Σχέδια για Capony

Απάντηση
Coffeman

Σχέδια για Capony

Δημοσίευση από Coffeman »

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω έτοιμα σχέδια για capony Mini Titan?
Με το google δεν έβγαλα άκρη...
Δεν θέλω να αγοράσω έτοιμα αυτοκόλλητα αλλά αν βρω κάποιο σχέδιο να κρατήσω το περίγραμμα και να βάλω κάποιο δικό μου σχέδιο και να το εκτυπώσω σε αυτοκόλλητο.
alexisconides

Απάντηση: Σχέδια για Capony

Δημοσίευση από alexisconides »

Αν δεν βρήκες απάντηση, δώσε μου περισσότερες λεπτομέρειες τι είναι το mini titan μήπως και βοηθήσουμε
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Αλέξη Καλώς ήλθες στην παρέα μας!
Δεν νομίζω πως να ψάχνει ο φίλος σχέδια τόσα χρόνια μετά αλλά για σου λύσουμε την απορία το mini titan είναι ηλεκτρικό ε/π κατηγορίας μεγέθους λεπίδων 325mm - αυτά που όλοι λένε (δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο...) 450αρια!
Συνημμένα
minititan.jpg
minititan.jpg (52.4 KiB) Προβλήθηκε 111 φορές
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

socratesb έγραψε: Αλέξη Καλώς ήλθες στην παρέα μας!
Δεν νομίζω πως να ψάχνει ο φίλος σχέδια τόσα χρόνια μετά αλλά για σου λύσουμε την απορία το mini titan είναι ηλεκτρικό ε/π κατηγορίας μεγέθους λεπίδων 325mm - αυτά που όλοι λένε (δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο...) 450αρια!

Σωκρατηηη μετραμε και την κεφαλη, αυτος ειναι ο λογος...!@/-=}{{

Χρησταρας
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Δηλ για εξήγησέ μου,
325mm + 325mm = 650 mm

Grip (δεν το έχω μπροστά μου) περίπου...πες 50mm Χ 2 = 100 mm

Μας κάνει διάμετρο 750mm και ακτίνα 375mm

Δε βγαίνουνε, δε βγαίνουνε...

Να μια θεωρία

https://www.helifreak.com/showthread.php?t=148285

+(*)
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

socratesb έγραψε: Δηλ για εξήγησέ μου,
325mm + 325mm = 650 mm

Grip (δεν το έχω μπροστά μου) περίπου...πες 50mm Χ 2 = 100 mm

Μας κάνει διάμετρο 750mm και ακτίνα 375mm

Δεν βγαίνουνε, δεν βγαίνουνε...

Να μια θεωρία

https://www.helifreak.com/showthread.php?t=148285

+(*)

χμμμμμ....οκ....

A Trex 500 is a 500 electric motor size heli. It runs 400- 4230 mm blades. A .30 sized heli is a .30 cubic inch nitro motor size, and normally swings 550mm blades. A 550 electric is the same size as a .30 nitro.

A 450 is also an electric motor size and swings 315 - 350 mm blades. Some companies (Thunder Tiger Electric for one) will size their helis with blade side, so a 325 swings nomial 325mm (315 - 350) blades.

Electric helis:

200/250 size = 200 mm blades
300 size = 220 255 mm blades
400/450 size = 315 - 350mm blades
500 size = 400 - 440mm blades
550 size = 500- 550mm blades
600 size = 600 - 620 mm blades
700 size = 690 - 720mm blades

Nitro:
.30 = 550 mm blades
.50 = 600 - 620mm blades
.60 = 690 mm blades
.90 = 710 - 720mm blades

Gasser:
Standard = 710 - 720mm blades
Extended Boom = 810mm blades

πηγη :helifreak.com

και για να μην spam-αρουμε μονο, Αλεξηηηη ριξε μια ματια στο παρακατω link για καμια ιδεα..._P_P

http://www.fusuno.com/products_new.php

Xρησταρας
alexisconides

Να φανταστώ ότι δεν έχετε γνώσεις 3D σε υπολογιστή - η κατασκευή canopy είναι σχετικά (να το κάνει ο Θεός) απλή αν δει κανείς πολλά yοutub-ια αλλά η κατασκευή αναπτύγματος απαιτεί κατασκευή του canopy σε 3D πακέτο - νομίζω ότι δεν είναι φασαρία - και ανάπτυγμα του μοντέλου αυτού στο πρόγραμμα pepakura οπότε το canopy γίνεται επίπεδο εντελώς (με κοψίματα βέβαια στα σημεία καμπυλότητας. Για παράδειγμα σας έχω ένα αντίστοιχο χάρτινο συναρμολογούμενο μοντέλο που εκτυπώνεται με τη διαδικασία αυτή. Πάνω στο επίπεδο πατρόν μπορεί κανείς να φτιάξει αυτοκόλλητα και ότι άλλο, ακόμα και νέο canopy (ισχύει για όλων των ειδών τα μοντέλα).

Σας δίνω ένα παράδειγμα από ένα papermodel ρώσικο ενός ε/π SIOUX που έχει ως γνωστόν bubble canopy με τις πολλές καμπύλες για να δείτε πως γίνεται επιπεδο. Πάνω σε αυτό αν βάλετε το αυτοκόλλητο σας και κόψετε αναλόγως, θεωρητικά το αυτοκόλλητο θα αγκαλιάσει το canopy (θεωρητικά!!!!!!!!!)

Θα σας έδινα δηλαδή αν μπορουσα να ανεβάσω εικόνα από το desktop... πως ρημαδογίνεται???^%^

Βρήκα!!!!!!!!!!
Συνημμένα
Capture.JPG
Capture.JPG (53.56 KiB) Προβλήθηκε 111 φορές
alexisconides

Άλλη λυση που μπορώ προτείνω σχετικά απλούστερη είναι να πάρετε το canopy σας, να το λαδώσετε καλά με ελαιόλαδο να μην χαλάσει (με γράσα κλπ.) και πάνω του να περάσετε πολλά φύλλα από εφημερίδα με ατλακόλλα ώστε να καλυφθεί τελείως. Όταν στεγνώσει γίνεται σαν παπιέ μασέ και μπορείτε να σχεδιάσετε τα αυτκόλλητα σας πάνω στο χάρτινο πρότυπο αφού το κόψετε κατα μήκος και σε διάφορα σημεία ώστε να δημιουργηθεί το επίπεδο πατρόν που λέγαμε.

Ατλακόλλα αραιωμένη εννοούμε όχι μασίφ να κολλήσουν όλα μαζί!!!!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Αυτή είναι μία τεχνική που κάλλιστα θα μπορούσε να δώσει ένα canopy αλλά στους φίλους ελικοπτεράδες αρέσουν πολύ ελαφρές κατασκευές ειδικά στα μικρότερα μοντέλα όπως το 450 γι αυτό προτιμούν τα canopy από lexan
Οσο για το αυτοκόλλητο που αναφέρεις μπορεί να πάρει την καμπύλη που ζητάμε με θερμοπίστολο η πιστολάκι μαλλιών Εγώ όποτε το έκανα είχα άριστο αποτέλεσμα αλλά είχα ψεκάσει πρώτα με λίγο σαπουνόνερο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βαφές - Κατασκευές - Επισκευές - Υλικά”