Παραγγελια απο Hobbyking
Απάντηση: Παραγγελια απο Hobbyking
Συμφωνω σε ολα με τον orck
Απο εκει και περα τα ems τα φέρνουνε τα ελτα courier>Δεν υπαρχει φοβος τελωνειου αν εχουνε μικρη δηλωμενη αξια>Εχω παρει 2 φορες ανταλλακτικα(δεν πληρωσα ουτε 3 ευρω) και περιμενω και 3η παραγγελια ενα tx .Μακρια απο dhl τντ και την ups που ειναι η χειροτερη απο ολα.Και 30$ να γραφει το δεμα πανω θα σας βαλουνε να πληρωσετε.Τα ems επισης δεν συμφερουνε/βολεύουν για ανταλλακτικα και γενικα για μικρα δεματακια.γιατι δεν κερδιζεις τιποτα σε χρονο παραδοσης>Σε 6-7 μερες παρελαβα με ems 7-8 κανουνε ολα τα συστημενα με usps και hongkong post.Αντιθετα σε μεγαλα δεματακια παραλαμβανεις σε μισο χρονο 6-7 για ems και 15 για απλα συστημενα.Γενικα ισχυει το εξης ΟΛΑ τα ems πανε τελωνειο και αναλογα με το το γραφει πανω θα περασει ελευθερο>Απο την αλλη με τα registered air mail πανε τελωνειο μονο αυτα που ειναι σχετικα μεγαλου ογκου, ολα τα υπολοιπα μεταφερονται με την απλη αλληλογραφια(με τα γραμματα δηλαδη) και τα γραμματα δεν περνανε ποτε τελωνειο.
παραδειγμα:
Παραγγειλτε με honk kong post ενα αδειο κουτι απο αφρολεξ σχετικα μεγαλο σε ογκο αξιας 5 $ και τη ιδια ωρα παραγγειλτε και 4 servos mks δηλωμενης αξιας 70$.Σε κανενα απο τα 2 δεν θα πληρωσετε τελωνειο αλλα το 2ο θα το παραλαβετε σε 7 εργασιμες ενω το 1ο σε 15 (θα δωσετε και 3 ευρω)γιατι θα περασει απο τελωνειο λογω μεγεθους.
Απο εκει και περα τα ems τα φέρνουνε τα ελτα courier>Δεν υπαρχει φοβος τελωνειου αν εχουνε μικρη δηλωμενη αξια>Εχω παρει 2 φορες ανταλλακτικα(δεν πληρωσα ουτε 3 ευρω) και περιμενω και 3η παραγγελια ενα tx .Μακρια απο dhl τντ και την ups που ειναι η χειροτερη απο ολα.Και 30$ να γραφει το δεμα πανω θα σας βαλουνε να πληρωσετε.Τα ems επισης δεν συμφερουνε/βολεύουν για ανταλλακτικα και γενικα για μικρα δεματακια.γιατι δεν κερδιζεις τιποτα σε χρονο παραδοσης>Σε 6-7 μερες παρελαβα με ems 7-8 κανουνε ολα τα συστημενα με usps και hongkong post.Αντιθετα σε μεγαλα δεματακια παραλαμβανεις σε μισο χρονο 6-7 για ems και 15 για απλα συστημενα.Γενικα ισχυει το εξης ΟΛΑ τα ems πανε τελωνειο και αναλογα με το το γραφει πανω θα περασει ελευθερο>Απο την αλλη με τα registered air mail πανε τελωνειο μονο αυτα που ειναι σχετικα μεγαλου ογκου, ολα τα υπολοιπα μεταφερονται με την απλη αλληλογραφια(με τα γραμματα δηλαδη) και τα γραμματα δεν περνανε ποτε τελωνειο.
παραδειγμα:
Παραγγειλτε με honk kong post ενα αδειο κουτι απο αφρολεξ σχετικα μεγαλο σε ογκο αξιας 5 $ και τη ιδια ωρα παραγγειλτε και 4 servos mks δηλωμενης αξιας 70$.Σε κανενα απο τα 2 δεν θα πληρωσετε τελωνειο αλλα το 2ο θα το παραλαβετε σε 7 εργασιμες ενω το 1ο σε 15 (θα δωσετε και 3 ευρω)γιατι θα περασει απο τελωνειο λογω μεγεθους.
orck έγραψε: ↑Εχω παραλαβει τρεις φορες μεγαλο δεμα, το οποιο ηρθε με Air Parcel και τις τρεις φορες εχω πληρωσει στο τοπικο καταστημα των ΕΛΤΑ 3 με αποδειξη.
Οπως ηδη εχω πει δεν εχω φερει ποτε τιποτα με EMS.
Οταν ρωτησα μου εξηγησαν οτι το Air Parcel θεωρειται δεμα (το parcel σημαινει δεμα) και στα δεματα εχει την σχετικη χρεωση. Το Registered Air Mail θεωρειται συστημενη αλληλογραφια παρολο που ειναι στην ουσια και αυτο μικροτερο/ελαφρυτερο δεμα, εκει δεν εχει τα 3.
Τονιζω οτι δεν ειμαι υπαλληλος ΕΛΤΑ, πελατης τους ειμαι.
ΥΓ Νομιζω οτι ισως θα πρεπει να γινει μεταφορα μηνυματων.
Σήμερα μόλις παρέλαβα άλλη μια παραγγελία με Air Parcel (GREECE) 1000g - 1499g και δεν πλήρωσα εκτελωνισμό.
Air Mail και Air Parcel έρχεται με ελτά χωρίς χρέωση και EMS με πορτα πόρτα και έχει χρέωση 3 ευρώ. Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες.
Μέχρι 2Kg - Κανονικό ταχυδρομείο
2-7Κg - Air parcel - Κανονικό Ταχυδρομείο - 3 Ευρώ
ΕΜS - ΕΛΤΑ Courier - 3.6 ευρώ για κάτω των 200ευρώ. Από 200 ευρώ και πάνω υπάρχουν τέλη και εκτελωνιστικά.
ΕΜS - ΕΛΤΑ Courier - 3.6 ευρώ για κάτω των 200ευρώ. Από 200 ευρώ και πάνω υπάρχουν τέλη και εκτελωνιστικά.
ΑνδρεαςΛ έγραψε: ↑Μέχρι 2Kg - Κανονικό ταχυδρομείο
Ανδρέα εγώ πώς πήρα air parcel και δεν πλήρωσα; Λόγω βάρους;
Μέχρι 2 Κιλά, αν δεν είναι μεγάλο κουτί (αεροπλάνο κλπ) τότε έρχεται σαν ταχυδρομείο γι' αυτό και δεν πλήρωσες... μάλλον. Αν περάσει από Ρουφ τότε κάτω από κανονικές συνθήκες θα πληρώσεις...
ΑνδρεαςΛ έγραψε: ↑Μέχρι 2 Κιλά, αν δεν είναι μεγάλο κουτί (αεροπλάνο κλπ) τότε έρχεται σαν ταχυδρομείο γι' αυτό και δεν πλήρωσες... μάλλον. Αν περάσει από Ρουφ τότε κάτω από κανονικές συνθήκες θα πληρώσεις...
Από ότι φαίνεται δεν είναι απαραίτητο. Τα 2 τελευταία δέματα που συζητήσαμε από Ρουφ περάσαν αλλά τίποτα. Ίσως παίζει ρόλο το βάρος μόνο.
Ισως τελικα να ειναι και θεμα... τυχης.
Σημερα παρελαβα το τεταρτο δεμα με την μεθοδο του Air Parcel βαρος 2,5κιλα. Δεν ξερω για ποιο λογο το στειλαν μεσω Σιγκαπουρης, ο κωδικος τελειωνει σε SG.
Ενω ετοιμαζομουν να βγαλω τα 3 μου λενε οτι δεν θελουν χρηματα για αυτο.
Τυχη ειναι καθαρα θεμα τυχης. :D
Σημερα παρελαβα το τεταρτο δεμα με την μεθοδο του Air Parcel βαρος 2,5κιλα. Δεν ξερω για ποιο λογο το στειλαν μεσω Σιγκαπουρης, ο κωδικος τελειωνει σε SG.
orck έγραψε: ↑Ισως τελικα να ειναι και θεμα... τυχης.
Συμφωνω μαζι σου ειναι θεμα τυχης!
Μου εχει συμβει τι πρωτη δεν πληρωσα,
τη δευτερη πληρωσα!
-
Γεια σας φίλοι
απλώς καταργήθηκε το "τέλος παράστασης στο τελωνείο", που ήταν 3 Ευρώ.
Έτσι μου είπαν στο ταχυδρομείο της Ν. Σμύρνης, όπου παρέλαβα και εγώ ένα δέμα και τους ρώτησα σχετικά.
Μέχρι 150 δολλάρια αναγραφόμενη αξία στο δέμα (το ανώτερο που έχω παραγγείλει) είτε από Κίνα είτε από Αμερική (Tower Hobbies) δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Δεν γνωρίζω τι γίνεται για μεγαλύτερη αξία. Μέχρι τώρα πάντως δεν μου έχει τύχει να μου ανοίξουν δέμα για έλεγχο.
Φιλικά
Γιώργος Καρασούλας
απλώς καταργήθηκε το "τέλος παράστασης στο τελωνείο", που ήταν 3 Ευρώ.
Έτσι μου είπαν στο ταχυδρομείο της Ν. Σμύρνης, όπου παρέλαβα και εγώ ένα δέμα και τους ρώτησα σχετικά.
Μέχρι 150 δολλάρια αναγραφόμενη αξία στο δέμα (το ανώτερο που έχω παραγγείλει) είτε από Κίνα είτε από Αμερική (Tower Hobbies) δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Δεν γνωρίζω τι γίνεται για μεγαλύτερη αξία. Μέχρι τώρα πάντως δεν μου έχει τύχει να μου ανοίξουν δέμα για έλεγχο.
Φιλικά
Γιώργος Καρασούλας
Σήμερα παρέλαβα απο ebay συστημένο. Παρόλο που η αξία του ήτανε μικρή 35$ γράφανε πάνω στο χαρτάκι οι κινέζοι αξία 99$. Δε πλήρωσα τίποτα.
george_karasoulas έγραψε: ↑
Περνάει τελωνείο αν είναι με ELTA Courier. Για μια παραγγελία ηλεκτρονικών από Κίνα, μόλις με πήραν να μου πουν ότι το δέμα(αξία $220) έχει τέλη και εκτελωνιστικά 51ευρώ μετά από στάση 8 ημερών στο τελωνείο.
ΑνδρεαςΛ έγραψε: ↑Περνάει τελωνείο αν είναι με ELTA Courier. Για μια παραγγελία ηλεκτρονικών από Κίνα, μόλις με πήραν να μου πουν ότι το δέμα(αξία $220) έχει τέλη και εκτελωνιστικά 51ευρώ μετά από στάση 8 ημερών στο τελωνείο.
Για να ερθει με ΕΛΤΑ Courier τι επιλογη βαζεις στο Κινεζικο καταστημα;
ExpressMailService (EMS)=ΕΛΤΑ Courier ... όμως Ανδρέα πιό πάνω λές ότι για απο 200 κ' πάνω υπάρχουν τέλη κ' εκτελωνιστικά, ενώ το δέμα που παρέλαβες έχει αξία 220$ (~168)...άρα..? ...επίσης που θα πληρώσεις τα 51 για τα εκτελωνιστικά ... στα ΕΛΤΑ Courier..?
η ταν, η, τα πετάν...
Νίκο,
δεν ξέρω από ποιό όριο και πάνω τα ΕΛΤΑ Courier παραδίδουν στο Τελωνείο. Νόμιζα ότι ήταν τα 200ευρώ αλλά προφανώς μετά τη σημερινή εμπειρία, το όριο είναι πιο κάτω - ίσως τα 150ευρώ.
Τα ΕΛΤΑ courier τα εκτελωνίζουν και πληρώνεις τον διανομέα η όταν πας να τα παραλαβεις από το κατάστημα.
δεν ξέρω από ποιό όριο και πάνω τα ΕΛΤΑ Courier παραδίδουν στο Τελωνείο. Νόμιζα ότι ήταν τα 200ευρώ αλλά προφανώς μετά τη σημερινή εμπειρία, το όριο είναι πιο κάτω - ίσως τα 150ευρώ.
Τα ΕΛΤΑ courier τα εκτελωνίζουν και πληρώνεις τον διανομέα η όταν πας να τα παραλαβεις από το κατάστημα.
Σήμερα ήρθε ενα πακετάκι με EMS. Με αξία 105$ μαζι με εξοδα αποστολής δε πληρώνεις τίποτα! (τελωνείο πέρασε κανονικά και έμεινε και 2 ημέρες). Επίσης στο hobbyking μου βγάζει επιλογή να διαλέξω εγώ αν θα είναι "δωρο" ή "δείγμα", και στα δύο πρέπει να μπεί αξία αντικειμένου. Για σύγκριση 2 πακετάκια απο hobbyking αυτό με το ems έφτασε σε 9 ημέρες και με απλό ταχυδρομείο σε 19 (μέσω Ελβετίας).