94.1 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- DSC_0010.jpg (91.63 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
1)τον σταυρό είτε τον βαλεις είτε όχι δεν έχει καμία σημασία αν δεν βάλεις μοτέρ
2)Στις τρύπες που βλέπεις θα ρίξεις λεπτόρευστη CA για να δέσει η βέργα με το φοαμ Πρσοχή μόνo στην μόνιμη και όχι στο main
3)φτιάξε servotray απο μπάλσα η κόλλησε με epoxy φοαμ
4) ????????
5) ναι (σε αυτη θα ρίξεις την λεπτόρευστη)
6) τα φτερά κουμπώνουν μιά χαρά με τους μαγνήτες του κιτ Ειναι αρκετό
Αν βάλεις καρμπονόβεργα βάλε λάμα (carbon strip 2-3X1)
YΓ Βάλε τις ντίζες στη πρώτη η δευτερη τρύπα Θα χρειαστείς μεγάλη κίνηση στα ailaron
Αν έχεις μικρό κομάτι carbon βάλε στην μύτη εκέι που είναι η οπή για το μοτέρ γιατί τσαλακώνει ευκολα
2)Στις τρύπες που βλέπεις θα ρίξεις λεπτόρευστη CA για να δέσει η βέργα με το φοαμ Πρσοχή μόνo στην μόνιμη και όχι στο main
3)φτιάξε servotray απο μπάλσα η κόλλησε με epoxy φοαμ
4) ????????
5) ναι (σε αυτη θα ρίξεις την λεπτόρευστη)
6) τα φτερά κουμπώνουν μιά χαρά με τους μαγνήτες του κιτ Ειναι αρκετό
Αν βάλεις καρμπονόβεργα βάλε λάμα (carbon strip 2-3X1)
YΓ Βάλε τις ντίζες στη πρώτη η δευτερη τρύπα Θα χρειαστείς μεγάλη κίνηση στα ailaron
Αν έχεις μικρό κομάτι carbon βάλε στην μύτη εκέι που είναι η οπή για το μοτέρ γιατί τσαλακώνει ευκολα
- Συνημμένα
-
- DSC_0010.jpg (83 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
Άρα όπου έχει τρύπα στο φτερό ρίχνω ca εκτός από τις τρύπες που πηγαίνουν στη main βέργα.
Εμπειρικά είχα βάλει τα aileron στην δεύτερη τρύπα. Thanks for the tip.
Ta strip που να τα βάλω; Είχα πάρει αυτά που μου είπες.
Δλδ τα φτερά που δεν έχουν ενίσχυση εκεί που μπαίνει η main, δεν την χρειάζονται; Δεν θα βοηθούσε να έβαζα εκεί ένα carbon μεγαλύτερης διαμέτρου για να μπαίνει μέσα η κυρίως βέργα;
Εμπειρικά είχα βάλει τα aileron στην δεύτερη τρύπα. Thanks for the tip.
Ta strip που να τα βάλω; Είχα πάρει αυτά που μου είπες.
Δλδ τα φτερά που δεν έχουν ενίσχυση εκεί που μπαίνει η main, δεν την χρειάζονται; Δεν θα βοηθούσε να έβαζα εκεί ένα carbon μεγαλύτερης διαμέτρου για να μπαίνει μέσα η κυρίως βέργα;
-
Στην τελευταία πτήση του Fox (windrider) μου ράγισε ( ευτυχώς αλλιώς θα το έχανα εντελώς το fox) το carbon tube που περνάει μεταξύ των δύο φτερών.
Η σκέψη μου είναι να βάλω 6mm carbon rod αντί του tube. Πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερα από πλευράς stifness ?
Ευχαριστώ.
Υ,
Η σκέψη μου είναι να βάλω 6mm carbon rod αντί του tube. Πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερα από πλευράς stifness ?
Ευχαριστώ.
Υ,
Υ.
To rod δε θα σπάσει αλλά είναι πιο εύκαμπτο από το tube. Το φοξ θα γίνει ολίγον Γλάρος....
Μήπως να πας 8χ tube;
ΑντώνηΚ. τι έχετε εσείς;;;
To rod δε θα σπάσει αλλά είναι πιο εύκαμπτο από το tube. Το φοξ θα γίνει ολίγον Γλάρος....
Μήπως να πας 8χ tube;
ΑντώνηΚ. τι έχετε εσείς;;;
-
Μετά από το σπάσιμο που είχαμε στο Fox του Σπύρου βάλαμε στα δικά μας διπλή βέργα
Δηλαδή μέσα στην δική του βάλαμε με epoxy μία μικρότερη
Παρά του ότι τα δικά μας φτερά είναι πέτρα και τα μοντέλα πολύ βαρύτερα δεν ξαναείχαμε απώλεια παρά τα τρομερά ζόρια και λοιπές ταλαιπωρίες που έχουν υποστεί
#60 Από τη ημέρα που φτιάχναμε του Σπύρου είχα πει ότι η κεντρική βέργα δεν μου γέμισε το μάτι και πρότεινα στο Σπύρο να την ενισχύσουμε αφού με τις υπόλοιπες διαδικασίες που κάναμε για να γίνει το φτερό πιο σφικτό η βέργα θα έτρωγε περισσότερα ζόρια
Σήμερα στην Πεντέλη χωρίς ιδιαίτερο αέρα ......αρκετό όμως για να ανεβάσει το fox ψηλά έκανα μία ωραία βύθιση με αρκετή ταχύτητα και εκεί που ερχότανε φορτσάτο και με σφύριγμα ........ακούμε ένα κράτς
Προσεκτικά έρχεται για προσγείωση και επιβεβαιώνεται αυτό που όλοι είπαμε Σπασμένη βέργα
Προσοχή λοιπόν Οποιoς αποφασίσει να το ζορίσει πρέπει να φροντίσει για καλύτερη βέργα
Ευτυχώς που δεν έφυγαν τα φτερά να το κλαίμε
Δηλαδή μέσα στην δική του βάλαμε με epoxy μία μικρότερη
Παρά του ότι τα δικά μας φτερά είναι πέτρα και τα μοντέλα πολύ βαρύτερα δεν ξαναείχαμε απώλεια παρά τα τρομερά ζόρια και λοιπές ταλαιπωρίες που έχουν υποστεί
#60 Από τη ημέρα που φτιάχναμε του Σπύρου είχα πει ότι η κεντρική βέργα δεν μου γέμισε το μάτι και πρότεινα στο Σπύρο να την ενισχύσουμε αφού με τις υπόλοιπες διαδικασίες που κάναμε για να γίνει το φτερό πιο σφικτό η βέργα θα έτρωγε περισσότερα ζόρια
Σήμερα στην Πεντέλη χωρίς ιδιαίτερο αέρα ......αρκετό όμως για να ανεβάσει το fox ψηλά έκανα μία ωραία βύθιση με αρκετή ταχύτητα και εκεί που ερχότανε φορτσάτο και με σφύριγμα ........ακούμε ένα κράτς
Προσεκτικά έρχεται για προσγείωση και επιβεβαιώνεται αυτό που όλοι είπαμε Σπασμένη βέργα
Προσοχή λοιπόν Οποιoς αποφασίσει να το ζορίσει πρέπει να φροντίσει για καλύτερη βέργα
Ευτυχώς που δεν έφυγαν τα φτερά να το κλαίμε