Ερωτηση για blades

Teo

Ερωτηση για blades

Δημοσίευση από Teo »

Καλησπερα. Αγορασα πριν λιγες μερες ενα ελiκοπτερο ραπτορα 50αρι. Το κουτι εχει μεσα κατι ξυλινα Blades. Μου ειπανε ομως οτι καλο θα ηταν να τα αλλαξω με καρμπον. Δε ξερω ακομα να πεταω το πρωτο μου ειναι. Ειναι απαραιτητη αυτη η αλλαγη?
Defender

Απ: Ερωτηση για blades

Δημοσίευση από Defender »

Αν σου αρεσει περισσοτερο οπτικα και εισαι διατεθειμενος να "χαλαλισεις" λιγα (εως αρκετα) χρηματα παραπανω λογω των φθορων που μοιραια θα προκυψουν κατα την εκμαθηση.... Τοτε αλλαξε τα αμιγκο...!!!
ROTORHEAD

Δημοσίευση από ROTORHEAD »

Καλησπέρα,
όχι, δέν είναι απαραίτητη η αλλαγή αυτή.Χρησιμοποίησε τα ξύλινα Blades σε όλη τη διάρκεια εκμάθησης της αιώρησης!Η αιώρηση άλλωστε είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να μάθεις και επιπλέον τα Blades δεν ταλαιπωρούνται σε αυτή τη φάση.Επιπλέον είναι ποιό φθηνά και σε συμφέρει αυτό ώς αρχάριο.Αργότερα όταν θα ξεκινήσεις πορείες(έχοντας προπονηθεί αρκετά στην αιώρηση)τότε σκέψου το ενδεχόμενο αντικατάστασης των ξύλινων Blades με πιό ανθεκτικά υλικά:Blades απο Ανθρακόνημα(Carbon Blades) ή Blades από Υαλόνημα(Glass Fiber Blades).
Όσο για τα ξύλινα τώρα πρίν τα προσαρμόσεις στο στροφείο,πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις μια διαδικασία προετοιμασίας για την οποία υπάρχουν οι σχετικές οδηγείες μέσα στη συσκευασία των Blades.Μετά απο αυτό τα Blades πρέπει να ζυγισθούν(τα ξύλινα έχουν την τάση να μην έχουν το ίδιο βάρος).
Καλό ξεκίνημα στο απίθανο αυτό Hobby του Ελικοπτερισμού και καλές προσγειώσεις ^-^
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Αν έχεις κάποιον που έχει ζυγιστίρι να στα ζυγίσει και κάποιον με στροφόμετρο ή υπερβολικά έμπειρο αφτί εκεί που πετάς, ώστε να ελέγξεις ότι δεν ξεπερνάς τις 1700 rpm στο στροφείο, τότε πέτα με αυτά.

Εγώ έμαθα με τα ξύλινα και οταν έβαλα Sab 331 απο εδώ
αλλά και έδώ

που είναι σχετικά φθηνά Για SAb αναρωτιομουν γιατί είχα τοσο καιρό τα ξυλινα :) .

βέβαια υπάρχουν και φθηνότερα Blades
κατάλληλα γι αρχάριο αλλα δέν τα έχω δοκιμάσει
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Όπως ορθά ανέφεραν οι προηγούμενοι, μπορείς να κρατήσεις τα ξύλινα για την εκπαίδευση σου. Στην περίπτωση που τα χτυπήσεις λίγο, θα έχεις λίγο χαμηλότερο κόστος από όσο κοστίζει ένα ζεύγος Carbon λεπίδων.

Μια μικρή διαφωνία έχω με τον αγαπητό μου Παναγιώτη mrkaza μονάχα.
Θα πρέπει να προσέξεις, με κάποιον έμπειρο δίπλα σου οπωσδήποτε, ώστε οι στροφές στο στροφείο σου να μην υπερβούν τις 1500-1600 το πολύ. ʼλλωστε, αυτές είναι απο ιδανικές έως υπεραρκετές για το hover σου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σου.

Με περισσότερες στροφές, τα ξύλινα blades γίνονται από επικίνδυνα έως ...πολύ επικίνδυνα.
Αν δεν έχεις κάποιον δίπλα για το ξεκίνημά σου και αν βρίσκεσαι στην Αθήνα, μπορείς να μας επισκεφθείς στο Μαραθώνα.

Καλή τύχη ...και καλό ξεκίνημα!
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Ας δούμε τί λέει καποιος ποιό εμπειρός απο εμάς

http://www.curtisyoungblood.com/faqs/search.php?id=837

http://www.curtisyoungblood.com/faqs/search.php?id=1103

Γιάννης Ζαφείρης

Έτσι είναι Παναγιώτη, όπως τα είπαμε.
Ξύλινες λεπίδες ιδανικές για αρχή. Λίγες στροφές (1500) και πολύ προσοχή γιατί μπορεί να διαλυθούν στον αέρα.
Οι δικές μου ξύλινες λεπίδες, διελύθησαν με 1700 σ.α.λ. και άρχισαν να πετούν τα κομμάτια τους παντού (Ήταν blades με όνομα και συνόδευαν το Kit).

Πολύ προσοχή! Στην αρχή και με μη ασκημένο αφτί, -που γνωρίζει πότε ο κινητήρας υπερ-στροφάρει- κρατάμε αποστάσεις και ζητάμε πάντα βοήθεια από εμπειρότερους.
Πειράματα, αστεϊσμοί και ξεροκεφαλιές μπορεί να γίνουν λαιμητόμοι τόσο για τα "ξερά κεφάλια", όσο ...και για τα υπόλοιπα.
nitro 35%

Δημοσίευση από nitro 35% »

έγραψε:
Έτσι είναι Παναγιώτη, όπως τα είπαμε.
Ξύλινες λεπίδες ιδανικές για αρχή. Λίγες στροφές (1500) και πολύ προσοχή γιατί μπορεί να διαλυθούν στον αέρα.
Οι δικές μου ξύλινες λεπίδες, διελύθησαν με 1700 σ.α.λ. και άρχισαν να πετούν τα κομμάτια τους παντού (Ήταν blades με όνομα και συνόδευαν το Kit).

Πολύ προσοχή! Στην αρχή και με μη ασκημένο αφτί, -που γνωρίζει πότε ο κινητήρας υπερ-στροφάρει- κρατάμε αποστάσεις και ζητάμε πάντα βοήθεια από εμπειρότερους.
Πειράματα, αστεϊσμοί και ξεροκεφαλιές μπορεί να γίνουν λαιμητόμοι τόσο για τα "ξερά κεφάλια", όσο ...και για τα υπόλοιπα.

εγω με τα δικα μου ξυλινα blades ,εφτιαξα καταπληκτικες οδοντογλυφιδες. (O)# (O)# (O)#
Teo

Δημοσίευση από Teo »

Σας ευχαριστω πολλη ολους.Ευτυχος εχω τον γαμπρο μου που ασχολειτε και θα μου δηξει αυτος μερικα πραματα.Που και που θα ροταω ομως γιατι και εκεινος με τη δουλια δεν εχει και πολλη χρονο να τον φορτονω και γω απο πανω.
Το ζιγισμα που ειπατε πως γινετε?Χρειαζομε καποιο εξαρτημα? ::)
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Ναι χρειάζεται και ειναι :( ακριβό
Ακριβώς για αυτό τον λόγο είπα αν έχεις κάποιον να στα ζύγιση :) .

Κανονικά χρειάζονται όλα τα Blades ζύγισμα ακόμα και τα carbon στην πράξη όμως το 99 % τον επώνυμων Carbon Blades είναι ζυγισμένα
Γιάννης Ζαφείρης

Μου δώσατε το ερέθισμα να φτιάξω ένα μικρό thread που αφορά στη γνωριμία με τις ζυγαρίες και τη ζύγιση των λεπίδων.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά κάνοντας klik εδώ
mastelios

Δημοσίευση από mastelios »

Μιας και είμαι και εγώ σε αυτό το στάδιο,του πολύ αρχάριου, σκέφτηκα και εγώ κάπως έτσι, οτί λόγω μικρών απαιτίσεων και κόστους, την πτώση την έχω δεδομένη, έμεινα με τα ξύλινα. Η ερώτησή μου είναι: πόσο κακό μπορεί να είναι αν δεν κάνεις σωστό balancing. Το έχω παλέψει μόνος μου και έχω βάλει ταινία στον πιό ελαφρύ αλλά όσο νάναι δεν είναι τέλειοι.
Γιάννης Ζαφείρης

mastelios το ζύγισμα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σωστά και προσεκτικά.
Δεν προσθέτουμε βάρος όπου και όπως θέλουμε, γιατί πέραν του ότι ενδέχεται να μην καταφέρουμε τίποτα, ίσως μάλιστα να χειροτερέψουμε τα πράγματα.

Αν υποθέσουμε ότι ακολούθησες τα βασικά που αναφέρονται εδώ
...τότε λογικά δε θα έχεις πρόβλημα.

Τι συναντάμε με αζύγιστα blades;
Το βασικό φαινόμενο που πρέπει να εξαλείψουμε με τα αζύγιστα blades, είναι το εμφανές τρέμουλο (φαίνεται κατά την πτήση). Αυτό θέλει προσοχή! Το τρέμουλο και οι κραδασμοί σε υψηλές στροφές, μπορεί -σε ακραίες περιπτώσεις- ακόμη και να διαλύσουν το ελικόπτερο στον αέρα!
Φαντάσου έναν δίσκο που γυρίζει πολύ γρήγορα και που του έχεις προσθέσει σε ένα άκρο ένα μικρό βαρίδι. Είναι ακριβώς το ίδιο! Το ζύγισμα είναι βασικό και πρέπει να γίνει απαραίτητα!
Βέβαια, πολλές εταιρείες στα carbon ζεύγη τους που κυκλοφορούν στο εμπόριο, έχουν δώσει την πρέπουσα προσοχή τους. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, ο έλεγχος από εμάς έτσι και άλλιώς πρέπει να γίνει.
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Μία υποσημείωση για το παραπάνω Post μου, καθώς έτσι οπως το έγραψα έιναι λάθος . Όταν αναφέρω λοιπόν "να μήν ξεπερασουμε τις 1700 σ.α.λ" ...δέν ενοώ "hover" στις 1700 όπως και σε ΚΑΜΙΑ άλλη περίπτωση, καθώς δέν έχουμε Governor. Χωρίς χρήση Governor σε πολά σημεια μπορεί να έχουμε σημαντικές αυξομοιώσεις στην ταχύτητα. Επιλέγουμε 1500-1600 για Hover ώστε να μήν ξεπεράσουμε τις 1700 εν πτήση .

Πράγμα που όσο "φτίαχνουμε" την καμπύλη είναι πολύ ευχολο να συμβεί
mastelios

Δημοσίευση από mastelios »

Ευχαριστώ Γιάννη για την απάντηση,ναι κάπως έτσι έχω κάνει την διαδικασία απλά σίγουρα θα χάνουν λίγο οπότε ήθελα να μάθω τι μπορεί να συμβεί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θερμικά Ελικόπτερα”