Αγορές από Ελληνικά Καταστήματα (;)
-
Απάντηση: Αγορές από Ελληνικά Καταστήματα (;)
καταρχάς δεν τα βάζω μαζί σου.
Κατα δεύτερον, προσωπικά όλα τα παραπάνω τα γνωρίζω απο 2ο χέρι αλλα είπα να μήν τα θίξω...
Νά λοιπον γιατι οι μοντελιστές αγανακτουν....!!!
Αντώνης
Κατα δεύτερον, προσωπικά όλα τα παραπάνω τα γνωρίζω απο 2ο χέρι αλλα είπα να μήν τα θίξω...
Νά λοιπον γιατι οι μοντελιστές αγανακτουν....!!!
Αντώνης
Αμιγκο Σφυρη, πιστευω πως στον χαρακτηρισμο "ψιλικατζη" (εστω και ατυχη) που σου απεδωσε ο τυπος κρυβεται η μιση αν οχι ολη η αληθεια. Δεν μπορεις να χτυπησεις τον Αμερικανο ή τον καθε "Αμερικανο" ο οποιος εισαγει 2 containers καθε μηνα και ο οποιος βρισκεται σε ενα κρατος οπου του επιτρεπεται να "προγραμματισει" και να "επιχειρησει" αν δεν προσπαθησεις να κινηθεις με παρομοιο τροπο. Γι αυτο, η μονη λυση για μενα αμιγκος για οσους επιχειρουν στο συγκεκριμενο χωρο ειναι η συνεργασια. Συντονιστειτε δυο τρεις μαζι και καντε περιοδικα μεγαλυτερες εισαγωγες και οχι μεμονομενα. Κανεις δεν πιστευω πως θα παραπονιοταν αν μεταξυ 3 ή 4 καταστηματων θα εβρισκε τις ιδιες αλλα χαμηλες για τα Ελληνικα δεδομενα προσιτες τιμες ακομα κι αν ηταν λιγο υψηλοτερες απ του "Αμερικανου". Ενα ειδος ατυπου μινι "καρτελ" (sorry για την αδοκιμη εκφραση) στη θεση του ηδη υπαρχοντος το οποιο οπως επισημανες δεν σας αφηνει περιθωρια "ελιγμων" προς τα κατω ακομα κι αν αυτο αφηνει επισης αρκετο περιθωριο κερδους. Διαφορετικα θα πρεπει να "ανοιχτει" ο καθενας αυτονομα τη στιγμη ομως που ολοι γνωριζουμε πως μια τετοια κινηση στην Ελλαδα ειναι κατι παραπανω απο αυτοκτονικη αφου ποτε δεν ξερεις τι σε περιμενει. Μπορει να πεφτω εντελως εξω αλλα, αλλος τροπος δεν πιστευω πως υπαρχει αμιγκος.
sfyris έγραψε: ↑
3. Είχα τη δυνατότητα κάποτε να πουλήσω ένα προϊόν 160ευρώ όταν η γραμμή ήταν να πουλιέται 240!!! Το έκανα, το πουλούσα 160. Το αποτέλεσα; Χέσιμο και απειλές από τον αντιπρόσωπο πως θα μου κόψει κάθε επαγγελματική συνεργασία λόγω του οτι θήχτηκαν κάποιες τσέπες του κύκλου.
sfyris, έθιξες ένα θέμα το οποίο............άστο καλύτερα.
Τό ότι (μόνο τα βουνά δέν σμίγουν), είναι μεγάλη αλήθεια. Οπως το ότι ο (θεός αγαπάει τόν κλεφτη αλλα αγαπάει και τον νοικοκύρη), και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Τελικά κάποια στιγμή, όλα μαθαίνονται.;;)
Το ακούσαμε κι αυτό. Έβγαλα νέο χαρακτηρισμό από κάποιον εδώ κοντά μου ---> γκρινιάρης. Δε μιλάω άλλο, αρκετά είπα, απότι βλέπω έμεινα μόνος. Δυστυχώς στα χρόνια μας όποιος εκθέτει την αλήθεια είναι γκρινιάρης. Η πλάκα είναι οτι το άκουσα και στη δουλειά, όταν προσπαθούσα να εκθέσω κάποια άλλα γεγονότα, άσχετα με αυτά που συζητάμε τώρα. Σε μερικούς δεν αρέσει η αλήθεια και αυτό γίνεται επικίνδυνο μερικές φορές όταν αυτοί διαθέτουν διάφορες δυνάμεις.
-
Γεια σας και απο μενα ειμαι νεο μελος στο site αλλα κι εγω εμπορος με καταστημα μοντελισμου και Μοντελιστης.
Παρακολουθω την συζητηση με πολυ ενδιαφερον γιατι με απασχολει και μενα αμεσα.Δυο λογια μονο να πω,κατ αρχην συμφωνω με πολλα απ οσα λετε και θελω να προσθεσω οτι πραγματικα χανουμε την προσωπικη μας ζωη προσπαθωντας να βοηθησουμε τους μοντελιστες να κανουν το κεφι τους και φυσικα να δουλεψουμε και εμεις.Ολοι οι εμποροι του ειδους εχουμε ακουσει την φραση "σου χω δωσει τοσα"και αλλα σχετικα.Η προσωπικη μου απαντηση ειναι"εσυ μου εχεις δωσει τοσα και το εκτιμω , εσυ εκτιμας αυτα που κανω εγω?".
Απο την αλλη δεν μπορουμε να κανουμε κουμαντο στην τσεπη κανενος,μονο παρακληση κανω οποιος ψωνιζει απο internet να το κανει για παρτυ του και να μην παρασυρει κι αλλους.
Δεν εχω δει κανεναν να αγοραζει βενζινη απο αμερικη με
1$ το γαλονι η παπουτσια η αλλα αγαθα που ειναι καθημερινα εξοδα.
Με λιγα λογια υπομονη...
Παρακολουθω την συζητηση με πολυ ενδιαφερον γιατι με απασχολει και μενα αμεσα.Δυο λογια μονο να πω,κατ αρχην συμφωνω με πολλα απ οσα λετε και θελω να προσθεσω οτι πραγματικα χανουμε την προσωπικη μας ζωη προσπαθωντας να βοηθησουμε τους μοντελιστες να κανουν το κεφι τους και φυσικα να δουλεψουμε και εμεις.Ολοι οι εμποροι του ειδους εχουμε ακουσει την φραση "σου χω δωσει τοσα"και αλλα σχετικα.Η προσωπικη μου απαντηση ειναι"εσυ μου εχεις δωσει τοσα και το εκτιμω , εσυ εκτιμας αυτα που κανω εγω?".
Απο την αλλη δεν μπορουμε να κανουμε κουμαντο στην τσεπη κανενος,μονο παρακληση κανω οποιος ψωνιζει απο internet να το κανει για παρτυ του και να μην παρασυρει κι αλλους.
Με λιγα λογια υπομονη...
sfyris έγραψε: ↑Ουφ, τουλάχιστον ησύχασα, όσον αφορά τα ποσοστά είμαι εντάξει. Όσον αφορά την ενημέρωση ποτέ δεν είχα ρωτήσει κανένα έμπορο σε τι ποσοστά πουλάει, το θεωρούσα πολύ προσωπικό για να το κάνω. Τα δικά μου ποσοστά τα έβγαλα εκεί κοντά στο 30% στην τύχη. Αλλά αφού μιλάμε πλέον τόσο ειλικρινά ας επεκταθώ λίγο να δείτε με ποιους πρέπει να τα βάζετε.
1. Για την περίπτωση που ειπώθηκε παραπάνω για το ποιοι γνωρίζουν να πετάνε, προεκτείνω το θέμα και ερωτώ ακόμα και αν γνωρίζουν την ύπαρξη των φόρουμ!!! Διαπιστωμένο, όποιος θέλει πμ να του πω περισσότερα. Και όμως ο συγκεκριμένος θησαυρίζει!!
2. Κάποιο αυτοκινητάκι έπεσε η τιμή του από το εργοστάσιο. E-mail από τον αντιπρόσωπο, να μην την ρίξουμε για 2 εβδομάδες ώστε να εκμεταλλευτούμε τη διαφορά!!!
3. Είχα τη δυνατότητα κάποτε να πουλήσω ένα προϊόν 160ευρώ όταν η γραμμή ήταν να πουλιέται 240!!! Το έκανα, το πουλούσα 160. Το αποτέλεσα; Χέσιμο και απειλές από τον αντιπρόσωπο πως θα μου κόψει κάθε επαγγελματική συνεργασία λόγω του οτι θήχτηκαν κάποιες τσέπες του κύκλου. Αφού αγανάκτησα είπα να απευθυνθώ κατευθείαν σε κατασκευαστές. Η απάντησή τους ήταν οτι πρέπει να απευθύνομαι στους αντιπροσώπους τους. Άβυσσος :D
Αλλά έχει χάρη, είμαι "ψιλικατζής" όπως με αποκάλεσε κάποιος και ζω σε δύσκολο μέρος, τους έχω ακόμα ανάγκη και δεν μπορώ να κάνω πολλά....
Εχεις απολυτο δικαιο. Απο κατι τετοιους ξεκιναει ο ''ψαγμενος'' -φτωχος μοντελιστης και την ψαχνει απο εξωτερικο κτλ κτλ. Αυτο λεω οτι υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα τους παιρνει η μπαλα μαζι με το συνολο. Αν ομως ο χ μοντελιστης δεν ειχε αναγκη απο λεφτα, θα επαιρνε απο το καταστημα που πουλαει στα υψη χωρις να τον νοιαζει και θα ηταν και ευχαριστημενος που το παιρνει εκεινη τη στιγμη χωρις να χρειαζεται να περιμενει 15 μερες να ερθει απο εξω.
Αν ομως ημασταν εισοδηματιες χομπυστες, δεν πιστευω οτι θα ασχολουμασταν με αυτο το χομπυ....Θα καναμε πχ χομπυ με συλλογες πανάκριβων αυτοκινητων Ferrari κτλ...λεμε τωρα. Ειμαστε Ελλαδα παει και τελειωσε.
Θιγονται συμφεροντα; Τελειωσες κυριε. Σε φαγανε λαχανο τα αμεσως παραπανω ''κεφαλια'' απο σενα. Η αληθεια ομως ειναι οτι υπαρχουν και καταστηματαρχες που βοηθησαν και θελω να πιστευω οτι θα βοηθανε στο χωρο οπου εκει και 50% παραπανω να εχει εγω ναι θα το παρω απο εκει γιατι εσθανομαι θες υποχρεομενος-θες ντρεπομαι κτλ... δε μπορει δηλαδη να σε βοηθαει ο αλλος και εσυ να αγοραζεις απο αλλου....παρε και κατι απο αυτον και ας εχει και χ λεφτα ποιο ακριβα απο εκει που παιρνεις.
Φιλικα Νικος.
Και η κατάσταση χειροτερεύει με τους κινέζους να αποδυναμώνουν τους λίγους που θα έπρεπε να είχαμε δύναμη να αντιδράσουμε. Δε βαριέσαι μερικοί κούκοι εδώ μέσα δε θα φέρουν την άνοιξη....άντε καληνύχτα φίλοι.
Εαν γνώριζαν όλοι τι πραγματικά συμβαίνει με τους Κινέζους, δεν θα αγοράζαμε τίποτα μα τίποτα από εκεί. Και δεν μιλώ για αερομοντελιστικα αγαθά φυσικά.
Γνωρίζω 20 και πάνω βιοτεχνίες και εργαστήρια διαφόρων ειδών, φίλων μου που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά τα τελευταία 3 χρόνια. Η κάθε βιοτεχνία από 5 έως 20 άτομα προσωπικό.;;)
Παράδειγμα. Έρχονται τα Χριστούγεννα. Όλοι μας θα αγοράσουμε μερικά στολίδια για το σπίτι μας. Ψάξτε και βρείτε και αγοράστε ελληνικά προϊόντα, που δεν θα τα βρείτε όμως σε μάρκετ, αλλά σε εποχιακά στολιδάδικα, και εκεί ακόμα θα πρέπει να ζητήσετε.
Ακόμα κάλτσες, παντόφλες, πιτζάμες, φούτερ μπλούζες, φόρμες κλτ. Χιλιάδες βιοτεχνίες στην Ελλάδα παράγουν τα παραπάνω προϊόντα, γιατί δεν τα προτιμάτε ?
Εσώρουχα αγοράζουμε ακόμα Ελληνικά, γιατί θέλουμε να προσέχουμε τον πισινό μας.......τα υπόλοιπα γιατί όχι ?
Γνωρίζω 20 και πάνω βιοτεχνίες και εργαστήρια διαφόρων ειδών, φίλων μου που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά τα τελευταία 3 χρόνια. Η κάθε βιοτεχνία από 5 έως 20 άτομα προσωπικό.;;)
Παράδειγμα. Έρχονται τα Χριστούγεννα. Όλοι μας θα αγοράσουμε μερικά στολίδια για το σπίτι μας. Ψάξτε και βρείτε και αγοράστε ελληνικά προϊόντα, που δεν θα τα βρείτε όμως σε μάρκετ, αλλά σε εποχιακά στολιδάδικα, και εκεί ακόμα θα πρέπει να ζητήσετε.
Ακόμα κάλτσες, παντόφλες, πιτζάμες, φούτερ μπλούζες, φόρμες κλτ. Χιλιάδες βιοτεχνίες στην Ελλάδα παράγουν τα παραπάνω προϊόντα, γιατί δεν τα προτιμάτε ?
Εσώρουχα αγοράζουμε ακόμα Ελληνικά, γιατί θέλουμε να προσέχουμε τον πισινό μας.......τα υπόλοιπα γιατί όχι ?
kyosho patras έγραψε: ↑Γεια σας και απο μενα ειμαι νεο μελος στο site αλλα κι εγω εμπορος με καταστημα μοντελισμου και Μοντελιστης.
Με λιγα λογια υπομονη...
Να καλωσορίσουμε άλλη μια "επαγγελματική" συμμετοχή απο την Ελληνική περιφέρεια. Απο εκεί που προφανώς οι συνθήκες είναι δυσκολότερες, οι αγωνίες μεγαλύτερες αλλά και το ενδιαφέρον υπαρκτό...
Επιμένω: Θέλω μια (τουλάχιστον) "επαγγελματική" άποψη απο τη πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα.~b~
Πειράζει???
Γιώργος - gxaid
sharkovios έγραψε: ↑Να δώσω ενα παράδειγμα του υπερκέρδους ...
Πρίν απο 2 χρόνια έκανε πάταγο το LAMA .. Στην Ελληνική αγορά πουλιώνταν 180.
Γνωρίζετε ποιά ήταν η χονδρική του; $65
Με τους δασμού και ΦΠΑ έβγαινε στον επαγγελματία, τότε, 80
Αντώνης
Δεν ξερω που και ποιοι πουλαγανε το LAMA 180, αλλα η τιμη χονδρικης σιγουρα δεν ειναι τοσο χαμηλη οπως αναφερεις.
Αν ηταν τοσο μεγαλα τα ποσοστα, θα κυκλοφορουσαμε (τα καταστηματα) με ferrari. Μην εισαι τοσο υπερβολικος αν δεν γνωριζεις. Φυσικα να διευκρινησω οτι μιλαω για την τιμη χονδρικης καταστηματος λιανικης και ΟΧΙ εισαγωγεα...
Αν θα υπαρχει μεγαλο κερδος ειναι στους εισαγωγεις και αποκλειστικα σε αυτους οφειλονται οι μεγαλες διαφορες τιμων απο το εξωτερικο και οχι στα καταστηματα λιανικης.
-
Καλημέρα ασος,
Μια χαρα γνωρίζω και εγώ μίλησα για τους εισαγωγείς..
Ξέρω πολύ καλά πως οι εισαγωγείς τα δίνουν στους καταστηματάρχες με πολυ μικρό περιθώριο κέρδους.
Αντώνης
Ξέρω πολύ καλά πως οι εισαγωγείς τα δίνουν στους καταστηματάρχες με πολυ μικρό περιθώριο κέρδους.
Αντώνης
Εγω πάντως σαν Παναγιώτης χαίρομαι που βλέπω καταστήματα να γράφουν έχει αρχίσει να έχει ενδιαφέρον ;) .
Το να ακούς μόνο τι μια πλευρά οποία και αν ηταν αυτή δεν είχε ποτέ ενδιαφέρον
Το να ακούς μόνο τι μια πλευρά οποία και αν ηταν αυτή δεν είχε ποτέ ενδιαφέρον
sharkovios έγραψε: ↑Καλημέρα ασος,
Αντώνης
Ok δεν εχω λογο να διαφωνησω μαζι σου. Απλα τοτε ενα απο τα 2 πρεπει να συμβαινει η το καταστημα που λες να εχει τεραστιο ποσοστο κερδους η ο αντιπροσωπος που προμηθευομαι τα lama να μου τα δινει ακριβα.
Βεβαια τωρα λεμε τον καιρο που τα lama ειχαν 180 στα καταστηματα οπως γραφεις,αν και δεν ειχα δει ποτε αυτη την τιμη πριν 2 χρονια ηταν στα 150 και μετα αρχισε και επεφτε... αυτο βεβαια εγινε οχι γιατι χαμηλωσανε τα καταστηματα το ποσοστο κερδους αλλα γιατι οι εισαγωγεις χαμηλωσανε την χονδρικη τους.Παντως να αγοραζανε 65 οι χονδρεμποροι και στα καταστηματα να ηταν η τιμη στα 180 τουλαχιστον σε εμενα μου φανταζει υπερβολικο.Μιλαμε για 180% πανω!!! ας ειμαστε λιγο λογικοι.Προσωπικα ξερω ποσο αγοραζω και ποσο πουλαω τωρα ο καθενας μπορει να γραφει και να λεει οτι θελει.Δεν προσπαθω να δικαιολογησω κανεναν απλα κατα την γνωμη μου το προβλημα των υψηλων τιμων οφειλεται στους εισαγωγεις .(Φιλικα τα γραφω δεν νομιζω να παρεξηγηθεις ;;)).
-
Κοίτα μπορεί να ήταν και 160 αλλα σίγουρα δέν γράφω οτι νάναι απλα για να δημιουργώ εντάσεις.
Τα παραπάνω ήταν προσωπική μου έρευνα με τιμοκαταλόγους e-sky.
Πές μου κάτι όμως, το 2.4 lama πόσο πωλείται στην ελλάδα και πόσο κοστίζει να το φέρει ο εισαγωγέας;
Θα πώ εγω... 160 πωλείται 83 του έρχεται με δασμούς κλπ...
Αντώνης
Υ.Γ Δέν παρεξηγώ κανέναν και πόσο μάλλον εσένα που είχες όλη την καλή διάθεση να ερθεις και να μας πείς την αποψή σου..
Τα παραπάνω ήταν προσωπική μου έρευνα με τιμοκαταλόγους e-sky.
Πές μου κάτι όμως, το 2.4 lama πόσο πωλείται στην ελλάδα και πόσο κοστίζει να το φέρει ο εισαγωγέας;
Θα πώ εγω... 160 πωλείται 83 του έρχεται με δασμούς κλπ...
Αντώνης
Υ.Γ Δέν παρεξηγώ κανέναν και πόσο μάλλον εσένα που είχες όλη την καλή διάθεση να ερθεις και να μας πείς την αποψή σου..
83 τό ένα....Αρα τα 10 πόσο...!@/-=}{{