Είναι ασφαλής μια τ/κ 2.4 και πόσο?
-
Είναι ασφαλής μια τ/κ 2.4 και πόσο?
Καλησπερα. Αναρωτιεμαι και λεω αν ειναι ασφαλης κατα τη διαρκεια μιας πτησης μια τ/κ στα 2.4 και ποσο? πολλοι αερομοντελιστες απο εμας ολους σιγουρα θα εχουν καποιο ωραιο και ακριβο μοντελο ειτε αυτο ειναι 3d ειτε scale η οτι αλλο μοντελο ειναι η ακριβο η οικονομικο ολοι μας κανουμε το κεφι μας χωρις παντα να παρενοχλουμε καποιον αλλο φιλο συνμοντελιστη εχω παρακολουθησει παρα πολλες συζητησεις εδω στο forum και ειναι αρκετοι η φιλοι συνμοντελιστες που λενε οτι χανουν μοντελα εν ωρα πτησης και προβληματιζομαι.
Ποσο ειναι ασφαλης μια τ/κ στα 2.4 λοιπον;
Ποσο ειναι ασφαλης μια τ/κ στα 2.4 λοιπον;
-
Απ: Είναι ασφαλής μια τ/κ 2.4 και πόσο?
Λοιπόν έχουμε και λέμε.
ΜΟΝΤΕΛΑ
1) Raptor 30.(nitro)
2) Calmato trainer 40.(nitro)
3) Cessna L-19 birddog(nitro)
4) Arttech P-51 Mustang(electric)
5) GWS C-47 (twin electric)
ΤΟΠΟΙ ΠΤΗΣΗΣ
Ανάβυσσος, Μαραθώνας, Δερβενοχώρια, Μέγαρα.
ΕΙΔΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
futaba 6ex 2.4Ghz.
Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι μου έχει μείνει μόνο μια ακόμη θέση μνήμης.
Τώρα για τα υπόλοιπα τα έχω χιλιογράψει. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο εκτός από ένα.
Εχω δει κάποιους που πετούν σε σταθερή συχνότητα στην Ανάβυσσο τεράστια μοντέλα. ΕΡΩΤΗΣΗ! Με δεδομένο ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά και πλέον ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ένα τηλεκατευθυνόμενο μπελτ ή τιτάν ή οτιδήποτε εν πάσει περιπτώση και να βγει εκείνη τη στιγμή στην ταράτσα του σπιτιού του για δοκιμή και δεν φαντάζομαι να έχετε την αφέλεια να πιστεύετε ότι θα βγάλει ντουντούκα να φωνάξει συχνότητα. Με δεδομένο ΄'οτι το αεροπλάνο μπορεί να περάσει κοντά από αυτό το σπίτι. ΠΟΣΟ ασφαλείς νιώθετε πετώντας στα 40 ή τα 35 ΜΗΖ ?????
Αυτά!
Φιλικά Κώστας.
ΜΟΝΤΕΛΑ
1) Raptor 30.(nitro)
2) Calmato trainer 40.(nitro)
3) Cessna L-19 birddog(nitro)
4) Arttech P-51 Mustang(electric)
5) GWS C-47 (twin electric)
ΤΟΠΟΙ ΠΤΗΣΗΣ
Ανάβυσσος, Μαραθώνας, Δερβενοχώρια, Μέγαρα.
ΕΙΔΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
futaba 6ex 2.4Ghz.
Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι μου έχει μείνει μόνο μια ακόμη θέση μνήμης.
Τώρα για τα υπόλοιπα τα έχω χιλιογράψει. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο εκτός από ένα.
Εχω δει κάποιους που πετούν σε σταθερή συχνότητα στην Ανάβυσσο τεράστια μοντέλα. ΕΡΩΤΗΣΗ! Με δεδομένο ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά και πλέον ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ένα τηλεκατευθυνόμενο μπελτ ή τιτάν ή οτιδήποτε εν πάσει περιπτώση και να βγει εκείνη τη στιγμή στην ταράτσα του σπιτιού του για δοκιμή και δεν φαντάζομαι να έχετε την αφέλεια να πιστεύετε ότι θα βγάλει ντουντούκα να φωνάξει συχνότητα. Με δεδομένο ΄'οτι το αεροπλάνο μπορεί να περάσει κοντά από αυτό το σπίτι. ΠΟΣΟ ασφαλείς νιώθετε πετώντας στα 40 ή τα 35 ΜΗΖ ?????
Αυτά!
Φιλικά Κώστας.
Απ: Ειναι ασφαλης μια τ/κ 2.4 και ποσο?
Καλημέρα και από εμένα!
Από πέρυσι το Αύγουστο γύρισα στα 2,4 και είμαι πολύ ευχαριστημένος και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. V:))
Έχω μιά futaba 9c super με το module το TM-7! Πότε δεν αντιμετώπησα προβλήματα!
Χώροι πτήσεις:
Ανάβυσσος, Ελληνικό, Parking Ελληνικού, Ασπρόπυργος.
Δεν πετάω ακόμα ελικόπτερα, οπότε δεν έχω εμπειρια με αυτά και 2,4. Παντώς με θερμικά και ηλεκτρικά αεροπλάνα δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα!
:>)
Από πέρυσι το Αύγουστο γύρισα στα 2,4 και είμαι πολύ ευχαριστημένος και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. V:))
Έχω μιά futaba 9c super με το module το TM-7! Πότε δεν αντιμετώπησα προβλήματα!
Χώροι πτήσεις:
Ανάβυσσος, Ελληνικό, Parking Ελληνικού, Ασπρόπυργος.
Δεν πετάω ακόμα ελικόπτερα, οπότε δεν έχω εμπειρια με αυτά και 2,4. Παντώς με θερμικά και ηλεκτρικά αεροπλάνα δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα!
:>)
-
Απ: Ειναι ασφαλης μια τ/κ 2.4 και ποσο?
καλησπερα παιδια σαν αρχη ελεγα να παρω την spektrum dx6i full range ημνημη της ειναι για 10 μοντελα για την πρωτη μου καλη τ/κ πιστευω να ειναι καλη απο αλανες εμεις εχουμε μονο το παρκινκ του αεροδρομιου και που και να λαχει και στον αεροδιαδρομο αλλα μονο σε ατομα τα οποια ειναι μελη. εγω δεν ειμαι και δεν θελω να γινω για την ωρα. απο παρεμβολες και εμβελεια φωβαμε λιγο γιατι ηταν και ενας τυπος και πετουσε κατω απο το αεροδρομιο εδω και δεν ακουγε απ'οτι ειχε πει το μοντελο καλα τοτε ομως κοιτουσα την τ/κ και ελεγα τι ειναι αυτο το πραγμα τωρα. πριν ενα χρονο περιπου οπως η spektrum 6i περιπου κατι τετοιο γιαυτο και το σκευτωμαι αρκετα και συνεχεια μην δωσο ασκοπα ευρα. παντος και απο το forum εχω δει και αλλα παιδια που λενε οτι χανουν μοντελα ελπιζω οχι απο τ/κ. :-\
Απάντηση: Απ: Ειναι ασφαλης μια τ/κ 2.4 και ποσο?
Futaba 6ex 2.4Ghz.
Απλα τελεια !!!
Απλα τελεια !!!
-
Απάντηση: Ειναι ασφαλης μια τ/κ 2.4 και ποσο?
καλησπερα φιλε spack73 κοιτα εχω μια ιδια κατευθηνση στα χερια μου δανικη βεβαια μεχρι να ερθει η δικη μου μια spectrum dx6i νωμιζω πως η specrum ειναι πολυ καλητερη απο την futaba αν λεω την ιδια τ/κ δεν ειναι full range απ'οσω ξερω!!! ;;);;)
Eίμαι απόλυτα ικανοποιημένος με FM-ppm με τα glow.
για gas και μεγάλα glow(20cc+) μόνο pcm.
2.4 θα χρησιμοποιούσα μόνο σε park flyers.
πάντως συμφωνώ για την futaba 6ch 2.4 είναι super αλλά θα
την απέφευγα για πολλούς και άλλους λόγους.
-
giannisx έγραψε: ↑Eίμαι απόλυτα ικανοποιημένος με FM-ppm με τα glow.
Καλημέρα,
Γιατί τα παραπάνω? συνήθως το ανάποδο συμβαίνει..
Ασε που όσο και καλό pcm να έχεις, την ασφάλεια του 2.4 δέν πρόκειται να την έχεις...
Αντώνης
Απάντηση: Είναι ασφαλής μια τ/κ 2.4 και πόσο?
Είναι θέμα συνήθειας.
Εφόσον είμαι ικανοποιημένος με τα FM γιατί να το αλλάξω?
Έχει πέσει δέκτης 4 φορές γερά και ακόμα δουλεύει άψογα.
Μου είναι οικονομικά ασύμφορο προς το παρόν να αλλάξω σύστημα
(άλλες μπαταρίες,φορτιστές, έξτρα δέκτες κλπ...)
Πετάω μόνο 2-3 sanwa και αυτό
γιατί όλα είναι plug and fly μεταξύ τους :) ακόμα και δέκτες άλλων εταιρειών.
Για να φανταστείς οι πρώτες παρεμβολές που έφαγα στη ζωή μου και
αυτές ήταν πταίσματα , ήταν την προηγούμενη βδομάδα που πετούσα πάνω
από 60 σκάφη στολισμένα με vhf gps κλπ.
Ακόμη ένας σημαντικός λόγος για μένα που δεν πετάω με την 2.4 futaba (θα την ήθελα) είναι ότι τα στικ δεν κάθονται στα δάκτυλα μου όπως και όλες οι futaba.
Εφόσον είμαι ικανοποιημένος με τα FM γιατί να το αλλάξω?
Έχει πέσει δέκτης 4 φορές γερά και ακόμα δουλεύει άψογα.
Μου είναι οικονομικά ασύμφορο προς το παρόν να αλλάξω σύστημα
(άλλες μπαταρίες,φορτιστές, έξτρα δέκτες κλπ...)
Πετάω μόνο 2-3 sanwa και αυτό
γιατί όλα είναι plug and fly μεταξύ τους :) ακόμα και δέκτες άλλων εταιρειών.
Για να φανταστείς οι πρώτες παρεμβολές που έφαγα στη ζωή μου και
αυτές ήταν πταίσματα , ήταν την προηγούμενη βδομάδα που πετούσα πάνω
από 60 σκάφη στολισμένα με vhf gps κλπ.
Ακόμη ένας σημαντικός λόγος για μένα που δεν πετάω με την 2.4 futaba (θα την ήθελα) είναι ότι τα στικ δεν κάθονται στα δάκτυλα μου όπως και όλες οι futaba.
-
Εχει δίκιο πως είναι οικονομικά ασύμφορο, αλλα με λιγη προσπάθεια όλα γινονται ;).
Anyway εγω θα προχωρήσω σε 2.4 futaba (μιας και ειμαι futabakias) την 10C τωρα που βγήκε γιατι με τα ελικόπτερα μου δεν με παίρνει...
Αντώνης
Anyway εγω θα προχωρήσω σε 2.4 futaba (μιας και ειμαι futabakias) την 10C τωρα που βγήκε γιατι με τα ελικόπτερα μου δεν με παίρνει...
Αντώνης
-
παιδια ολλα ωραια ολλα καλα ο καθενας μας δουλεβει αυτο που τον βολεβει περισωτερω προσοπικα λεω για 2.4 γιατι κοντεψα να χασω την wilga απο παρεμβολη και ανγκαστικα και το εριξα για να το μην πεση μεσα στην θαλασσα! κακα τα ψεματα αλλα την σιγουρια που σου προσφερει η 2.4 δεν την εχει αλλη τ.κ ;;);;)
-
katsoufras έγραψε: ↑παιδια ολλα ωραια ολλα καλα ο καθενας μας δουλεβει αυτο που τον βολεβει περισωτερω προσοπικα λεω για 2.4 γιατι κοντεψα να χασω την wilga απο παρεμβολη και ανγκαστικα και το εριξα για να το μην πεση μεσα στην θαλασσα! κακα τα ψεματα αλλα την σιγουρια που σου προσφερει η 2.4 δεν την εχει αλλη τ.κ ;;);;)
Διαφωνω. Το θέμα της τηλεκατεύθηνσης και κυρίως του modulation (FM,PPM,2.4 κλπ) δέν πρέπει να είναι θέμα "βολής".
Η ασφάλεια είναι το #1. Εγώ π.χ. θα κοιτάξω να βρώ, κάπως, τα χρήματα να πάω σε 2.4 γιατι άν φάς παρεμβολή με το pcm και έχει κοντα κόσμο.....
Φυσικά τα παραπάνω είναι ι δική μου και μόνο άποψη
Αντώνης
-
Το ότι είμαι φανατικός των συστημάτων "διάχυτου φάσματος" και ειδικά της αναπήδησης συχνότητας (δηλαδή φουταμπάκιας) είναι γνωστό. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις ,που τα συστήματα αυτά ,λόγω της περιοχής συχνοτήτων που λειτουργούν, δυστυχώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Τέτοια περίπτωση είναι ορισμένα αεροπλάνα, με καρμπονένιο κέλυφος. Μακάρι να βγάζαν τέτοιας τεχνολογίας συστήματα και σε χαμηλότερες συχνότητες αλλά υπάρχει το πρόβλημα της διαθεσιμότητας ευρείας περιοχής συχνοτήτων.
Γενικά πάντως δεν είναι σωστή τακτική να φοβόμαστε την τεχνολογία. Η σωστή τακτική, είναι να ξέρουμε που και πως να τη χρησιμοποιούμε και να ενημερωνόμαστε από έγκυρες πηγές και ποτέ φημολογίες. Τα συστήματα αυτά δεν είναι καινούρια όπως νομίζουν μερικοί και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν εφαρμόζονται στα ασύρματα δίκτυα επιτυχέστατα.
Φιλικά Κώστας.
Γενικά πάντως δεν είναι σωστή τακτική να φοβόμαστε την τεχνολογία. Η σωστή τακτική, είναι να ξέρουμε που και πως να τη χρησιμοποιούμε και να ενημερωνόμαστε από έγκυρες πηγές και ποτέ φημολογίες. Τα συστήματα αυτά δεν είναι καινούρια όπως νομίζουν μερικοί και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν εφαρμόζονται στα ασύρματα δίκτυα επιτυχέστατα.
Φιλικά Κώστας.
Με άλλα λόγια το καλύτερο και ασφαλέστερο σύστημα είναι αυτό που έχεις
πρώτον , δεύτερον αυτό που έχεις δει και έχει φίλος και τρίτον αυτό που θα ήθελες να είχες...
Σύμφωνα με την γνώμη μου νομίζω ότι αυτό ισχύει σχεδόν για όλους μας.
πρώτον , δεύτερον αυτό που έχεις δει και έχει φίλος και τρίτον αυτό που θα ήθελες να είχες...
Σύμφωνα με την γνώμη μου νομίζω ότι αυτό ισχύει σχεδόν για όλους μας.
Θα συμφωνήσω κι εγώ με το ΓιάννηΧ ως προς το ότι, εφόσον με
δέκτες-πομπούς FM-PCM δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε θερμικό και ηλεκτρικό
αεροπλάνο (ειδικά με PCM ποτέ των ποτών παρεμβολή!),
για πιο λόγο να δώσω 300-500ευρά στα καλά καθούμενα;
Βέβαια για κάποιον που ξεκινάει τώρα
μάλλον είναι καλύτερο να εξοπλιστεί με τη νεώτερη τεχνολογία κατευθείαν,
γιατί με αυτή θα πετάξει για αρκετά χρόνια στο μέλλον.
Φιλικά Γιάννης
δέκτες-πομπούς FM-PCM δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε θερμικό και ηλεκτρικό
αεροπλάνο (ειδικά με PCM ποτέ των ποτών παρεμβολή!),
για πιο λόγο να δώσω 300-500ευρά στα καλά καθούμενα;
Βέβαια για κάποιον που ξεκινάει τώρα
μάλλον είναι καλύτερο να εξοπλιστεί με τη νεώτερη τεχνολογία κατευθείαν,
γιατί με αυτή θα πετάξει για αρκετά χρόνια στο μέλλον.
Φιλικά Γιάννης