Ακροβατικό ανεμόπτερο MDM-1 Fox

King Kostas

Απάντηση: Ακροβατικό ανεμόπτερο MDM-1 Fox

Δημοσίευση από King Kostas »

fazerdreamer έγραψε: Τα δυο windrider που ''τρεχουν'' στην Πεντελη με 100 γραμμαριακια και φορτωμενο καιρο πλησιαζουν αδρανειες full glass κατηγοριων.

Συστηνεται ανεπιφυλακτα και οπως παντα οποιος προσερχεται παιρνει και την ''τζουρα'' του.

Βαγγελη να το παρεις αν δεν το εχεις παρει ηδη,φτιαχτηκε απο πλαγιστα και απευθηνεται σε πλαγιστες.

Μας κάψατε με αυτά που ανεβάσατε στο forum. Πάω μάλλον για FOX και εγώ. Είπα να άρχιζα με κάτι πιο ήρεμο αλλά μάλλον θα το πάρω. Μετά από 10 και βάλε χρονάκια στο χώρο του θερμικού α/φους έκανα το λάθος να ανέβω Πεντέλη.

Με κάψατε ρε βρομόπαιδα. Μάλλον θα τα σπρώξω όλα και πάω για ανεμοπτερικό στόλο.

Με τι λέτε να αρχίσω για να πετάω Πεντέλη. Το ρωτάω γιατί από ότι είδα φυσάω αρκετά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πάρω κάτι που να είναι καθαρό πλαγιάς ή κάτι που να έχει περγαμηνές σε πιο δυναμική πτήση.

>F<
KM

Δημοσίευση από KM »

Vhal ήρθε η FOXάρα μου άσπρη άσπρη και φανταχτερή!!!
Είμαι έτοιμος να αλώσω τις πλαγιές της Πεντέλης και όχι μόνο... (άμα γλυτώσει σφύρα μου).
Είμαι σε σκέψη... να βάλω μοτέρ ή όχι? Τι μου χρειάζεται?
Να κάνω κάτι να ενισχύσω το stabilizer ή να το αφήσω έτσι?
Αυτούς τους POSCA που θα τους πετύχω τους άτιμους? Πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και σε δύο βιβλιοπωλεία στη γειτονιά μου και δεν έχουν. Άσε που με κοίταζαν από πάνω μέχρι κάτω με περιέργεια. Σου λέει, αυτός είναι έτοιμος να βάψει κανένα τρένο του ΗΣΑΠ>F<... που να ήξεραν γιατί τους θέλω.
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: Vhal ήρθε η FOXάρα μου άσπρη άσπρη και φανταχτερή!!!
Είμαι έτοιμος να αλώσω τις πλαγιές της Πεντέλης και όχι μόνο... (άμα γλυτώσει σφύρα μου).
...

Καλορίζικο Κωστή! Μη φοβάσαι καθόλου, έχεις χέρια εσύ!

Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε:
...
Είμαι σε σκέψη... να βάλω μοτέρ ή όχι? Τι μου χρειάζεται?
...

Αν σκοπεύεις να πετάς μόνο Πεντέλη, εκτιμώ πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερα, παρά μόνο αν σταματήσει ο αέρας και τελειώσει το δυναμικό ενώ είσαι στον αέρα... Σπάνιο πράγμα δηλαδή...
Επίσης, επειδή η Πεντέλη ΔΕΝ έχει υπήνεμο, ίσως είναι χρήσιμο στη φάση της προσγείωσης. Σε άλλους λόφους, με υπήνεμο, δεν νομίζω πως χρειάζεται ο κινητήρας.

Αν θέλεις να πετάς και σε πεδιάδα, τότε έχεις ένα λόγο ακόμα να βάλεις κινητήρα. Και να το κάνεις γιατί είναι πολύ διασκεδατικό μοντέλο (δεν ανεμοπορεί βέβαια, αλλά κάνει ωραία παιχνιδιάρικη πτήση.

Να κάνω κάτι να ενισχύσω το stabilizer ή να το αφήσω έτσι?

Εγώ που το έχω έτσι δεν βλέπω να έχει πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ailerons, που είναι πολύ μαλακά. Αν μπορείς, βάλε μπάλσινα (αυτό σκέφτομαι να κάνω, αφού προηγουμένως δοκιμάσω να τα ενισχύσω με carbon)

Αυτούς τους POSCA που θα τους πετύχω τους άτιμους? Πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και σε δύο βιβλιοπωλεία στη γειτονιά μου και δεν έχουν. Άσε που με κοίταζαν από πάνω μέχρι κάτω με περιέργεια. Σου λέει, αυτός είναι έτοιμος να βάψει κανένα τρένο του ΗΣΑΠ>F<... που να ήξεραν γιατί τους θέλω.

Πες μου τί χρώματα θέλεις να σου πάρω εγώ από το Μαρούσι...

Η ρώτα καποιο μαθητή Γυμνασίου ή Λυκείου στην περιοχή σου. Σίγουρα θα ξέρει ^%^...

Υπάρχει και αυτό (στο τέλος της σελίδας):
http://graffitishop.gr/markers/markers.html

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις με ανεξίτηλους μαρκαδόρους (Artline). Οι POSCA έχουν πολύ ρευστό μελάνι με αποτέλεσμα να βάφεις σαν με πινέλο (σχεδόν) και το χρώμα να καλύπτει τους πόρους.

Καλή τύχη.
KM

Δημοσίευση από KM »

Τα ailerons δεν τα έχω προσέξει ακόμη, θα τα δω το βράδυ που θα πάω σπίτι και θα δω τι θα κάνω. Μαρκαδόρους τελικά βρήκα στο ΧΑΡΤΟΡΑΜΑ που έχει κατάστημα στη Νίκαια (πολύ κοντά μου).
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την όλη καλή διάθεση!

Κ
argiris_big

Δημοσίευση από argiris_big »

Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: Τα ailerons δεν τα έχω προσέξει ακόμη, θα τα δω το βράδυ που θα πάω σπίτι και θα δω τι θα κάνω. Μαρκαδόρους τελικά βρήκα στο ΧΑΡΤΟΡΑΜΑ που έχει κατάστημα στη Νίκαια (πολύ κοντά μου).
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την όλη καλή διάθεση!

Κ

http://www.durablesupply.com/exbroadpoinp.html
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Με τι μπαταρίες μπορεί να πετάξει το windrider fox και τι χρόνους μπορεί να βγάλει με λειτουργία του μοτέρ?

Η ερώτηση απευθύνεται περισσότερο στον vhal που είναι κάτοχος του συγκεκριμένου.
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Με 3s / 1750mAh περίπου 15 λεπτά σε πεδιάδα, όπου ο κινητήρας δουλεύει πολύ.
Να πω εδώ πως το στυλ πτήσης είναι ανεμοπτερικό, δηλ. ανέβασμα σε μεγάλο ύψος και μετά κάθοδος με ακροβατικά (λέμε τώρα ...)

Αν θέλεις πτήση a la warbird τότε υπολόγισε περίπου το μισό...

Σε πλαγιά (όπου είναι και το στοιχείο του) ο χρόνος είναι απεριόριστος...

Βαγγέλης
asterixx25

Μπορεί να πάρει μεγαλύτερη μπαταρία 3s/2200mah?

Θα έχει διαφορά στον τρόπο πτήσης με βαρύτερη μπαταρία?

Με 2s/2650mah μπαταρία μπορεί να πετάξει? ή θέλει αποκλειστικά 3s?
vhal

Δημοσίευση από vhal »

asterixx25 έγραψε: Μπορεί να πάρει μεγαλύτερη μπαταρία 3s/2200mah? ...

Οπως είναι φτιαγμένο, μάλλον όχι. Ισως αν μεγαλώσεις το χώρο "τρώγοντας" το elapor...

asterixx25 έγραψε:
...
Θα έχει διαφορά στον τρόπο πτήσης με βαρύτερη μπαταρία?
...

Σίγουρα θα έχει διαφορά, γιατί θα αυξηθεί ο πτερυγικός φόρτος (wing loading). Αυτό σε πτήση με δυνατό αέρα (ιδιαίτερα σε πλαγιά) θα είναι καλό, αλλά σε άπνοια θα είναι πρόβλημα (από ένα σημείο και πέρα)

asterixx25 έγραψε:
...
Με 2s/2650mah μπαταρία μπορεί να πετάξει? ή θέλει αποκλειστικά 3s?

Αυτό εξαρτάται από το συνδυασμό μοτέρ/έλικας που θα βάλεις.
Με το δικό μου μοτέρ δεν γίνεται. Δεν είχα καταφέρει να βρω φτηνο μοτερ (και διαθέσιμο) που να σηκώνει 2s μπαταρία.
Α! και η 2650 2s νομίζω δεν θα χωράει (πολύ μεγάλο μήκος).

Βαγγέλης
asterixx25

Επειδή με προβληματίζει το θέμα με τις μπαταρίες, άρα για να είμαστε ικανοποιημένοι θέλουμε μια "βαριά" μπαταρία για όταν πάμε να πετάξουμε σε πλαγιά και 2 "ελαφριές" για πεδιάδα? Σύνολο 3 μπαταρίες. Υπάρχει κάποια ενδιάμεση λύση με 2 μπαταρίες έτσι ώστε να τις χρησιμοποιούμε και σε πλαγιά και σε πεδιάδα?
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Για να είμαστε ειλικρινείς, η πεδιάδα δεν είναι το δυνατό σημείο του windrider Fox.
Αν πάρεις 2 μπαταρίες 3s 1750 mAh (http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7453
) θα είσαι μια χαρά για κάθε περίπτωση.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο, θα το βρεις με πειραματισμούς με το δικό σου στυλ πτήσης.

Βαγγέλης
asterixx25

Ευχαριστώ πολύ. Με κάλυψες.

Ακόμα ενα βήμα πιο κοντά ως πρός την αγορά του.
(Αν θα είναι windrider ή ST δεν ξέρω !@/-=}{{)
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Απλά να πω ότι το ST είναι άλλο "πράμα". Δεν λέω καλύτερο ή χειρότερο, απλά διαφορετικό. Εχει πιο "αργό" φτερό, που όμως ανεμοπορεί περισσότερο (σαν Easy Glider ένα πράμα), του αρέσουν πιο ήρεμες ημέρες, χωρίς πολύ αέρα, ίσως είναι υποδεέστερο σε πτήσης πλαγιάς.

Πρέπει λοιπόν να έχεις ξεκαθαρίσεις τι θέλεις γιατί πέρα από το όνομα, δεν έχουν και πολλά άλλα κοινά στοιχεία.

Βαγγέλης
KM

Δημοσίευση από KM »

Windrider για να τρέχει με τα 1000:p.
Έτοιμη η FOXαρα... Περιμένουμε να φτιάξει ο καιρός να πάμε Πεντέλη!!!
Συνημμένα
FOX (4).jpg
FOX (4).jpg (58.66 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
FOX (3).jpg
FOX (3).jpg (67.65 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
FOX (2).jpg
FOX (2).jpg (46.91 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
FOX (1).jpg
FOX (1).jpg (73.16 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
vhal

Δημοσίευση από vhal »