Πόσα κανάλια χρειάζομαι ?
Καλησπέρα petame ...
Ήρθε η ώρα της τηλεκατεύθυνσης . . .
Θα ασχοληθώ κατά βάση με ελικόπτερα και από ότι με ξέρω θα ασχοληθώ με scale . . . ( τα 3D προς το παρών δεν με ενδιαφέρουν )
Πόσα κανάλια θα χρειαστώ και γιατί ??
Τhank U !
Απ: Πόσα κανάλια χρειάζομαι ?
Δεν είναι θέμα καναλιών, πρέπει να πάρεις ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΚΗ τηλεκατεύθυνση πάνω απόλα. Οπότε συνήθως ξεκινάς με 6 κανάλια.
Pitch
Throttle
Elevator
Aileron
Tail
Gyro sensitive (αν βάλεις από GY-401 και πάνω)
Η ελικοπτερική εμπεριέχει τη μίξη του αριστερού μοχλού με γκάζι και pitch, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να επεμβαίνεις στις καμπύλες απόδοσης αυτών κατ'επιλογή σου.
Pitch
Throttle
Elevator
Aileron
Tail
Gyro sensitive (αν βάλεις από GY-401 και πάνω)
Η ελικοπτερική εμπεριέχει τη μίξη του αριστερού μοχλού με γκάζι και pitch, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να επεμβαίνεις στις καμπύλες απόδοσης αυτών κατ'επιλογή σου.
Hello sfyris !
Thank u για την απάντηση !
Τα παραπάνω κανάλια που και πότε χρησιμεύουν (7,9,..12!) ?
Δηλ με μια που εχει 6 κανάλια είμαι καλυμμένος ?
Τι θα μπορεί να μου λείψει στο κοντινό μέλλον ?
Thank u για την απάντηση !
Τα παραπάνω κανάλια που και πότε χρησιμεύουν (7,9,..12!) ?
Δηλ με μια που εχει 6 κανάλια είμαι καλυμμένος ?
Τι θα μπορεί να μου λείψει στο κοντινό μέλλον ?
αν θελήσεις Governor θες 8 άλλα με μια υποχώρηση παίζεις και με 7 .
από εκεί και μετά είναι πολλά ακόμα που μπορείς να βάλεις πχ retracts σε ενα scale ελικόπτερο μαζί με το governor πας στα 9.
Kill switch αν είναι με βενζίνα και θές να το σβίνεις κλίνοντας την ηλεκτρονική + λαμπάκια πας στα 11, οτι αλο τραβα η φαντασία σου 12 :D .
πιστεύω οτι τα 9 είναι υπέρ αρκετά για σχεδόν ότι πρόκειται να κάνει το 99 % τον μοντελιστών .
από εκεί και μετά είναι πολλά ακόμα που μπορείς να βάλεις πχ retracts σε ενα scale ελικόπτερο μαζί με το governor πας στα 9.
Kill switch αν είναι με βενζίνα και θές να το σβίνεις κλίνοντας την ηλεκτρονική + λαμπάκια πας στα 11, οτι αλο τραβα η φαντασία σου 12 :D .
πιστεύω οτι τα 9 είναι υπέρ αρκετά για σχεδόν ότι πρόκειται να κάνει το 99 % τον μοντελιστών .
...καλα τα λεει ο Παναης, παρε και μερικες ακομη εκδοχες
..., τα υπολοιπα ειναι, οοοοχι υποχρεωτικα και πανε ως εξης & 0χι απαρετητα με αυτη την σειπα
7. Govenor
8. Retracs
9. Idle mixer-Throtel limiter...
10. Navy Lights
11.Bay door, open-clse
.
.
.
αι οτι αλλο extra που μπορει να δουλεψει με μηχανισμο (servo), ΟΡΕΞΗ ΝΑ'ΧΕΙΣ
..., τα υπολοιπα ειναι, οοοοχι υποχρεωτικα και πανε ως εξης & 0χι απαρετητα με αυτη την σειπα
7. Govenor
8. Retracs
9. Idle mixer-Throtel limiter...
10. Navy Lights
11.Bay door, open-clse
.
.
.
αι οτι αλλο extra που μπορει να δουλεψει με μηχανισμο (servo), ΟΡΕΞΗ ΝΑ'ΧΕΙΣ
Thank u παλικάρια! ;;)
Χαμός δηλαδή !
Παναγιώτη τι εννοείς με την υποχώρηση παίζω και με 7 ?
Χαμός δηλαδή !
Παναγιώτη τι εννοείς με την υποχώρηση παίζω και με 7 ?
-
"Υποχώρηση" ως προς τα παραπανίσια.
(lights e.t.c).
Όλα εξαρτώνται από το τι ποσό διαθέτεις. Αν δε σε απασχολεί ιδιαίτερα αυτός ο τομέας, προχωράς εξ'αρχής στην αγορά ενός 9κάναλου πομπού, στα 2,4. (τα περισσότερα είναι σχεδόν άχρηστα).
Αν πάλι θέλεις να κάνεις μια οικονομική αλλά ποιοτική αγορά, τότε θα εστιαστείς στην αγορά μιας επτακάναλης ελικοπτερικής τηλεκατεύθυνσης και -πίστεψέ με- σε υπερκαλύπτει.
Μάλιστα ... !
Ναι με κόβω για 7καναλη τουλάχιστον για αρχή . . . και σκέφτομαι για spectrum . . .
καλά το πάω ?
Ναι με κόβω για 7καναλη τουλάχιστον για αρχή . . . και σκέφτομαι για spectrum . . .
καλά το πάω ?
@P@ ....,καλαααα τοοοο παααααςκαι βλεπουμε.. @P@
Αν δέν κάνω λάθος (δέν έχω ακόμα Governor ) θές ένα κανάλι για το on off και ένα για να ρυθμίζεις την ταχύτητα .
δηλαδή με 8 κανάλια μπορεις να έχεις 1500 1700 2000 στο στροφείο και από άλλο διακόπτη - κανάλι το αν θα δουλεύει ή όχι .
με τα 7 κανάλια ή θα το έχεις πάντα on και θα δουλεύεις με της 3 ταχύτητες (έτσι και αλιος στο ρελαντί δέν δουλεύει) ή θα έχεις on off και σταθερές στροφές .
Κάποιος χρήστης governor με 7 κάναλη μπορεί να μας διαφώτιση καλλίτερα πάντως .
δηλαδή με 8 κανάλια μπορεις να έχεις 1500 1700 2000 στο στροφείο και από άλλο διακόπτη - κανάλι το αν θα δουλεύει ή όχι .
με τα 7 κανάλια ή θα το έχεις πάντα on και θα δουλεύεις με της 3 ταχύτητες (έτσι και αλιος στο ρελαντί δέν δουλεύει) ή θα έχεις on off και σταθερές στροφές .
Κάποιος χρήστης governor με 7 κάναλη μπορεί να μας διαφώτιση καλλίτερα πάντως .
-
Καλησπέρα,
Με το 8ο κανάλι μπορεις να βγάζεις εκτός τον governor ή αντίστοιχα να τον ενεργοποιείς.
Υπάρχει όμως πατέντα για 7κάναλο δέκτη:
Όλοι χρησιμοποιούμε Gyro και μπαταρία για τον Δέκτη μας. (Προσωπικά έχω γυρίσει σε LiPo).
Το βύσμα της Μπαταρίας χρησιμοποιεί το + και το - και του Gyro το Signal (ʼσπρο στις Futaba).
Αν βγάλουμε το πινάκι απο το βύσμα του Gyro και το βάλουμε στο κενό του βύσματος της Μπαταρίας, γλυτώνουμε ένα κανάλι.
Το παραπάνω, φυσικά, ισχύει σε δέκτες που δέν έχουν εξτρα θέση για την τροφοδοσία.
Ευχαριστώ,
Αντώνης
Με το 8ο κανάλι μπορεις να βγάζεις εκτός τον governor ή αντίστοιχα να τον ενεργοποιείς.
Υπάρχει όμως πατέντα για 7κάναλο δέκτη:
Όλοι χρησιμοποιούμε Gyro και μπαταρία για τον Δέκτη μας. (Προσωπικά έχω γυρίσει σε LiPo).
Το βύσμα της Μπαταρίας χρησιμοποιεί το + και το - και του Gyro το Signal (ʼσπρο στις Futaba).
Αν βγάλουμε το πινάκι απο το βύσμα του Gyro και το βάλουμε στο κενό του βύσματος της Μπαταρίας, γλυτώνουμε ένα κανάλι.
Το παραπάνω, φυσικά, ισχύει σε δέκτες που δέν έχουν εξτρα θέση για την τροφοδοσία.
Ευχαριστώ,
Αντώνης
Καλημέρα, πάρα πολύ καλό thread, εμένα με βοήθησε αρκετά....
:>)
:>)