Mitsubishi Ki-15 'Babs' start from scratch 3m
-
Απάντηση: Mitsubishi Ki-15 'Babs'
Απλά άφωνος...
-
Για φαντάσου ...Τα δοχεία καυσίμου μέσα στην καμπίνα Είδα και την φώτο του πραγματικού με τα ντεπόζιτα και μία καταπακτή (drift window) στα πόδια του πίσω cockpit !!!!
Άγγελε κάνεις πολύ καλή δουλεια!!!!!!!!!
Άγγελε κάνεις πολύ καλή δουλεια!!!!!!!!!
Να είστε καλά παλληκάρια μου....
Και λίγο συνέχεια
Και λίγο συνέχεια
- Συνημμένα
-
- IMG_2798sml.jpg (236.03 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2797sml.jpg (218.35 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2796sml.jpg (236.05 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2795sml.jpg (233.45 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
Η πίσω κανώπη τελειωμένη ,σε λειτουργία και με τα μαγνητάκια τοποθετημένα.
Τα παξιμάδια των μεντεσέδων δεν έχουν μπεί ακόμα γιατί η κανώπη θα βγεί για βάψιμο.
Τα παξιμάδια των μεντεσέδων δεν έχουν μπεί ακόμα γιατί η κανώπη θα βγεί για βάψιμο.
- Συνημμένα
-
- IMG_2802sml.jpg (89.63 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2801sml.jpg (150.27 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2800sml.jpg (133.8 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2799sml.jpg (157.47 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
Τύπωσα τα όργανα του παρατηρητή και τα έκοψα με το ειδικό κοπτικό. Τα τοποθέτησα στις θήκες και αύριο θα βάλω το υγρό γυαλί σαν πρόσοψη.Φωτο των οργάνων και του κοπτικού.
- Συνημμένα
-
- IMG_2846sml.jpg (177.75 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2849sml.jpg (141 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
Η χθεσινή μέρα αφιερωμένη στο κοπτικό. Προχώρησα λίγο την σχεδίαση ,άλλαξα το μαχαίρι και τον τρόπο στήριξης στον άξονα και μην μου πείτε ...με τι κάθεσαι και ασχολείσαι ankon. Έχω και εγώ τις λόξες μου με τα εργαλεία που σχεδιάζω,μου αρέσει δε να τα δημοσιοποιώ ώστε μια καλύτερη ιδέα που θα βοηθήσει την παραπέρα σχεδίαση να μην μείνει στο μυαλό κάποιου.Στις φωτο η πρώτη είναι απο το παλιό μαχαίρι και οι υπόλοιπες απο την νέα κατασκευή.Στις δοκιμές συμπεριφέρεται πολύ πιο σωστά ,οπότε,μένει τώρα να το ξαναφτιάξω με καλύτερα υλικά και προσεγμένη κατεργασία.
- Συνημμένα
-
- IMG_2854sml.jpg (126.27 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2853sml.jpg (128.56 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2855sml.jpg (133.91 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_2851sml.jpg (126.68 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
Φίλε ΑΝΚΟΝ είσαι το παράδειγμα για τον μοντελισμό και συγχαρητήρια για το ότι κάνεις
αφού το κάνεις καλύτερα από όλους.
Αποδεικνύεις καθημερινά ότι ο μοντελισμός είναι η "μητέρα" των καινοτομιών και των
εφευρέσεων με τον οποίο "ακονίζεις" το μυαλό σου με την δημιουργηκότητα.
αφού το κάνεις καλύτερα από όλους.
Αποδεικνύεις καθημερινά ότι ο μοντελισμός είναι η "μητέρα" των καινοτομιών και των
εφευρέσεων με τον οποίο "ακονίζεις" το μυαλό σου με την δημιουργηκότητα.
Συνονόματε πολύ καλή ιδέα για εργαλείο. Επειδή φαντάζομαι ότι θα κόβεις μόνο μαλακά ξύλα (μπάλσα) δοκίμασες το νυστέρι Νο 11 ?? Εγώ πάντως σε μια αντίστοιχη προσπάθεια για πιο σκληρά υλικά απέτυχα. Μπράβο για τις κατασκευές σου.
Άγγελος
Άγγελος
Να είστε καλά παλληκάρια μου ,αν και δεν χρειάζονται συγχαρητήρια...Την πλάκα μας κάνουμε για ένα hobby που (μου) και μας αρέσει πολύ.
Συνονόματε δεν έχω δοκιμάσει περίεργα νυστέρια ,απλά μετέτρεψα ένα κοινό μικρό νυστέρι στο μέγειθος που ταιριάζει και το ξαναέβαψα για την σκληρότητα.Άλλωστε αυτό το εργαλείο είναι για λεπτά χαρτόνια οπότε έχει αντοχές.Την πεντάρα την μπαλσα την κόβει όμως πολύ άνετα, όσο για σκληρότερα υλικά, έχω άλλα εργαλεία που κόβουν οτιδήποτε.
Συνονόματε δεν έχω δοκιμάσει περίεργα νυστέρια ,απλά μετέτρεψα ένα κοινό μικρό νυστέρι στο μέγειθος που ταιριάζει και το ξαναέβαψα για την σκληρότητα.Άλλωστε αυτό το εργαλείο είναι για λεπτά χαρτόνια οπότε έχει αντοχές.Την πεντάρα την μπαλσα την κόβει όμως πολύ άνετα, όσο για σκληρότερα υλικά, έχω άλλα εργαλεία που κόβουν οτιδήποτε.
Φίλε θα σου πω κάτι που σίγουρα το ξέρεις!!!!!
Ολες οι ανακαλύψεις απο πλάκα και πάθος για κάτι έγιναν.
Μην ξεχνάς ότι αυτοί που γιγάντωσαν την αεροπλοΙα ήταν οι λεγόμενοι "πανηγυριτζήδες"
που έδωσαν και την ζωή τους για αυτό που αγαπούσαν.
Απο εμένα εχεις RESPECT!!!
+(*)+(*)+(*)
Ολες οι ανακαλύψεις απο πλάκα και πάθος για κάτι έγιναν.
Μην ξεχνάς ότι αυτοί που γιγάντωσαν την αεροπλοΙα ήταν οι λεγόμενοι "πανηγυριτζήδες"
που έδωσαν και την ζωή τους για αυτό που αγαπούσαν.
Απο εμένα εχεις RESPECT!!!
+(*)+(*)+(*)
Καλημέρα σε όλους.
Πέρασε αρκετός καιρός απο τον Ιούνιο...μεγάλο διάλειμμα..καιρός να συνεχίσω τις κατασκευές.Καλό χειμώνα να έχουμε όλοι!
Πέρασε αρκετός καιρός απο τον Ιούνιο...μεγάλο διάλειμμα..καιρός να συνεχίσω τις κατασκευές.Καλό χειμώνα να έχουμε όλοι!
Σήμερα ξεκίνησα .....επι τέλους !!! Έκοψα τα κομμάτια της μπροστινής κανώπης και αφού κάνω τα τριμαρίσματα θα αρχίσω το κόλλημα. Ανοίγει & διπλώνει και αυτή όπως και η πίσω.
- Συνημμένα
-
- IMG_3058_1_1.jpg (30.25 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_3057_1_1.jpg (32.45 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
Τριμμάρισμα των κομματιών στην άτρακτο...άνοιγμα πατούρας για τους μεντεσέδες... Τοποθέτηση μεντεσέδων.
- Συνημμένα
-
- IMG_3064_1.jpg (77.2 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_3061_1.jpg (68.81 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_3060_1.jpg (71.83 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_3063_1.jpg (89.94 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
Οι δύο κανώπες είναι έτοιμες. Θα χρειασθούν στην πορεία λίγο τρίψιμο και βάψιμο.
- Συνημμένα
-
- IMG_3069_1.jpg (93.8 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές
-
- IMG_3067_1.jpg (105.2 KiB) Προβλήθηκε 51 φορές