Μοντάρισμα pack μπαταριών
Όλοι γνωρίζουμε ότι για να φτιάξουμε ένα pack μπαταριών, χρειαζόμαστε μια ηλεκτροπόντα (εργαλείο) καθώς ο σωστότερος τρόπος για τα μεταλλικά λαμάκια που συνδέονται οι μπαταρίες μεταξύ τους, πρέπει να είναι "πονταρισμένα" (ταχεία ψυχρή κόλληση)
Μια άλλη μέθοδος είναι και η κόλληση με κολλητήρι, που δεν ενδεικνύεται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που απαιτείται για την συγκόλληση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταστραφούν οι μπαταρίες.
Και μια ακόμα μέθοδος είναι αυτή που βλέπουμε στο βίντεο. Σύνδεση των μπαταριών μεταξύ τους με αλουμινοταινία. Και από τα λίγα που γνωρίζω μου φάνηκε αρκετά σωστή.
Εσείς τι λέτε ?
http://www.youtube.com/watch?v=YKyhNkQzE5E&feature=channel_page
Υ.Γ Έμαθα να μαστορεύω και γ@@ω τον μάστορα μου :D
Μια άλλη μέθοδος είναι και η κόλληση με κολλητήρι, που δεν ενδεικνύεται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που απαιτείται για την συγκόλληση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταστραφούν οι μπαταρίες.
Και μια ακόμα μέθοδος είναι αυτή που βλέπουμε στο βίντεο. Σύνδεση των μπαταριών μεταξύ τους με αλουμινοταινία. Και από τα λίγα που γνωρίζω μου φάνηκε αρκετά σωστή.
Εσείς τι λέτε ?
http://www.youtube.com/watch?v=YKyhNkQzE5E&feature=channel_page
Υ.Γ Έμαθα να μαστορεύω και γ@@ω τον μάστορα μου :D
Απάντηση: Μοντάρισμα pack μπαταριών
Ξεχασε το Μαστορα,αν δεν πονταριστουν η δεν κολληθουν δεν κανουν για αεροπλανο.
Σωστό, ένεκα κραδασμών, η πιθανό βρέξιμο από το καύσιμο το pack μπαταριών μας θα γίνει παρτάλι. ^%^
Για άλλες χρήσεις όμως καλή είναι η ιδέα. Επαναφορτιζόμενα εργαλεία, φακούς, κτλ.
Για άλλες χρήσεις όμως καλή είναι η ιδέα. Επαναφορτιζόμενα εργαλεία, φακούς, κτλ.
-
`M` αντε και με τσιχλα !!!!!!!!!!! μπουαχα χα χα
-
ankon έγραψε: ↑Ξεχασε το Μαστορα,αν δεν πονταριστουν η δεν κολληθουν δεν κανουν για αεροπλανο.
...πόσο μάλλον για ελικόπτερο! Προσοχή!
Πολλοί κάνουν το ίδιο λάθος. Απαγορεύεται ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ.
Η σύνδεση των στοιχείων πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ηλεκτρόποντα και μη συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο. Γινόμαστε επικίνδυνοι τόσο για τους ίδιους τους εαυτούς μας, όσο και για τους υπόλοιπους.
sos.o.ka έγραψε: ↑`M` αντε και με τσιχλα !!!!!!!!!!! μπουαχα χα χα
Συμφωνω απολυτα. Προσωπικα προτιμω οτι επισκευαζω να ειναι τελειως σιγουρο ωστε να μην χρειαστει να ξανασχοληθω ποτε. Ουτε για το τηλεκοντρολ της τηλεορασης δεν θα το εκανα αυτο...
θα συμφωνησω στην ηλεκτροποντα μονο εαν εχω προσωπικη προσβαση στο εργαλειο γιατι εχω συναντησει πολλες εξαιρετικα ασχημες κολησεις με ποντα που ξεκολαγαν με τον παραμικρο κραδασμο.
προσωπικα κολλαω ολα μου τα packs με κολητηρι εδω και 40 χρονια χωρις ποτε καμια απωλεια.
ο τροπος? παντα κολητηρι με μυτη υψηλης θερμοχωρητικοτητας( διαμετρος πανω απο 10 χιλιοστα και οχι μυτερη αλλα πλατια) και οχι κατω απο 80 watts η ακομα καλυτερα σταθμο συγκολησης με ρυθμιση θερμοκρασιας.
το μυστικο ειναι η καθε επαφη του κολητηριου να μη κραταει πανω απο 2 δευτερολεπτα και οχι επαναληψη πριν κρυωσει το στοιχειο.
για να πετυχει σωστα απαιτειται καθαρισμος και γανωμα πρωτα των πολων χρηση χαλκινου ελασματος επισης γανωμενου με κοληση καποιο συστημα στηριξης των στοιχειων η βοηθος , υπομονη και εξασκηση.
αν αυτα φαινονται δυσκολα απλα μην τα κανετε και απευθυνθειτε στο εμποριο η σε καποιον που ξερει πως γινεται με ασφαλεια.
προσωπικα κολλαω ολα μου τα packs με κολητηρι εδω και 40 χρονια χωρις ποτε καμια απωλεια.
ο τροπος? παντα κολητηρι με μυτη υψηλης θερμοχωρητικοτητας( διαμετρος πανω απο 10 χιλιοστα και οχι μυτερη αλλα πλατια) και οχι κατω απο 80 watts η ακομα καλυτερα σταθμο συγκολησης με ρυθμιση θερμοκρασιας.
το μυστικο ειναι η καθε επαφη του κολητηριου να μη κραταει πανω απο 2 δευτερολεπτα και οχι επαναληψη πριν κρυωσει το στοιχειο.
για να πετυχει σωστα απαιτειται καθαρισμος και γανωμα πρωτα των πολων χρηση χαλκινου ελασματος επισης γανωμενου με κοληση καποιο συστημα στηριξης των στοιχειων η βοηθος , υπομονη και εξασκηση.
αν αυτα φαινονται δυσκολα απλα μην τα κανετε και απευθυνθειτε στο εμποριο η σε καποιον που ξερει πως γινεται με ασφαλεια.
-
Καλημέρα, ο καθαρισμός και το γάνωμα που αναφέρεται πιο πάνω πώς γίνεται? είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να κολλήσω και γω ένα πακ με κολλητήρι και παρατήρησα ότι το καλάι (το σύρμα) γλιστράει πάνω στους πόλους.
-
Εγώ τρίβω τις επαφές με ψιλό γυαλόχαρτο μέχρι να φύγει η γυαλιστερή επιφάνεια και να φανεί το κιτρινωπό εσωτερικό Εχω προμηθευτεί λαμάκια που κολλούν εύκολα
Προσοχή στις θερμοκρασίες
Προσοχή στις θερμοκρασίες
-
Αντώνη ευχαριστώ αν και λίγο καθυστερημένα. Τα λαμάκια απο που τα προμηθεύτηκες?
-
Είχα πάει να ποντάρω ένα σετάκι και ζήτησα
Ως εκ θαύματος μου έδωσαν μισό μέτρο
Μπορείς να βάλεις και καλώδιο το οποίο θα έχεις προετοιμάσει με καλάι
Κάνε κάποιες δοκιμές σε παλιά μπαταρία αλλά πρόσεχε τις θερμοκρασίες γιατί η μπαταρίες σκάνε και πίστεψε με δεν θές να σου συμβεί
Ως εκ θαύματος μου έδωσαν μισό μέτρο
Μπορείς να βάλεις και καλώδιο το οποίο θα έχεις προετοιμάσει με καλάι
Κάνε κάποιες δοκιμές σε παλιά μπαταρία αλλά πρόσεχε τις θερμοκρασίες γιατί η μπαταρίες σκάνε και πίστεψε με δεν θές να σου συμβεί
Καλησπέρα! Επειδή ποτέ δεν είχα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω πόντα, κολλούσα τα στοιχεία πάντα με κολλητήρι, απλά πρέπει να είναι καλής ποιότητας και ιδίως η μύτη. Το γάνωμα είναι απαραίτητο και απαιτείται προσοχή και κάποια σχετική εμπειρία στις κολλήσεις. Με 30Watts κολλάω χωρίς πρόβλημα Ni-mh αλλά και Li-fe κυλινδρικά στοιχεία (1100 mAh). H δυσκολότερη κόλληση που έκανα ποτέ ήταν με κολλητήρι 100 Watts σε Α123 2300 mAh με κάσα αλουμινίου. Αν και ζεστάθηκαν τα στοιχεία, δεν έπαθαν ποτέ τίποτα και η σύνδεση πολύ γερή. Χρησιμοποιήστε μπάρες σύνδεσης hyperion, ιδίως τώρα που η τιμή τους είναι αστεία..
http://www.aircraft-world.com/shopexd.asp?id=5745
http://www.aircraft-world.com/shopexd.asp?id=5745
Καλησπέρα. Είμαι νέος στο site και απ αυτή την σελίδα σας βρήκα. Αρκετά διαφωτιστικοί όλοι !!!! Αν δημιουργήσω pack με κόλληση χρειάζεται να προτιμήσω κάτι στην περιεκτικότητα της. πχ βολφραμιο η καλάι η κάτι άλλο.
Ευχαριστω
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ευχαριστω
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
-
τι να κάνεις την βρώμα του λύκου το καλάι κάνει μία χαρά την δουλειά αν και πάντα καλύτερο και ασφαλέστερο το ποντάρισμα
Καλώς ήρθες στην παρέα μας
Καλώς ήρθες στην παρέα μας
Αντωνη ευχαριστω!!! Εχω πετύχει pack στους πειραματισμους μου αλλά πάντα ψάχνω το καλύτερο.
Τι κλολλητηρι να αγοράσψ φι αυτη την δουλειά ( Ποντα απ εξω δεν βρίσκω ειλικρινα θα την επαιρνα.) εδω ειναι πανακριβη
Και παλι ευχαριστω
Πανος
Τι κλολλητηρι να αγοράσψ φι αυτη την δουλειά ( Ποντα απ εξω δεν βρίσκω ειλικρινα θα την επαιρνα.) εδω ειναι πανακριβη
Και παλι ευχαριστω
Πανος