power panel hobby 12V
power panel hobby 12V
Καλημέρα στην παρέα
Χριστός Ανέστη.
Έχω ένα power panel hobby το οποίο μου παρουσίασε το παρακάτω πρόβλημα.
Όταν συνδέω την μπουζόπιπα στο πάνελ για να φορτίσει, ο μετρητής της έντασης του ρεύματος μου δείχνει λανθασμένη τιμή μετακινώντας τον δείκτη τέρμα αριστερά υπό το μηδέν και δεν ανάβει η ένδειξη (λαμπάκι) της φόρτισης. Ενώ όταν αποσυνδέω την μπουζόπιπα ο δείκτης επιστρέφει στο τιμή 0
Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι συμβαίνει. Μήπως το έκαψα?
Σας ευχαριστώ
Χριστός Ανέστη.
Έχω ένα power panel hobby το οποίο μου παρουσίασε το παρακάτω πρόβλημα.
Όταν συνδέω την μπουζόπιπα στο πάνελ για να φορτίσει, ο μετρητής της έντασης του ρεύματος μου δείχνει λανθασμένη τιμή μετακινώντας τον δείκτη τέρμα αριστερά υπό το μηδέν και δεν ανάβει η ένδειξη (λαμπάκι) της φόρτισης. Ενώ όταν αποσυνδέω την μπουζόπιπα ο δείκτης επιστρέφει στο τιμή 0
Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι συμβαίνει. Μήπως το έκαψα?
Σας ευχαριστώ
- sukhoi.su29
Απάντηση: power panel hobby 12V
Έλεγχος , αν η μπατταρία που τροφοδοτεί το πάνελ έχει συνδεθεί με σωστή πολικότητα , ή είναι ανάποδα.
Το ίδιο και για την μπατταρία της μπουζόπιπας.
Το ίδιο και για την μπατταρία της μπουζόπιπας.
Καλημέρα sukhoi.su29
Έλεγξα την πολικότητα και είναι σωστή.
Έλεγξα την πολικότητα και είναι σωστή.
- sukhoi.su29
Ποιό power panel είναι ?
καλημέρα στην παρέα
sukhoi.su29 το πανελ είναι το Hobbico Deluxe Power Panel II
sukhoi.su29 το πανελ είναι το Hobbico Deluxe Power Panel II
- sukhoi.su29
Η μπουζόπιπα φορτίζει κανονικά με τον δικό της φορτιστή ???. (υποθέτω ότι έχεις )
-
Για μια στιγμή βρε παιδιά. Δαν ξέρω για το συγκεκριμένο πάνελ αλλά σε όσα τέτοια πάνελ έχω δει, η έξοδος για την μπουζόπιπα είναι για να τροφοδοτεί απευθείας μια ΑΠΛΗ μπουζόπιπα με κροκοδειλάκια και γιαυτό υπάρχει και το ποτενσιομετράκι ,που ρυθμίζει το ρεύμα για το μπουζί. ΔΕΝ είναι αυτή η έξοδος για να φορτίζει μπουζόπιπα που έχει ενσωματωμένη μπαταρία. Γιαυτό και το αμπερομετράκι πηγαίνει προς το "πλην άπειρο" όταν συνδεθεί μια τέτοια μπουζόπιπα πάνω σε αυτήν την έξοδο.
- sukhoi.su29
Κώστα , μιλάμε για το καρφάκι που έχει στο πάνελ για να μπριζώνεις την μπουζόπιπα για φόρτισμα.
Νίκο έχει δίκιο ο Κώστας (bladeskiller). To καρφάκι που λες είναι σε ξεχωριστό κύκλωμα και δεν έχει σχέση με το αμπερόμετρο. Περνάει από τη 12βολτη μια αντίσταση και το διακόπτη φόρτισης.
Μήπως δεν συνδέεται η μπαταρία στη σωστή υποδοχή για φόρτιση;
Μήπως δεν συνδέεται η μπαταρία στη σωστή υποδοχή για φόρτιση;
-
Επειδή έχω μια υποψία για το τι μπορεί να παίζει, για δοκιμάστε να δείτε αν φορτίζει με το ποτενσιόμετρο γυρισμένο όλο δεξιά.
καλησπέρα στην ομάδα
ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια.
Σχετικά με το πάνελ, τελικά μου είχε κάψει/ κόψει αγωγό τον οποίο και επισκεύασα. Αλλά ξέχασα που ήταν συνδεδεμένο το αμπερόμετρο πάνω στην πλακέτα καθώς την έλυσα για την επισκευή.Αν κάποιος έχει ένα τέτοιο πάνελ και θέλει ας μου αποστείλει μία φώτο το κάτω μέρος της πλακέτας. email: vagepandz250@hotmail.com
ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια.
Σχετικά με το πάνελ, τελικά μου είχε κάψει/ κόψει αγωγό τον οποίο και επισκεύασα. Αλλά ξέχασα που ήταν συνδεδεμένο το αμπερόμετρο πάνω στην πλακέτα καθώς την έλυσα για την επισκευή.Αν κάποιος έχει ένα τέτοιο πάνελ και θέλει ας μου αποστείλει μία φώτο το κάτω μέρος της πλακέτας. email: vagepandz250@hotmail.com
- sukhoi.su29
Υπάρχει thread με επισκευή καμμένου αγωγού , στην ενότητα Γενικά Ηλεκτρονικά.(Στην ίδια ενότητα μεταφέρεται και το παρόν thread.)
Power Panel - μικροεπισκευή.
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=10371
(Οι παρακάτω είναι από το συγκεκριμένο thread και τα βελάκια δεν αφορούν την δική σου περίπτωση).
Οι φωτογραφίες που υπάρχουν δεν θα βοηθήσουν γιατί , αφ'ενός μέν , επικεντρώνονται στο σημείο του διακόπτη "αναστροφής" της αντλίας , όπου υπήρχε ο καμμένος αγωγός , αφ'ετέρου , τα καλώδια του Αμπερόμετρου στο συγκεκριμένο μοντέλο μπαίνουν ανάμεσα στις δύο πλακέτες , συνδέοντας εννοείται "εν σειρά" το Αμπερόμετρο στο κύκλωμα εξόδου -(τροφοδοσίας της "Κλασσικής" μπουζόπιπας ή μπουζόπιπας τύπου "μανταλάκι". ) - 1.2V , που είναι το ζευγάρι εξόδου ακριβώς δίπλα στο Αμπερόμετρο .
Στο δια ταύτα .
1)Ή , ψάχνεις με το πολύμετρο τα 1,2V στην έξοδο Fet που παίρνει από κάποιο voltage regulator , τύπου lm317 ή 78ΧΧ , με σταθερή αντίσταση στην έξοδο adjustable , και παρεμβάλεις το αμπερόμετρο εν σειρά .
2)'Η αναμένεις μέχρι να δώ το κύκλωμα , και να "ανεβάσω" την συνδεσμολογία.
Power Panel - μικροεπισκευή.
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=10371
(Οι παρακάτω είναι από το συγκεκριμένο thread και τα βελάκια δεν αφορούν την δική σου περίπτωση).
Οι φωτογραφίες που υπάρχουν δεν θα βοηθήσουν γιατί , αφ'ενός μέν , επικεντρώνονται στο σημείο του διακόπτη "αναστροφής" της αντλίας , όπου υπήρχε ο καμμένος αγωγός , αφ'ετέρου , τα καλώδια του Αμπερόμετρου στο συγκεκριμένο μοντέλο μπαίνουν ανάμεσα στις δύο πλακέτες , συνδέοντας εννοείται "εν σειρά" το Αμπερόμετρο στο κύκλωμα εξόδου -(τροφοδοσίας της "Κλασσικής" μπουζόπιπας ή μπουζόπιπας τύπου "μανταλάκι". ) - 1.2V , που είναι το ζευγάρι εξόδου ακριβώς δίπλα στο Αμπερόμετρο .
Στο δια ταύτα .
1)Ή , ψάχνεις με το πολύμετρο τα 1,2V στην έξοδο Fet που παίρνει από κάποιο voltage regulator , τύπου lm317 ή 78ΧΧ , με σταθερή αντίσταση στην έξοδο adjustable , και παρεμβάλεις το αμπερόμετρο εν σειρά .
2)'Η αναμένεις μέχρι να δώ το κύκλωμα , και να "ανεβάσω" την συνδεσμολογία.
- Συνημμένα
-
- 20140621_112228.jpg (62.93 KiB) Προβλήθηκε 258 φορές
-
- 20140621_110739.jpg (58.39 KiB) Προβλήθηκε 258 φορές
Ευχαριστώ sukhoi.su29
Κοίταξε αν μπορείς που καταλήγουν τα καλωδιακια στο πανω μερος της πλακέτας και κυκλωσε τα pads απο την κατω μεριά της πλακέτας οπως στις φωτο
Κοίταξε αν μπορείς που καταλήγουν τα καλωδιακια στο πανω μερος της πλακέτας και κυκλωσε τα pads απο την κατω μεριά της πλακέτας οπως στις φωτο
καλησπέρα στην ομάδα
μελέτησα λίγο τις τάσεις και διαπίστωσα ότι οι ακροδέκτες που γράφουν 1.2V εμένα μου βγάζει έξοδο 9,87V.
Κοίταξα και είδα ότι η τάση της μπαταρίας περναέι με ορθή φορά απο την δίοδο 1Ν5404 και φτάνει στον θετικό ακροδέκτη 9,87V και όχι 1,2V όπως αναγράφεται. Γνωρίζει κανείς τι παίζει με αυτό?
μελέτησα λίγο τις τάσεις και διαπίστωσα ότι οι ακροδέκτες που γράφουν 1.2V εμένα μου βγάζει έξοδο 9,87V.
Κοίταξα και είδα ότι η τάση της μπαταρίας περναέι με ορθή φορά απο την δίοδο 1Ν5404 και φτάνει στον θετικό ακροδέκτη 9,87V και όχι 1,2V όπως αναγράφεται. Γνωρίζει κανείς τι παίζει με αυτό?