Είναι ασφαλής μια τ/κ 2.4 και πόσο?

GPol

Απάντηση: Είναι ασφαλής μια τ/κ 2.4 και πόσο?

Δημοσίευση από GPol »

Γεια σας κυριοι και απο εμενα.
Περιπου 6 χρονια ασχολουμε με το ελικοπτερο.Λατρευω το setαρισμα ισως περισσοτερο απο τη πτηση.Εχω στη κατοχη μου 7, scale και μη.
Μεχρι και πριν 5 μηνες δεν ειχα σπασει ποτε ελικ.Ηρεμες πτησεις,παντα φορτισμενος,ελεγχος πριν και μετα τη πτηση στο ε/π,γενικα σχολαστικος εως σπαστικος με θεματα ασφαλειας.R:/
Πριν 5 μηνες αποφασισα να αγορασω μια JR 2,4.Στη τριτη πτηση και σε αποσταση 10 μετρων σε hover ενοιωσα τη 'χαρα' να βλεπω το μακαριτικο το TITANακι μου να πετα απο μονο του 3d.ΚΑΝΕΝΑ stick δεν 'ακουγε'
Μετα τη πτωση, ευτυχως χωρις 'θυματα',καμια επαφη t/χ με r/χ. Μονο ενας αποκοσμος ηχος απο τα servo.Mετα 1 ωρα ολα δουλευαν τελεια (servo gyro).Οσους και να ρωτησα απαντηση γιατι επεσα δεν πηρα.Συνεχιζω να πεταω με αυτη τη τ/κ (οχι με αυτο το δεκτη)με τη ψυχη στο στομα. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 2,4:mad:
sharkovios

Δημοσίευση από sharkovios »

GPol έγραψε: Γεια σας κυριοι και απο εμενα.
Περιπου 6 χρονια ασχολουμε με το ελικοπτερο.Λατρευω το setαρισμα ισως περισσοτερο απο τη πτηση.Εχω στη κατοχη μου 7, scale και μη.
Μεχρι και πριν 5 μηνες δεν ειχα σπασει ποτε ελικ.Ηρεμες πτησεις,παντα φορτισμενος,ελεγχος πριν και μετα τη πτηση στο ε/π,γενικα σχολαστικος εως σπαστικος με θεματα ασφαλειας.R:/
Πριν 5 μηνες αποφασισα να αγορασω μια JR 2,4.Στη τριτη πτηση και σε αποσταση 10 μετρων σε hover ενοιωσα τη 'χαρα' να βλεπω το μακαριτικο το TITANακι μου να πετα απο μονο του 3d.ΚΑΝΕΝΑ stick δεν 'ακουγε'
Μετα τη πτωση, ευτυχως χωρις 'θυματα',καμια επαφη t/χ με r/χ. Μονο ενας αποκοσμος ηχος απο τα servo.Mετα 1 ωρα ολα δουλευαν τελεια (servo gyro).Οσους και να ρωτησα απαντηση γιατι επεσα δεν πηρα.Συνεχιζω να πεταω με αυτη τη τ/κ (οχι με αυτο το δεκτη)με τη ψυχη στο στομα. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 2,4:mad:

Σίγουρα δέν εφταιγε το 2.4
Κατι άλλο θα ήταν.
Έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε κάποιους spectrum δεκτες.
Όσο για το ερώτημα που έκανε παραπάνω ο φίλος γιατι να δώσει 300 και 500, ενα θα πω.. Ασφάλεια πάνω απο όλα.
Το οτι δέν σου έχει συμβει δέν σημαινει οτι δεν θα συμβεί.

Αντώνης
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Είναι γνωστό ότι οι JR δεν είναι και ότι καλύτερο στα 2.4. Εχουν κυκλοφορήσει μάλιστα και κάτι δέκτες ,οι οποίοι ενώ υποτίθετο ότι ήταν full range, στην πραγματικότητα ήταν για park flyers. Από κει και πέρα, γνωρίζω πολύ κόσμο ο οποίος πετά με futaba ή spectrum πολύ καιρό και δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Πολλά προβλήματα επίσης έχουν παρατηρρηθεί από φτηνά moduls γιατί στον αερομοντελισμό η φθήνεια πληρώνεται ακριβά.
Η ουσία είναι, ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε άχρηστη μια τεχνολογία επειδή κυκλοφόρησαν κάποια ελαττωματικά κομμάτια (που θα μπορούσαν κάποιοι να γλυτώσουν αν το πρώτο μέλημά τους ήταν η καλύτερη τεχνολογία και όχι η χαμηλότερη τιμή και οι ωραίες οθόνες) ή επειδή ορισμένοι δεν ξέρουν πως να τοποθετούν σωστά αυτά τα συστήματα. Στο κάτω κάτω, έχουν κυκλοφορήσει και στα 35 ή τα 40 ΜΗΖ κάποιοι δέκτες PCM οι οποίοι είναι για κλωτσιές. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι οι απλοί FM δέκτες είναι καλύτεροι?
Κατανοώ το συμοντελιστή ο οποίος είχε μια οδυνηρή πρώτη εμπειρία από τα 2.4 αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό,ότι τα συστήματα 2.4 ΔΕΝ είναι όλα τα ίδια και πρέπει κανεις να είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές του. Εδώ ακόμη και το λάμα έχει βγει ατα 2.4 αλλά αν κάποιος τοποθετήσει αυτό το σύστημα σε ένα θερμικό αεροπλάνο για παράδειγμα επειδή είναι φτηνό, θα φταίνε μετά τα 2.4 αν το πάρει οδοντογλυφίδες?

Φιλικά Κώστας.
Matenlis

Δημοσίευση από Matenlis »

Κάθε νέο προιόν βγαίνει στην αγορά για να προσφέρει κάτι παραπάνω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η 2.4 προσφέρει ασφάλεια και εμβέλεια(το δεύτερο όχι ότι χρειάζετε)
nik25

Δημοσίευση από nik25 »

Ειναι αλήθεια οτι η Ευρώπη επιβαλει μικροτερη εμβελεια;
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Όχι μικρότερη εμβέλεια, απλά μικρότερη ισχύ εκπομπής.
(Το οποίο σημαίνει και μικρότερη εμβέλεια, αλλά όχι σε βαθμό που να σε απασχολεί)

Βαγγέλης
nik25

Δημοσίευση από nik25 »

vhal έγραψε: Όχι μικρότερη εμβέλεια, απλά μικρότερη ισχύ εκπομπής.
(Το οποίο σημαίνει και μικρότερη εμβέλεια, αλλά όχι σε βαθμό που να σε απασχολεί)

Βαγγέλης

Ποσο μικροτερη ομως? Γιατι συμβαινει αυτο; για να μην κανουμε παρεμβολες εμεις σε αλλους? Δεν ειναι επικινδυνο?
gerolikos

Δημοσίευση από gerolikos »

παιδια και εγω θα παρω 2.4 tin spectrum για την ακριβεια για το u can do 3d μου.Δεν εχω ακουσει μεχρι τωρα παραπονα απο κανεναν τουλαχιστον χειροπιαστα
pani

Δημοσίευση από pani »

bladeskiller έγραψε: Είναι γνωστό ότι οι JR δεν είναι και ότι καλύτερο στα 2.4.

Φιλικά Κώστας.

Κωστα γιατι το λες αυτο?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”