Mustang P-51D Top Flite Giant Scale (ARF)
Απ: Mustang P-51D Top Flite Giant Scale (ARF)
όπως αποδικνύεται περίτρανα και στο χαμόγελο του ιδιοκτήτη... V:))
- Συνημμένα
-
- P4120019.JPG (68.73 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
ένα ακόμα ενσταντανέ του Ρ-51 και του Νίκου εν ώρα εργασίας.....
- Συνημμένα
-
- P4120020.JPG (64.68 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
Ακραίφνιο....26/4/2008 .....Δοκιμές στο Ρ-51 του Νίκου.....και μια πολύ δύσκολη στιγμή...wheels up landing....( αυτό που απεύχεται ο οποιοσδήποτε πετάει ένα P-51 Mustang Giant με 65cc Βενζίνα και τα 12 κιλάκια του...).....Το Belly-Scoop κάνει τα εύκολα δύσκολα.....
Σ' αυτή την περίπτωση ο Νίκος την έβγαλε μόνο με μια σπασμένη προπέλα....και εγώ με παρολίγο καρδιακό επεισόδιο!!! C!C!
Χαλαρώστε στην καρέκλα σας και απολαύστε το.....
http://www.youtube.com/watch?v=08jzFHwYuFw
Σ' αυτή την περίπτωση ο Νίκος την έβγαλε μόνο με μια σπασμένη προπέλα....και εγώ με παρολίγο καρδιακό επεισόδιο!!! C!C!
Χαλαρώστε στην καρέκλα σας και απολαύστε το.....
http://www.youtube.com/watch?v=08jzFHwYuFw
Πολυ καλη (αναγκαστικη προσγειωση) :,)
Ευχομαι να μην ξανασυμβει!!
Παντος ειναι μια καλη ευκαιρια για το θεμα "διερευνηση ατυχηματος"
Τι πηγε στραβα για να μην ξαναγινει :>)
ΜΦΧ
Κυριακος!
Ευχομαι να μην ξανασυμβει!!
Παντος ειναι μια καλη ευκαιρια για το θεμα "διερευνηση ατυχηματος"
Τι πηγε στραβα για να μην ξαναγινει :>)
ΜΦΧ
Κυριακος!
Κατα τη γνωμη μου αμιγκο... Δεν πηγε τιποτα "στραβα" στο συγκεκριμενο περιστατικο... Ηταν ολα υπεροχα...!!! Την εχω δει 15 φορες και θα την δω αλλες τοσες...
Κυβερνητα Tρυφωνα τι να πω... :/)-
Κυβερνητα Tρυφωνα τι να πω... :/)-
-
πολυ καλη! γιατι δεν κατεβηκαν οι ροδες? w
Θέλω να πιστεύω οτι ήταν κανένα τρύπιο σωληνάκι αέρα και να έχασε πίεση.
Δεν θέλω να πιστεύω οτι κάποιος δεν κοίταξε την πίεση πριν απογειωθεί :(.
Δάσκαλε έπεσα μέσα ?
Δεν θέλω να πιστεύω οτι κάποιος δεν κοίταξε την πίεση πριν απογειωθεί :(.
Δάσκαλε έπεσα μέσα ?
Καλησπερα σε ολους!
Σιγουρα ολα ηταν υπεροχα :>) εκτος απο το ατυχο γεγονος που δεν
ανοιξανε τα σκελη :( αυτο ηταν κατι που πηγε στραβα δυστυχως.
Και επειδη δεν θα ηθελε κανεις να του συμβει κατι τετοιο μιας και το θεμα διερευνηση
ατυχηματος ειναι πολυ χρησιμο πιστευω πως θα πρεπει να γινει μια αναφορα
στο τι προκαλεσε το συγκεκριμενο προβλημα, για αποφυγη παρομοιας καταστασης :>)
Αλλωστε οι μεγαλυτερες καινοτομιες στην αεροπορια εχουν γινει μετα απο
ατυχηματα !(!)! και αφου ανακαλυπταν τι ειχε παει στραβα τοτε εβρισκαν τον τροπο
να το διορθωσουν.
φιλικα
Κυριακος.
Σιγουρα ολα ηταν υπεροχα :>) εκτος απο το ατυχο γεγονος που δεν
ανοιξανε τα σκελη :( αυτο ηταν κατι που πηγε στραβα δυστυχως.
Και επειδη δεν θα ηθελε κανεις να του συμβει κατι τετοιο μιας και το θεμα διερευνηση
ατυχηματος ειναι πολυ χρησιμο πιστευω πως θα πρεπει να γινει μια αναφορα
στο τι προκαλεσε το συγκεκριμενο προβλημα, για αποφυγη παρομοιας καταστασης :>)
Αλλωστε οι μεγαλυτερες καινοτομιες στην αεροπορια εχουν γινει μετα απο
ατυχηματα !(!)! και αφου ανακαλυπταν τι ειχε παει στραβα τοτε εβρισκαν τον τροπο
να το διορθωσουν.
φιλικα
Κυριακος.
πιο σταματημενο παντως δε θα μπορουσε να κατεβει V:))
@P@ V:)) @P@ V:)) @P@ V:)) @P@ V:)) @P@
Παιδια μηηηηην ειστε σιγουροι, αν τοοοο 'ξαναπροσπαθησει' οοοο Τρυφων, ειμαι σιγουρος πωωως θα τοοο 'παει' καιαιαιαια πιο σιγα... :,) :/)- :,) :/)- :,) :/)- :,)
Γειά σας φίλοι του χόμπυ,
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η κατάσταση ήταν δύσκολη γιατί ο αεραγωγός που είναι στην άτρακτο δεν βοηθάει σε τέτοιες καταστάσεις προσγείωσης, μιας και αν δεν το "ακουμπήσεις" κυριολεκτικά στο κοίλο μέρος της κοιλιάς του το αεροπλάνο κινδυνεύει να κοπεί στα δύο. Το μπροστινό μέρος του αεραγωγού λειτουργεί σαν "άροτρο" με συνέπεια την διάλυση της ατράκτου στο σημείο αυτό. Ευτυχώς το αεροπλάνο κατέβηκε με αρκετά μικρή ταχύτητα και μεγάλη γωνία προσβολής που του επέτρεψε να κάτσει στο κοίλο μέρος του αεραγωγού. (Τυχεροί είμασταν) C!C!
Τώρα για την διερεύνηση του ατυχήματος.......
Η βαλβίδα διανομής του αέρα κόλλησε με αποτέλεσμα το σπάσιμο του σέρβο. (Προφανώς κάποιο O Ring έφυγε απο την θέση του και το προκάλεσε αυτό). Αυτό με την σειρά του κράτησε τα σκέλη σε ασφαλισμένη θέση πτήσης. Όσες φορές δοκίμασα να τα κατεβάσω κάνοντας λούπες με την επιτάχυνση της βαρύτητας ήταν μάταιες.
Έτσι έχοντας κατα νού τί δεν πρέπει να κάνω, (να κατέβω δηλαδή γρήγορα και να σύρω το αεροπλάνο στην άτρακτο), επιχείρησα να το φέρω σε μια κατάσταση που να προσγειωθεί 1 κλίκ πρίν το στόλ. (Να κάτσει δηλαδή κυριολεκτικά απο πολύ μικρό ύψος στην άτρακτο του). Αυτό βέβαια είχε σαν συνέπεια το σπάσιμο της προπέλας, διότι μέχρι και την τελευταία στιγμή επεδίωξα να υπάρχει αερόρευμα στα πηδάλια της ουράς.....
Τέλος αρκετά "χαλαρωτικό" για τις κλειδώσεις των ποδιών μου....αφού το αεροπλάνο είναι έτοιμο ξανά για πτήση αφού ο Νίκος αντικατέστησε την προπέλα, την βαλβίδα και το σέρβο.
Καλές πτήσεις "χαλάρωσης"
Τρύφωνας
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η κατάσταση ήταν δύσκολη γιατί ο αεραγωγός που είναι στην άτρακτο δεν βοηθάει σε τέτοιες καταστάσεις προσγείωσης, μιας και αν δεν το "ακουμπήσεις" κυριολεκτικά στο κοίλο μέρος της κοιλιάς του το αεροπλάνο κινδυνεύει να κοπεί στα δύο. Το μπροστινό μέρος του αεραγωγού λειτουργεί σαν "άροτρο" με συνέπεια την διάλυση της ατράκτου στο σημείο αυτό. Ευτυχώς το αεροπλάνο κατέβηκε με αρκετά μικρή ταχύτητα και μεγάλη γωνία προσβολής που του επέτρεψε να κάτσει στο κοίλο μέρος του αεραγωγού. (Τυχεροί είμασταν) C!C!
Τώρα για την διερεύνηση του ατυχήματος.......
Η βαλβίδα διανομής του αέρα κόλλησε με αποτέλεσμα το σπάσιμο του σέρβο. (Προφανώς κάποιο O Ring έφυγε απο την θέση του και το προκάλεσε αυτό). Αυτό με την σειρά του κράτησε τα σκέλη σε ασφαλισμένη θέση πτήσης. Όσες φορές δοκίμασα να τα κατεβάσω κάνοντας λούπες με την επιτάχυνση της βαρύτητας ήταν μάταιες.
Έτσι έχοντας κατα νού τί δεν πρέπει να κάνω, (να κατέβω δηλαδή γρήγορα και να σύρω το αεροπλάνο στην άτρακτο), επιχείρησα να το φέρω σε μια κατάσταση που να προσγειωθεί 1 κλίκ πρίν το στόλ. (Να κάτσει δηλαδή κυριολεκτικά απο πολύ μικρό ύψος στην άτρακτο του). Αυτό βέβαια είχε σαν συνέπεια το σπάσιμο της προπέλας, διότι μέχρι και την τελευταία στιγμή επεδίωξα να υπάρχει αερόρευμα στα πηδάλια της ουράς.....
Τέλος αρκετά "χαλαρωτικό" για τις κλειδώσεις των ποδιών μου....αφού το αεροπλάνο είναι έτοιμο ξανά για πτήση αφού ο Νίκος αντικατέστησε την προπέλα, την βαλβίδα και το σέρβο.
Καλές πτήσεις "χαλάρωσης"
Τρύφωνας
-
Απάντηση: Mustang P-51D Top Flite Giant Scale (ARF)
Αυτή είναι προσγείωση ενός master.
Και μάλιστα όταν το μοντέλο είναι κάτι ανάλογο.:>>>
Και μάλιστα όταν το μοντέλο είναι κάτι ανάλογο.:>>>
Απάντηση: Απ: Mustang P-51D Top Flite Giant Scale (ARF)
Άψογη προσγείωση και πανέμορφο μοντέλο!!
Είναι μέσα στα προσεχή μου σχέδια!! :D
Είναι μέσα στα προσεχή μου σχέδια!! :D