Γνωμη για κινητηρες?

sotos

Γνωμη για κινητηρες?

Δημοσίευση από sotos »

Ξεκινω αυτο το θεμα γενικα για κινητηρες με προορισμο τα 3D ελικοπτερα.
Μια μικρη ιστορια:
Ειχα ενα 600Ν και ενα 450SE.Απο αυτα πουλαγα το δευτερο.Βρεθηκε καποιος και μου πηρε το 450 ανταλλαγη για ενα JR Vibe90.Φυσικα δεχτηκα μιας και ηταν στοχος μου το 90 και το vibe ειναι σιγουρα ενα απο τα καλυτερα 90αρια.
Το εστησα χωρις εξοπλισμο ομως(ελειψη φυσικων μαρουλλιων :P).
Πριν δυο Κυριακες εσπασε ο συμπλεκτης απο το 600 και νεταρησε εντελως απο την πτωση οποτε μετεφερα ολον τον ηλεκτρονικο εξοπλισμο στο 90 αγοραζοντας μονο κινητηρα,εξατμιση και πτερυγες.
Εδω ξεκινα και το θεμα μου.
Εδω ειναι ενα μαγαζι που μου πηρε πισω τον κινητηρα και πληρονωντας τη διαφορα κατεληξα σε εναν OS Max91 PS Hyper που κατα τη γνωμη μου ειναι ενας αρκετα καλος κινητηρας.
Το θεμα ομως ειναι οτι αυτος που μου τον εδωσε χτυπιεται οτι ειναι κατουροκανατο σκετο και οτι δεν υπαρχει καποιος καλυτερος απο τον Webra.Γενικα και τα forum χαλια ειναι λεει γιατι ειμαστε ολοι πληρωμενοι να προωθουμε τους OS.
Υπαρχει καποιος που να μην ειναι πληρωμενος εδω μεσα :,) και να εχει αποψη? C!C!
Τοσο καλοι ειναι οι Webra η αυτος μονο πληρωνεται?
Να τονισω οτι εγω εχω γνωμη η οποια φαινεται απο την επιλογη μου(OS),το θεμα ειναι αν ηταν σωστη αυτη η επιλογη οσο τα υπερ και τα κατα αυτης.
Επισης πιους αλλους κινητηρες θα/εχετε χρησιμοποιησει/προκειται για ελικοπτερο το οποιο εχει απαιτησεις σε δυναμη?

Καλες πτησεις..
atndam

Απ: Γνωμη για κινητηρες?

Δημοσίευση από atndam »

Σωτηρη,

Ειχα καποτε μια Webra 35H τι να πω, ποτε δεν εσβυσε ακομα με σκουριασμενα ρουλεμαν, και σκουριασμενο χιτωτιο απο κακης ποιοτητας καυσιμο.
Αυτο που δεν ξερει ο κοσμος ειναι οτι οι Webra δεν γουσταρουν τα πολλα νιτρα, απο επικοινωνια που ειχα καποτε με την εταιρια μου ειπαν οτι το μεγιστο ποσοστο σε νιτρο ειναι 10% αντε 15% και αυτο το καλοκαιρι.
Κατι αλλο που χρειαζεται προσοχη ειναι το μπουζι ΔΕΝ παιζουν με μπουζι τυπου OS, ENYA γιατι ειναι πιο κοντα, με αποτελεσμα να αλλαζει ο θαλαμος καυσης.

Αντωνης
sotos

Δημοσίευση από sotos »

Και οι OS τελικα?
raven

Δημοσίευση από raven »

Kαλημερα..
Η διαφορα της webra με τους αλλους κινητηρες,ειναι τα μεταλα της.Κατα ενα περιεργο λογο οποιος βαλει webra σε αεροπλανο η ε/π γινεται φανατικος webrakias...Γενικα αξιοπιστοι Αυστριακοι κινητηρες....(εχω webra απο το '85 και λειτουργει ακομα αψογα)Συμφωνω με τον φιλο Αντωνη οτι δεν πολυγουσταρουν το πολυ νιτρο..αλωστε το manual το γραφει..μεχρι 15%..

atndam

Δημοσίευση από atndam »

Αυτο που ξεχασα να πω ειναι οτι αργουν παρα πολυ να στρωσουν λογω των μεταλλων που εχουν οπως λεει και ο φιλος raven και ειναι λιγο περιεργες με τα καρμπυλατερ σε σχεση με τις αλλες αλλα αμα το ρυθμισεις μετα δεν ξανα ασχολεισαι ιδιαιτερα.
Καποτε οι OS ηταν σκυλια τωρα, δεν ξερω, εχω καιρο να δουλεψω με OS, παντως απο οτι ακουω εχουν τα περιεργα προβληματα τους.
Προσωπικα στο ραπτορα εχω μια Thunder Tiger που παιζει μια χαρά, και στο τελευταιο αεροπλανο που ειχα ηταν μια Super Tigre.

Αντωνης
vtr

Δημοσίευση από vtr »

έγραψε:
Προσωπικα στο ραπτορα εχω μια Thunder Tiger που παιζει μια χαρά,
Αντωνης

Φίλε Αντώνη μήπως μπορείς πολύ χονδρικά νά μού πείς κατά τήν γνώμη σου μέ 20άρι καύσιμο, ποιές είναι οί τελικές ρυθμίσεις του συγκεκριμένου κινητήρα.
Η έστω πές μου εσύ μέ τί καύσιμο παίζεις και τί ρυθμίσεις είσαι.
Ευχαριστώ.
mickynoise

Δημοσίευση από mickynoise »

Soto για 90αρι βαλε YS 91 SR (κοκκινη κεφαλη) και θα με θυμηθεις.

atndam

Δημοσίευση από atndam »

vtr,
Καυσιμο βαζω 15% Coolpower εκτος την τελευταια φορα που το ταισα με 10%, εχει καψει και 5% και σκετο χωρις νιτρο και με καστορελαιο, ολα τα καιει :).
Τωρα απο ρυθμισεις εαν μιλας για στροφες στις βελονες , ουτε που θυμαμαι, παντως ξεκινησα με οτι λεει το manual (3 η μεγαλη και 3 η μικρη) και μετα βλεποντας τι χρειαζεται την ρυθμισα.

Απο φιλο που ρωτησα που καιει 20% ειναι περιπου 2.7 στροφες πλουσια.

Αντωνης
sotos

Δημοσίευση από sotos »

έγραψε:
Soto για 90αρι βαλε YS 91 SR (κοκκινη κεφαλη) και θα με θυμηθεις.

Μιχαλη εχω ηδη επανω τον OS και ειναι και στρωμενος.Απλα θελω να ξερω αν ειναι καλη επιλογη.
Σκεφτηκα και εγω για τον YS και ο ιδιος που μου λεει τα χειριστα για τους OS μου βγαζει ακομα χειροτερους τους YS.
Αλλα τι να περιμενω απο ανθρωπο που υποστηριζει οτι καηκε ενας ΤΤ απο λαθος καμπυλη βηματος τη στιγμη που η βελονα του συγκεκριμενου μοτερ ηταν κολλημενη και ακομα και μετα απο 4.5 στροφες ξεβιδωμα δεν καπνιζε καθολου H-:R
Roinides

Δημοσίευση από Roinides »

Από συνομιλίες μου σε ξένα φόρυμ σαφώς οι πιο δημοφιλείς στους γκαζοφονιάρηδες ελικοπτεράδες είναι η OS και η YS.

Εγώ πάντως όταν αξιωθώ να πάρω 90άρι, θα βάλω YS ΜΕ Ηatori εξάτμιση. Καθαρά προσωπική εντύπωση και προτίμηση ομως!

Θεωρω ότι ο ΟS που έχεις βάλει στο Vibe θαναι μια χαρά. Είναι μικρή η διαφορά των δύο αυτών που να μπορέσεις να καταλάβεις!

Απλά ο καθένας θα σου πει και μια θεωρία , όπως και σε όλα τα πράγματα στη ζωή.

Για το δικό σου στυλ , τρόπο πτήσης και εκεί που θες να πας, έκανες μία από τις 2 καλύτερες επιλογές που είχες να κάνεις!

Αλλά να μην ξεχνάμε κάτι. Όπως και στις μηχανές, έτσι και δω, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Ή θα έχεις αξιοπιστία-διάρκεια και μακροζωϊα ή θα έχεις τρελά γκάζια αλλά με αναγκαίες επιπτώσεις στη ζωή του κινητήρα. Εγώ πάντα επιλέγω το δεύτερο!!! Έχω συμβιβαστεί με αυτο.Και είμαι έτοιμος να το πληρώσω.

Και όταν μου λένε φίλε, "εγώ έχω 350.000χλμ στην BMW και βαράω βόλτες ακόμη και εσύ στα 80.000 πας για πιστόνια" τί απαντώ;
Προτιμώ 2 βόλτες τσίτα γκάζια , παρά 20 και αργά!!!
Τι θα έλεγε το πιστόνι βγαίνοντας από το μοτέρ καμένο; Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβια και φυλακή!!!

Επάνω του Σότεεεεε!!!! :>)
sotos

Δημοσίευση από sotos »

Πως με καταλαβαινεις...ειδες τελικα συνδεονται οι μηχανοβιοι ^hola^ ^hola^ ^hola^
vtr

Δημοσίευση από vtr »

έγραψε:
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβια και φυλακή!!!

::) Γειά σου Ηλία με τά ωραία σου. :>>>

Πάντως εγώ παιδιά παρόλο που πήρα τόν hyper και ομολογώ ότι είναι άπαιχτος σέ γκάζια, δυστυχώς δέν μπόρεσα νά αντέξω τήν καταναλωσή του.
Ετσι ξαναγύρισα στόν ΤΤ πρός τό παρών.
Καί λέω πρός τό παρών γιατί ό hyper θά ξαναμπεί επάνω όταν θά μπορώ νά τόν ευχαριστηθώ.
Καί επειδή έχω νά μάθω ακόμα πολλά όσο αφορά τήν τεχνολογία 3D,
μένω εδώ.......... :-)
vtr

Δημοσίευση από vtr »

έγραψε:
Απο φιλο που ρωτησα που καιει 20% ειναι περιπου 2.7 στροφες πλουσια.
Αντωνης

Thanks.
Κάπου εκεί ξέρω και εγώ μέ οριακά τίς 2 και ένα τέταρτο.
Πρός τό παρών έχω φτάσει στίς 3.5 καί πάω γιά 3.
Από εκεί καί πέρα θά παίζω κλίκ τού κλίκ. ;;)
giorgos ira

Απάντηση: Γνωμη για κινητηρες?

Δημοσίευση από giorgos ira »

να πω και εγω την αποψη μου ειχα στο ραπτορα την μηχανη την δικια του και οταν την αλλαξα αφου της ηπια το αιμα εβαλα την οs hyper 50 και ειχε τεραστια διαφορα πολυ πιο δυνατη ο ραπτορας φευγει πολυ γρηγορα το μονο αρνητικο ειναι οτι εχει ενα 30% μεγαλυτερη καταναλωση
mastoras

Απάντηση: Γνωμη για κινητηρες?

Δημοσίευση από mastoras »

Γιώργο γεια σου. Είναι αποδεδειγμένη η διαφορά δύναμης ενός os με τον ΤΤ, όπως και η διαφορά στην κατανάλωση καυσίμου.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα w
Απάντηση

Επιστροφή στο “3D Ελικόπτερα”