Κολλα για φοαμ
Κολλα για φοαμ
Καλημερα,τα φωτα σας.Θελω να αλλαξω καποια σερβο σε ενα αεροπλανακι απο φοαμ που εχω.Εχω δει πως ειναι κολημενα με μια παχυρευστη ασπρη κολα.Μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε τι ειδους κολλα ειναι,που θα την βρω;
Απάντηση: Κολλα για φοαμ
επειδη και εγω ακριβως την ιδια κολλα εψαχνα για κατι μερεμετια στο estarter, αυτο που βρηκα ειναι οτι η καταλληλοτερη κολλα ειναι η UHU POR (δεν καταστρεφει το foam)...
Σε μοντελιστικα καταστηματα θα την βρεις 6-7 ευρω, ενω σε καταστηματα με κολλες ή γραφιστικα ειδη περιπου τα μισα....
Σε μοντελιστικα καταστηματα θα την βρεις 6-7 ευρω, ενω σε καταστηματα με κολλες ή γραφιστικα ειδη περιπου τα μισα....
-
εκτός απο την UHU por μπορείς να χρησιμοποιήσεις εποξική,ατλακόλ,ca foamsafe, η ακόμη και σιλικόνη (μόνο για τα σέρβο η όπου χρειάζεται ελαστικότητα)
Μακρυά απο οποιαδήποτε μορφή βενζινόκολα η απλή CA
Ολά αυτά αν το μοντέλο σου είναι φοαμ (το κοινό φενιζολ)
Σε περίπτωση που είναι EPP (elapor Zfoam κλπ) έχεις περισότερες επιλογές Γι αυτό καλό θα ήταν να μας πείς και το μοντέλο σου
Μακρυά απο οποιαδήποτε μορφή βενζινόκολα η απλή CA
Ολά αυτά αν το μοντέλο σου είναι φοαμ (το κοινό φενιζολ)
Σε περίπτωση που είναι EPP (elapor Zfoam κλπ) έχεις περισότερες επιλογές Γι αυτό καλό θα ήταν να μας πείς και το μοντέλο σου
Ευχαριστω,το αεροπλανο ειναι το παρακατω.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17334__MX2_Blue_3D_1400mm_EPO_PNF_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17334__MX2_Blue_3D_1400mm_EPO_PNF_.html
-
.......όμορφο
είναι EPO αρα προσέχουμε ..........UHU por και τα συναφή είναι οι κόλλες που σου κάνουν
Αν δεν είσαι σίγουρος για κάποια κόλλα η απλά θέλεις να πειραματιστείς δοκίμασε να κολλήσεις όποιο φενιζολ βρείς στα σκουπίδια πριν βάλεις την κόλλα στο όμορφο μοντελάκι σου
είναι EPO αρα προσέχουμε ..........UHU por και τα συναφή είναι οι κόλλες που σου κάνουν
Αν δεν είσαι σίγουρος για κάποια κόλλα η απλά θέλεις να πειραματιστείς δοκίμασε να κολλήσεις όποιο φενιζολ βρείς στα σκουπίδια πριν βάλεις την κόλλα στο όμορφο μοντελάκι σου
Ευχαριστω :>)
Κάποια κόλλα σε spay υπάρχει? Πάντα για foam.
επειδη ψιλοβιαζομουν και δεν βρηκα τελικα την UHU πηρα αυτην εδω απο το hobbyworld,
http://www.hobbyworld.gr/newshop/index.php?main_page=product_info&cPath=33_114&products_id=2062
παρεπιμπτοντως το Hobby box στην Ν. Σμυρνη εχει κλεισει...στο site εχει την UHU αυτη, αλλα επειδη ημουν κοντα ειπα να πεταχτω να την παρω αυτοπροσωπως και το βρηκα αδειο...(στο site βεβαια εξακολουθει να υπαρχει κανονικα σαν σημειο πωλησης)...
http://www.hobbyworld.gr/newshop/index.php?main_page=product_info&cPath=33_114&products_id=2062
παρεπιμπτοντως το Hobby box στην Ν. Σμυρνη εχει κλεισει...στο site εχει την UHU αυτη, αλλα επειδη ημουν κοντα ειπα να πεταχτω να την παρω αυτοπροσωπως και το βρηκα αδειο...(στο site βεβαια εξακολουθει να υπαρχει κανονικα σαν σημειο πωλησης)...
-
Στην CA foam safe δεν ρίχνουμε ποτέ activator
Την πάτησα κάποια φορά και βρέθηκα με μια τρύπα στο μοντελάκι μου διότι το activator ανεβάζει θερμοκρασία που δε αντέχει το foam
Την πάτησα κάποια φορά και βρέθηκα με μια τρύπα στο μοντελάκι μου διότι το activator ανεβάζει θερμοκρασία που δε αντέχει το foam
εχεις δικιο..το αναφερει νομιζω και στην ιστοσελιδα οτι δεν χρειαζεται καποιου ειδους activator...για να δουμε λοιπον και απο κολλημα τι λεει :) :) :)
Μηπως ξερει καποιος που θα βρω την UHU στις περιοχες Χαλανδρι-Χολαργο-Αγ.Παρασκευη-Βριλησσια.Ρωτησα στο Πλαισιο,δεν εχουν.Στον Κουτσο στο σαιτ του που ειδα δεν εχει.
Υπαρχει σε ενα καταστημα στατικου μοντελισμου στο Μαρουσι μεσα σε μια στοα ,αλλα δεν θυμαμαι τωρα που ακριβως ...πρεπει να ψαξω τα χαρτια μου και απο Δευτερα μαλλον θα ξερω.
Ο Αποστολης ζηταει κολλα για να κολησει τα σερβο του στο φελιζολενιο μοντελο του. Την UHU por την εχω χρησιμοποιησει παλιοτερα σε depron με πολυ καλα αποτελεσματα. Αλλα δεν θα την επελεγα για στηριξη σερβο. Δεν την θεωρω καταλληλη.
Εαν εχει σημασια σε αεροπλανα μετα απο 4 χρονια η UHU por ειχε κρυσταλλωσει (ειχε γινει πολυ σκληρη και ευθραστη) και ειχε παρει ενα κιντρινο χρωμα κανωντας εντονη την παρουσια της. Με λιγα λογια ηθελε αντικατασταση.
Εαν εχει σημασια σε αεροπλανα μετα απο 4 χρονια η UHU por ειχε κρυσταλλωσει (ειχε γινει πολυ σκληρη και ευθραστη) και ειχε παρει ενα κιντρινο χρωμα κανωντας εντονη την παρουσια της. Με λιγα λογια ηθελε αντικατασταση.
Εγώ για ανάλογη δουλειά σε ΕΡΟ χρησιμοποίησα θερμοκόλληση σιλικόνης.
Το κλασσικό πιστολάκι με τους κυλίνδρους σιλικόνης που παίρνει από πίσω. Βάζεις 2πλής όψης αφρωδη αυτοκόλλητη ταινία κάτω και στο πλαί του σέρβο που θα βρίσκει στην άτρακτο για καλυτερο σφηνωμα, κράτημα και απορρόφηση κραδασμων, και πίσω, μπρος και στο πλάι από την πάνω μεριά ρίχνεις σιλικόνη. Πανεύκολο σίγουρο και γρηγορο. Δεν τα κουνάει τίποτα μετά.
Αν θες να αφαιρέσεις σέρβο ετσι κολλημένο το κάνεις με ένα κοπίδι με μύτη x-acto και σιγά σιγά κόβεις την σιλικόνη (καμια επαφή με το ΕΡΟ) και απλά τραβάς το σέρβο έξω. Ετσι δεν παιζει να ξεκολλήσεις και κομμάτια ΕΡΟ στην επομενη αλλαγή.
Το κλασσικό πιστολάκι με τους κυλίνδρους σιλικόνης που παίρνει από πίσω. Βάζεις 2πλής όψης αφρωδη αυτοκόλλητη ταινία κάτω και στο πλαί του σέρβο που θα βρίσκει στην άτρακτο για καλυτερο σφηνωμα, κράτημα και απορρόφηση κραδασμων, και πίσω, μπρος και στο πλάι από την πάνω μεριά ρίχνεις σιλικόνη. Πανεύκολο σίγουρο και γρηγορο. Δεν τα κουνάει τίποτα μετά.
Αν θες να αφαιρέσεις σέρβο ετσι κολλημένο το κάνεις με ένα κοπίδι με μύτη x-acto και σιγά σιγά κόβεις την σιλικόνη (καμια επαφή με το ΕΡΟ) και απλά τραβάς το σέρβο έξω. Ετσι δεν παιζει να ξεκολλήσεις και κομμάτια ΕΡΟ στην επομενη αλλαγή.
Νομιζω οτι ειναι ενας απο τους καλυτερους τροπους. Και μετα καθαριζει τελεια και το σερβο εαν το θες για αλλη χρηση.
Μονο που δεν ειναι σιλικονη, ειναι θερμοκολλα.
Μονο που δεν ειναι σιλικονη, ειναι θερμοκολλα.