Mitsubishi Ki-15 'Babs' start from scratch 3m
Απάντηση: Mitsubishi Ki-15 'Babs' start from scratch 3m
Δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις οτι είναι ανάποδα. Ο μεντεσές είναι δυό κομμάτια εκτων οποίων το ένα είναι ο κλασσικός μεγάλος μεντεσές της Robart και το άλλο είναι η ΄βάση του .Η βάση κολλιέται στην μια μεριά συγκεκριμένα στο stabilizer και αφήνει μια οπή με βίδα. Ο μεντεσές κολλιέται στό elevator η μισή πλευρά και το κομμάτι που μπαινει στο stabilizer είναι ελεύθερο και σφίγγει με την βίδα . Οι βίδες λοιπόν ειναι βαλμένες με τα κεφάλια προς τα κάτω για να μην φαίνονται.
- Συνημμένα
-
- IMG_3341_1.jpg (90.06 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
Έτσι όμως Άγγελε το σημείο περιστροφής δεν είναι στο leading edge αλλά πιο πίσω ?
Όπως στο F6F του Γιάννη!?
Επίσης Άγγελε,τη στρέψη του ουραίου τροχού την κάνεις με άξονα από το σέρβο του Rudder?Όπως εγώ στο Stukas?Άν ναί πώς έλυσες το πρόβλημα με τις δυνάμεις που αναπτύσονται στο σέρβο από τη ρόδα και την μή ελαστικότητα του άξονα?
Όπως στο F6F του Γιάννη!?
Επίσης Άγγελε,τη στρέψη του ουραίου τροχού την κάνεις με άξονα από το σέρβο του Rudder?Όπως εγώ στο Stukas?Άν ναί πώς έλυσες το πρόβλημα με τις δυνάμεις που αναπτύσονται στο σέρβο από τη ρόδα και την μή ελαστικότητα του άξονα?
Άγγελε, έτσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία, νόμιζα ότι ήταν το πιρτσίνι του μεντεσέ, οπότε η κίνηση λογικά θα γινόταν προς τα πίσω, μπρος και όχι πάνω κάτω... Μα μου φάνηκε πολύ περίεργο να σου έχει ξεφύγει εσένα. χαχαχαχα όλα καλά!
(Έτσι όμως Άγγελε το σημείο περιστροφής δεν είναι στο leading edge αλλά πιο πίσω ?)
Επειδη είναι ετσι σχεδιασμένο με ημισφαίριο το Leading edge του elevator μπορει να γίνει κάλλιστα.Σε άλλες περιπτώσεις απλά βαζεις την βάση βαθύτερα στο stabilizer ανοίγεις τρύπα απο κάτω για την βίδα . Το έχω χρησιμοποιησει σε όλες τις εκδοχές σε αρκετά μοντέλα και ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
Επειδη είναι ετσι σχεδιασμένο με ημισφαίριο το Leading edge του elevator μπορει να γίνει κάλλιστα.Σε άλλες περιπτώσεις απλά βαζεις την βάση βαθύτερα στο stabilizer ανοίγεις τρύπα απο κάτω για την βίδα . Το έχω χρησιμοποιησει σε όλες τις εκδοχές σε αρκετά μοντέλα και ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
(Επίσης Άγγελε,τη στρέψη του ουραίου τροχού την κάνεις με άξονα από το σέρβο του Rudder?Όπως εγώ στο Stukas?Άν ναί πώς έλυσες το πρόβλημα με τις δυνάμεις που αναπτύσονται στο σέρβο από τη ρόδα και την μή ελαστικότητα του άξονα?)
Το σερβο του Rudder είναι αρκετα βαρύ ( το ξέρεις άλλωστε ) .Σχεδιάζω ένα τύπο αμορτισέρ για να μπεί στον πίσω τροχό ,που θα μου λύσει καθε είδος τέτοιου προβλήματος και δευτερον οι βάσεις του αξονα που έχω κατασκευάσει είναι πολύ γερές με μηδενική κίνηση μπρος- πίσω . Η φωτογραφία ειναι περίπου κάτι τέτοιο για το αμορτισέρ. Δεν το έχω τελειώσει όμως ακόμα. ¨Οταν το τελειώσω θα το δημοσιεύσω.
Το σερβο του Rudder είναι αρκετα βαρύ ( το ξέρεις άλλωστε ) .Σχεδιάζω ένα τύπο αμορτισέρ για να μπεί στον πίσω τροχό ,που θα μου λύσει καθε είδος τέτοιου προβλήματος και δευτερον οι βάσεις του αξονα που έχω κατασκευάσει είναι πολύ γερές με μηδενική κίνηση μπρος- πίσω . Η φωτογραφία ειναι περίπου κάτι τέτοιο για το αμορτισέρ. Δεν το έχω τελειώσει όμως ακόμα. ¨Οταν το τελειώσω θα το δημοσιεύσω.
- Συνημμένα
-
- back wheel.jpg (165 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
Σήμερα ασχολήθηκα με την βάση του cowl .Έκοψα τα ξύλα που την αποτελούν απο αεροπορικό κόντρα πλακέ σε 4 όμοια κομμάτια (τεταρτημόρια) των 6 χιλ. πάχος τα οποία συνδέονται και κάνουν ένα κύκλο. Έβαλα τα καρφωτά παξιμάδια και είναι έτοιμο για κόλλημα . Το cowl το βρήκα στο ebay μαζί με το αλεξινέμιο σε πολύ καλή τιμή και τα αγόρασα. Θα μου στοίχιζε πολύ παραπάνω αν καθόμουν να το φτιάξω και θεώρησα συμφερότερη την αγορά.
- Συνημμένα
-
- IMG_3345_1.jpg (63 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3342_1.jpg (71.21 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3344_1.jpg (89.56 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3343_1.jpg (78.6 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
Μα πώς τα ανακαλύπτεται όλα αυτά στο ebay?!Δέν έχω βρεί τίποτα για το Stuka όσο και άν έχω ψάξει......!
Δημήτρη είναι όλα θέμα τύχης ,να μπαίνεις και να διαβάζεις συνεχώς και σε άσχετες κατηγορίες. Δεν ξέρεις που θα βάλει ο καθένας την ανακοίνωση πώλησης.Έπρεπε να πάρω και τα πα*****άκια αλλά φοβήθηκα το τελωνείο.Την προηγούμενη φορά έχασα τις ρόδες αξίας 40 $ που εν γνώσει μου ήλθαν με ups και μου ζητουσαν 135 Ευρώ φόρους και τους είπα να τα βάλουν εκει που ξέρουν.
Μόλις τέλειωσα με τις δοκιμαστικές τοποθετήσεις των τεταρτημορίων ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στο cowl. Τώρα θα κολληθούν τα 4 τμήματα μεταξύ των ώστε αύριο να συνεχίσω με την κατασκευή της μπάφλας ροής αέρος για την σωστότερη ψύξη του κινητήρα και που παράλληλα είναι και βάση της ψεύτικης μηχανής.Μόλις τελειώσει και αυτή η δουλειά θα γίνει η γενική κόλληση του cowl στα ξύλα, με αργη L&L ,aerosil ,υαλόπανο . Πληροφοριακά η διάμετρος είναι 36 cm .Η κατασκευή συνεχίζεται.
- Συνημμένα
-
- IMG_3346_1.jpg (85.44 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3347_1.jpg (65.73 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3349_1.jpg (71.98 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3348_1.jpg (76.68 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
Έκοψα το κομμάτι που κατευθύνει τον κρύο αέρα για την ψύξη της μηχανής ,τον λέμε και μπάφλα εκ της ιδιωματικής χρήσης του αγγλικού Baffling ! Το εσωτερικο κόψιμο αντιστοιχεί στον DLE110 κινητήρα . Είναι κομμένος σε δυό κομμάτια ώστε να χωρέσει στο cowl για κόλλημα. Το κεντρικό του κομμάτι θα αφαιρεθεί στο τέλος στα σημεία των γραμμών και η τρύπα λειτουργεί για το κεντράρισμα μέσα στο cowl και μετακίνηση μπρος πίσω . Έφτιαξα τα εποξικά κομμάτια ,δυο εξατμίσεις και μια εξαγωγή αέρος που θα μπούν στο τέλος και είναι κομμάτια για την όψη του scale.
- Συνημμένα
-
- IMG_3353_1.jpg (103.42 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3351_1.jpg (110.18 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3350_1.jpg (91.38 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
Έτριψα το cowl εσωτερικά για καλύτερη πρόσφηση της κόλλας και κόλλησα το εποξικό cowl στην στεφάνη με L&L και λίγο aerosil . Παραμένει για στέγνωμα ,μετά θα περάσω λίγο υαλόπανο στην εσωτερική πλευρά πιάνοντας την στεφάνη με το εποξικό cowl,ώστε να στερεωθεί καλύτερα . Πλήρες στέγνωμα της L&L ...24 ώρες ! Τοποθέτηση στην άτρακτο για να μην ξεφύγουν οι βίδες απο τα κέντρα τους.
- Συνημμένα
-
- IMG_3358_1.jpg (66.99 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3357_1.jpg (77.08 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3356_1.jpg (109.5 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
Κατασκευή του κόλουρου κώνου που τοποθετείται μπροστά απο την μπάφλα ,πίσω από το spinner. Κατευθύνει σωστότερα τον αέρα για την ψύξη των κυλίνδρων.
- Συνημμένα
-
- IMG_3362_1.jpg (83.07 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3361_1.jpg (82.79 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3360_1.jpg (74.22 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_3359_1.jpg (79.81 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
Mitsubishi Ki-15 'Babs' start from scratch 3m
Aγγελε καλημέρα, ωραία δουλειά, ειλικρινά μου αρέσει πολύ να βλέπω το στολίδι που φτιάχνεις εσύ και ο Γιάννης το δικό του δεν σας το κρύβω ζήλεψα βλέποντας να κατασκευάζεται και οι δυο ένα μεγάλο αεροπλάνο από kit.
Δεν σας το κρύβω ζήλεψα !!
Το πήρα απόφαση σήμερα θα παραγγείλω ένα FW-190 1/4 και θα το φτιάξω ξυλάκι ξυλάκι.
Bεβαια kit δεν έχω φτιάξει ποτε μου, ελπίζω να τα καταφέρω,
τα αεροπλάνα που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα ήταν όλα ARF και την γνώση που έχω για να τα φτιάχνω την έχω απόκτηση από τον φίλο μου τον κώστα που μου έδειχνε ανελλιπώς στα πρώτα μου βήματα με τον αερομοντελισμό και αργότερα από τον σπύρο και τον πέτρο.
παρακολουθώ καθημερινός.
Δεν σας το κρύβω ζήλεψα !!
Το πήρα απόφαση σήμερα θα παραγγείλω ένα FW-190 1/4 και θα το φτιάξω ξυλάκι ξυλάκι.
Bεβαια kit δεν έχω φτιάξει ποτε μου, ελπίζω να τα καταφέρω,
τα αεροπλάνα που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα ήταν όλα ARF και την γνώση που έχω για να τα φτιάχνω την έχω απόκτηση από τον φίλο μου τον κώστα που μου έδειχνε ανελλιπώς στα πρώτα μου βήματα με τον αερομοντελισμό και αργότερα από τον σπύρο και τον πέτρο.
παρακολουθώ καθημερινός.
-
Μιχάλη καλημέρα !
Καλώς ήλθες ξανά στο petame μετά απο τόσο καιρό. Χαθήκαμε και απο τα Δερβενοχώρια . Η αλήθεια είναι πως σταμάτησα και εγώ να πηγαίνω για διάφορους λόγους.
Τα αεροπλάνα που φτιάχνω δεν είναι ΚΙΤ .Είναι αεροπλάνα απο σχέδιο ,κομμένα απο εμένα στην ηλεκτρική σέγα και ονομάζονται scratch built . Όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι ότι βρίσκω στο εμπόριο η τα κατασκευάζω στην φρέζα και τον τόρνο.
Είναι ομορφος αυτός ο τρόπος κατασκευής γιατί μπαίνεις πολύ στον τεχνικο τομέα ,απλά πρέπει να αρχίσεις απο κάτι μικρό και μετά να επεκταθείς στο 1/4. Ώστε να μπείς περισσότερο στα μυστικά της κατασκευής. Απο εδω όποια βοήθεια θέλεις θα την έχεις.
Καλώς ήλθες ξανά στο petame μετά απο τόσο καιρό. Χαθήκαμε και απο τα Δερβενοχώρια . Η αλήθεια είναι πως σταμάτησα και εγώ να πηγαίνω για διάφορους λόγους.
Τα αεροπλάνα που φτιάχνω δεν είναι ΚΙΤ .Είναι αεροπλάνα απο σχέδιο ,κομμένα απο εμένα στην ηλεκτρική σέγα και ονομάζονται scratch built . Όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι ότι βρίσκω στο εμπόριο η τα κατασκευάζω στην φρέζα και τον τόρνο.
Είναι ομορφος αυτός ο τρόπος κατασκευής γιατί μπαίνεις πολύ στον τεχνικο τομέα ,απλά πρέπει να αρχίσεις απο κάτι μικρό και μετά να επεκταθείς στο 1/4. Ώστε να μπείς περισσότερο στα μυστικά της κατασκευής. Απο εδω όποια βοήθεια θέλεις θα την έχεις.