Τα μπουζι της OS Engines

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Τα μπουζι της OS Engines

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Οι πρώτες γενιές μπουζί είχαν nichrome (χρωμονικελίνη) Σήμερα πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν ρόδιο (Rhοdium) η άλλα επιπλατινωμένα μέταλλα όπως ιρίδιο (iridium) Kαθαρή πλατίνα θα ήταν πανάκριβη
Αναφέρεται συχνά ότι το σύρμα είναι πλατίνα αλλά δεν νομίζω ότι είναι λόγω υψηλής τιμής του υλικού
...........από παλιά λοιπόν μου έμεινε η έκφραση !@/-=}{{
dimis

Δημοσίευση από dimis »

Παιδια καλημερα εγω εχω εναν ASP 1.08 και του εχω το ΟS 8 μπουζι αλλα εχω θεμα με θερμοκρασιες και νιτρο 15% τι μπουζι προτείνεται να βαλω?
engexpert

Δημοσίευση από engexpert »

Γιώργος Μπέλλος έγραψε: Ευχαριστώ Δημήτρη, για την απάντηση.
Αυτή την οπτική διαφορά την είχα εντοπίσει,αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν αυτό ήταν σωστό.
Υπάρχει κάποιος κατάλογος ή κανόνας για την αντιστοίχηση της διαμέτρου στον θερμικό συντελεστή?

Ο θερμικος συντελεστης ειναι ιδιος ανεξαρτητα τη διατομη του υλικου.Εξαρταται μονο απο το ειδος του υλικου.Αυτο που αλλαζει ειναι το "ποσο" θερμοτητας που μπορει να αποβαλλει μεσα απο το θαλαμο καυσης.Οσο μεγαλυτερη διαμετροτοσο μεγαλυτερο το "ποσο" θερμοτητας που αποβαλλεται. Γιαυτο και ψυχρα μπουζι οπως λεγονται εχουν μεγαλυτερη διαμετρο. Το συρμα ειναι πλατινα.
engexpert

Δημοσίευση από engexpert »

Δημήτρης Άρτα έγραψε: Θα κοιτάξεις τη διάμετρο από τις σπίρες του στοιχείου πυρακτώσεως!!!
Μικρότερη διάμετρο σημαίνει μείωση της θερμοκρασίας πυρακτώσεως άρα ''κρύο'' μπουζί ,ενώ μεγαλύτερη διάμετρος σημαίνει αύξηση της θερμοκρασίας πυρακτώσεως άρα ''ζεστό'' μπουζί....!

Αναποδα τα λες μεγαλυτερη διαμετρο εχουν τα ψυχρα μπουζι;)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

engexpert έγραψε: Το συρμα ειναι πλατινα.

Η τιμή της πλατίνας παίζει κοντά στα 45 ευρώ/gr
Το αναφέρω διότι όπως είπα παραπάνω είναι πολύ ακριβή για χρήση σε μπουζί
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”