Messerschmitt Graupner WP 108 Taifun
Απ: Messerschmitt Graupner WP 108 Taifun
Θελω πρωτα να μ΄αρεσει και μετα να προσπαθησω να το πεταξω... Αν δεν υφισταται η πρωτη παραμετρος δυστυχως δεν εχω καθολου διαθεση ν' ασχοληθω μαζι του, δεν μπορω ουτε μια ντιζα να του περασω πανω...
Ε θα κανω και καποιες πτησουλες με το ηλεκτρικο Trojan πρωτα, οποτε πιστευω να μην εχω προβλημα... Εξυπακουεται πως θα ειστε κι εσεις βεβαια εκει περιμετρικα, οποτε μολις δω τα σκουρα και πεταξω την τ/κ στον αερα, ολο και καποιος θα την βουτηξει να το κατεβασει...
Ε θα κανω και καποιες πτησουλες με το ηλεκτρικο Trojan πρωτα, οποτε πιστευω να μην εχω προβλημα... Εξυπακουεται πως θα ειστε κι εσεις βεβαια εκει περιμετρικα, οποτε μολις δω τα σκουρα και πεταξω την τ/κ στον αερα, ολο και καποιος θα την βουτηξει να το κατεβασει...
Καλα..... ευχωμαι να μην σου αρεσει και να μου το πουλησεις σε τιμη ευκαιριας !!! !@/-=}{{ ασε που εχω και πολλες ντιζες ολων των ειδων.
Def ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ <++>
τώρα το είδα Ru@%
^hola^
τώρα το είδα Ru@%
^hola^
Ευχαριστω αμιγκο μου... Λοιπον, θελω να κανω το paint scheme της πρωτης φωτο...!!! Ειναι εκπληκτικο...!!! Μου αρεσει τρομερα η αντιθεση των χρωματων... Σημερα θα προσπαθησω να πειραματιστω στην επεξεργασια / βαφη του μονοκοτ κι αν αυτες ειναι εφικτες.
- Συνημμένα
-
- 3.jpg (60.96 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
-
- 1.jpg (39.81 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
-
- 2.jpg (53.42 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
Αντε να σε δω ...και πες μου και μενα τα αποτελεσματα,γιατι ο χρονος μου ειναι περιορισμενος για τετοιους πειραματισμους .Αν δεν τελειωσει το STINSON δεν μπαινει τιποτα αλλο στον Παγκο του χασαπη !!! :)>)>) :>>>
Tελικα δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα πως το μονοκοτ βαφεται... Εκανα ενα πειραμα χθες και περιμενω να δω την συμπεριφορα του δειγματος σε βαθος χρονου.
Ενω αρχικα ρωτησα 2-3 καταστηματα λαμβανοντας ισαριθμες αρνητικες απαντησεις, αποφασισα να ακολουθησω τις οδηγιες που εχει στο site της n TopFlite ( http://www.monokote.com/lustrekote/painting-tips/topr7200tip3.html
), τριβοντας την επιφανεια πολυ προσεκτικα με ενα λεπτο γυαλοχαρτο ωστε να φυγει η γυαλαδα της και περνωντας εν συνεχεια με το σπρεϋ 2 ελαφρα "χερια" primer + αλλα δυο flat (ματ) finish χρωμα.
Θα το αφησω μερικες εβδομαδες αλλαζοντας του περιβαλλον και θερμοκρασια εκθεσης για να δω τυχον αλλαγες-αλλοιωσεις.
Ααααααα ξεχασα το πιο σημαντικο...
Σημερα το πρωι φτανοντας στο γραφειο με περιμενε μια ευχαριστη εκπληξη....
Εφτασε το Messerschmiiiiiiiiitt...!!!! :>>> (Απιστευτο....)
Θα επανελθω με φωτος απο το αρχικο πακετο το απογευμα γυριζοντας σπιτι...
Ενω αρχικα ρωτησα 2-3 καταστηματα λαμβανοντας ισαριθμες αρνητικες απαντησεις, αποφασισα να ακολουθησω τις οδηγιες που εχει στο site της n TopFlite ( http://www.monokote.com/lustrekote/painting-tips/topr7200tip3.html
), τριβοντας την επιφανεια πολυ προσεκτικα με ενα λεπτο γυαλοχαρτο ωστε να φυγει η γυαλαδα της και περνωντας εν συνεχεια με το σπρεϋ 2 ελαφρα "χερια" primer + αλλα δυο flat (ματ) finish χρωμα.
Θα το αφησω μερικες εβδομαδες αλλαζοντας του περιβαλλον και θερμοκρασια εκθεσης για να δω τυχον αλλαγες-αλλοιωσεις.
Ααααααα ξεχασα το πιο σημαντικο...
Σημερα το πρωι φτανοντας στο γραφειο με περιμενε μια ευχαριστη εκπληξη....
Εφτασε το Messerschmiiiiiiiiitt...!!!! :>>> (Απιστευτο....)
Θα επανελθω με φωτος απο το αρχικο πακετο το απογευμα γυριζοντας σπιτι...
Το ξερω πως δεν ειναι ευκολο το ολο εγχειρημα. Ξερω πως θελει διαδικασια,αλλα πιστευω πως γινεται αν τριφτει σωστα.
Γρηγορα ηλθε το Α/Π .Αντε να μας το παρουσιασεις συντομα.ΚΑΛΟΠΕΤΑΧΤΟ....γιατι ξερω πως θα τις βαλεις τις ντιζες τελικα.
Γρηγορα ηλθε το Α/Π .Αντε να μας το παρουσιασεις συντομα.ΚΑΛΟΠΕΤΑΧΤΟ....γιατι ξερω πως θα τις βαλεις τις ντιζες τελικα.
Έλα αγαπητέ Παναγιώτη,
Το βάψιμο σε μονοκότ είναι δύσκολο για πολλούς λόγους......
1ον Είναι υλικό θερμοσυστελλόμενο......Δυστυχώς τα περισσότερα υλικά δεν συστέλλονται για πάντα...Ανάλογα με τις θερμοκρασίες περιββάλλοντος παρουσιάζουν αλλαγές στην συρίκνωση και αφού έχουν συσταλλεί.....Αυτό "σπάει" την μπογιά σε "Flakes"....
2ον Τα υλικά θερμοσυστελόμενης επικάλυψης τύπου μονοκότ υπάρχουν στην αγορά είναι διαφόρων θερμοκρασιών συρίκνωσης και τα περισσότερα χαμηλής. (αυτό συμαίνει οτι κάθε φορά που η ατμοσφαιρική θερμοκρασία+ήλιος πιάνει κάποια επίπεδα καλοκαιρινά η επικάλυψη θα αλλάζει μορφή και θα σου "σπάει" το χρώμα, ιδιαίτερα εύκολα αφού είναι και γιαλιστερή).....
Αγαπητέ φίλε μου αν θέλεις πιο "μόνιμη" βαφή, θα πρέπει κατα την γνώμη μου να "γδύσεις" το μοντέλο απο το μονοκότ και να το ξαναντύσεις με ύφασμα (πχ. Solartex)....Έτσι θα πετύχεις μόνιμη βαφή χωρίς να παιδεύεσαι τσάμπα.....
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Το βάψιμο σε μονοκότ είναι δύσκολο για πολλούς λόγους......
1ον Είναι υλικό θερμοσυστελλόμενο......Δυστυχώς τα περισσότερα υλικά δεν συστέλλονται για πάντα...Ανάλογα με τις θερμοκρασίες περιββάλλοντος παρουσιάζουν αλλαγές στην συρίκνωση και αφού έχουν συσταλλεί.....Αυτό "σπάει" την μπογιά σε "Flakes"....
2ον Τα υλικά θερμοσυστελόμενης επικάλυψης τύπου μονοκότ υπάρχουν στην αγορά είναι διαφόρων θερμοκρασιών συρίκνωσης και τα περισσότερα χαμηλής. (αυτό συμαίνει οτι κάθε φορά που η ατμοσφαιρική θερμοκρασία+ήλιος πιάνει κάποια επίπεδα καλοκαιρινά η επικάλυψη θα αλλάζει μορφή και θα σου "σπάει" το χρώμα, ιδιαίτερα εύκολα αφού είναι και γιαλιστερή).....
Αγαπητέ φίλε μου αν θέλεις πιο "μόνιμη" βαφή, θα πρέπει κατα την γνώμη μου να "γδύσεις" το μοντέλο απο το μονοκότ και να το ξαναντύσεις με ύφασμα (πχ. Solartex)....Έτσι θα πετύχεις μόνιμη βαφή χωρίς να παιδεύεσαι τσάμπα.....
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Solartex λοιπον... (2f)
Ναι το solartex ειναι μια καλη λυση αλλα πρεπει να ξερεις οτι θα βαρυνει αρκετα και απο την αλλη λερωνει πολυ ευκολα και δεν καθαριζει.Αν θα βρεις τα χρωματα που του ταιριαζουν οκ ,αλλιως πρεπει να κανεις και βαφη οποτε προσθεσε ακομα βαρος.Ιδου λοιπον το προβλημα !!! :-X :-X :-X
Kατι αλλο που σκεφτηκα ειναι να κολλησω μονοκοτ πανω στο ηδη υπαρχον... Αυτο ειναι εφικτο ετσι?
Το θεμα ειναι πως δεν βρισκω το χρωμα της φωτο 2 που θελω... Το μονο σχετικο ειναι ενα λαδι/χακι που βγαζει η TopFlite αλλα δεν πλησιαζει καθολου στην επιθυμητη αποχρωση >:D
Θα σκασω...
Το θεμα ειναι πως δεν βρισκω το χρωμα της φωτο 2 που θελω... Το μονο σχετικο ειναι ενα λαδι/χακι που βγαζει η TopFlite αλλα δεν πλησιαζει καθολου στην επιθυμητη αποχρωση >:D
Θα σκασω...
Το αεροπλάνο σου είναι αρκετά μεγάλο και διαθέτει flaps ώστε να μπορεί να πάρει κάποιο βάρος χωρίς να επηρεαστούν αρνητικά τα πτητικά χαραχτηριστικά του. Η συμβουλή μου είναι να το γδύσεις και αφού το περάσεις solartex να το βάψεις στον επιθυμητό χρωματικό συνδιασμό. Ένα καλοβαμένο μοντέλο δεν συγκρίνεται με ένα μονοκοταρισμένο, όσο καλή δουλειά και να έχει γίνει. Το solartex δεν χρειάζεται primer και βάφεται απ'ευθείας. Έτσι το βάρος που θα πάρει δεν θα είναι μεγάλο. Με λίγη προσεκτική δουλειά θα σου φτάσει ένα χέρι χρώμα μονής.
Καλή επιτυχία.
Καλή επιτυχία.
τι ακριβως ειναι το solartex?
:-# @P@ :-# @P@ :-# @P@ :-# @P@
..., Πανο γεια σου, γιαααα ριξε και μια ματιεδω http://www.parasxosrc.gr/
έγραψε:
τι ακριβως ειναι το solartex?
Το solartex είναι θερμοσυστελόμενο συνθετικό ύφασμα. Υπάρχει σε διάφορα ονόματα στην αγορά ανάλογα με την εταιρία (πχ oratex). Έχει πολύ μεγαλύτερο συντελεστή συστολής από τα απλά φιλμ, αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες και θέλει αρκετή προσοχή στη χρήση καθώς είναι ικανό να στρεβλώσει ή και να σπάσει την κατασκευή καθώς συστέλεται. Είναι το καταλληλότερο υλικό για επικάλυψη scale μοντέλων των οποίων το πρωτότυπο είχε υφασμάτινη επικάλυψη. ʼν και διατίθεται σε -περιορισμένη πάντως-ποικιλία χρωμάτων είναι προτιμότερη η βαφή του με χρώμα αυτοκινήτου γιατί έτσι καθαρίζεται από τα λάδια και δίνει σαφώς ρεαλιστικότερη εμφάνιση στο μοντέλο.