Αγορές από Ελληνικά Καταστήματα (;)

DeltaMan

Απάντηση: Αγορές από Ελληνικά Καταστήματα (;)

Δημοσίευση από DeltaMan »

Καλησπέρα παιδιά .

Όσον αφορά τους χονδρέμπορους , Δέν χρειάζεται να τους παρεξηγούμε .
Απλά σάν μικρό μαγαζάκι , ελέγχεις αυτό που σου προτείνει και αποφασίζεις ...
Προσωπικά έχω πεί σε κάποιον χονδρέμπορα , για τις καλές τιμές που έχει σε κάποια προιόντα και τον Προτιμώ , όπως επίσης του επισήμανα τις υπερβολικά αυξημένες σε κάποια άλλα και για τα οποία Δέν είδε απο εμένα ξανά παραγγελία ...
Τις τιμές των Flight Power που είδατε παραπάνω , τις έβγαλα αγοράζοντας απο Ελληνα χονδρέμπορα . Επίσης PolyQuest απο Έλληνα παίρνω (λίγα μόνο παραδείγματα) .

Πρέπει και αυτοί απο τη μεριά τους να δείξουν σε εμάς (τα μαγαζάκια) τον επαγγελματισμό τους . Εκείνος θα τα πάρει Ντούκου τα χρήματα απο εμένα , ενώ εγώ Δέν ξέρω πότε και άν θα τα πάρω απ'τον πελάτη ! Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το γνωρίζουν !
Επίσης απο ότι γνωρίζω , το κράτος επιβάλλει και σε αυτούς κάποιο φόρο παραπάνω ...

Μιάς και αναφέρθηκε και για συνεργασία μεταξύ μαγαζιών , προσωπικά το σκέφτομαι και το έχω ήδη συζητήσει με 2 μαγαζιά .

Αλήθεια , μήπως Ξέρει κανείς να μου εξηγήσει τί συμβαίνει με το Φ.Π.Α. άλλων χωρών ? Αληθεύει πως στην Ιαπωνία για παράδειγμα , Δέν υπάρχει ??
DeltaMan

Όσον αφορά αυτό που έλεγε ο sfyris , πως δηλαδή μερικοί σου απαγορεύουν να πουλάς χαμηλά , πράγματι Δέν ξέρω να σας απαντήσω σίγουρα άν είναι σωστό ή λάθος .

Μία άποψη λέει πως θα μπορούσε να στο ζητήσει . Λέγεται MAP Price ή Μέγιστη Λιανική , κάτι σάν αυτό που βλέπουμε στα μπουκαλάκια του νερού που λέει 'προτεινόμενη Λιανική' .
Τότε όμως πρέπει και οι προμηθευτές να είναι εντάξει . Όχι να επιτρέπουν εδώ και να αποτρέπουν αλλού ... Όχι δύο ταχυτήτων Εξυπηρέτηση στους επαγγελματίες ! Να κρατούν κάποιο πλαίσιο . Και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσει μιά εταιρεία που πουλάει παγκοσμίως . Καταλαβαίνετε ...

Η άλλη άποψη λέει πως Δέν θα μου πείς εσύ πόσο θέλω να πουλήσω και με τί ποσοστό θα δουλέψω .

Τί να σας πώ . Ο πατέρας μου είναι φούρναρης και λόγω του ότι εκείνοι έχουν Ομοσπονδία γερή , υπάρχουν κάποια σταθμά . Βέβαια το προιόν αυτό είναι καθημερινό και ευρέως διαδεδομένο , ενώ στα δικά μας , ένας επαγγελματίας που θα σε δεί λίγο ανήξερο (και φαίνεται αμέσως) , θα σου τα πάρει άν μπορεί .
Με τον ίδιο τρόπο και οι πελάτες Δέν ξέρουν άν ο επαγγελματίας είναι ανήξερος ή όχι , και εκεί είναι που υπεισέρχεται ο ρόλος σας .
Αυτό Πρέπει Μάλλον να Μάθουμε σάν Πελάτες Να Κρίνουμε ...
sharkovios

Δημοσίευση από sharkovios »

Καλησπέρα Απόστολε,
Πολλές εταιρίες έχουν MAP price και τις επιβάλουν δια ροπάλου.
Μία μικρή αλλα παγκοσμίας εμβέλειας εταιρία ειναι η extreme που παρέχει τα upgrades για τα LAMA.

Αυτο που λέγαν στο mail τους ήταν: πόσο το αγοράζεται εσείς και πόσο θα το πουλάτε..
Παρακάτω ή παραπάνω ΔΕΝ έχει..

Αντώνης
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Νομιζω οτι η MAP = Minimum Advertisment Price ελαχιστη διαφημιζομενη λιανικη και ειναι κατι που μου εχει τυχη σε PDA που φερναμε στην προηγουμενη δουλεια μου , οταν μαλιστα βγαλαμε φυλαδιο με χαμηλωτερη τιμη απο αυτη ολος τυχαια σταματισε να εχει να μας δωσει και γιναμε ρεζιλη στον κοσμο που μας λεγανε οτι το διαφημισαμε και τωρα δεν εχουμε :(
sfyris

Δημοσίευση από sfyris »

Ωραίααα, μια και τα είπαμε και αυτά ας πούμε τώρα και για τους χονδρέμπορους που πολλές φορές χωρίς να το ξέρουμε, πουλάν λιανική. Άλλη μια γάγγραινα που αιμορραγεί.
Πολλές φορές είναι δικαιολογημένοι, αφού ανθεί η αγορά εκ Κίνας με αποτέλεσμα να μη φεύγει το εμπόρευμα τους και αναγκάζονται - πιέζονται να το διώξουν για να φέρουν την αναβαθμισμένη παρτίδα. Ακόμα ένα κακό των αγορών απέξω. Ένα ένα τα βγάζω εεε; Ελπίζω αύριο να μου έχει μείνει χονδρέμπορας για συνεργασία ;D
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

DeltaMan έγραψε: Όσον αφορά αυτό που έλεγε ο sfyris , πως δηλαδή μερικοί σου απαγορεύουν να πουλάς χαμηλά , πράγματι Δέν ξέρω να σας απαντήσω σίγουρα άν είναι σωστό ή λάθος .
...

Η άλλη άποψη λέει πως Δέν θα μου πείς εσύ πόσο θέλω να πουλήσω και με τί ποσοστό θα δουλέψω .

Έχω την εντύπωση πως αν κατώτερη τιμή δεν περιγράφεται σε σχετική σύμβαση με το χονδρέμπορο τότε ο κάθε λιανέμπορος είναι ελεύθερος να διαμορφώσει το ποσοστό κέρδους του κατα βούληση.

Στο αν πουλάς με περιθώριο +1% και έχεις βαλθεί να τραβήξεις τη προσοχή της εφορίας σχετικά με το πως επιβιώνεις (!) ή με +300% διότι διαφορετικά δεν θα επιβιώσεις, νομίζω δεν έχει λόγο κανένας χονδρέμπορος.

Αντιθέτως, αν θέλει να "στήσει" υγιές δίκτυο πωλήσεων που θα του απορροφά το απόθεμα θα πρέπει να μην προβληματίζεται απο χαμηλές τιμές στην αγορά. Αν μάλιστα και ο ίδιος πουλάει λιανική η ορθή τακτική είναι να διατηρεί υψηλότερες τιμές από το δίκτυο συνεργατών του ώστε έμμεσα να προωθεί τις πωλήσεις τους (και κατά συνέπεια τις δικές του).

Και ανάποδα να το πάρουμε, ο χονδρέμπορος είναι ο μόνος που μπορεί άνετα να δώσει τη φτηνότερη λιανική γιατί αγοράζει ποσότητες και πιθανότατα εισάγει ο ίδιος. Αν το κάνει, όχι μόνο ο Χ, ούτε ο Ψ, ούτε κανένας καταστηματαρχης του αλφάβητου δεν θα έχει λόγο να συνεργαστεί μαζί του.

Είναι σαν να φωνάζει ο χονδρέμπορος στην αγορά πως δεν τον ενδιαφέρει να αναπτύξει δίκτυο πωλήσεων. Οπότε αυτοαναιρεί τη φύση του! Αυτή του χονδρέμπορα

Ατυχώς υπάρχει πάντα η άτυπη "μέθοδος" που ήδη αναφέρθηκε, όπου ο χονδρέμπορος παύει μονομερώς τη συνεργασία. Τώρα αν η αιτία είναι πως το δίκτυο του πουλάει φτηνότερα τότε μάλλον κατα τύχη κάνει αυτό που κάνει και ονομάζεται έτσι όπως ονομάζεται...........

Τώρα όσο αφορά το ΜΑP όπως αναφέρθηκε αφορά advertisment price, και όχι απαραίτητα sales price, και αφορά στην επικοινωνία του προϊόντος προς το πελάτη. Τώρα αν ο πελάτης σου ζητήσει 10 κομμάτια αντί για ένα τί θα του πείς??? "Sorry, my MAP sais no έκπτωση???"=B=:D

Πέταξε ο πελάτης και για σένα και για το χονδρέμπορα@P@

Φόρμες όπως το ΜΑP έχουν κάποιο νόημα και σχετίζονται συνήθως με την ανάγκη να διατηρηθεί το προϊόν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο στην αντίληψη του πελάτη.

Γιώργος - gxaid
helipilot

Δημοσίευση από helipilot »

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι και εδω εχει καρτελ. Μπορει να μη συνενοουνται μεταξυ τους ολοι, σιγουρα ομως σε καποιες περιπτωσεις γινεται και φαινεται. Το καλυτερο παραδειγμα ειναι το καυσιμο που οταν παλιοτερα δυο μαγαζατορες εκαναν κοντρα στις τιμες (αρα οχι καρτελ) τοτε κατεβηκε το κοστος θεαματικα! Συμπτωση και αυτο η μηπως επεσαν οι φοροι; Μην τρελαθουμε κιολας!
sharkovios

Δημοσίευση από sharkovios »

Καθίστε τώρα που ανέβηκε το δολάριο να δείτε ανατιμήσεις..
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

sharkovios έγραψε: Καθίστε τώρα που ανέβηκε το δολάριο να δείτε ανατιμήσεις..

Ναι καλα standard !
Kαι εγώ αυτό φοβάμαι ....

B
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

helipilot έγραψε: Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι και εδω εχει καρτελ. Μπορει να μη συνενοουνται μεταξυ τους ολοι, σιγουρα ομως σε καποιες περιπτωσεις γινεται και φαινεται. Το καλυτερο παραδειγμα ειναι το καυσιμο που οταν παλιοτερα δυο μαγαζατορες εκαναν κοντρα στις τιμες (αρα οχι καρτελ) τοτε κατεβηκε το κοστος θεαματικα! Συμπτωση και αυτο η μηπως επεσαν οι φοροι; Μην τρελαθουμε κιολας!

Νομίζω πως κάνεις κάποιο λάθος.
Χρησιμοποιώ το Cool Power 15% heli, και οι τιμές ανέβηκαν υπερβολικά
Περισσότερο απο 35%....>:(
Απο 16.80 €, στα 22.80 €, ενω το πετρέλαιο και γενικά οι τιμές
έχουν τάσεις προς τα κάτω.
Θάθελα να μου πεις ποιές τιμές έπεσαν σε ποιό καύσιμο εαν μπορείς.
Φιλικά
Δημήτρης
upload

Δημοσίευση από upload »

Ενα χρονο πριν επεσαν οι τιμες, οταν δυο εμποροι κονταροχτυπηθηκαν. Αυτο ειναι αληθεια. Τοτε αγοραζαμε το 20% cool P περιπου 26e Και μετα το "χτυπημα" των εμπορων μεταξυ τους επεσε στα 19-20. Μιλαμε για δυο γνωστους επιχειρηματιες που εχουν κονταροχτυπηθει και σε μαρκα ελικοπτερων. Ε το μονο που μενει ειναι να δωσω τις διευθυνσεις τους!
Το θεμα ποιο ειναι ομως; Οτι ακομη και στην τιμη των 20 ειχαν κερδος. Ποιο να ηταν ομως το αρχικο κερδος;
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

Είναι λογικό να υπάρχει κέρδος.
Εαν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχαν τα καταστήματα.
Οσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν οτι ενοίκιο / ασφαλίσεις / ΔΕΚΟ /
εκτελωνισμοί / φόροι / αποθήκη / ελλατωματικά / νέο στόκ / μισθός /
συν το κέρδος που πρέπει να έχει αυτός που "επιχειρεί ' ανεβάζουν με
βάση την αρχική τιμή πάνω απο το 80%
Εαν θέλουμε λοιπόν να υπάρχουν, καταστήματα μοντελισμού ) στην χώρα
μας. καλό θα ήταν να τα υποστηρίζουμε, και όχι να τα πολεμάμε.

Μην σας πάει το μυαλό οτι γνωρίζω και υποστηρίζω κάποιον ή έχω εγω
κατάστημα. Απλά, καλό θα ήταν πριν πουμε τα εξ'αμάξης για αυτούς, να
σταθμίζουμε παράγοντες / καταστάσεις.

Τεςπα.

Καλά νά'μαστε, να πετάμε, να μαθαίνουμε, και ας πληρώνουμε και κάτι
παραπάνω.

Να είστε σίγουροι, οτι τα χρήματά μας αυτά, παραμένουν και γυρίζουν στην
Ελλάδα μας, και δεν φεύγουν ανεπιστρεπτή προς Αλβανία, Μαύρας Χώρας,
και ΤσίνΤσέν Κιτρινάκιδες.
DeltaMan

Τί να πώ βρέ παιδιά . Συμφωνώ με αυτά που λέτε ...
Έτσι όπως έχει γίνει το εμπόριο , θα καταλήξουμε να πουλάμε Παροχή Υπηρεσιών .
Δηλαδή , μαθήματα για να μάθεις να πετάς , πίστα για αυτοκίνητα με συνδρομή όπως και λιμνούλα για βαρκάκια κ.λ.π. ... !
Επίσης εκείνο που μένει είναι να χρεώνουμε για το service που κάνουμε ...
Τί να σκεφτεί κανείς ... Προσπαθείς σάν μαγαζί να επιβιώσεις .
Τίποτε άλλο .
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Και που είσαι ακόμη! Σε λίγο θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια και κινέζικα μοντελομάγαζα όπως έχει ήδη γεμίσει ο τόπος με ρουχάδικα και μπιχλιμπιδάδικα. Και θα έχουν όχι πίστα, όχι λιμνούλα αλλά και σάουνα για να ξεκουράζεσαι. Και αυτά σε τιμές ,που ο Ελληνας έμπορος δεν θα μπορεί να τις πιάσει με τίποτα. Διότι το Κινεζικό κράτος ,βοηθάει με χίλιους δυο τρόπους τον κινέζο έμπορο, που προσπαθεί να πουλήσει τα προιόντα του ανά τον κόσμο.
Από την άλλη πλευρά το Ελληνικό κράτος ,έχει κυριολεκτικά θάψει τον Ελληνα μικρομεσαίο επιχειρηματία προς όφελος των μεγαλοκαρχαριών. Εμ, βέβαια γιατί αυτοί επιχορηγούν τα σημαιάκια και τις φανφάρες.

Φιλικά Κώστας.
DeltaMan

Καλησπέρα Κώστα .

Άν ξέρεις , μπορείς σε παρακαλώ να μας πείς περίπου πώς βοηθάει το Κράτος τους Κινέζους που επιχειρούν ανα τον κόσμο ? Και βέβαια οποιοσδήποτε άν ξέρει όχι μόνο ο Κώστας ... :)
Το έχω ξανακούσει αλλά δέν ξέρω λεπτομέρειες και θα ήθελα πολύ να μάθω ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”