Kyosho Minium - Το μικρό θαυματουργό (...και εκπαιδευτικό)

Γιάννης Ζαφείρης

Kyosho Minium - Το μικρό θαυματουργό (...και εκπαιδευτικό)

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Γνωρίζετε το -σχετικά- νέο μικρό της Kyosho;

Το πρωτοπέταξα πριν από μερικούς μήνες σε κλειστό γήπεδο του μπάσκετ και ενθουσιάστηκα!
Ειλικρινώς, θεωρώ χωρίς υπερβολή, ...ότι το κατασκεύασμα αυτό αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εταιρείας στα "ετοιματζίδικα" indoors.

Αν βρεθεί κάπου μπροστά σας, πετάξτε το και θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι!
Η πτητική συμπεριφορά του είναι ικανοποιητικότατη. Τόσο, που μπορεί να θεωρηθεί εκπαιδευτικό αεροπλάνο, δεδομένου οτι αντέχει κσι στις πτώσεις!
Το Κόστος του δεν είναι πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι τα συμπεριλαμβάνει όλα.
Δε μπορεί όμως κανείς να πει οτι δεν είναι και υπολογίσιμο (περίπου 110euro)
Συνημμένα
minium.jpg
minium.jpg (52.09 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
Γιάννης Ζαφείρης

Απ: Kyosho Minium - Το μικρό θαυματουργό (...και εκπαιδευτικό)

Το Minium έρχεται έτοιμο για πτήση! Ο πομπός και ο δέκτης του συντονίζονται στους 2,4G και οι μπαταρίες του φορτίζονται σε ειδική μικρή βάση γραφείου που πάνω της στηρίζεται και το αεροπλάνο.
Οι li-poly μπαταρίες του, χρειάζονται περίπου δέκα λεπτά για να φορτιστούν και αν κάποιος πάρει εξ αρχής τρεις, πετά διαρκώς χωρίς διαλείμματα! Αυτό γιατί ο χρόνος πτήσης που εξασφαλίζει η κάθε μπαταρία, αγγίζει τα 12 λεπτά περίπου ^-^
(Οι μπαταρίες του είναι 70mah!)
Συνημμένα
minium bat.jpg
minium bat.jpg (41.78 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
Γιάννης Ζαφείρης

Το Minium είναι ένα μικρό μοντέλο που ενώ θα το ευχαριστηθούμε πολύ, -μέσα σε κλειστό χώρο-, δυστυχώς θα μας απογοητεύσει σε ανοιχτό (εκτός αν συναντήσουμε πλήρη άπνοια). Παρατηρώντας το πτητικά, σε ξεγελάει, εφόσον απογειώνεται, πετάει και προσγειώνεται συμπεριφερόμενο ακριβώς όπως και ένα υψηλοπτέρυγο μεγάλο εκπαιδευτικό αεροπλάνο! Με "ζωντανή" τη μπαταρία του στο πρώτο πεντάλεπτο και σε αρκετό ύψος, αν κάποιος το "βουτήξει" απότομα και αμέσως μετά τραβήξει το elevator προς τα κάτω ...πραγματοποιεί έως και loop! Το έχω δει δε, να κάνει και ανάποδη πτήση!

Ένα video από την πρώτη πτήση του, στο κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ, στη Χίο.
http://www.youtube.com/watch?v=25eiDR27uYo

Για την περίπτωση που επιμείνουμε ...στις πτώσεις και που καταφέρουμε να του πληγώσουμε το φτερό, ή το ουραίο (συμπεριλαμβανομένου και του rudder), η Kyosho έχει φροντίσει να κυκλοφορήσει και ανταλλακτικά!

Ένα φτερό κοστίζει περί τα 10-15 euro. Κόστος όχι ιδιαίτερα φθηνό, για αυτό που αγοράζουμε.
Υπάρχει ακόμη και η άτρακτος ως ανταλλακτικό, με κόστος τα 70 περίπου euro. Αυτή όμως συνοδεύεται και με όλα τα ηλεκτρονικά.
Συνημμένα
minium ac.jpg
minium ac.jpg (9.17 KiB) Προβλήθηκε 75 φορές
nitro 35%

Δημοσίευση από nitro 35% »

Οντως η kyosho καταφερε να φτιαξει ενα πολυ ελαφρυ indoor μοντελο στα 2.4 ghz ,αξιοπιστο το εχω ενα χρονο τωρα με αμετρητες πτησεις.Πολυ καλη αυτονομια εχω μετρησει 14 λεπτα πτησης.Λιγο ακριβο αλλα πιστευω οτι σε αποζημιωνει με τις επιδοσεις του. :>)
kokour

Δημοσίευση από kokour »

θα συμφονήσω με τους δυο συναδέλφους παραπάνω.
Το μικρό της Kyosho είναι ενα πολύ καλό αεροπλανάκι για να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα στον αερομοντελισμό.
evgenios85

Δημοσίευση από evgenios85 »

Πολυ καλο το εχω και εγω :>) Οποτε το πεταξα εξω το πηρε ο αερας και μερικες φορες χαθηκε το σημα του. Ειναι μονο για μεσα :-X
Γιάννης Ζαφείρης

evgenios85 είναι γεγονός ότι σε εξωτερικούς χώρους συμβαίνει να χάνεται το σήμα.
Στην αρχή, υπέθετα πως συμβαίνει μονάχα στο δικό μου minium.
Τελικώς, το φαινόμενο είναι σύνηθες.
Πολλοί έχουν πειραματιστεί με κεραίες (!) και διάφορα άλλα "τερτίπια", όμως δε νομίζω ότι υπάρχει "ίαση" στην περίπτωση $no$

Χάνει σήμα; το κυνηγάς μέχρι να το ξαναβρεί ...πριν πέσει!
(Προσωπικά έτσι το σώζω, αν και οι πτήσεις έξω είναι από σπάνιες έως απίθανες).
kokour

Δημοσίευση από kokour »

έγραψε:
evgenios85 είναι γεγονός ότι σε εξωτερικούς χώρους συμβαίνει να χάνεται το σήμα.
Στην αρχή, υπέθετα πως συμβαίνει μονάχα στο δικό μου minium.
Τελικώς, το φαινόμενο είναι σύνηθες.
Πολλοί έχουν πειραματιστεί με κεραίες (!) και διάφορα άλλα "τερτίπια", όμως δε νομίζω ότι υπάρχει "ίαση" στην περίπτωση $no$

Χάνει σήμα; το κυνηγάς μέχρι να το ξαναβρεί ...πριν πέσει!
(Προσωπικά έτσι το σώζω, αν και οι πτήσεις έξω είναι από σπάνιες έως απίθανες).

Γιάννη θα συμφωνήσω μαζί σου γιατι και εγω το ίδιο κάνω απλα είναι δύσκολο να το προλάβεις πριν να πέσει γιατί η 2.4 θέλει κάποιο χρόνο για να ξανά συγχρονιστεί με τον δέκτη και το ύψος που πετάει το αεροπλανάκι συνήθως ειναι χαμηλό.
Το καλό είναι οτι αντέχει στις πτώσεις.. ^-^
pani

Δημοσίευση από pani »

Γιαννη,

Πηρα προχθες φτερο για το δικο μου με 25 ευρω. Ειχε μεσα και την ανω μερια της ατρακτου οπως φαινεται στην φωτο που εχεις αναρτησει.
Παλι Κοτσο με πιασανε, η εχεις λαθος τιμη?
Παντως η αληθεια ειναι οτι ειναι το πρωτο ανταλλακτικο που χρειαστηκα.
Και κομμενες οι προσγειωσεις μεσα στο Astra. :./>,<
Γιάννης Ζαφείρης

pani μετά βεβαιότητος ...το αγόρασες ακριβά.
Πριν απο μερικούς μήνες, το κόστος του φτερού (χάρτινο κουτάκι με φτερό και με άχρηστο πάνω μέρος ατράκτου) ήταν 10euro. Αργότερα, αυξήθηκε αν θυμάμαι καλά στα 12-14euro περίπου.
Τα 25e είναι υπερβολή (!) ...και μάλλον θα έπρεπε να το συζητήσεις με τον πωλητή.
Προσωπικά είχα ζημιά και στο stabilizer, οταν φίλος πήγε να το πιάσει στον αέρα >:(
Επειδή δεν υπήρχε πουθενά τότε stabilizer, το έφτιαξα με τα "περισσευάμενα" του φτερού H()
evgenios85

Δημοσίευση από evgenios85 »

το παθαινει σε εσας? Ok! :>)
Α! να βαζεται μια σταγονιτσα ψιλο λαδι στον αξονα μπροστα που και που
thanos

Δημοσίευση από thanos »

Ευγενιε, το χω κανει και εγω αυτο ρε φιλε!!
Πιανει πραγματι και παει ποιο γρηγορα! Σφαιρα σου λεω, σφαιρα! V:))
Και οταν τρωει τα μουτρα του λιγο το αξονακι πιο εξω θελει. <++>
mastoras

Απάντηση: Kyosho Minium - Το μικρό θαυματουργό (...και εκπαιδευτικό)

Δημοσίευση από mastoras »

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία απάντηση σε αυτό το θέμα, και από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει.

Καινούργια μοντέλα Minium βγήκαν στην παραγωγή, με δυνατότερα μοτέρ, ακόμα και 4καναλα. Βελτιωμένοι δέκτες για να μην χάνεται πλέον το σήμα, και γενικά βλέπω ότι η Kyosho σε αυτού του τύπου των αερομοντέλων έχει πάρει τα επάνω της.

Έχει αγοράσει κανείς κάτι απο αυτά τα καινούργια, ώστε να μας πεί την γνώμη του ? Η μήπως γνωρίζεται εάν υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που βγάζει ανάλογα micro μοντελάκια ?
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Μια εταιρεια ειναι η http://www.plantraco.com
στην Αμερικη .Θα βρειτε πολυ μικρα πετουμενα.
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

mastoras έγραψε: Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία απάντηση σε αυτό το θέμα, και από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει.

Καινούργια μοντέλα Minium βγήκαν στην παραγωγή, με δυνατότερα μοτέρ, ακόμα και 4καναλα. Βελτιωμένοι δέκτες για να μην χάνεται πλέον το σήμα, και γενικά βλέπω ότι η Kyosho σε αυτού του τύπου των αερομοντέλων έχει πάρει τα επάνω της.

Έχει αγοράσει κανείς κάτι απο αυτά τα καινούργια, ώστε να μας πεί την γνώμη του ? Η μήπως γνωρίζεται εάν υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που βγάζει ανάλογα micro μοντελάκια ?

Προ μηνός απέκτησα το Edge 540 και μάλιστα απο κατάστημα της Θεσσαλονίκης.
http://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_id=104167

Έχει μόνο aileron και όχι rudder, είναι πολύ γρηγορότερο και ζωηρότερο απο το Cessna και θέλει πολύ ευγενικές κινήσεις, ειδικά στα aileron. Είναι επίσης έλαφρώς μεγαλύτερο, λιγότερο λεπτεπίλεπτο (εκτός των ουριαίων) αλλά και ελαφρώς βαρύτερο. Συν τη μεγαλύτερης διαμέτρου προπέλα, η μπαταρία εξαντλείται πολύ κοντά στο 5λεπτο, ακόμα και αν η πτήση βγαίνει με μισό throttle.

Πάντως έχει καλύτερη υπόσταση απο το Cessna και αντέχει άνετα μια ελαφριά αύρα εξωτερικού χώρου.

Δυστυχώς απογείωση απο το έδαφος δεν είναι εφικτή γιατί βρίσκει η προπέλα.

Και μια και τό φερε η κουβέντα νά η ερώτησή μου:
Οι μπαταρίες του Blade mCX της E-flite έναι στις ίδιες διαστάσεις κλπ αλλά με χωρητικότητα 110mAh.
Κάνει να φορτιστούν από το φορτιστή-βάση της Kyosho για τις 70mAh ή θα έχω πρόβλημα?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”