Mitsubishi Ki-15 'Babs' start from scratch 3m
Απάντηση: Mitsubishi Ki-15 'Babs'
Τέλειωσα με τις κανώπες και ξεκίνησα το πέτσωμα του επάνω μέρους της ατράκτου. Οι μπάλσες είναι στα 2,5 mm και λυγίζονται με οξυζενέ η αμμωνία. Πάντα απο την εξωτερική πλευρά τους.Παράλληλα γίνεται και το βάψιμο κάποιων κομματιών που αν το κάνω αργότερα θα είναι δυσκολότερο.Αυτά τα σημεία είναι μέσα στα δυο πιλοτήρια.Ακόμα είμαι στην αρχή .Τα πιλοτήρια θα πάρουν αρκετό καιρό εως ότου ολοκληρωθούν.
- Συνημμένα
-
- IMG_3077_1.jpg (79.84 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3076_1.jpg (87.64 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3075_1.jpg (103.9 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3072_1.jpg (99.16 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
....και συνεχίζω με την κάλυψη της ουράς.....
- Συνημμένα
-
- IMG_3079_1.jpg (98.53 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3078_1.jpg (76.99 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
.......συνεχίζω, τα μπάλσινα δοκαράκια μπήκαν για να δημιουργήσουν ένα κενό για το βάρος της ουράς. Στην δεύτερη φωτο ....μπήκε ένα κομματάκι πεύκου για στήριξη κάποιων βιδών που θα στηρίξουν μια βάση που μπαίνει απο μπροστά και στην τελευταία,το καπάκι το οποιο θα στρογγυλευτεί.
- Συνημμένα
-
- IMG_3085_1.jpg (68.25 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3084_1.jpg (57.4 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3080_1.jpg (78.79 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Κατασκευή της βάσης του ουραίου τροχού από ertalon και του άξονα απο ατσαλόσυρμα 4 χιλ. Στόν άξονα θα προσαρμοστει και το πηδάλιο ,ώστε να παίρνει κίνηση απο εκεί. Δυστυχώς σε αυτές τις διαστάσεις δεν υπήρχε τίποτα στο εμπόριο ,οπότε ακολούθησα τον γνωστό δρόμο της κατασκευής. Προσπαθώ να βρώ έναν τρόπο να τα γυαλίσω ....ξέρει κανεις κάτι?
- Συνημμένα
-
- IMG_3087_1.jpg (57.78 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Καλημερα κυριε Αγγελε.
Εγω χρησιμοποιω μαλακα βουρτσακια στο ντρεμελ αρχικα. Μετα βαζω πανω σε μαλακο πανι κρεμα-παστα που γυαλιζουν σε μοτοσυκλετες μεταλικα τμηματα εξατμησεων.Με λιγο τριψιμο γυαλιζει σχετικα καλα.
Η BMW εχει κατι καλες κρεμες.
Εγω χρησιμοποιω μαλακα βουρτσακια στο ντρεμελ αρχικα. Μετα βαζω πανω σε μαλακο πανι κρεμα-παστα που γυαλιζουν σε μοτοσυκλετες μεταλικα τμηματα εξατμησεων.Με λιγο τριψιμο γυαλιζει σχετικα καλα.
Η BMW εχει κατι καλες κρεμες.
Βασίλη καλημέρα ! Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές κρέμες και σκληρά κεριά γυαλίσματος με βούρτσα ,αλλά το Ertalon είναι πολυ σκληρο υλικό και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μόνο με 400- 600 ντουκόχαρτο μπορω να κάνω κάτι,απλά αφήνει λίγο γρέζι στις ακμές. Θα προσπαθήσω ακόμα και βλέπουμε.
Τελικά η δουλειά έγινε με Ντουκόχαρτο 1000 και το γυάλισμα με λίγη οδοντόκρεμα και βουρτσάκι.
Τέλειωσα τον πίνακα οργάνων του συνοδού και τώρα θα βάλω το υγρό γυαλί που καλύπτει τις ενδείξεις . Τα όργανα ,αν θα προσέξετε, έχουν τα ιαπωνικά γράμματα. Παράλληλα ξεκίνησα την κατασκευή του πίνακα οργάνων του πιλότου.
- Συνημμένα
-
- IMG_3095_1.jpg (81.12 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3091_1.jpg (96.36 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3089_1.jpg (96 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
...συνέχεια του πιλοτηρίου . Το υγρό γυαλί στεγνώνει, σκεπασμένο με το πλαστικό για προστασία απο τις σκόνες.....και το υλικό, το οποίο είναι μια μορφή εποξικής δύο συστατικών.
- Συνημμένα
-
- IMG_3104_1.jpg (97 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3101_1.jpg (81.75 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3100_1.jpg (55.77 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3096_1.jpg (64.21 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Το υγρό γυαλί έχει πλέον στεγνώσει ....και το κομμάτι μπήκε στην θέση του !
- Συνημμένα
-
- IMG_3109_1.jpg (96.58 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3107_1.jpg (133.25 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
τοσες μερες ειχα την απορια γιατι τα οργανακια ειχαν τους αριθμους "στραβα".......
επιτελους μου λυθηκε
επιτελους μου λυθηκε
Όποιος έχει απορίες δεν είναι κακό να ρωτάει...! Άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που παρουσιάζω την κατασκευή μου.
Επί προσωπικού γενικά ,ποτέ δεν έχασα κάνοντας ερωτήσεις ,καταλήγοντας στο μότο ...ότι η γνώση είναι δύναμη. Χαρά μου να βοηθώ και να μεταδίδω τις γνώσεις μου ,οπως και να παιρνω από τις γνώσεις των άλλων σε όλα τα επίπεδα.
Επί προσωπικού γενικά ,ποτέ δεν έχασα κάνοντας ερωτήσεις ,καταλήγοντας στο μότο ...ότι η γνώση είναι δύναμη. Χαρά μου να βοηθώ και να μεταδίδω τις γνώσεις μου ,οπως και να παιρνω από τις γνώσεις των άλλων σε όλα τα επίπεδα.
Το πρώτο στάδιο επικάλυψης τέλειωσε και το μοντέλο άλλαξε πλευρά για να δουλευτεί και απο την άλλη.
- Συνημμένα
-
- IMG_3113_1.jpg (83.11 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3112_1.jpg (86.4 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_3110_1.jpg (82.1 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Πρωινή δουλίτσα στον τόρνο. Τα καρφωτά παξιμάδια στήριξης του ουραίου τροχού στην άτρακτο.
- Συνημμένα
-
- IMG_3115_1.jpg (107.01 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
ευχαριστω για το ενδιαφερον, καλοσυνη σας!