Προσοχή Gopro + Wifi = Καταστροφή
-
Προσοχή Gopro + Wifi = Καταστροφή
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρίσκω.
Μετά από μια σειρά δοκιμών στο DJI Phantom με gimbal και την gopro hero 3+, την οποία χειριζόμουν με wifi από την εφαρμογή της gopro μέσω iphone, συνέβησαν τα εξής μόλις η κάμερα έβγαινε εκτός ορίων wifi.
Το Phantom παρουσίασε failure στον αέρα και ευτυχώς επέστρεφε με GPS. Αυτό συνέβη τρείς φορές. Στη συνέχεια χωρίς να έχω καταλάβει τι φταίει ψάχνοντας την αιτία στο firmware του phantom, έβγαλα την κάμερα και την έβαλα στο αεροπλάνο μου (Great Planes electrostik 55). Το αεροπλάνο απογειώθηκε κανονικά, και μόλις βγήκε εκτός εμβέλειας του wifi, κατέπεσε και κυριολεκτικά συνετρίβη δεν έμεινε μπάλσα μεγαλύτερη από σπιρτο.
Απαευθύνθηκα στην Εταιρεία παραπονούμενος για την ασάφεια στο manual και ότι ενώ τα forum βράζουν με αυτό το θέμα αυτοί επίσημα δεν λένε το παραμικρό.
Εντέλει θα μου τα πληρώσουν όλα.
Προσοχή μην πάθετε τα ίδια
Μετά από μια σειρά δοκιμών στο DJI Phantom με gimbal και την gopro hero 3+, την οποία χειριζόμουν με wifi από την εφαρμογή της gopro μέσω iphone, συνέβησαν τα εξής μόλις η κάμερα έβγαινε εκτός ορίων wifi.
Το Phantom παρουσίασε failure στον αέρα και ευτυχώς επέστρεφε με GPS. Αυτό συνέβη τρείς φορές. Στη συνέχεια χωρίς να έχω καταλάβει τι φταίει ψάχνοντας την αιτία στο firmware του phantom, έβγαλα την κάμερα και την έβαλα στο αεροπλάνο μου (Great Planes electrostik 55). Το αεροπλάνο απογειώθηκε κανονικά, και μόλις βγήκε εκτός εμβέλειας του wifi, κατέπεσε και κυριολεκτικά συνετρίβη δεν έμεινε μπάλσα μεγαλύτερη από σπιρτο.
Απαευθύνθηκα στην Εταιρεία παραπονούμενος για την ασάφεια στο manual και ότι ενώ τα forum βράζουν με αυτό το θέμα αυτοί επίσημα δεν λένε το παραμικρό.
Εντέλει θα μου τα πληρώσουν όλα.
Προσοχή μην πάθετε τα ίδια
Απάντηση: Προσοχή Gopro + Wifi = Καταστροφή
Καλημέρα greediver και καλώς ήρθες στο site.Ήμουν παρών και εγώ την ημέρα που έπεσε το electrostick και μάλιστα είχα κι εγώ το δικό μου έτοιμο να το σηκώσω μετά από εσένα,αλλά....βλέποντας με τρόμο αυτή την άσχημη πτώση το έβαλα στο αυτοκίνητο,φοβούμενος τα χειρότερα γιατί νόμιζα στην αρχή (πρίν λυθεί το μυστήριο) ότι έφταιγε ο δέκτης μου που είναι κινέζικος,και μου έκανε και κάποια ¨κόλπα¨... κατά διαστήματα...
Έκανες πολύ καλό που το πόσταρες για να μην την πατήσει κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί ανάλογο setup.
Έκανες πολύ καλό που το πόσταρες για να μην την πατήσει κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί ανάλογο setup.
-
Επιπλέον αναφέρω ότι η Εταιρεία μου απάντησε ότι το wifi της gopro εκπέμπει στα 2,4ghz γεγονός. Πιθανολογώ ότι η παρεμβολή που κάνει στον δέκτη είναι στα πλαίσια κάποιας προσπάθειας bind της κάμερας.
Στα πλαίσια δοκιμής εμβέλειας που έκανα παρατήρησα ότι ο δέκτης αναβοσβύνει κόκκινο/πράσινο όταν η κάμερα βγαίνει εκτός εμβέλειας wifi.
Στα πλαίσια δοκιμής εμβέλειας που έκανα παρατήρησα ότι ο δέκτης αναβοσβύνει κόκκινο/πράσινο όταν η κάμερα βγαίνει εκτός εμβέλειας wifi.
-
Εγω πάντως που χρησιμοποιώ την GoPro Hero 3 Black edition στο τετρακόπτερο μου με την εφαρμογή GoPro app και με τάμπλετ και με smart phone αλλά και με το κοντολάκι της GoPro για να τραβάω φωτό και βίντεο με το WiFi ...... δεν εχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα , ακόμα και όταν το μοντέλο πετάει πολύ ψηλά και ''κόβεται'' το WiFi ...... 'Oταν το μοντέλο κατέβει πιο χαμηλά εντός εμβέλειας του WiFi συνδέεται ξανά και εχω εικόνα και χειρισμό της κάμερας κανονικά .......
Εγω το τετρακόπτερο το πετάω με Spectrum dx6i DSMX και δέκτη Orange R620 full range ...... που δεν είναι και οτι καλύτερο , χωρίς κανένα πρόβλημα ....... και μιλάμε οτι πετάω κάθε μέρα !!!!!
Το αεροπλάνο σου με τι δέκτη το πετούσες ???
Εγω το τετρακόπτερο το πετάω με Spectrum dx6i DSMX και δέκτη Orange R620 full range ...... που δεν είναι και οτι καλύτερο , χωρίς κανένα πρόβλημα ....... και μιλάμε οτι πετάω κάθε μέρα !!!!!
-
HeliWizard έγραψε: ↑Εγω πάντως που χρησιμοποιώ την GoPro Hero 3 Black edition στο τετρακόπτερο μου με την εφαρμογή GoPro app και με τάμπλετ και με smart phone αλλά και με το κοντολάκι της GoPro για να τραβάω φωτό και βίντεο με το WiFi ...... δεν εχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα , ακόμα και όταν το μοντέλο πετάει πολύ ψηλά και ''κόβεται'' το WiFi ...... 'Oταν το μοντέλο κατέβει πιο χαμηλά εντός εμβέλειας του WiFi συνδέεται ξανά και εχω εικόνα και χειρισμό της κάμερας κανονικά .......
Ο δέκτης του αεροπλάνου είναι ο FRSKY, υπενθυμίζω ότι το ίδιο περιστατικό μου έτυχε τρείς φορές στο DJI Phantom II που έχει άλλο δέκτη. Επίσης σε άλλα φόρουμ παγκοσμίως (από εκεί έμαθα για την αιτία πτώσης του αεροπλάνου μου και τα περιστατικά με το DJI), αναφέρονται παρόμοια περιστατικά με το ίδιο πρόβλημα.
-
Αν σου είναι εύκολο , βάλε κάποια λίνκ απο ξένα φόρουμ που υπάρχει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ....... με ενδιαφέρει και μένα αφού χρησιμοποιώ το WiFi , να μάθω πιο πολλές πληροφορίες ........ Δεν έχει τύχει να πέσει κάτι στην αντίληψή μου για το συγκεκριμένο πρόβλημα !!!! Και παρόλο που δεν εχω μέχρι τώρα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ...... εχω αρχίσει και ανησυχώ !!!!!
-
HeliWizard έγραψε: ↑Αν σου είναι εύκολο , βάλε κάποια λίνκ απο ξένα φόρουμ που υπάρχει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ....... με ενδιαφέρει και μένα αφού χρησιμοποιώ το WiFi , να μάθω πιο πολλές πληροφορίες ........ Δεν έχει τύχει να πέσει κάτι στην αντίληψή μου για το συγκεκριμένο πρόβλημα !!!! Και παρόλο που δεν εχω μέχρι τώρα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ...... εχω αρχίσει και ανησυχώ !!!!!
http://www.phantompilots.com/viewtopic.php?f=6&t=4680
http://www.multirotorforums.com/showthread.php?13882-anyone-use-Gopro-WIFI-successfully-with-2-4ghz-tx-rx
Ενδεικτικά παραθέτω τα πιο πάνω forum αλλά όπου και να το ψάξεις ολοι το αναφέρουν σαν πρόβλημα.
Το λυπηρό είναι ότι μια τόσο καλή κάμερα από μια τόσο καλή εταιρεία έχει τέτοια θέματα. Αφενός το manual αναφέρει μια πενιχρή περιγραφή για τυχόν παρεμβολές σε ηλεκτρικές συσκευές, εφετέρου ότι μάθεις είναι από παθήματα και από φόρουμ.
Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για μια action camera η οποία χρησιμοποιείται ευρέως και στον μοντελισμό και έπρεπε να υπάρχει σαφής προειδοποίηση.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντος εδώ δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν εντυπώσεις μιας και η συγκεκριμένη κάμερα είναι μες την καρδιά μου και έχω βγάλει εκπληκτικά υποβρύχια βίντεο και εναέρια, απλά ανέβασα αυτό το post για να μην πάθει και άλλος αυτό που έπαθα εγώ.
-
η gopro όταν εχει ενεργο το wifi εκπεμπει στα 2,4 εκει δηλαδή που λαμβανει ο δεκτης μας. Εκει γινεται το μπερδεμα.