Γεια σας φίλοι
σήμερα το απόγευμα με πληροφόρησαν κάποιοι φίλοι αερομοντελιστές για ένα ωραίο, οργανωμένο μοντελοδρόμιο που λειτουργεί στη Ριτσώνα Χαλκίδος!
Όπως μου είπαν, έχει ασφάλτινο διάδρομο μήκους περίπου 110 m και PITS με καλά στέγαστρα που προστατεύουν και από την βροχή!
Η συνδρομή, απ ότι έμαθα είναι πολύ λογική, μόνο 120 Ευρώ τον χρόνο!
Πριν από μερικά -μάλλον αρκετά- χρόνια, ίσως 6-7, είχα επισκεφθεί ένα μοντελοδρόμιο στην περιοχή της Ριτσώνας που το λειτουργούσε κάποιο μαγαζί στην Χαλκίδα, το οποίο όμως μετά μου είπαν ότι έκλεισε.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο, αλλά οι προδιαγραφές αυτού του μοντελοδρομίου -όπως τουλάχιστον μου τις μετέφεραν, ακούγονται πολύ καλές!
Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα, όπως και το που ακριβώς βρίσκεται για να το επισκεφθώ και να σας ενημερώσω.
Αν κάποιος φίλος όμως γνωρίζει κάτι περισσότερο, τον παρακαλώ να μας ενημερώσει εδώ!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Καρασούλας
'
Μοντελοδρόμιο Ριτσώνας
Απάντηση: ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΟ ΡΙΤΣΩΝΑΣ
...Γιώργο καλησπέρα... ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία σου ... ίσως θυμούνται κάτι οι παλαιότεροι φίλοι του χώρου... αν κάποιος συνφορουμίστας γνωρίζει ας ενημερώσει, αλλιώς περιμένουμε νέα σου...
Φιλικά,
Νίκος
Φιλικά,
Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
Καλησπέρα και απο εμένα
Έχω πάει στο μοντελοδρόμιο 2 φορες Σ/Κ και δυστυχώς δεν ήταν κανείς.Δεν πέταξα βέβαια αλλά απο οτι είδα ο διάδρομος ηταν αρκετά μικρός και οι δίπλα χωροι περιορισμένοι.Γνώμη μου είναι πως είναι κατάλληλο μόνο μέχρι το πολύ 60-αρια μοντέλα αεροπλάνων !@/-=}{{
Έχω πάει στο μοντελοδρόμιο 2 φορες Σ/Κ και δυστυχώς δεν ήταν κανείς.Δεν πέταξα βέβαια αλλά απο οτι είδα ο διάδρομος ηταν αρκετά μικρός και οι δίπλα χωροι περιορισμένοι.Γνώμη μου είναι πως είναι κατάλληλο μόνο μέχρι το πολύ 60-αρια μοντέλα αεροπλάνων !@/-=}{{
...αν πετάνε εκεί τα 60άρια, θα πετάνε κ΄τα 90άρια.... αλλά αφού έχεις ήδη πάει εκεί αν θέλεις δώσε οδηγίες, η, βάλε κάποια φωτό απο το Google Maps κλπ...
η ταν, η, τα πετάν...
-
Η έξοδος από τον διάδρομο θέλει προσοχή.
Ο προσανατολισμός είναι ικανοποιητικός
Τα γύρο χωράφια είναι οργωμένα, έχουν αρκετά ξύλα και αμπέλια, οπότε η αναγκαστική προσγείωση σημαίνει αυτόματα και αρκετή ζημιά.
Μιλάμε πάντα για το μοντελοδρόμιο της Αερολέσχης Αυλίδος
που είναι εδώ
Αν και η φωτό του google είναι παλιά (πριν το 2004), φαίνεται στο χάρτη ο διάδρομος και το σκέπαστρο. Πετούσα εκεί το 2004-2006. Τα παιδιά είχαν κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Δεν ξέρω ποιο είναι το παρόν καθεστώς.
Θα έλεγα ότι είναι ιδανικό μοντελοδρόμιο για θερμικά που δεν θέλουν πολύ διάδρομο, όλα τα ηλεκτρικά και όλα τα ελικόπτερα. Ωραίος χώρος και για ανεμόπτερο. Έχει πάντα καθαρό αέρα με σταθερή διεύθυνση, και λόγο της λεκάνης που διαμορφώνει ο χώρος, πετάς άνετα και με 5 μποφόρ.
Για όσους πετάνε σε πολύ ανοιχτά πεδία, θα είναι αρκετά "ενδιαφέρουσα" η προσαρμογή.
Ο προσανατολισμός είναι ικανοποιητικός
Τα γύρο χωράφια είναι οργωμένα, έχουν αρκετά ξύλα και αμπέλια, οπότε η αναγκαστική προσγείωση σημαίνει αυτόματα και αρκετή ζημιά.
Μιλάμε πάντα για το μοντελοδρόμιο της Αερολέσχης Αυλίδος
που είναι εδώ
Αν και η φωτό του google είναι παλιά (πριν το 2004), φαίνεται στο χάρτη ο διάδρομος και το σκέπαστρο. Πετούσα εκεί το 2004-2006. Τα παιδιά είχαν κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Δεν ξέρω ποιο είναι το παρόν καθεστώς.
Θα έλεγα ότι είναι ιδανικό μοντελοδρόμιο για θερμικά που δεν θέλουν πολύ διάδρομο, όλα τα ηλεκτρικά και όλα τα ελικόπτερα. Ωραίος χώρος και για ανεμόπτερο. Έχει πάντα καθαρό αέρα με σταθερή διεύθυνση, και λόγο της λεκάνης που διαμορφώνει ο χώρος, πετάς άνετα και με 5 μποφόρ.
Για όσους πετάνε σε πολύ ανοιχτά πεδία, θα είναι αρκετά "ενδιαφέρουσα" η προσαρμογή.
-
Όπως το βλέπω στο Google-map, φαίνεται πολύ καλό.
Βλέπω ότι τουλάχιστον δεν έχει δέντρα γύρω.
Η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα μοντελοδρόμια (εκτός ίσως του HOBBY-BOX) εάν προσγειωθείς εκτός διαδρόμου, θα έχεις πρόβλημα, γιατί είτε σε αμπέλια θα πέσεις, είτε σε πουρνάρια, είτε σε φράχτες, είτε- το χειρότερο- σε δέντρα.
Θα προσπαθήσω να πάω μόλις φτιάξει ο καιρός για να πάρω πληροφορίες, τηλέφωνα κλπ. Καλό είναι να έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Και τα 120 Ευρώ είναι σίγουρα πολύ λογικά.
Φιλικά
Γιώργος Καρασούλας
Βλέπω ότι τουλάχιστον δεν έχει δέντρα γύρω.
Η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα μοντελοδρόμια (εκτός ίσως του HOBBY-BOX) εάν προσγειωθείς εκτός διαδρόμου, θα έχεις πρόβλημα, γιατί είτε σε αμπέλια θα πέσεις, είτε σε πουρνάρια, είτε σε φράχτες, είτε- το χειρότερο- σε δέντρα.
Θα προσπαθήσω να πάω μόλις φτιάξει ο καιρός για να πάρω πληροφορίες, τηλέφωνα κλπ. Καλό είναι να έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Και τα 120 Ευρώ είναι σίγουρα πολύ λογικά.
Φιλικά
Γιώργος Καρασούλας
-
Απάντηση: Μοντελοδρόμιο Ριτσώνας
Σήμερα Κυριακή 26-2-2012 επισκέφθηκα το μοντελοδρόμιο της Ριτσώνας.
Συντεταγμένες Google
38.410857, 23.515817
απέχει περίπου 56 χλμ. από τον κόμβο Βαρυμπόμπης της Εθνικής Οδού. Μπορείτε να πάτε και χωρίς διόδια, από τον παράδρομο της Εθνικής, βγαίνοντας στην παράκαμψη από τον Άγιο Στέφανο.
Ο διάδρομος έχει μήκος 100 m και πλάτος 10 m, με σωστό προσανατολισμό, Βορά-Νότου.
Διαθέτει καλά στέγαστρα που προστατεύουν όχι μόνο από τον ήλιο, αλλά και από την βροχή (3η φωτογραφία από αριστερά).
Ο κ. Γιάννης που ήταν παρών και ετοιμαζόταν να πετάξει ένα μεγάλο ελικόπτερο, με πληροφόρησε ότι το μοντελοδρόμιο είναι ιδιοκτησία και διαχειρίζεται ο κ. Καραναστάσης Νίκος, τηλ. 6974-12.61.10.
Η συνδρομή είναι 120 Ευρώ το χρόνο, μου φάνηκε πολύ λογική.
Η απόσταση από την Αθήνα βολεύει περισσότερο τους αερομοντελιστές που μένουν στα Βόρεια Προάστια.
Γιώργος Καρασούλας
Συντεταγμένες Google
38.410857, 23.515817
απέχει περίπου 56 χλμ. από τον κόμβο Βαρυμπόμπης της Εθνικής Οδού. Μπορείτε να πάτε και χωρίς διόδια, από τον παράδρομο της Εθνικής, βγαίνοντας στην παράκαμψη από τον Άγιο Στέφανο.
Ο διάδρομος έχει μήκος 100 m και πλάτος 10 m, με σωστό προσανατολισμό, Βορά-Νότου.
Διαθέτει καλά στέγαστρα που προστατεύουν όχι μόνο από τον ήλιο, αλλά και από την βροχή (3η φωτογραφία από αριστερά).
Ο κ. Γιάννης που ήταν παρών και ετοιμαζόταν να πετάξει ένα μεγάλο ελικόπτερο, με πληροφόρησε ότι το μοντελοδρόμιο είναι ιδιοκτησία και διαχειρίζεται ο κ. Καραναστάσης Νίκος, τηλ. 6974-12.61.10.
Η συνδρομή είναι 120 Ευρώ το χρόνο, μου φάνηκε πολύ λογική.
Η απόσταση από την Αθήνα βολεύει περισσότερο τους αερομοντελιστές που μένουν στα Βόρεια Προάστια.
Γιώργος Καρασούλας
- Συνημμένα
-
- RITSONA3.jpg (77.91 KiB) Προβλήθηκε 44 φορές
-
- RITSONA2.jpg (72.42 KiB) Προβλήθηκε 44 φορές
-
- RITSONA1.jpg (76.23 KiB) Προβλήθηκε 44 φορές