Νέος με Mini Titan Setup-Ρυθμίσεις-Τι θα χρειαστώ

Απάντηση
Galans

Νέος με Mini Titan Setup-Ρυθμίσεις-Τι θα χρειαστώ

Δημοσίευση από Galans »

Καλημέρα νέος στον αερομοντελισμό, έκανα την αρχή με ένα Lama V3 που μου έκανε παρέα τους τελευταίους μήνες.
Μετά από πολλές ώρες πτήσεις σκέφτομαι το επόμενο βήμα μου, ένα μεγαλύτερο Ε/Π.
Σαν 1η επιλογή είχα το Blade 400 και το Mini Titan.
Αποφάσισα για την αγορά του Mini Titan μαζί με Τ/Κ την Spektrum Dx6i ή Dx7.
Θα χρειαστώ την βοήθεια σας για το Set up-Ρυθμίσεις-Τι θα χρειαστώ σαν αρχάριος για να ξεκινήσω με σταθερά βήματα αυτό το όμορφο Hobby.
george202

Απάντηση: Νέος με Mini Titan Setup-Ρυθμίσεις-Τι θα χρειαστώ

Δημοσίευση από george202 »

Galans έγραψε: Καλημέρα νέος στον αερομοντελισμό, έκανα την αρχή με ένα Lama V3 που μου έκανε παρέα τους τελευταίους μήνες.
Μετά από πολλές ώρες πτήσεις σκέφτομαι το επόμενο βήμα μου, ένα μεγαλύτερο Ε/Π.
Σαν 1η επιλογή είχα το Blade 400 και το Mini Titan.
Αποφάσισα για την αγορά του Mini Titan μαζί με Τ/Κ την Spektrum Dx6i ή Dx7.
Θα χρειαστώ την βοήθεια σας για το Set up-Ρυθμίσεις-Τι θα χρειαστώ σαν αρχάριος για να ξεκινήσω με σταθερά βήματα αυτό το όμορφο Hobby.

To mini titan ειναι παρα πολυ καλο ελικοπτερο,στο προτείνω.
Τωρα για τηλ/νση η dx7 ειναι μια πολυ καλη επιλογη και για τωρα αλλα και για το μελλον,αν παρεισ καποιο θερμικο ελικοπτερο.
Αυτα που θα χρειαστεις ειναι ενας καλος ψηφιακος φορτιστης,εκπαιδευτικα ποδια,καποιο σετ με καλα κατσαβιδια και allen.
Ακομη μια ζυγαρια για ελικες ,ενα πιτσομετρο.
Το σημαντικοτερο απο ολα ειναι, να μην βιαστεις να το πεταξεις.
Πες μας και απο ποια περιοχη εισαι μηπως καποιος μπορει να σε βοηθησει.
Galans

Δημοσίευση από Galans »

Η επιλογή της Τ/Κ περιορίζεται λόγω κόστους γιατί θέλω να πάρω καινούργια. Περίπου έχω να διαθέσω 600 για όλο τα πακέτο. Αν κάπου δεν βγαίνω αυτή την στιγμή απλά θα κάνω λίγη υπομονή ώστε να αγοράσω αυτά που πρέπει στη σωστή ποιότητα λίγο αργότερα. Πρέπει να σας πω ότι έχω το phoenix για εξάσκηση.
Δεν θέλω να κάνω βιαστικά βήματα εξάλλου και στο phoenix που κάνω εξάσκηση δυσκολεύομαι αρκετά.
Εγώ μένω Πεύκη σύνορα με Κηφισιά.
iliaskak

Δημοσίευση από iliaskak »

Tο δικο μου set up ειναι γυροσκοπιο spartan ds760 με σερβο ουρας το align ds520 κ cycle 3x align ds410 MG.Μπορεις να παρεις το κιτ που εχει μεσα μοτερ κ esc μαμα ειδικα το μοτερ ολοι λενε οτι ειναι πολυ καλο.Σιγουρα ενα καλο φορτιστη πχ hyperion για τις μπαταριες.

Φιλκα Ηλιας._P_P
Galans

Δημοσίευση από Galans »

Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ στο 1o Mini Titan και στο Mini Titan V2 ? Ηλία το ARF με μοτέρ και esc κοστίζει περίπου 300 καινούργιο και σε αυτά πρέπει να προσθέσω γυροσκόπιο + 1 servo ουράς και 3 servo κεφαλής. Αυτά που έχεις εσύ πόσο περίπου κοστίζουν ?
iliaskak

To v2 ειναι πολυ πιο ακριβο κ με μεταλλικη κεφαλη για την ωρα μην το κοιτας καθολου γιατι η καθε πτωση θα σε ξεφραγκιαζει.Τωρα στα δικα μου το gyro εχει περιπου 160-170 ευρω κ 50 ευρω το σερβο της ουρας κ απο 34 ευρω εκαστος τα αλλα τρια της κεφαλης.Το gyro το πηρα τοσο καλο για να το βαλω αργοτερα σε πιο μεγαλο ε/π αλλα μετα πηρα ετοιμο ενα τρεξ600 κ ειχε κ αυτο το ιδιο gyro επανω οποτε εμεινε στο mini titan.H διαφορα με σενα ειναι οτι τα πηρα σιγα σιγα ολα αυτα κ τα ειχα πανω στο belt μεχρι να παρω καλυτερο ε/π κ μολις πηρα το τιταν τα εβαλα ολα πανω σε αυτο.Επειδη εχω αγορασει το beastx για να το κανω flybarless το τιταν υπαρχει πιθανοτητα να δωσω το σπαρταν οποτε αν σε ενδιαφερει το συζηταμε αργοτερα κ χωρις καμμια δεσμευση.

Φιλικα Ηλιας._Β_Ο
Galans

Δημοσίευση από Galans »

Το Titanaki δεν βγαίνει και τόσο φθηνό 300 αγορά + 250 περίπου γυροσκόπιο και servo φτάνω στα 550Ε και φυσικά χρειάζομαι μπαταρία (εάν έχετε καμία πρόταση), φορτιστή σκεφτόμουνα τον i-max B6, και φυσικά Τ/Κ.
Αν πάω σε πιο φτηνή λύση σε γυροσκόπιο και servo έχετε υπόψη σας να μου προτείνετε κάτι ?
iliaskak

Galans έγραψε: Το Titanaki δεν βγαίνει και τόσο φθηνό 300 αγορά + 250 περίπου γυροσκόπιο και servo φτάνω στα 550Ε και φυσικά χρειάζομαι μπαταρία (εάν έχετε καμία πρόταση), φορτιστή σκεφτόμουνα τον i-max B6, και φυσικά Τ/Κ.
Αν πάω σε πιο φτηνή λύση σε γυροσκόπιο και servo έχετε υπόψη σας να μου προτείνετε κάτι ?

futaba gy240 περιπου 110 ευρω κ φορτιστη επιμενω hyperion.To servo της ουρας οχι πιο φτηνο αν θες πιο ακριβο εχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το σπαρταν αν το δωσω θα ειναι κανα 100 ευρω με συσκευασιες manual κ φυσικα σαν καινουργιο.

Φιλικα Ηλιας.^%^
george202

Galans έγραψε: Το Titanaki δεν βγαίνει και τόσο φθηνό 300 αγορά + 250 περίπου γυροσκόπιο και servo φτάνω στα 550Ε και φυσικά χρειάζομαι μπαταρία (εάν έχετε καμία πρόταση), φορτιστή σκεφτόμουνα τον i-max B6, και φυσικά Τ/Κ.

Μια αλλη λυση ειναι και το t-rex 450 pro με ολα τα ηλεκτρονικα 350 ευρω.
και θες μετα μπαταριες+φορτιστη +τηλ/νση.
Galans

Δημοσίευση από Galans »

Έχεις δίκιο Γιώργο το Trex 450 pro για καινούργιο βγαίνει πιο φθηνό από το Mini Titan σε παρόμοιο set up. Επειδή όμως δεν βγαίνει οικονομικά να τα αποκτήσω όλα πακέτο τώρα ρίχνω κλεφτές ματιές και προς τις αγγελίες, απλά τα μεταχειρισμένα θέλουν καλό έλεγχο και υπομονή.
Αλλιώς θα κάνω λίγη υπομονή ακόμη και εξάσκηση στο Phoenix._Β_Ο
george202

Galans έγραψε: Έχεις δίκιο Γιώργο το Trex 450 pro για καινούργιο βγαίνει πιο φθηνό από το Mini Titan σε παρόμοιο set up. Επειδή όμως δεν βγαίνει οικονομικά να τα αποκτήσω όλα πακέτο τώρα ρίχνω κλεφτές ματιές και προς τις αγγελίες, απλά τα μεταχειρισμένα θέλουν καλό έλεγχο και υπομονή.
Αλλιώς θα κάνω λίγη υπομονή ακόμη και εξάσκηση στο Phoenix._Β_Ο

Koιταξε αν παρεις το τ-rex 450 pro εχει 350 ευρω+η τηλ/νση 290+ 2 μπαταριες 50 ευρω+ενας φορτιστης imax b6 50 ευρω.
Συνολο:740 ευρω.

Αν παρεις το μινι τιταν 550 ευρω με ηλεκτρονικα +290 τηλ/νση+ 2 μπαταριες 50+ο φορτιστης 50 Συνολο:940
H διαφορα ειναι 200 ευρω δεν ειναι λιγα.

Σαν τηλ/νση εβαλα την dx7.

Kαλο ειναι το ελικοπτερο να το παρεις καινουργιο και οχι μεταχειρισμένο καθως και τα ηλεκτρονικα καινουργια.
Ο φορτιστης imax b6 ειναι ενας πολυ καλος και αξιοπιστος φορτιστης.
Galans

Δημοσίευση από Galans »

Τελικά μετά από λίγο ψάξιμο έγινε η αγορά ενός Mini Titan με τα εξής χαρακτηριστικά μοτερ και servo κεφαλής Thunder Tiger αυτά που είχε πάνω το KIT, Gyro 401 Futaba με Hitec HS5 servo ουράς. Την Τ/Κ Dx6i και φορτιστής Hyperion 0610i. Τώρα το έχω ρίξει στο διάβασμα _Β_Ο
Πάντως ένα ψιλό Hover το έκανα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”